icon

Darček od partnera

m_s7
20. aug 2018

Ahojte maminky, dúfam že svojím príspevkom nevyvolám príliš búrlivú diskusia, ako sa to tu občas stane. Len ma zaujíma váš názor, či si myslíte alebo sa vám zdá v pohode dostať od partnera po vyše 4 rokoch vzťahu k narodeninám ponožky a fľašu vína.. Teraz, keď to píšem, sa mi to zdá až komické, no ráno som bola tak nejak sklamaná. Nechcem pôsobiť nevďačne alebo že som nejaká náročná, možno sa nájde niekto, kto si na narodeniny ani nespomenie, len ja som čakala niečo iné.. Ďakujem za váš názor a prajem pekný deň

tilly
21. aug 2018

Sme dospelí, darčeky si navzájom nejak nekupujeme. Keď niečo chcem, kúpim si to. Nepotrebujem na to sviatok. My si aj na vianoce vždy navzájom kúpime fľašu toho, čo máme radi a spolu to aj vypijeme. Darčeky len deťom a o také dva tri roky, keď už budú obaja pubisi, zrušime darčeky aj im... dostávajú všetko vtedy, keď to potrebujú.
Pre mňa je dôležité, že si spomenie a oslávime spolu, nie hmotný darček.

Ste spolu 4 roky, už dosť dlho na to, aby ste sa poznali. Keď si potrpis na darčekoch, povedz mu to.

julma
21. aug 2018

@skatulienka_sk môj manžel tiež míňa na dary pre mňa viac ako ja na neho, ale poznám ho, viem čo ho poteší, a aj jeho by potešili besné ponožky a dobré vínko. Ide o to neprestreliť po tych rokoch. Môj muž vie, že drahé kytice a šperky sú mimo mňa, že to by som neocenila rovnako ako priliš prakticke darčeky napr.do kuchyne. Niekedy zúfalo príde, že netuší čo a inokedy mi dych vyrazí niečím čo je vyrobené presne pre mňa, moja šálka kávy a potom sa nemôžem nadýchnuť a on sa rozžiari. A často sú to neveľké finančne nenáročné dary.

taga
21. aug 2018

@babikadaska predstav si, že mám diamantový snubak a druhý diamantový prsteň za syna a ani jeden som nevycapila na Facebook 😋

taga
21. aug 2018

@m_s7 viac ako ponožky s vinom by ma nastvalo to, že ofrflal všetky tvoje návrhy/poznámky, že čo by si chcela. Keď po niečom túžiš, tak nie je od neho pekne to ofrflavat, to je také, že absolútne sú mi ukradnuté tvoje pocity a túžby. Najbližšie keď bude niečo chcieť, hoc aj sviečkovú na obed, ofrflala by som to, že čo je to za debilný nápad a spravila zapečené brokolicu 😋
Inak my si vždy povieme alebo naznačujeme, čo by sme chceli, alebo ideme niekam na víkend na wellness alebo tak. Máme asi trošku rozdielny vkus, tak keď už na niečo minút peniažky, tak nech to toho druhého poteší, keď to aj nebude prekvapenie.

haanovajana
21. aug 2018

Naco by mi bol diamantovy prsten v zivote.Ja ocenim nieco lepsie ako prsten.

gladys_07
21. aug 2018

nezalezi na tom, co ktora z nas zvykne dostavat - zalezi na tom, ake darceky Ti daval doteraz.

Su tu zeny, ktore si nevedia predstavit nedostat kvety, ja kvety dostavam nerada a zatrhla som to.

libawet
21. aug 2018

@m_s7 úplne v pohode. Ja som po roku manželstva dostala mäkšiu sedanku na bicykel....ber to tak že máš pozorného a praktického partnera. Večer si spolu sadnete, otvoríte vínko a na nôžky Ti nebude zima 🙂.

candii
21. aug 2018

@m_s7tak my sme spolu 10r a ja dostanem kvety a bombonieru a nic ine ani nechcem, mne staci ze mna a nase deti lubi a dava to najavo, travi s nami vsetok volny cas.
Ale tak, chapem ze ta to sklamalo, ked sme boli spolu 4r a nemali sme deti, tak mi vacsinou kupoval sperky a tak, parfemy. Ako prisli deti hodnoty sa u nas zmenili. Radsej doprajeme detom.

