Darčeky od rozvedených rodičov. Aké by mali byť?
ahoojte dievčatá, chcela by som váš názor. keďže nechodím sem často, nestíham vás sledovať. trošku ma šokovali tieto vianoce. som rozvedená, deti išli ku otcovi cez vianoce si po darčeky. nič na tom nie je čudné, len to, že si deti doniesli darčeky len za 10 eur. 😠
a to si vraj on vraví OTEC!!!!!!
chcem vedieť vaše názory. on je už otcom ďaľších 2 detí. moje dvojčatá vraveli ,že podostávali oveľa viac vecí aj aj drahých ako oni. dosť sa ich to dotklo. ☹
narozdieľ od mňa. ja osm im dala všetko, čo si želali aj keď som s financiami na hrane. ledva vyžijem.
Ked zalozi tému maca tak je to len o tom aky je jej ex somar atd. takze nic nové pod slnkom. 😔 🤐
sendyhubka a inac je s nou casto? venuje sa jej? lebo aj to je ukazovatel, nie len to co jej kupi... a nezabudnime na jeden dolezity fakt, ze do kupovania darcekov tu uz zasahuje aj nova manzelka, a vela razy chlap pre pokoj v rodine kona aj proti svojmu presvedceniu 😔
myslim ze maca sa chcela len postazovat aby sa jej ulavilo a nikto z nas v podstate do tychto jej problemov nevidi..ja osobne by som si netrufla sudit ani ju ale ani jej byvaleho manzela,bohvie ako to vsetko bolo a preco sa rozviedli...ale deti chapem
jaj a temu by som nenazvala vrchol vsetkeho,lebo ludia maju ovela ovela horsie problemy ako riesit cenu darcekov 🙄
...súhlasím s Dai v tom,že Maca by mala navrhnúť,aby otec dievčat dal darčeky jej deťom buď u nich doma alebo u starých rodičov ak k nim chodia...
ALE najmä by mala deti naučiť, že jednak sa darčeky neposudzujú podľa ich ffinančnej hodnoty...krásne tubolo napísané,či doniesli dievčatá niečo otcovi a nevlastnej mame (asi u nich boli,či nie?)
Maca a ako otec tvojej najmladšej dcéry? Ona si bola "po darčeky"?
dai, prvé, čo ma zarazilo bol názov témy, možno Maca chcela aby sa zapojilo viac ľudí, no OK.
Keby téma bola darčeky pre deti od otca po rozvode, alebo podobne, alebo iný vhodný a príznačný názov, tak to asi ani ja neotvorím 😉
No a táto vetička "nič na tom nie je čudné, len to, že si deti doniesli darčeky len za 10 eur.
a to si vraj on vraví OTEC!!!!!!" uf, tak to je naozaj silná káva, ktorá si inú reakciu fakt nezaslúžila.
Dalo sa to napísať asi takto - Moje deti boli cez Vianoce NAVŠTÍVIŤ svojho otca. Veľmi ich sklamalo, že od otca dostali menej darčekov ako ich súrodenci, čo má otec s druhou manželkou. Čo si o tom myslíte, ako to mal riešiť?
A na to by sa dalo odpovedať to, čo ste tu už niektoré pomenovali. Boli to darčeky od oboch rodičov, nielen od otca, okrem toho Maca dostáva alimenty, z ktorých časť tých svojich drahých darčekov zrejme zaplatila. Ale otec si mal dať pozor na to, aby darčeky deti nedostávali naraz.
V každej rodine je filozofia darčekov iná - niekde deti dostávajú aj praktické darčeky, teda oblečenie, lyže..., ktoré iní rodičia dávajú deťom mimo sviatkov. Možno majú takúto filozofiu v tej novej rodine a tie ich deti dostali aj praktické darčeky a Macine kočky napr. iba hračky, tak by boli tie darčeky OK.
a dai Náš Kubko od svojho otca darček nikdy nedostal, ale mňa teší aj to, že si vždy spomenie na jeho narodky a pošle sms. Ale zas naša situácia je neporovnateľná s tou Macinou. 😉
no comment 😒 tiez by sa ma to dotklo,mozno aj trapilo ale sem by som to nepisala-urcite.chapem aj macu ale pridavam sa k nazoru ze tvoj ex nie je povinny kupovat darceky...drzim palce 😉 🙂
dai, ak si narazala na mna ako na milenku, ktora vzala detom ich otca, tak si na velkom omyle 😉 a mna v prvom rade zarazil nazov temy a po otvoreni, som neverila vlastnym ociam. u nas je to tak, ze o darceky pre dcery z prveho manzelstva sa stara moj muz a moja dcera vela krat od neho nedostala nic, lebo mu to uz nevyslo, cize som jej darceky platila ja. to mam ist ako teraz vykrikovat jeho detom alebo huckat moju malu, ze vidis, aky je tvoj OTEC hrozny, lebo ty si od neho nic nedostala? a v konecnom dosledku nasa mala dostane viac darcekov, lebo jej dam ja, babka, dedko, krsna a to teraz mame ako si vycitat, ze od teba len 10 eur? jeho deti bravame na dovolenky, kupuju sa im veci aj inokedy ako len vyzivne, ale nazor macky mi pripomenul matku deti mojho muza, ktorej nikdy nestacilo, co sme urobili pre deti, vzdy to bolo malo a vzdy zle...takze tu ide hlavne o postoj ako to mama detom vysvetli a ak ma problem, ze jej je malo, ma to riesit s exmanzelom a nie cez deti.....
