icon

Deti držia na strane manžela

erika1337
26. sep 2014

Ahojte som erika (43) .Mam 3 deti a manžela (45).Dcera (19),synovia (17 a 14).Moj problém je dlhodobý a komplikovaný. Vyskúšala som čokoľvek, ale predsa. Skúsim v skratke neskôr informácie doplním ak sa nejaká žienka ozve ak by vedela pomoct.Moj manžel , ma deti na svojej strane. Nehovorím len o klasickom nadržiavaní ale o kompletne všetkom. Neviem ako začať, proste on im všetko dovolí. Príklad náš 14 ročný syn ma odomna vychádzky do 22:00 , príde domov o 0:30 stým že sa mi neozve , že volal s otcom, môj 17 ročný syn sedí cely deň na PC , aj to mu manžel dovolí, neučia sa , v domácnosti mi chlapci absolútne nič nepomozu.Moja dcéra je už plnoletá a prakticky si dovolí čokoľvek a manžel jej k všetkému prikivuje,chcela isť na koncert do Bratislavy isla,bola som zasadne proti , chcela ísť na 3 dni na chatu išla ,bola som proti,minuly týždeň mi povedala že by im bolo lepšie bezomna...Moj manžel chodí s kamarátmi po vonku, a často príde domov v nálade, niekedy ani nepríde .Som si na 100% istá že ma podvádza kedže naposledy sme mali spoločnú chvylku vo february tohto roku aj to ma neskutočné ponižuje pre moje strie na bruchu.Tie reči aké ma mi ublizuju,vobec ho nepritahujem ..Porodila som mu deti a on ma absolútne odvrhol.O domácnosť sa pravidelne starám, varím,periem,zehlím .. Priateľka mi poradila aby som šla na týždeň k rodičom, odišla som , keď som sa vrátila deti sa mi ani nepozdravili, doma bolo na moje prekvapenie čisto a dokonca aj navarené ..Som úplné zúfala,mojej dcére som predpísala tabletky od gyn.Tak ich aspoň berie.Proste v domácnosti som za nič, nikto ma nepočúva nerešpektuje, keď som mu povedala že odídem tak mi vybral tašku zo skrine a povedal že môžem ísť .Deti samozrejme ticho, nikto ma doma neľúbi, nevážia si ma.. Manžel často zaspi pri telke, ani si nepamätám kedy mi niekto povedal niečo pekne, alebo sa ma opýtal čí niečo chcem.. Chcú ma vyštvať z domu, ale jedine čoho sa bojím sú deti čo s nimi bude keď majú doma anarchiu..Som úplné na dne, do poradne nechce ísť, všetko čo poviem obráti proti mne a deti mu prikivuju .. Poraďte ako dostanem svojho manžela a deti naspet na svoju stranu?

svetluska82
27. sep 2014

@evkakorcek trosku silne slova....Ja si myslim, že urobila dobre ked odisla. Dala priestor sebe aj detom a muzovi, aby sa trosku zamysleli. Dvojita vychova je ta najhorsie co moze byt. potom je benevolentnejsi rodic dobry a prisnejsi zly. Ak deti byvalju pod ichs trechou, mali by dodrziavat nejake pravidla,. A aby sa plnolete deti tulali vonku do stvrtej rana, tak to sa mi zda dost nevhodne. Deti v puberte by mali respektovat autoritu, ale taku tu prirodzenu autoritu. Direktivne vedenie nema efekt, niektore deti sa zatnu este viac. Ale ked sa niekedy inak neda, tak sa neda. S deti sa treba vediet aj porozpravat...
Manzel ak ma nejaky charakter tak ma moznost porozyslat, co sa stalo, a mozno mu docvakne, že urobil niekde chybu...

lyzzy
27. sep 2014

Nehnevajte sa na mňa....ale bavíme sa tu o jednom dospelom a dvoch skoro dospelých deťoch.Čo čakáte?Že také veľké deti budú prosikat mamu aby prišla domov?Aj to najmenšie dieťa je vo veku keď je rád že rodičov nevidí.O dvoch starších ani nehovorím.Myslím si že tu sa stala chyba vo výchove a matka má očividne nízke sebavedomie a nechala sa.Ale tu už je neskoro niečo opravovať.Stratené roky a sebavedomie jej to nevráti

sisaha
27. sep 2014

@evkakorcek keby si nemala v puberte vychovu typu cukor (otec) a bič (matka), tak v dnesnej dobe by si bola mozno s nedokoncenou skolou, niekde na vypadovke.. Skutocne si aj teraz myslis, ze tvoja mama bola az taka otrasne, ked trvala na pravidlach a kontrolovala ta?

