Dcérine rozhodnutie pracovať ako učiteľka
Dcéra už nieje malá ale stále je moja dcéra a chcem pre ňu to najlepšie, a to školstvo nieje.
Druhý rok pracuje ako pomocná vychovávateľka v špeciálnej základnej škole a napriek tomu sa stále drží toho, že chce učiť na základnej škole 1.-4. ročník.
Aktuálne zarába 700 eur a chodí z prace zničená, fyzicky aj psychicky ale ani toto jej neotvorilo oči.
Vraj ten pocit, keď si dieťa na ňu ľahne a vie, že sa cíti v bezpečí. Vie, že je dôležitá a vie, že tie deti ju potrebujú. Vraj keď vidí radosť a pokoj na deťoch, všetko jej to vynahradí.
Pekné, ale toto je možno 0.1% práce a účty jej to nezaplatí..
@anonym_autor Ked robi teraz vychovavatelku, zrejme nema vystudovanu jadrovu fyziku a moznosti zarobit viac. Nechaj ju studovat ucitelstvo. 1-4. nie je vobec zle a nenahradi ju v buducnosti AI.
@anonym_autor zacinala som v 33 rokoch ako nekvalifikovana s ciastocnym uvazkom 350€, po 3 VŠ zarábam 1200€ + a som stastna, tiez unavena, vystavena, ale nemenila by som,drzim jej palce
@anonym_autor bodaj by mal každý prácu, ktorá ho baví aj keď za menej peňazí. Veď keď si urobí školu bude na tom lepšie. Ja som zo školstva odišla pred 5 rokmi, po 5 rokoch praxe. Učila som na strednej škole, mala som triednictvo a pár príplatkov a mala som 1200€ v čistom, čo nebol taký zlý peniaz na tú dobu.
@anonym_autor je šťastie robiť prácu, ktorá človeka baví. Ale skôr či neskôr na ňu doľahne, že zarába málo, ak si nenájde finančne lepšie zarábajúceho muža. Teraz by mi vadilo, že chodí zničená z práce. Po rokoch môže vyhorieť. Mala by zvoľniť a tešiť sa z práce striedmejšie. Myslieť na oddych a kľud a pokoj. Povinne aspoň 20 minút denne byt len sama so sebou a rozjímať o ničom. A aj si pripomenúť pekné momenty ťažkého dňa.
hrozna doba. Milá a odhodlaná žena chce ísť učiť s láskou deti - to by mal oceniť úplne každý človek. Napriek tomu jej najbližšia osoba ju odhovara ,že to nie je dobrá cesta. Na druhej strane tu máme diskusie ako sú učiteľky zle a ako nič nerobia a na ďalšej zase aká je to úžasná robota a za skvelý plat 🤣 akože.... Nechaj ju. Je dospelá.
Ty jej isto závidíš "prázdniny" 🤭🤣
@anonym_autor v skolstve to nie je uplne super ale aj tak bude s atestaciami zarabat viac ako vacsina v sukromnejnsfere. Bez nicnych a bez vikendov, bez nutnosti 2 cudzych jazykov. Nie nadarmo okrem BA a KE sa ludia do skolstva hrnu. Vo vscsine regionov je to zivotna vyhra....

@anonym_autor sú dni a životné obdobia, kedy ťa podrží len napríklad práca, alebo koníček. Tiež som roky študovala a skončila som najprv na smiešnom plate, ale postupne sa to odosť zlepšilo a vidím aj na kolegoch, že sa udržia v odbore hlavne tí, ktorých práca baví a napĺňa.
Ešte zvyknem dodať, že čo by dali za to iní rodičia, keby ich deti chceli namiesto rôznych závislostí, robiť niečo zmysluplné v živote. Máš byť na ňu hrdá a podporiť ju v jej snoch. Nezlač dcéru za mamonou, lebo za peniazmi sa neskrýva pokoj a denno denné naplnenie z dobre vykonanej práce a ani spokojnosť so svojím životom. Koľkí mladí ľudia sa hľadajú dnes v drogách, vážne si že je zdravá a ďakuj každý deň. Radšej krátky život prežitý s prácou
, ktorá ma baví, ako dlhý a prázdny.