Deti môjho manžela
Baby, poraďte. Mne sa asi rúca manželstvo. Mám 30 rokov a zobrala som si 34 ročného muža, ktorý však už mal dvoch synoch z predchádzajúceho vzťahu. Šla som do toho s tým, že k nám jeho deti budú chodiť každé dva týždne na jeden víkend a my budeme mať vlastné dieťa. Teraz to ale vyzerá tak, že ich matka strečkuje, nestará sa o nich a asi ich dostaneme do starostlivosti. Toho sa ale ja hrozím. Na vysvetlenie - sú to chalani, 7 a 9 ročný.. Nechcem byť sviňa, ale sú to nevychované deti, necitlivé, drzé v škole majú zlé známky. Ten 9 ročný si ani šnúrky na topánkach nevie zaviazať, mladší nevie poriadne rozprávať, dostal odklad školy. Nechcú jesť, sú strašne prieberčiví. Mám nočné mory z toho, že k nám majú prísť, že čo zase, preboha, idem variť. ☹
Úprimne, nie som si istá, že či sa dokážem naplno starať o takéto deti a hlavne - chcem vlastné. Čo ak kvôli tomuto už nebudem mať silu na to mať vlastné dieťa? Asi napíšete - vzala si si chlapa so záväzkami, tak trp. Ale naozaj sa to dá zvládnuť?
@miskap2111 ako tu už písala jedna zlatá holka, myslím že si si vyslúžila svoj rebrík do neba 🙂
potešili ma tvoje príspevky, lebo od reakcií niektorých som už mala chvíľami pocit že som so svojimi názormi vadná a mimo reality.. si príklad toho - že to ide , aj keď ťažko, ale ide..
@desdemona13 ak sa naučíš mať jeho deti rada, tak to pôjde a nájdete si k sebe cestu!!!! Ja som mala 19r keď som začala s mojím partnerom, jeho detičky mali 4 a 5rokov........Chodila som do školy, v ten rok som maturovala, starala som sa o domácnosť a aj som si našla cestu k deťom......Len MUSÍŠ CHCIEŤ!!!! Deti z teba vycítia či ich máš rada alebo či si od nich držíš odstup!!!!
Máš partnera čo má 2 deti, sú jeho súčasťou a to musíš rešpektovať!!! Vedela si otom že deti má a vždy je riziko že sa deti môžu nasťahovať k otcovi, či už si sami povedia že nechcú byť s matkou, alebo tak rozhodne súd......
A jasné máš právo na vlastné dieťa!!! My tiež teraz spolu čakáme bábätko a tešíme sa, no aj vieme že má ešte svoje 2 deti a on nane NEDA dopustiť!!!!! A ja ako jeho partnerka ho podporujem........
A súhlasím s príspevkami vyššie, na výchovu ste tu aj vy, aj keď véééééľmi dobre viem že 2x do mesiaca po 2 dni sa toho veľa nenaučia, no pravidlá mať treba stanovené!!!!
Držím palce a troška sa nad sebou zamysli.......si predstav že by si sa aj ty mohla ocitnúť v opačnej situácii.......sú to len deti a oni vás potrebujú!!!!
@desdemona13 Uplne ta chapem. Mas 30, citis, ze chces mat svoje sukromie, svoju rodinu, svoje stastie... Neviem, co Ti tu poniektore popisali, lebo som necitala vsetky prispevky. Ale napisala si, ze ich matka sa o nich nestara a asi to nepises len preto, aby si osocovala jeho prvu zenu, pretoze tu hrozi, ze ich dostanete do starostlivosti vy. Keby jeho zena bola taka vzorna matka, tak vam ich zrejme do starostlivosti davat nebudu...