jej muz ma zjavne milenku, jemu nejaky rozhovor je u prdele. keby mu na nej zalezalo, tak sa rozprava s nou aj on.. rozhovory uz predsa s nim skusala

maminuska
27. sep 2014

@evkakorcek ja plne súhlasím s @sisaha, ak by aj tvoja mama bola taká ako tvoj otec nemusela si dobre dopadnúť, deti v puberte a to hlavne chlapci majú mať " malý dvorek a dlhý bič " a tým nemyslím byť na reťazi ale dodržiavať pravidla , normálne pravidla , stanovené rodičmi .
To čo robil tvoj otec nebolo ani zďaleka správne. Jasné že aj ja občas leziem synovi na nervy, ale pokiaľ to bude cena za to že sa nezopsuje, že vyštuduje a uchytí sa v živote , nájde si normálnu ženu tak takúto cenu beriem všetkými 10 timi . Ja si napríklad neprajem aby moje neplnoleté deti chodili s kamarátmi do neskorej noci , chcem mať prehľad kde a s kým sú , čo berú v škole a či je naučený ...... , nechcem aby viedli skorý sexuálny život.

caoli
27. sep 2014

no neviem, kazdy mame na to nejaky nazor, moj je, ze odist je chyba. to je vlastne to, comu sa po cesky hovori vyklidit pole.
najstarsej dcere to asi bude fuk, aj tak si robi (a moze robit) co chce, mama bola len ak otravna, ved ona uz je veelmi dospela a mamu nepotrebuje.
17 rocny - tak tomu je zjavne jedno, ci tam mama je alebo nie, mam dojem, ze doteraz si jej pritomnost nejako velmi nevsimal.
no a najmladsi sa straaasne tesi, ze bude koniec otravnym smskam a moze sa po nociach flakat, kolko chce, lebo ockovi sa tento sposob vychovy zjavne pozdava.
s tymto sa zial vela urobit neda, pretoze to, co bolo chybne a zanedbane v ich utlom veku, je dnes zbytocne skusat prevratit naopak. dovod je jasny, dvojkolajna vychova, lebo rodicia od sameho zaciatku nesli po tej istej kolaji - chyba je na samom zaciatku, a to u nich dvoch rovnocenne.
tolko moje videnie, ale to tu vlastne tak ci onak uz popisali vsetci.
riesenie - neodist, nevzdavat. este sa co to napravit da, ale to predovsetkym chce zmenu na strane rodicov. Mama nemoze pokracovat v submisivite, otec musi pritvrdit vychovu (aj ked vychova teraz uz je nepatricne slovo, vychovane uz je). Je nateraz uplne zbytocne viest rozhovory s detmi, zacat treba u seba, premysliet si kroky, co budes robit ty sama. A potom tie, ktore budes pozadovat od manzela.
Rozhodne, ako ti tu uz radili - koniec sluzkovaniu. Ak mlady necha na stole svincik, nech tam aj zostane, neopovaz sa ho po nom pozbierat. Vsetci maju po dve zdrave ruky, nech sa o svoju jedlo a oblecenie postaraju sami, ty sa ani nedotkni. Som zvedava, ako dlho ocinkovi vydrzi sa divat na bordel alebo ho po nich upratovat. Myslim, ze tak tyzden.
Za dalsie - nedopust, aby ta zakazdym nasli doma. Lebo asi je to tak - ides do prace a domov a vsetci maju istotu, ze tam si a o vsetko si sa postarala. Nie - do fitka, na kavicku, pokukat obchody, na kurz keramiky alebo hocico, len im doniest do zivota neistotu. Zase - nepotrva dlho, a budu zneisteni a pekne prekvapeni.
Jednoducho - nenechavaj ich v istote stereotypu a prestan buzerovat, dirigovat a mentorovat. Ak si to dobre naplanujes, mozes ich vsetkych, vratane mangela, tak zosokovat, ze nebudu vediet, co sa deje a vytrhnes ich z tej ich pohodlnej letargie.
Moja meň seba, neskusaj menit ich, ale šikovne. To jedina tvoja sanca.

evkakorcek
27. sep 2014

@sisaha teraz z odstupom casu viem ze mama mala pravdu. ja som jej napisala iba to, ze viem ako to v nimaju jej deti. nic viac.

