icon

Dcéra má zlé známky, mňa neznášajú kolegovia a celkovo už nenávidím svoj život

9. máj 2021

Ahojte. Ako už názov príspevku napovedá, dostala som sa do zlého životného rozpoloženia. Mám manžela a jdno dieťa, navonok fungujeme normálne. Problémy nastali, keď dcéra nastúpila do školy. V škole jej to nejde, má rôzne problémy s učením. Muž je nervózny, lebo naňho tlačia rodičia, stále sa vypytujú na výsledky dcéry v škole, keď povieme, že má dvojku alebo trojku, tak majú hodinovú prednášku o tom aká je lenivá, ako sa oni stále učili od rána do večera a bla, bla. Potom je u nas dusná atmosféra, hádky, vsetci sme už na nervy, aj ja, aj dcéra, začína mať depresie, často hovorí o samovražde. A to ani nepriznávame, že má štvorky, päťky. Obmedzili sme kontakty s rodičmi, ale úplne ich odstrihnúť nemôžeme. Okrem toho ja mám aj problémy v práci. Zasadli si na mňa kolegovia, neznášajú ma, ohovárajú ma, už sa ani nesnažia byť nenápadní. Vedúca je na ich strane, takže som sa stala akýmsi terčom vtipov a nenávisti celého oddelenia, keď sa potrebujú odreagovať, tak sa odbavujú na mne. Ak urobí chybu niekto iný v tíme, tak sa to diskrétne prejde, ale mňa verejne ponížia pred ostatnými. Muž má zdravotné problémy, preto som ja jediná čo má teraz príjem a tak to musím znášať, inú pracu teraz nezoženiem alebo len takú so zlou pracovnou dobou. Ekonomicky sme na tom tak na hrane, nechýba nam nič, prežijeme, ale moc si toho dovoliť nemôžeme, výlety, dovolenky, to si nedovolíme. Chcela by som dcére pomôcť, ale mám svoje vlastné problémy, casto na nu kričím, dnes som uz kričala, ze ich nenávidím. Cítim sa ako zviera zahnané do kúta, často myslím na smrť alebo, že nás zabijem všetkých troch. Neviem ako z toho von.

Strana
z4
bluka2
10. máj 2021

@nikolka1986
@matqa411211 baby, autorka už usúdi sama, či chce ísť cestou liekov alebo nie

tramtada31
11. máj 2021

Autorka, čo povedal tvoj muž, to je velka pravda. Keď bude dceru nálepkovať, že je lenivá a hlupa, tak jej to zakoreni do podvedomia a ona si to cely zivot bude niesť. Ocino tiež pri sestre nervacil, vravel jej, že je sprosta/blba/hlupa(nevedela pochopit matematiku) a ona teraz ešte po 30tke si to nesie, neverí si, pritom je v iných veciach veľmi sikovna. Treba dceru posmelovat, byt autentická, chváliť ju za veci, ktoré jej idu. Teraz jej budujete sebadôveru a sebahodnotu, nepokazte jej psychiku. Pred svokrou si ju zastante, povedzte, že dakujete za názor, že viete, že to mysli v dobrom, ale vy ste dceriny rodičia a pokusíte si to spravit takto a takto.. držím ti veľmi prsty, aby ste to zvladli a dceru spravili stastnou🥰

lujza123
11. máj 2021

Bože chúďatko dieta, ja tak neznášam tento hlúpy prístup - hulakanie po decku koli známkam. Obzvlášť tak maličké, ktoré sa len zoznamuje so školou. Celkovo si myslím ze známky by na 1 stupni nemali byť, max tak motivačnu pečiatku vcelicky.

dskjhfdlkdjhl
11. máj 2021

@lujza123 toto nie je o znamkach, ale o hlupych ludoch. Keby neboli znamky, tak takyto ludia si najdu iny zdroj buzeracie.

janickacrazy
11. máj 2021

@lujza123 presne, môj najstarší syn nebol znamkovany celý prvý stupeň, mali takú modernú učiteľku, on tak rád chodil do školy, až mi to bolo podozrivé, potom keď zaviedli známky, tak jeho nadšenie riadne upadlo

andreafa
Autor odpoveď zmazal
mijo53
11. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl ja len tak mimo témy, takýto ľudia sa píše s mäkkým i, čiže takíto ľudia

simca_13
11. máj 2021

Už len krz poslednú vetu v úvodnom príspevku by som volila odbornú pomoc. Takéto myšlienky, proste nesmú byť. Ono možno aj to, že dcéra vidí, že to je doma takto jej moc do učenia nepridá. Nemá nejaký problém v škole, že by sa jej preto nearilo? No ja by som povedala, že najskôr by ste sa ako rodina mali dať doporiadku

dskjhfdlkdjhl
11. máj 2021

@mijo53 dakujem, to mi nejako uslo, napriek tomu, ze toto viem😉 keby som pisala rukou, tak sa mi to nestane😉

katrinka8
11. máj 2021

@0kristina0 - ja tlieskam tomu, ako dokáže niekto človeku, ktorý je na dne svojich síl a ktorý prosí o pomoc ešte jednu kopnúť takým príspevkom.

