icon

Dcéra verzus svokra

lyduuska2
12. máj 2014

Ahojte... Dlho som rozmýšľala, že či sa tu zdôveriť, alebo to prejde. No už to trvá príliš dlho na to, aby som si poradila sama. Teraz k pointe. Moja 3 ročná dcéra sa doslova nenávidí s mojou svokrou. Keď môže svokra, tak ju veľmi rada podpichne a moja dcéra sa okamžite zmení na diabla v ľudskej podobe. Robí zle, bije svokru a podobne. Neviem čo sa stalo medzi nimi dvoma, ale začalo to cca pred 2 mesiacmi, keď sme s manželom boli v Londýne na "dovolenku" a moja mama s otcom sú pracujúci ľudia a svokra je doma, tak ostala možnosť ona. Tak bola týždeň so svokrou. Zdalo sa byť všetko v pohode až kým sme nemali ísť na návštevu k svokre. Malá sa zaprela, že k nej nejde. Keď sme ju nejako presvedčili, tak chtiac nechtiac išla, no svokru ani nepozdravila. Celý čas bola nalepená na mne alebo na mužovi. A samozrejme svokra sa ofučala a začala mi nadávať, že ju proti nej huckám a podobné veci. Tak podpichla aj mňa aj malú. Malá tam začala robiť cirkus, tak jej muž dal preventívne na zadok, ako sa správa. Ona sa rozplakala ešte viac a nacapila sa na mňa, že ona chce ísť domov. Takýto stav nastal s celkom normálneho vzťahu medzi babkou a vnúčaťom. Nemali ste / máte niekto podobný problém? Ja už som fakt strašne zúfalá a neviem čo ďalej robiť, keďže muž k mamičke chodiť chce a malá o nej nechce ani počuť. Ďakujem za názor!

Strana
z3
lyduuska2
autor
12. máj 2014

@janickacrazy Tak ona je náš "rodinný veliteľ" 😅 😅 ona by rozkazovala a nikto ju nechce počúvať. a najviac si dovoľuje na mňa, keďže synček ju obraňuje a ja radšej držím hubu, lebo by zase začala revať, že chce už umrieť a pod.. 😕 😕

lyduuska2
autor
12. máj 2014

@mimla tak moja babka mi stále hovorievala mojej mame: "Tá Lyda je také zlé decko!!!! Peťo (brat) je chlapec a bol všelijaký ale toto je ešte horšie!!!!" takže asi tak 😎 😎 😎 múdra jak rádio...

lyduuska2
autor
12. máj 2014

@barcelona94901 tak to máš tiež doma veselé 😅 celé moje tehotenstvo sa dá z jej strany iba - "komandovnaie" !!! lebo nič dobré nepovedala na mňa odvtedy, ako sme jej oznámili, že som tehotná... a po pôrode za mnou ani neprišla, len svokor...

mm2008
12. máj 2014

@lyduuska2 môžem sa ťa opýtať - bývate s nimi v spoločnom dome? dúfam, že nie... okrem toho - kebyže sa vyjadrí na adresu tvojho dieťaťa ako na "spratka" ... ja by som je povedala, že ved má byť po kom - po svojom otcovi "spratkovi" ... a kašlala by som na to, čo si o mne svokra myslí... nie si jej dcéra tak ti nemá čo hovoriť do tvojho života... žije s tebou jej syn ... a povedz jej, že prečo potom jej syn tak dobre pri tebe vyzerá??? ... asi mu nie je pri tebe najhoršie. a viac by ma nevidela. ani svoju vnučku.

lyduuska2
autor
12. máj 2014

@mm2008 nie, nie, chvalabohu nie... býva cca 20 km od nás... ona si myslí, že jej synáčik je pri mne chudáčik, takže asi tento argument by nezabral 😝

ada274
12. máj 2014

@lyduuska2 toto keby povedala svokra mojmu manzelovi na nasu dceru, manzel by to nerozdychal a mamu by si totalne podal. Je absurdne, ze tvoj muz na take nechutnosti nereaguje a este dceru zbije. Nepochopitelne a zcestne.
Ja ked sa nieco deje, vzdy z dcery vymamim ked sa nieco deje. Staci vystihnut vhodnu chvilku, ked si sepkame v posteli pred spanim co bolo v skolke, ako sa tam mala, ako sa hrali a popri tom sa mala zdoveri aj s tym co ju trapi. Ma 3,5 roka.

ada274
12. máj 2014

@lyduuska2 som v soku co z niektorych primitivov vylezie 😖

bianca
12. máj 2014

@lyduuska2 len jedna veta,Krava sprosta ta tvoja svokre.Muselo sa stat nieco dolezite ked mala takto zmenila chovanie

lyduuska2
autor
12. máj 2014

@ada274 tak to bolo už podla mňa z nervov... všetci tam boli ako na ihlách a už sa len čakalo, kto vybuchne ako prvý... a o ostatnom nevie... malá mi povedala, že to nemám hovoriť tatinovi, že neľúbi babku...