@maminuska a rodicov mam oboch rada rovnako. tiez ocina a maminu.
Viete babule, bez vetra sa ani listok nepohne. Cize to co nam tu opisuje autorka prispevku moze byt cele pravda, ale moze to byt iba ciastnocna cela pravda. Nenapisala napriklad nikde, nieco o sebe, ako sa ona sprava. opisala tu iba muza a neposlusne deti. jeden chodi po nociach a druhy hra PC...... Ja by som chcela vediet ako nastala ta situacia v jej rodine. Nieco sa muselo dodrbkat, na strane manzela - milenka a na strane deti - to ze maju radsej otca ako ju matku. Cize nieco tam musi byt. Ona opisuje celu rodinu ako ju nemaju radi, ale pre nic za nic to asi nebude......a urcite to je dolhodoby problem.....

0silvia0
27. sep 2014

@maminuska no to veru ani ja si neviem predstaviť, žeby môj 14-ročný syn bol do pol jednej vonku, mám 13-ročného syna a môže byť vonku maximálne do 20,30 hod. Takže fakt sa čudujem mojim rodičom, že mňa a moje kamošky pustili v 16-tich, asi mi dôverovali, neviem. Ja by som môjmu synovi určite také dôveru nedala.
Ale musím povedať, že hoci moji rodičia mali veľmi benevolentnú výchovu, nikdy som ich benevolentnosť nezneužila a vážila som si, že mi veria a nikdy som nič nevyviedla. My s manželom máme oveľa prísnejšiu výchovu, asi to záleží aj od toho, ako si rodič pozná dieťa a viem, že môj syn je skôr hýrivý a uživačný typ, takže do pol jednej v 14-tich rozhodne nehrozí 🙂

caoli
27. sep 2014

Ja som sa vzdy musela smiat, ked moja dcera rastla. Ked dostala casovy limit, kedy ma byt doma, ona prisla naprosto a absolutne presne v tu hodinu, ako sme sa dohodli. Aj som sa jej pytala, ci neciha za dverami s casomierou v ruke, lebo ked som povedala 9:30, tak otvarala dvere o 9:30, ani o minutu skor, ci neskor 🙂
A nie ze v 14., ale aj po 18. - vtedy uz len oznamovala kedy pride, ale aj to vzdy dodrzala.
Ked sa stalo, ze zmeskala autobus, hned volala, ze do 10 min. je doma a aj tak bolo.
A vzdy aj povedala kde bude a s kym. Či to bola pravda, ci nie, to mi sice v hlave vrtalo, ale tak moju doveru mala. A nikdy ju nesklamala. A to teda nie je a nebola ziadna brzda, ani jeptiska.
Nemam pocit, ze som toto musela nejako zvlast vychovat, proste bud to bolo v nej alebo to na mna pouzivala ako premyslenu taktiku, lebo mi vlastne zobrala vietor z plachiet.

maminuska
27. sep 2014

@caoli aj môj syn je taký , len tam mu čas určujem ešte ja, keď sa dohodneme že bude najneskôr do 21 hodine doma , tak nehrozí že by bol o 20 ale 21 dôsledne dodrží a presne .
Niekedy licitujeme , on začne na 22 a ja na 19 a často skončíme na tej 21 hodine. A tú aj dodrží a keď sa mu zdá že by mohol meškať čo len jednu minútu , volá .

Ja to pripisujem aj našej výchove a aj to že my sami sme v rodine dochvíľni , okrem môjho manžela . Len ten je dospelý a tomu ako decku nacápať (obrazne )nemôžeš. 😀.
@0silvia0 ja dôveru svojmu synovi dávam ale nie v takýchto veciach , jednoducho som toho názoru že ešte nie je zrelý posúdiť správne určité následky, ale teraz už bude mať 15 a má " frajerku" a minule som ho s ňou nechala samého, predtým som mu však dala nosiť pol ročnú sestru aj ju prebalil ale tiež som mu povedala že môj zlatý toto ťa čaká ak si nedáš povedať.

marionmarion
27. sep 2014

@erika1337 mala by si zajst za psychologom, aby ti pomohol sa naucit vazit si seba samu a mat sa rada...potom si k tebe nebudu dovolovat ani ostatni...ty sama seba nemas za nic...sorry

lanczi
27. sep 2014

@erika1337 Ked niekto ti ukazuje ako velmi ta "nepotrebuje" prave vtedy ta potrebuje najviac..

