Darovanie mobilu v rodine: Ako reagovať?
Ahojte zaujimal by ma vas nazor na tuto situaciu. Davnejsie som muzovi kupil mobil (iphone 14). Len tak. Nemal sviatok ani nic. Potreboval novy mobil. Isiel z “mojich” penazi, pretoze tak mame doma rozdelene financie. Z jeho uctu sa plati vsetko co potrebujeme bezne na zivot, auto, hypo, z toho druheho “mojho” taketo vacsie obcasne vydavky.
Ide o to ze teraz v praci dostal novy firemny lepsi mobil a on sa rozhodol ze svoj posunie teda strykovi (ten ma iphone 6). A mna nastvalo ze sa ma ani neopytal ci ho nechcem (ja mam iphone 11). Ako by ste reagovali? Je pravda ze neotrebujem novy mobil ale predsa len ten jeho je o chlp lepsi a ked som ho zaplatila a on ho chcel niekomu posuvat mal sa najprv opytat mna. Ci?
@autorka a aké mal argumenty? Takže ten mobil ešte nemá a ešte nič neposunul. To Ti vadí, že strýkovi ho sľúbil? Však sa ešte nič nestalo. Možno by ho samého osvietilo keby k tomu naozaj došlo a ,,spomenul by si sám na Teba".
@anketkarka No ved to, ze on to bral tak ze ja som spokojna, ze mobil menit nechcem kedze sa na mobil nestazujem (nemam dovod) tak ze to ponukol spontanne strykovi lebo mali rec a ten hovoril ze uz ho ma v hroznom stave a kedze vedel ze do konca roka dostane novy z firmy tak z neho vyletelo ze mu ho posunie, aby si nekupoval novy.
Ahá, tak problém nie je, muž ti ho dá, stačilo sa opýtať a strýkovi dá tvoj. Problém je v tom, že muž nevie čítať tvoje myšlienky a neponúkol ti, ale musela si si ho vypýtať. Ok, už chápem. Skratka tragedia
Baby (a chlap) dakujem za kazdy nazor, mne uz stacilo.
Len to teda na zaver zhrniem. U muza vo firme sa kazdy rok kupuje novy mobil, je ich tam asi 8 takze kazdy rok dostane niekto novy mobil. Tento rok to vyvhadza na manzela. Nie je to otazka dneska ani zajtraska ale do konca roka. Dnes som videla ako obzera mobil tak som sa ho spytala ze ci chce kupovat novy. Povedal mi ze ano, ze bude mat narok z prace. Tak som sa spytala co bude s jeho mobilom a povedal mi ze ho da strykovi. Na to som sa opytala preco ho neda mne a on mi povedal ze ved ja mam dobry a ze nevedel ze chcem menit a to dalsie co som pisala uz asi 100x. Ja som mu povedala ze ma mrzi ze sa ma neopytal ako prvej ci ho budem chciet, on povedal ze ved dobre ze si ho mozem zobrat a strykovi dame moj. Hotovo, vyriesene. Nemame ziadny problem. Islo mi cisto o nazor ako sa na to pozeraju ostatne zeny. Bodka. Este raz dakujem za reakcie a koncim. Pekny den
No mna by to nasralo.Uz len preto, ze mam 11 a 14 je iny level, ze sa nespýtal mna prvej. Strýkovi by som dala svoju 11 a nechala si tu 14. A bolo by mi uplne jedno, co si o tom kto mysli. Ved nejde o mobil za 100€. Mne tiez maly pytal, ze chce novy. Mal moju staru 7 ale baterka uz bola taka nijaká. No tak ja som si kupila 15 pro a jemu dala moju 11 pro. Vybavene. On je spokojny aj ja. Ale teda ja by som urcite strýkovi nedavala 14 za tisic eur.
nemam problem -vyrobim si problem ... manzel len uvazoval ..ty si sa ozvala tak ho dostanes- vyriesene... muz nieje zena nepremysla rovnako.. chcel ho dat tomu,kto ho viac potrebuje... riesis take kraviny az ..
Ked mas na rozdávanie darčekov za 1200 mimo sviatku, tak mas asi aj na svoj novy. Alebo potom aspon bude vedet manzel, ze co chces dostat najbližšie
Ja by som sa neodvazila vobec vybrat tak drahu vec bez spytania sa vopred, ale uz je to u vas vsetko vykonane, takze uz je jedno..