maroli
13. máj 2014

Tak mna moja pobozna babka tiez sokovala.moja mama si vzala syna na styri dni,z toho dva dni boli u babky ktora je bezvladna a treba sa o nu starat.ked sme prenho v nedelu prisli bol taky nateseny,ze sa nevedel zmestit do koze dokonca vyplazoval jazyk! A prababka nanho,ze si skaredy,fuj uz ta tu nechcem vydiet a tak,len mi sanka padla.a zavrsil to ujo,zakomplexovany alkoholik prebodaval stvorrocne decko pohladom a prstom a to iste ako babka,si zly,skaredy,nabuduce ked prides budes stat len pri brane. No okamzite sme sa zbalili a odisli.bola som z toho poriadne znechutena,hlavne,ked som si spomenula ze aj nas takto programovali ked sme boli deti.Ponizit,vystrasit,zlomit,zahanbit,taka bola vzdy vychova deti v nasej krestanskej rodine.

dusika11
13. máj 2014

ahoj nieco podobne sa nam, stalo dvojky nechceli sit k babke par tyzdnov..hlavne niko..ja len s jednej strany viem ze sa tam hadzal o zem..nuz a ako poznam svoje dieta hadzat sa zacne az potm ked niekto na neho velmi tlaci..a nepozna mieru...do dnes neviem co sa stalo...ale v nasej pritomnosti bil dedka aj babku..nechcel ku nim ist..potom ho to preslo asi po mesiaci ...nepodcenovala by som to,...my sme maleho do nicoho nenutili preslo ho to a asi sa poucili aj dedko a babka...len oni vedia co sa tam skutocne stalo

kiki68
13. máj 2014

zalezi co sa stalo,ale ak to babicka raz pohnojila,tak to take bude mat navzdy. Alebo velmi dlho,pokial z toho dieta nevyrastie a nepochopi veci,ze sa da nad tym povzniest,nech to bolo cokolvek. Ale deti beru aj malickosti velmi vazne. Staci nejaka nevhodna poznamka a uz to ide. Tiez nepochopim,ked babka zacne decko strasit tym,ze kdesi je jezibaba a zavola ju,ked bude dalej zle. To si potom dieta spoji 1 a 1 a vysledok jasny.
Tak moja babka ma viac krat poslala do vsetkych pekiel, tolko krestanska vychova 😀
Potom to asi aj olutovala,ked vnucka zacala pobehovat zasadne v ciernom s tmavofialovym ruzom na perach a pentagramom zavesenym na krku ´...tak kde ma poslala, tak som ako dobra vnucka posluchla 😀

janulik2008
13. máj 2014

Ja som tiež ako niektora z vas písala mala jednu babku super skoda ze umrela ked som hola mala a druhu nemam rada vsetko jej vadilo co mam na sebe ako nas mama oblieka ako som ucesana atď. Deda som jedného nestihla spoznať keďže zomrel dva mesiace pred mojim narodením. a druhý bol fajn hoci trosku zahundrany no mal nas rad všetky vnúčatá. Podľa mňa sa niečo stalo ale yo ze ju nazvala spratkom to du podľa mňa silné slová

ppetinka
4. jún 2014

@lyduuska2 nečítala som vśetky príspevky, len som zachytila, ako pred tvojím manželom kydala, že si mohol lepšie vybrať a viac sa snažiť pri robení malej - keby som sa toto dopočula ja o sebe, bolo by mi to šuma fuk, čo by si o mne svokra myslela, ale hubu by som si teda otvorila a urobila by som jej poriadny cirkus ... a tvoj muž jej nič na to nepovedal ?? On drží pri nej či pri tebe ?? Ak pri nej, tak by som sa narovinu opýtala muža - že či si bral za manželku teba alebo mamičku .... Možno malá sama cíti a vie, že tvoja svokra nie je dobrý človek a keď do malej stále tak podrypuje, tak as ani nečudujem, že ju tvoja dcérka nemôže vystáť. Malé deti sú úprimné ..