usmievam s aiba..keby mam vycitat ex co amlej dal a za kolko tak to enma konca kraja... mne staci ze da alimenty a malu si vezme ako mu sud nasudil a viac neriesim.je mi jedno co jej kupi a za kolko,je mi jendo ze si an dieta spomenie iba kej ju ma mat podla sudu,a t si vravi ako ju strasne miluje 😀 nechcem aby dieta mi bolo ucene na materialne veci,nevidim v tom zmysel.... treba si vazit aj malo... a dufam len jeno ze ked bude raz velka tak vsetko pochopi ....
dva roky späť....https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...
Hmmmm, tiež som čakala niečo celkom iné, podľa názvu tejto témy... 😅 😕
Chápem Macu, no na druhej strane, ja sama nie som za drahé darčeky... v dnešnej dobe, keď každý už všetko má, tak si viac cením, keď dostanem resp. darujem niečo, čo toho druhého vystihuje, čo má rád atď... (napr. lístky do divadla, knihu...)
ALE zase tu ide o deti a tie samozrejme vnímajú darčeky inak... tiež som bola ako malá "sklamaná" napríklad, ak som od jednej babiny dostala "iba" sveter... a nie bábiku ako od druhej... proste deti majú celkom iné hodnoty, až v dospelosti sa nám to akosi aj morálne či eticky "posunie"... 😅
Roasha, preboha 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲
Tak v tom prípade beriem s5! Myslím, že u zakladateľky témy sa hodnoty posunuli trochu excesne opačným smerom... 😀 😀 😀
roasha, dík, ušetrila si mi prácu.... 😉
Tak už viete, o čom tu hovoríme? My, čo sme tu dlhšie, keď vidíme nick maca, už vieme, že to bude o peniazoch, alebo o tom, aký sú jej ex sviniari, obaja, zaujímavé...
roasha a ja som si ju chcela zastat 😠
Roasha, zase trefné.. hovorí za všetko.. zoznámte sa s Macou 😀
libka1, praveze snou vobec nie je. nema a ani nemal zaujem aby chodila k nemu. Takze preto vynucujem aby jej aspon na sviatky nieco kupil a hlavne nieco hodnotnejsie. Zo zaciatku som mala tiez ten nazor, ze kaslem na neho ze nech plati vyzivne ako ma a nic od neho nepotrebujeme, sme sebestacne. Lenze, dcera je uz starsia, vnimavejsia a pyta sa PRECO, ona mu predsa nic neurobila aby si ju nevsimal aby jej nic nekupil, ked tej druhej kupuje.......
hm... riešiť hodnotu darčekov.... 10€, 100€, 1000€.... v dobe, keď niekto bol rád, že mal peniaze na večeru.... 😔 Je mi smutno z takéhoto ľudského zmýšľania....
pridam sa aj ja otec mojich starsich deti im uz 13 rokov nedal ani korunu tak by sa urcite potesili aspon jeho zaujmu .a moj priatel a otec najmladsieho dal dalsim svojim trom dospelym detom po 100 eur-aky paradox...
vas tak citam - ja si skor myslim, ze maca chcela podotknut, ze ked jej deti videli, co podostavali ich nevlastni surodenci, dost sa ich dotklo, ze oni tak malo...A nic v zlom, ale tym, ako to deti povedia, urcite ju to zabolelo a je z toho rozculena... Ja by som bola tiez na jej mieste 😉, nastastie take riesit nemusim.
nazov temy je dooost prehnany myslim ....
ja sa pamatám že ked som bola malá a sesternica z tatier prišla k nám ( k babke) do trnavy babka jej vtedy dala vždy 100 sk a krstná 500 sk . sesternica chodila raz do roka, babka do tatier chodila raz do roka a potom už vôbec. bolo to v období hlbokého socializmu 😀 ja som vždy sesternici závidela že ona dostala od babky tu 100 sk a ja len vtedy 20 sk, vtedy som to vnímala ako krivdu že ma babka nelubi a že všetko dá sesternici .....atď ale teraz to beriem z toho pohľadu že vlastne sesternica dostala menej ako ja lebo ja som od babky dostávala k narodeninám (peniaze darčeky) k meninám , na vianoce k mdd, na jarmok, za vysvedčenie, na výlety, vianoce, mikuláša 😉
inak deti vnímajú inak darčeky aj všetko v obchodoch, malého napríklad poteší obyčajná nálepka viacej ako autíčko. 😀 a pritom nálepky nie sú v súčastnosti najlacnejšie.