0silvia0
27. sep 2014

@maminuska no, môj mal frajerku v 11-tich 😀 😀 😀 rýchlo som zbuchla kurz intenzívnej sexuálnej výchovy - časť pokročilí, kurz plánovaného rodičovstva a kurz prenosu pohlavných chorôb atď. Až som sa zľakla že tak skoro, našťastie teraz je bez frajerky, uvidíme dokedy 🙂

erika1337
autor
27. sep 2014

@0silvia0
@lanczi
@marionmarion
@maminuska
@caoli
@evkakorcek
@sisaha
@lyzzy
@svetluska82

Ahojte. Tak som u rodicov. Moj odchod prebiehal asi tak, ze som im navarila , poprala a isla som. Moj 17 rocny syn sa ma jedine opytal kedy sa vratim. Citim sa strasne sama a opustena. Velmi mi chybaju deti . V pondelok som sa rozhodla objednam ku psychologicke . Nevratim sa domov kym sa neozvu.Takto som sa doposiela rozhodla , bolo mi to tu aj viac krat poradene .

lienkafoj
27. sep 2014

@erika1337 a naco si im prosim ta prala a varila ? ved ta nepotrebuju....

erika1337
autor
27. sep 2014

@lienkafoj Myslela som si ze sa to niekto opyta . Kto vie kedy im zase navarim a popratam, a ci vobec .

kikush1811
27. sep 2014

@erika1337 zienka, prajem ti aby si uprostred tohto trapenia nasla pokoj a znovu si uvedomila aka si cenna a vzacna bytost...tvoje deti ta miluju, len s nimi jednak plieskaju hormony a su zmatene... oni sami si k tebe po case najdu cestu...pochopia to... a muzovi odpust a nechaj ho ist svojou cestou...mozno po case zistis,ze sa ti nic lepsie ako prist o neho ani stat nemohlo... velmi ti drzim palce a prajem silu, odhodlanie a vydrz.. 🙂

erika1337
autor
27. sep 2014

@kikush1811 dakujem.

maminuska
27. sep 2014

@kikush1811 na to že si taká mladunká , tak veľmi pekne napísané . 🙂

0silvia0
27. sep 2014

@erika1337 veľmi ti držím palce a určite daj vedieť ako pokračuješ, ako sa cítiš a ako celkovo zvládaš túto situáciu. Držím palce, aby si natrafila na dobrú psychologičku. Určite to bude lepšie, budem na teba myslieť.

erika1337
autor
27. sep 2014

@0silvia0 Urcite sa ozvem, sama som zvedava ci im budem po tyzdni chybat. A tiez som zvedava co mi povie v pondelok psychologicka preco to tak vsetko dopadlo a kde som spravila chybu .

xfenix
27. sep 2014

@erika1337 ak si sa rozhodla odist, musis vydrzat. Casom sa ozvu, ale potom zo seba nenechaj opat urobit handru a sluzku. Psycholog je dobry napad. Prajem vela zdaru.

marionmarion
27. sep 2014

@erika1337 drzim palce...

digysa
27. sep 2014

@erika1337 Poradi ti fintu. Asi po tyzdni-dvoch, ak ich budes chciet skontrolovat, tak pridi domov vecer ( alebo v case, kedy vsetci byvaju doma) a len tak ako keby sa nechumelilo otvor dvere, pozdrav sa a povedz: "Prisla som si pre par veci, co som si zabudla. Dufam, ze inak je vsetko v poriadku. Dobru noc..." a hotovo.

Da ti to prilezitost pozriet, ako to u vas vypada, ci je upratane, vsetko obriadene, ci si dokazu predstavit zivot bez teba...
Ak sa na teba vrhnu s otazkami, ze kedy prides, potrebujem toto do skoly, hento na urad a pod.... Vtedy zistis, ze Ta potrebuju a uplne by som to odignorovala so slovami: " Ale ved vy si urcite sami poradite..." ..alebo nieco v zneni: "Doteraz ste ma mali iba ako za sluzku a teraz ma potrebujete?"

Ak budu flegmatici, nic nebudu chciet od teba, ziadne prekvapenie, vsetko upratane.........tak tam budes mat problem. Urcite budu asi ovela radsej s otcom, ako s tebou.... Tam uz bude treba poriadne rozmyslat, co so zivotom 🙄 😕 😖

kluska
27. sep 2014

ja by som ti radila precitat knihu 5 jazykov lasky 🙂

svetluska82
28. sep 2014

@erika1337 ja Ti radim kazdopadne vydrzat, nechodit domov, mozno niekto dvihne telefon a zavola Ti.

peter252525
Odpoveď bola odstránená
peter252525
28. sep 2014

@svetluska82 Tej uz nikto nezavola , bola na tyzden prec a ani mrtvy pes po nej nezabrechal.

peter252525
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
28. sep 2014

@peter252525 krispindolina, ty si hotovy forenzny psycholog.
Teba normalne v beznej praci skoda.

peter252525
28. sep 2014

@moonlight1210 Jooj jaka musi byt teraz erika stastna ze sa jej niekto zastava..