kikina84
4. jún 2014

@lyduuska2 no ono sa to tazko posudzuje,lebo kazde dieta je ine,hlavne v tomto obdobi vzdoru..Ja by som napr.pri mojej dcere (az by sa teda nieco podobne stalo),vedela ze sa nieco urcite udialo a ak by sa velmi branila a nechcela tam ist,bolo by mi jasne ze ten tyzden so svokrou nebol ok..Moja mala je ale dost odvazna a nieje fajnova,takze ona by sa len tak nejakeho dania na zadok,alebo prisnejsieho rezimu nezlakla,pokial ma k tomu cloveku vztah,skratka by sa tak neutiahla.Takze preto viem, ze ak by mala k niekomu vyslovene odpor ist a nechcela by sa s nim stretnut,brala by som to ako ze sa fakt stalo nieco vazne..Takze v mojom pripade by som sa o to dost vazne zaujimala a snazila sa vyzistit od svokry,alebo dcerky co sa tam stalo.A navyse ked ma tvoja svokra hentake debilne narazky na teba,ze si mohol je syn aj lepsie vybrat,tak prevdepodobne to nebude len taka prechadzka ruzovou zahradou,.ja by som absolutne nedoverovala takemu cloveku,ktory ma za chrbtom takto ohovara,aj ked sa jedna o rodinu..mohla by mat aj svatoziaru nad hlavou,nezverila by som jej dieta do ruk ! Takze pokial svoju dcerku poznas a vies coho je schopna a naopak coho schopna nieje,musis ty podla zdraveho rozumu vydedukovat,ci je to len nejaka jej hra na tvoju svokru,alebo ma vazny psychicky problem a boji sa k nej ist,lebo jej napr robila svorka zle..myslim ze ten instinkt by ti mal napovedat..drzim palce 😎

mikadooo
7. okt 2018

@lyduuska2 ja nechápem, načo tam chodíš? Do teba rýpe, malá je pre ňu nepodarok, asi vás moc nemusí, nie? Tak nech chodí len muž a vy si urobte s dcérkou pekné popoludnie.... Alebo choďte za dedkom do záhrady a tam strávte pekný čas. Ja mám dcéru že tiež niektoré nepríjemné veci nepovie ani za nič (má už 7), ale keď máme pohodičku, vôbec na ňu netlačím, zrazu sama mi to povie, aj týždeň potom, čo ja už som aj zabudla že dostala poznámku napr v škole typu "bola drzá", tak mi to normálne vysvetlí a ja zistím že len chcela učiteľke vysvetliť prečo musí ísť po triede alebo čo, lenže učiteľka to vyhodnotila tak že dcéra papuľuje... (Samozrejme sú aj oprávnené poznámky 😉 )

Možno to chce len čas, babku vôbec neriešiť. Tiež mi to príde že dcérka ťa chcela asi obhajovať keď sa tvoja svokra vyjadrovala ako sa vyjadruje na tvoju adresu... Deti sú čisté a priamočiare a niekdy vyslovená pravda toho druhého riadne bolí lebo seká do živého. A babka možno potom povedala dcérke nejakú sprostosť, a už to išlo. Čo som sa ja napočúvala akú mám drzú drzaňu a teraz som šťastná že mám sebavedomé šikovné dieťa, ktoré mi vie povedať čo chce a čo nie, a nepodriaďuje sa automaticky každému nezmyslu 😉.

liv1
7. okt 2018

@mikadooo téma stará 4 roky 😂😂👍

mikadooo
8. okt 2018

@liv1 aha ho.... 😉 tak nič

ariannazara
8. okt 2018

@lyduuska2 sa ti čudujem mne keby tak svokra niečo povedala tak jej dám také kapky žeby sa nespamatala🤣 niektoré sú fakt také prijebane že to až strach tam chodiť! A dieťa by som tam nedala už vôbec a tie reči by si rozmyslela čím skôr. Ale moja svokra je ešte celkom mladá ma 45 rokov takže s nou sa inak bavím ako keby mala príklad 65 🤦‍♀️

wieruska1
8. okt 2018

Odpadavam. Vasa dcera ma 3 roky. Zdoraznujem TRI lebo asi ste na to cela rodina tak trocha zabudli. Dnes nieco chce s zajtra nie. Dnex sa babky boji a zajtra su kamosky. Samozrejme ze predpokladu, ze ste vsetci dospeli pricetni a date jej priestora to bohuzial nie je ani jedrn z vas. Ty lebo od nej vyzadujes vysvetlenie niecoho comu bud sams nerozumie alebo vlastne o nic nejde. Muz za to ze ju pri prejave emocii (ano aj negativne emocie su, treba ich vyhodnotit, korigovat ale rozhodne nie trestat) zbije? Pre mba je to uplne rovnaky vyraz ako vycape. No apotom tu mame svokru ..... ta mozno chudera nechape celu situaciu a kedze jej chyba slusnost a takt inak ako utokom reagovat nevie. Je mi tej malickej luto.

liv1
8. okt 2018

@wieruska1 téma stará 4 roky 😁 to dieťa ma už 7

wieruska1
8. okt 2018

@liv1 🙈

anabella111
8. okt 2018

@lyduuska2 ...neries dieta..to reaguje viacmenej intuitivne..Ries svokru...uz za tie slova musi niest nasledky..ktore vyriekla..,,Maleho spratka si nezasluzi...a nie preto..ze ju Ty sudis..ale preto ..aby ti nevyberanou recou nekrivila dieta...To nie je svokra verzus dieta..ale svokra verzus zakonny zastupca dietata..

kristinka92
7. nov 2024

@stefka33 prepáč ale toto je strašne :(( je mi to ľúto aj za teba

Strana
z3