Nieje nic horsie, ako ked v case, ked ty si zaumienis zalozit svoju rodinu, svoje dieta - na ktore ma mimochodom pravo kazda zena - ti uvalia na hlavu dve rozmaznane deti, o ktore sa musis starat ty, pretoze ich biologicka matka nieje schopna ich vychovavat. Nech sa tu na mna nikto nehneva, preco by mala desdemona preberat zodpovednost za zlyhanie vychovy deti inej zeny? To ona nema pravo na svoj klud, na svoje vlastne dieta? Egoisticka je ich biologicka matka, nie desdemona. A tu sa nejedna o par vikendov, tu sa jedna o trvalu starostlivost. No ja by som sa citila uplne sklamana, keby mi niekto v case, ked mne tikaju biologicke hodiny, podstrcil jeho deti ako nejaka krkavcia mat. ja by som si teda taku zodpovednost na hlavu nezobrala. Preco? Tie deti maju teraz 7 a 9 rokov. Cely zivot boli navyknuti na vychovu ich biologickej matky. Akokolvek by sa desdemona snazila ich prevychovat, stale by jej do oci spliechali komentare, ze ona nieje ich matka, nech ich nebuzeruje. Aj keby mala neviem aky dobry zamer, prevychovat ich a dat ich na spravnu cestu, nikdy to nebude ich matka a oni, ako budu rast, stale jej to budu vytykat. Takze pendlovat a byt v strede medzi rozvedenymi manzelmi, ktori nevedia, co s detmi a doplatit na to, ze jej hodia na hlavu ich deti, ktore jej s vysokou pravdepodnostou v buducnosti budu vytykat, ze nieje ich matka, je vazny dovod na to, ci v takomto vztahu zotrvat a nechat si znicit zivot. Ona ked sa vydavala druhykrat, sice vedela, ze deti budu u nich kazdy druhy vikend, ale nevedela, ze jej ich prisunu na trvalu starostlivost prave vtedy, ked ona chce svoje dieta. A to si predstavte tie vztahy medzi tymi detmi, ked sa jej narodi jej vlastne babo a ti dvaja chlapci zacnu ziarlit... A v case, ked ona bude mat male babo, tak sa nemoze venovat jemu a uzivat si krasu materstva, lebo bude povinna starat sa o rozmaznane deti inej zeny, a navyse ich usmernovat na spravnu cestu...no ja by som sa na to vykaslala. Nech si kazdy mysli, co chce, kazda zena ma pravo na svoj zivot, svoje dieta a svoje stastie. Ja by som z takeho vztahu vycuvala pred tym, ako by sme pocali dieta a urobila by som si zivot tak, ako by som chcela ja a nie ako mi vnucuju ini. Ty normalne kasli na predsudky a porozmyslaj, ci chces zit medzi tymito rozvedenymi manzelmi cely zivot, lebo ak ano, nikdy nebudes mat klud... Nech si oni dvaja vyriesia nedoriesene veci s detmi a nech teba z nicoho neobvinuju... Mysli predovsetkym na svoje buduce dieta a jeho klud v zivote, lebo nestastna matka = nestastne dieta a rozmysli si, ci ti buducnost tvojej vlastnej rodiny stoji za vsetky tie nedocenene pokusy o napravu vychovy jeho prvej zeny a nervy pri tom vsetkom, ktore ta cakaju...
@jabadaba Nešla za vidinou lepšieho.. jej súčasný muž je robotník ☹ tým nechcem povedať, že je to niečo ponižujúce. Odišla jednoducho kvôli tomu, že už ju to vo vzťahu nebavilo po žiadnej stránke.
@desdemona13 ...keď budeš chcieť situáciu zvládnuť, tak zvládneš...ale skôr sa mi zdá, že niečo neklape ani v tvojom súčasnom vzťahu a už začínaš ľutovať, že máš pomer s rozvedeným chlapom, ktorý bude mať na krku deti s prvého manželstva...Neviem, ako sa rozhodneš, ale prechádzka ružovou záhradou to nebude, rovnako ako nie je prechádzka ružovou záhradou, keď si rozvedenú ženu s dvoma deťmi vezme na krk slobodný muž...Držím Vám palce akokoľvek sa rozhodneš...
@desdemona13 to ze su tie deti nevychovane je na 50percent vizitka tvojho muza...ako sa o nich roky staral, pripadne nestaral, tak je otazne, ci bude dobry otec tvojmu dietatu..
a to co pises o jeho ex-dost tvrde slova, tak predpokladam, ze to mas z jeho hlavy kedze si nebola denno denne s nimi v domacnosti pocas manzelstva...uz ze sa vyjadruje on takto o svojej ex tiez nieco naznacuje...