katrinka8
11. máj 2021

@matqa411211 - keď je človek v takom psychickom rozpoložení, ako je momentálne autorka, tak nemá silu, energiu ani vidinu toho, čo a ako má robiť - je v nejakom tuneli, na konci ktorého NIE JE svetlo, a netuší, ako z neho von. Darmo mu bude každý radiť, aby urobil to, hento a tamto. Je to začarovaný kruh, keď si v tme, a nevieš nájsť svetlo, hoci ti ho možno niekto drží rovno pod nosom. Nedokážeš sa sústrediť ani na najmenšie bežné rozhodnutia, "problémy" typu - čo mám dať dieťatu na desiatu... Proste hlava ti pracuje na plné obrátky a krúti sa v tuneli čiernych myšlienok, ktoré nevieš zastaviť, hoci sa snažíš.
Preto možno vtedy človek potrebuje lieky, aby sa mu upokojili nervy a nerovová sústava, a mohol sa sústrediť na to, aby mohol robiť zmeny vo svojom živote k lepšiemu. Nie, lieky za nikoho nevyriešia jeho životné problémy, ale v takom stave, v akom je momentálne zakladateľka, môžu výrazne dopomôcť, aby sa ten stav nezhoršil. Na to treba odborníka, aby to posúdil.
Zakladateľke prajem, aby sa jej podarilo nájsť životnú silu, energiu nájsť to svetielko na konci tunela, a bojovať za seba a svoju rodinu. Vyriešiť najskôr seba - aby si mala silu pomôcť dcérke ❤

0kristina0
11. máj 2021

@katrinka8 takychto ludi mi nie je luto, ona sa sem prisla stazovat aka je zufala ale to ze sa jej dcera pomoci ked na nu hucia pocas ucenia to ju netrapi? Ved jej dieta ma psychiku na 💩.

jamatkaroka
11. máj 2021

@0kristina0 Očividne ju to trápi. Ale je zúfalá a nedokáže riešiť sama svoje problémy. Keby ich riešiť vedela, neuvažovala by o samovražde. A tvoj príspevok jej nijak nepomohol, skôr naopak.

0kristina0
12. máj 2021

@jamatkaroka viem ze pravda sa tazko cita ale ja ju lutovat nebudem. Vybijat si svoju frustraciu na dietati je pre mna neospravedlnitelne.

katrinka8
12. máj 2021

@0kristina0 - nik nekáže ľutovať, ale v rámci využitia vlastného EQ si stačí pomyslieť a nekopať ešte viac do človeka, ktorý prosí o pomoc. Ak nechceš pomôcť, aspoň neubližuj. Stačí mlčať, keď nevieš pomôcť.

0kristina0
12. máj 2021

@katrinka8 preco by som mala mlcat, aj pravdu jej musi niekto povedat, kazdy ma pravo vyjadrit svoj nazor nech je akykolvek, s tym musi autorka ratat ze ju tu chvalit nebudu

nicol_ka55
12. máj 2021

@0kristina0 veru v tom mas pravdu. Ako kazdy ke sem nieco prida a napise musi ratat s tym, ze nie kazdy moze zdielat jeho nazor, no na to by mal byt pripraveny

katrinka8
12. máj 2021

@0kristina0
@nicol_ka55 - jedna vec je vyjadriť svoj názor osobe, ktorá je v normálnom psychickom rozpoložení, a úplne iná je vyjadriť necitlivým spôsobom názor človeku, ktorý je na pokraji psychického zrútenia sa a uvažuje o spáchaní samovraždy a sem prišiel možno ako k jedinému miestu, kde prosí o pomoc.
Preboha, ženy, to fakt nevidíte ten rozdiel, že takémuto človeku, ak hentakým spôsobom vyjadríte to, čo je Váš názor, môžete akurát spôsobiť to, že mu podkopnete stoličku, na ktorej stojí so špagátom na krku?

0kristina0
12. máj 2021

@katrinka8 co necitlive som jej napisala? Ze ako rodicia zlyhali? Ano zlyhali. Co je pravda nie je hriech. Neviem ci je to dnesnou dobou ale vsimla som si ze priamost a pravda nie su moc popularne

Strana
z4