maca ja ťa chápem ale skús dievčatám povedať, že mali krásne vianoce, boli aj stebou aj s otcom že mali spolu zážitky a prežili super vianoce, že ked sa im zdá že dostali menej tak skús sa ich spýtať čomu sa najviac potešili? a zaznela tu otázka priniesli niečo aj otcovi pod stromček? alebo nevlatným súrodencom? alebo otcovej novej rodine? toľko môj názor deti vnímajú vela vecí ako krivdu (ktorá krivdou nie je ale to pochopia neskôr)
...ale tiež vnímajú veci tak ako ich to naučia rodičia... a ak sa všetko u Maci točí len o peniazoch (ktoré ťažko povedať či u nich sú alebo nie sú) tak to tak vnímajú aj deti... a nemyslím, že vnímanie sveta cez peniaze je to najlepšie čo možno deti naučiť...
Ked sa detom vysvetli ze ich otec ich ma rovnako rad a ze nejde o hodnotu darcekov co nechapem ako to 8 rocné dieta moze vediet kolko co stoji tak sa urcite nebude citit menejcenné. Treba detom povedat ze ocko ich chcel na vianoce vidiet a byt s nimi a nielen kvoli darcekom, tak to budu brat urcite inac, ale suhlasim, ze do buducnosti je lepsie ked otec darceky donesie k vam a rozbalia si ich doma a nie s ostatnymi detmi otca. Maca ma urcite tazké srdce na ex lebo asi sa nerozisli v dobrom co predpokladam, ale treba sa cez to preniest a vidiet veci sirsie, to ze ich na vianoce zavolal a aj tak to dcéram vysvetlit. Zivot je o niecom inom laska sa kupit neda ani cez drahé dary. 😉
caute kamosky 😉
no..to zas mame temu...ja chapem macu, ze ju to mrzi, voci ostatnym surodencom...ale naozaj by to nemalo byt o peniazoch...hm
Nasa Miuska pri stromceku plakala, ze nenasla Jeziska, videla sice darceky, ale Jezisko, ktory jej to priniesol tam nebol....my sme plakali s nou, ze bola vlastne sklamana, nechcela hracky, dakrceky, chcela Jeziska ☹
roash aty si mala byt sherlock stale to hovorim.. 😀
no , maca , na jednej strane viem asi ako s acitili tvoje deti , nieco podoben ale inak som prezial v detstve ale nie je to nieco , co by , urobilo detom traumu..
je to na tebe vysvetlit .. ze , cena nie je vsetko a ani kvantita.; ale to ze si uz dotycny dotycna na nas spomenul a ma nas rad je hlavne;.;
ostane ide bokom..
vianoce su sviatky lasky a , oslava , narodenie jezisa.. naco sa v v poslednej dobe dost zabuda;. 😖
diddi zlaté 😀 😀 😵
didi 😉
náš malý rozbalil darčeky a najviac sa potešil starým sánkam a krabici od darčekov naložil na sánky do krabice dal staré hračky a apovedal že ide do mesta dávať detičkám darčeky že je šriatok a vezie detičkám darčeky 🙂
diddi, deti sú neuveriteľne čisté duše, viem si to predstaviť, mám podobne starú dcéru.
Nikdy som nepočítala hodnotu darčekov 😒 neviem si to predstaviť, veľmi rada obdarúvam.
Starý otec mojich detí z mužovej strany ignoruje všteky ich sviatky a pritom má za čo dávať, je to smutné, dopraje len sebe a deti to nechápu, prečo jeden dá, druhý nie..

dai myslim ze macine deti s otcom vacsinu zivota neprezili... nie som si ista, sudim len z toho co si tu citam v roznych diskusiach...
ja tiez pochadzam z funkcnej rodiny, ale teda aby bolo meradlom lasky otca hodnota darceka tak s tymto sa teda nemozem stotoznit 😔 nikto nepovedal ze si musia vazit dobre slovo, ale niekedy je darcek za 10 EUR davany s vacsou laskou ako ten za 1000 EUR ak ho daju len aby si niekto splnil povinnost a aby o nom hovorili aky je stedry 😝 ... takze pouzivat v tomto pripade frazu a to si hovori otec je pre mna silna kava 😝 (a to som tiez empaticka)...
a ano, deti maju na to iny pohlad ako dospelaci, ale ten ich pohlad niekto formuje 😉