@desdemona13 tak, ťažké to bude, ale ty si si dobrovolne vzala rozvedeneho otca 2 detí, tak teraz by si sa nemala tvariť, akoby od teba žiADAL NIEčO nemožne pokial chce vychovavať svoje deti, kedže ich matka to nezvlada.
Ak citiš, že je to nad tvoje sily tak daj s Bohom svojmu mužovi, ale nezakazuj mu starať sa o svoje vlastne deti a nevyčítaj mu ak si chce vychovavať svoje vlastne deti. Tie deti maju na to právo, sú momentalne dôležitejšie s na tvojom mužovi zavislejšie ako ty, pretože niesu sebestačšné nedokažu sa ešte o seba postarať, potrebuju opateru. Ty si už dospelý človek, tak nad tym porozmyšlaj
@desdemona13 uf, tak potom musela byt riadne frustrovana vo vztahu s tvojim terajsim muzom. Co k tomu dodat. Mozno by som spozornela. Nemyslim si totiz, ze zena sa jednoducho vrhne do dalsieho vztahu len tak. S dvoma detmi, po x rokoch....No skor je na polutovanie aj ta zena. Ktovie kde je pes zakopany, ale na vacsinu veci treba dvoch vo vztahu. Nebudem daleko od pravdy ak poviem, ze tvoj muz ma tiez znacny podiel na rozpade jeho povodnej rodiny. Nic totiz nie je len cierno biele.
@desdemona13 Ked si tvoj manzel chce vychovavat svoje deti takym sposobom, mal ti to oznamit este pred uzavretim manzelstva. Toto je nefer voci tebe. Neviem, kazda sa tu do teba obuva, lebo co si za zenu, ked nechces vychovavat cudzie deti, ale nikto sa ta tu neopyta, ze co TVOJE dieta???? To tu nikto nevidi, kazdy sa tu len priklana na stranu jednej krkavcej matere, ale teba sa nikto neopyta, co ty a tvoje dieta? Tak to vyzera, ked sem prides po radu na forum.. Chcela by som vediet, kolke z tych, ktore ta tu odsudzuju, by prijali pri svojom prvom narodenom dietati este dve deti inej egoistickej matky, ktora sa chce zbavit zodpovednosti za svoje deti... Kolke odtialto by si nechali pokazit svoje najkrajsie chvile zivota svojho prvorodeneho dietatka starostlivostou este o dalsie deti, ktore su necitlive, drze, pretoze ich vlastni rodicia na vychovu kaslu?... Si predstvate prve mesiace po porode a na hlave este dve cudzie rozmaznane deti... :((( No neviem, ja by som z toho vycuvala...
@kykka a čo by robili, keby ich matka napr umrela? Dali by deti do decaku, lebo to predsa nebolo v plane pred manželstvom? Nie nie každa žena by zvladla vychovať deti, ktore niesu biologicky jej. Ale ked to ta žena o sebe vie, nech si najde muža bez deti. LEbo ked si už raz zoberiem otecka, musim počitať s tym, že sa môže stať XY situacii, v ktorych budu deti potrebovať otca. KEd toto nezvladne, nech odide od muža, ale nech ho nenuti k tomu aby kašlal na vlastné deti. PRetože tie deti maju právo na svojho otca, nech už je situacia akakolvek
@kykka citujem:
Nech sa tu na mna nikto nehneva, preco by mala desdemona preberat zodpovednost za zlyhanie vychovy deti inej zeny? To ona nema pravo na svoj klud, na svoje vlastne dieta? Egoisticka je ich biologicka matka, nie desdemona...."
ja sa na teba nehnevam, mna skor pobavilo taketo zjednodusene vyhlasenie. Sice je lubive, ale priserne jednoduche. Uchadza Ti totiz, ze Desdemona zije s biologickym otcom tych nevychovanych deti! Zlyhanie vychovy je tu nie jednej zeny, ale OBOCH rodicov. T.j. OTCA aj MATKY!