Toto je presne tá modelová situácia, keď žena očakáva, že muž presne odhadne, čo si myslí, alebo dokonca čo si bude myslieť. 😀 Nie, dievčatá, nenapadne nám to a nikdy to nebudeme vedieť - odhadnúť čo si žena myslí. A nie preto, že by ste neboli pre nás priorita. Ste vždy a budete na prvom mieste. Lenže my muži sa rozhodujeme v danom okamihu, tu a teraz. Odfiltrujeme pri tom z hlavy všetky pre nás nepodstatné súvislosti, ktoré by nás mohli rozptyľovať. Preto štandardnému mužovi nenapadne v takejto chvíli, že čo keby aj jeho žena chcela taký mobil. Chce len pomôcť strýkovi a sústreďuje sa iba na to. Keby otázka stála tak, že koho má uprednostniť a komu ten mobil darovať, či žene, alebo strýkovi, tak je asi jasné ako by sa rozhodol. Ženy na rozdiel od toho pri každom rozhodnutí zvažujú všetky aspekty... či to zrovna nepotrebujú deti, čo by povedala svokra, aký na to budú mať názo kamarátky a prípadne sa ešte opýtajú na MK 😀 A preto nám chlapom pripadá, že ženy sa nevedia rozhodnúť a ženy majú pocit, že muži sa niekedy rozhodujú ako idioti 😄 A tým, že sme tak odlišní, tak sa vhodne dopĺňame a máme radi 🥰
Boze baby nedomyslajte si blbosti.
@ukgirls Ziadny problem nemame. Nastala takato situacia, chcela som vediet ako by reagovali ine zeny. Ci je to malichernost alebo co. My sme s muzom uplne ok, mame to vyriesene. Ziadna drama sa nekona
@pralinka86 Ja novy nepotrebujem, a manzel si ten mobil vybral sam. A ako som pisala nejde o peniaze ale o hierarchiu😀
@mojemenonikto dakujem. Presne takto mi to vysvetlil muz a ja to beriem. Povedal mi preco to urobil, ja to chapem, povedala som mu svoje on to pochopil nasli sme zhodu zivot ide spokojne dalej. Vyriesene
Nuz, ked nepotrebujes, tak prvy podla hierarchie asi bol ten stryko, podla manžela.. ze sa mamzel nezamyslel nad hodnotou, to je ine. Ale zjavne to nepovažuje za (financny) problém
Booože aké ste zase všetky strašne nad vecou 😃 autorka, áno ani mne by sa to nepáčilo. S darčekmi si síce obdarovaný môže robiť čo chce, ale mne by sa tiež ako obdárovávateľovi nepáčilo keby si môj drahší dar neváži natoľko, že ho kľudne len tak niekomu dá a ešte po krátkom čase.....iné je keby ho predá a z tých peňazí si kúpi niečo čo naozaj chce/potrebuje..ale on sa ho len tak zbavil a bez toho, aby ťa o tom aspoň informoval. Hoci to, že mu automaticky nenapadlo, že by sa zišiel tebe nepovažujem za problém. Také veci človeka často naozaj nenapadnú
Práveže kebyze viem ze ma mobil co jej funguje, ani ma nenapadne ponúkať jej ďalší..
Čo som odpozoroval za posledné roky, tak najväčší ničitel vzťahov je trvať na svojich očakávaniach ;)
Fakt je mi niekedy chlapov až lúto.
Chlapov take suvislosti nenapadnu.
Mna skor prekvapilo, ze len tak posunie strykovi vec v hodnote par stovak (je jedno koho to bol mobil). Ved ho mohol predat a mat za nebo peniaze, hoci aj tomu strykovi, za rozumnu cenu. Este dat to rodicovi alebo vlastnemu dietatu by bolo ok.
Ano mal sa ta opytat, ale asi ho to nenapadlo, nemusi to byt zle myslene.

@juliacenc prebrali sme, povedal ze nie je problem, ze si ho mozem zobrat ked chcem a moj dame strykovi. Len ma to prvotne zamrzelo ze ho to nenapadlo. Aj ked chapem jeho argumenty.