libawet
21. aug 2018

@m_s7 a ešte taká jedna vec - čo je viac? Ak Ťa muž dennodenne obdarúva drahými darmi a hovorí milujem Ťa alebo ak Ti muž dá napr. " len " kvety, nehovorí nič, no o to viac za neho vravia činy, ktorými "hovorí", že je Tvojim spoľahlivým partnerom na celý život?

candii
21. aug 2018

@libawet podla mna z kazdeho trochu, kazda zena potrebuje citit ale aj pocut ze je milovana a chcena. Ale chlapom co narovinu nepovies, to nevedia. Maloktory chlap si vie domysliet. Teda ak nechcem ponozky a vino, treba to narovinu povedat 😀

skatulienka_sk
21. aug 2018

@libawet na toto zistenie treba mentálne dozrieť 😉

mivalik
21. aug 2018

My si nepotrpime na darceky,ale napr.ked sa blizili moje narodeniny,tak som muzovi povedala,co konretne by som chcela. On mi tiez povie,vo hy ho potesilo. Inak si nic extra nekupujeme. Sme spolu 10r.

libawet
21. aug 2018

@candii ale to hovoríš o ideáli v tej prvej vete, a ten neexistuje. Za mňa jednoznačne muž činu. Je síce pekné spoločne hľadieť na mesiačik a vyznávať si city, no už také pekné nie je, že na ten Mesiac hľadím zo stanu, kde bývame, prípadne mať po sebe modriny, ktoré mi môj milovaný urobil, no vždy sa za ne srdcervúco ospravedlnil, nezabudnúc pri tom vysloviť " milujem Ťa". Jasné, každá by sme chcela toho princa na bielom koni, ktorého nám ako malým dievčatkám sľubovali, niektorým prišiel časom len ten " kôň".....no chlap, ktorý mi vyznáva lásku, denne mi nosí dary, obdivuje ma, sám vyzerá ako boh sexu, navarí, operie, ožehlí, uprace, o deti sa postará a ešte zarába tak, že môžem byť doma a on mi nič nevyčíta....bože, zasa len sen 🙂🙂....

guiseppinka
21. aug 2018

Ponozky by ma teda asi nepotesili, hlavne preto, ze narodky aj meniny mam v juni a v lete mam ponozky na nohach minimalne. Ale vino by ma potesilo isto viac ako babske likery, ktore nepijem a ani nikto kto k nam chodi...
Keby mi kupil diamantovy prsten, tak ho poslem do riti s tym, ze ci si mam dat poistku na neho. Mne sa tiez nepaci vsetko a tak to ma tazke... a ja zase jemu na oplatku tiez neviem kupit darceky.. narodky mal vo februari a az teraz si konecne kupil darcek... a o chvilu ma cakaju jeho meniny, vianoce a potom zase narodky... a uz teraz zacinam byt zufala. ale teda celkovo mam dost problem s darcekmi. Som rada, ked mi niekto povie co konkretne chce a potrebuje.
Inak na prve narodky, co sme boli spolu, mi kupil pyzamo - satenove.. skoro ma slahlo, lebo sa mi nepacilo, ale kedze som si svoje pyzama zabudla u nasich, tak ma potesilo. A vlastne doteraz ma to prekvapuje, ze ma pocuval... mna najviac potesi vyletom 🙂

nini1010
21. aug 2018

Ako ho to mohlo napadnut ze ponozky 😂😂😂

m_s7
autor
21. aug 2018

@libawet Ja nečakám a ani som nikdy nečakala drahé darčeky, len ma mrzí, že si nedal viac námahy s darčekom a kúpil prvé čo zbadal. Ponožiek mám pri tom fúru, že sa mi ani šuplík nedá zavrieť..

candii
21. aug 2018

@libawet no zase neprehanajme. Ides z extremu do extremu. Nic take som nenapisala. Pisem ze je vo vztahu uplne normalne prist k partnerovi pobozkat ho a povedat ze ho lubim. Ja by som bez toho fungovat nemohla. A nehladime zo stanu na mesiac a ani nemam po sebe modriny. Samozrejme nic nie je dokonale, ved to ani netvrdim ze je. Ale kazdy clovek to potrebuje citit ale aj pocut. A ked mi napises nie, tak je to klamstvo.