Ale jasne, ze ma pravo mat svoj klud, aj na vlastne dieta. Kazdy kto si toto narokuje sa ma podla toho zariadit. T.j. najst si partnera bez zavazkov, ktore pripadne zasiahnu do toho kludu. To, ze si nasla takehoto muza nie je problemom biologickej matky, ta jej ho nevnucovala. Nuz, bolo treba ratat s tym, ze otec dvoch maloletych deti uz nikdy nebude volny ako vtak. Smola. Blby vyber partnera. Vinnikom tu nie je nikto, darmo sa tu vehementne hlada. Ale viem, to je taka bezna ludska vlastnost, hladat za svoje kiksy vinnika inde, hlavne nie u seba.
Egoisticka je biologicka matka v com? To je nejaky medziplanetarny predpis, ze po rozvode nutne musi prebrat starostlivost o deti matka? Akoze, dvaja sa rozvedu, deti automatikus pripadnu zene a ak ta z nejakeho dovodu nechce, nemoze alebo oboje tak je egoisticka, ano? A to je co za optika predpotopna? Hadam sme uz v 21. storoci a patrilo by sa rovnakym dielom zahrnut do porozvodnej starostlivosti aj pana otecka. Tak velmi bojuju o zverenie svojich deti do opatery, zakladaju si spolky nestastnych otcov, ktorych ukracuju o otcovske prava, no tak im ich doprajme!
@vejula Ak by im matka zomrela, ano, tak nieje ineho vychodiska, deti sa musia zobrat k otcovi bez vsetkeho. ALe ich matka zije a preco by ona mala preberat zodpovednost inej zeny na svoje plecia??? Kazda zena ma trapenia, kym vychova deti, ale to nieje dovod ich hodit na krk inej zene. Ty by si sa vzdala svojich deti? Vsetko sa da prekonat, ak zena chce. Ak zena nechce hlada vyhovorky. Viem to, lebo sama som vyrastala iba s mamou...
A co desdemona a JEJ dieta? Na to sa neopytas? Nema pravo tesit sa na svoje vlastne dieta? Ved deti jej manzela svoju matku maju...
@kykka ved ona nema dieta 😕
A otec je rovnoceny partner pri vychove ako matka.
Tu na MK je napr jedna mamina co ma tazko postihnuteho syna-jeho otec ich opusti- a teraz ma noveho partnera co sa stara aj o jej synceka-to je laska-nie ked su v nej podmienky.
A to dieta teda vyzaduje ozaj 100% starostliovost a aj vzdy bude-nevyrastie z toho.
Ten cudzi chlap sa nebal zodpovednosti-tato kocka sa boji aj ked ide o pomerne velkych chalanov a k tomu zdravych.
@jabadaba Tu ide o to, ze jedna zena chce hodit svoje deti na krk druhej, ktora svoje dieta este ani neporodila. To sa ti zda zdrave? Ved jeho prva zena vie, ze je zenaty, tak ju musi okamzite trknut do hlavy, ze jej deti bude vychovavat druha zena. To je akoze normalny postoj milujucej matky? Hodit deti na krk inej?
@kykka ale ked jej vadia deti partnera,tak si asi musi najst ineho partnera,alebo prijat aj tie deti. 😉
nema vyznam tu riesit ich matku-je aka je a tie deti za to nemozu.
Ked im vie otec poskytnut to co matka nie tak to MA poskytnut-predsa nepojdu do decaku
Napr nas znamy sa o svjho syna tak bil,ze ho aj vysudil -a to je matka OK- a chcela syna-3 roky sa tahali po sudoch a ver ze by nikdy neuprednstil ziadnu zenu,pred svojim synom-to je OTEC.
@kykka vies to isto, ze ich chce hodit na krk inej zene? Ak ich chce niekomu hodit na krk, co tu nikto s istotou nevieme, tak ich otcovi. Ze je zenaty? No a? Teraz ako co? Ma dozivotne prva zena brat ohlad na tu dalsiu? A z akeho titulu? Cize podla tejto logiky potom prva zena vlastne uz nikdy nebude moct "hodit" deti ich otcovi, ak ten sa ozeni, nedajboze bude mat deti vlastne, aby ich nahodou neobtazovala, ano? Tak tomu mam rozumiet? Mna tato logika velmi neberie, nemozem si pomoct.
Uz tu pisali Vroni, Anjelicek a mozno aj niekto iny. Tie si dobrovolne vybrali partnerov, ktori uz nejake zavazky mali. Nestalo im to v ceste mat vlastne deti.
@kykka Môjho muža to zaujíma. Veď mi mohol povedať, že ja už mám dve deti, ja už nechcem ďalšie. Ale ľúbi ma a chce, aby som bola šťastná. Na výchovu svojich detí z prv. manželstva zanevrel, a úplne logicky. Exka ho podvádzala, o deti sa nestarala, ostala 3. x tehotná s iným chlapom, odsťahovala deti, polku bytu.. Čo sa týka dvoch detí.. dvakrát ho postavila pred hotovú vec - dve deti sú u nej dve zabudnuté tabletky. Pritom všetkým je jasné, že si ho chcela zichrovať kvôli majetku, že chcela prachy z rodinnej firmy. Keď vyšlo najavo, že jej svokor nie je taký hlúpy, aby do nej pchal peniaze, tak sa zobrala, otehotnela s iným chlapom a rozhodla sa svojho exmanžela aspoň zodrať na BSM a výživnom. Posledných desať rokov nikde nepracovala. Keby sa aspoň tým deťom venovala... A ja som tu najhoršia na svete lebo ju ohováram, pritom je to tu všetko anonymné.
@kykka chapem, ze chce mat vlastne deti. Sakra, ale je take tazke konecne prijat fakt, ze si nevhodne vybrala partnera k zalozeniu nerusenej rodinky?! Kto jej za toto moze? Tie deti? O ktorych sa vyjadrujes ako o drzych, nevychovanych? Alebo ta zena? Ktora je pre teba egoisticka, krkavcia mater? Niekto Desdemonu tlacil do takehoto zvazku? Maal snad prilozenu devinu pri spanku, ze ineho ako so zavazkami mat nesmie? Ved budte uz konecne ako dospeli ludia, s ktorymi sa da diskutovat na urovni a akceptujte uz veci ako su. Zly vyber partnera, vlastne, dobrovolne rozhodnutie! A nasledky, ktore z toho logicky vyplynuli. Tak bud to Desdemona prijme, spracuje a stravi, ze takto sa rozhodla a vedome a prijima to teda so vsetkym co s tym suvisi, alebo nech krupli ide a hlada dalej. Chlapov dost. Ak ma byt zvysok zivota nestastna, nespokojna a frustrovana, tak neni o com. Ale nehladajte uz vinnikov tam kde nie su. Viem, je to take ludske, hadzat vinu na vsetkych naokolo okrem seba, ale je to detinske.
@desdemona13 sa musim usmievat. Parafrazujes tu zenu, ktoru nepoznas. Len z ustneho podania tvojho muza, pekne ju vykreslil! No len uchadza Ti, ze ludia si v hadkach vykricia aj take veci, ktore nie su ani tak pravda ako skor riadne trafia do citliveho, pretoze cielom uz je len zranit partnera rovnako ako zraneny sa citi ten druhy. Takze vykrikoval, ze obe deti su len zabudute tabletky....aha, ehm! Jasne, tazke ani jeden z nich nechcel nikdy s tym druhym dieta, vzali sa len tak a obe deti su nehodou co sa pritrafila, ked si nezodpovedna zenska zabudla vziat tabletku! Tomuto fakt veris hej? A co mala ta zenska vykrikovat? Priznal sa Ti muz co vykrikoval on jej? Ci dotycna viedla monolog? No pekna selekcia. Skutocne, tu uz len vypocut si aj druhu stranu. Jasne, ze pre novu manzelku ta prva bude isto priam obluda a chudacik muz, ako dobre, ze sa dostal spod jej pazurov! Jasne, ze jej slo vyhradne o prachy...
Kyda na nu uz aj svokor...no fajna rodinka. Vizitka jak tram! Musela to byt vskutku "oblubena" nevesta.