libawet
21. aug 2018

@candii ....to, čo som písala ďalej, ale nebolo na Teba, to bolo tak všeobecne a trochu to aj otočiť na vtip, odľahčiť...., trošku nadhľadu, prosím dámy.....

libawet
21. aug 2018

@candii jasné, že to potrebujeme počuť, ale ak to muž nevie zo seba dostať a radšej čosi urobí pre tú ženu, tak to neznamená, že ju nemiluje najviac ako vie. Máme zbytočné očakávania v živote, keby sme ich mali menej a uvážili si, čo je skutočne pre život dôležité, neboli by sme sklamaní. @m_s7

marseillefan
21. aug 2018

@m_s7 možno si myslel, že máš veľmi rada ponožky, keď ich máš tak veľa..a preto ti ich daroval... vieš, ako keby si zberateľovi známok darovala nejakú exotickú známku 🙂

amonet
21. aug 2018

Ja som nedostala od exnic.. Nemal cas kupoval darcek mame

danajahotkova
21. aug 2018

@m_s7 Ty si myslíš, že si nedal záležať, ale je možné, že aj toto, čo ti kúpil, že mu vzalo viac času, že si nad tým lámal hlavu. Ty to vidíš len zo svojho pohľadu, ale nevieš ako to on vníma 🙂

kubkovamama
21. aug 2018

@m_s7 prosím ťa ...ja by som bola rada aj za tie ponožky a víno.Po skoro 10r mi dá k sviatku málokedy niečo,zato mamičke k meninám jedálenské stoličky napr.nie sú problém..a to ich hladal v katalógu cca 2mesiace pred.😂chlapi sú proste mimoni

tom_i
22. aug 2018

má ťa rád - asi má, tak nerieš mamon, my si už dlhé roky dávame obľúbenú čokoládu (takže dar v hodnote +/- 2€) keby som dostala niečo viac asi by bolo zle, takže daj priestor duši a nie mamonu

tom_i
22. aug 2018

@m_s7 inak keď ich máš fúru poši ja za ten svet neviem kde sa všetky strácajú

mysicka36
22. aug 2018

Sme s mužom 20 rokov a keby sme si furt museli nejaké materiálne haraburdy kupovať, tak chodíme ako olašáci ovešaní zlatom 😎 Načo je to dobré? Radšej si zájdeme do kina.
Mňa by ponožky nijako nevykolajili. Možno boli niečim špeciálne a z jeho pohľadu sa mu zdalo, že to oceníš. No nič sa nedeje, netrafil sa chlapec. Aspoň víno bolo podľa tvojho gusta?

romiada
22. aug 2018

@nicoll30 a si mu ju treskla o hlavu a odvtedy si jeho ex? 😂😂😂😂 prepac mna to tak rozosmialo....

sasesoe
22. aug 2018

@m_s7 kazdy lasku vyjadruje inak. Odporucam prrcitat knihu Pat jazykov lasky. Myslim,ze ti zodpovie mnohe otazky. My s manzelom si nedavame darceky vobec, zrusili sme to. Kupime si co chceme, kedy chceme. Teraz mozno zacneme aspon na vianoce nejaku drobnost kvoli detom, este neviem, uvidime. Ale ide o vzajomnu dohodu, respektovanie aj vyjasnenie si ocakavani. Zly darcek nemusi znamenat, ze Ta manzel malo lubi, len mozno je mu prirodzenejsie lasku vyjadrit inym sposobom.

nicoll30
23. aug 2018

@romiada kiež by :D vtedy som to zobrala z praktickej stránky, že asi chce aby som mu niečo dobré navarila, no nepochodil ... :D No teraz už by som zareagovala presne ako píšeš :D

martinenka886
23. aug 2018

Tiez si s mojim drahym nic nedavame, ked nieco chceme kupime si to ci mame alebo nemame sviatok, radsej si na narodeniny a meniny zajdeme do kina alebo na dobre jedlo 🙂