Na vychovu deti zanevrel - fiha. Tak dve zabudnute tabletky mu uz odpadli od nalady. Chudata tie deti. Fakt, chudatka. Laska jak tram, hotovy jackpot taky tato!
@desdemona13 no a este to nezabudnite povedat aj tym chlapcom-ze si len zabudnute tabletky-a supnite ich rovno do decaku. 😒 ☹ ked ich nechce mama a ani otec.
Je mi ich ozaj luto.
Mozno ked buds mat vlastne dieta vo veku tychto chlapcov pochopis co im vlastne teraz vsetci robite-ved sa nemaju o koho opriet a su odkopnutí.
@desdemona13 boze normalne zasnen nad tym co tu niektore mamicky popisu, bez toho aby ta poznali, poznali tvoju situaciu atd. No ani ja by som z jedneho dna na druhy sa nechcela stat matkou dvoch deti ktore su trosku komplikovane. Jednoducho nie. Kazda alebo vela znas sa pripravovala na materstvo, porod, dieta a ty to mas cele preskocit a mat zrazu 2 deti. No uplne ta chapem, chapem aj tvoj strach asi to nebude jednoduche. MOzno skus s detmi odzaciatku zaviest neake pravidla alebo nieco na ten styl.
@jabadaba Ak niekto nesuhlasi s tvojim nazorom, tak uz nediskutuje na urovni a nechova sa ako dospely? Bud zrela aj ty a prijmi nazory aj druhych, vies nemoze kazdy s tebou vo vsetkom suhlasit... Mozno ine zeny tuto na fore vedeli, ze sa vydavaju za muzov - otcov, ale asi ani jedna z nich nesulasila s trvalou starostlivostou v case, ked chcela pocat vlastne dieta...
@jabadaba
@kaja73 Len si pozrite poriadne svoje prispevky. Obvinujete zenu, ktora tie deti ani nesplodila, za nic nemoze a ste na strane tej krkavcej matky. Tie svoje srdcervuce prispevky zasielajte tym, ktori cely ten problem sposobili - ich rodicom a neobvinujte tu tretiu osobu, ktora za nic nemoze, miesto toho, aby ste ju psychicky podporili a setrne poradili... Mozno vedela do coho ide, ale raz je uz v takej situacii a vycitky jej urcite nepomozu... :((( Moja najlepsia kamoska bola v podobnej situacii a zlizla si vsetku vinu a pri tom ani za nic nemohla. A to len preto, ze otec a matka nevedeli co z detmi, tak si to proste na niekom zliat museli...
@desdemona13 :( Hm, si v tazkej situacii. Na jednej strane manzela lubis, akceptujes aj jeho deti, aj ked nesuhlasis s ich hlupou vychovou, ale na druhej strane si nepocitala s tym, ze ti ich mozu dat do trvalej starostlivosti prave teraz, ked ty chces mat svoje babo... Mozno ine zeny tiez vedeli, ze si beru otcov, ale nikto im nestrkal ich deti v case, ked same chceli mat babo... Ja ti len prajem, ze akokolvek sa rozhodnes, nech si stastna a nech Ti to v zivote vyjde...
@cawes citala si jej prispevky ako pise o tych detoch? naozaj si myslis ze ona je schopna a ochotna si k tym dvom zabudnutym tabletkam vytvorit vztah? ona pise o malych detoch ktore nechce ani matka ani otec - lebo on na vychovu zanevrel - akoze matka je krkavcia ale otec super hyper lebo sa s prepacenim ide vy....t na vychovu svojich vlastnych deti - jednoducho na svoje deti zanevrel, lebo? co mu take strasne mohlo spravit 7rocne dieta???? preboha zeny - niektore ste matky, to sa vam fakt da sucitit s osobou takto zmyslajucou?
@kykka ty si skus precitat prispevky - jasne ze pisu dospelo a zodpovedne na rozdiel od inych... tu nikto nehaji krkavciu matku ani krkavcieho otca - ano, to je ten chlap s ktorym chce mat zakladatelka svoje idealne deti...
vsimni si ze nam tu ide predovsetkym o tie deti ktore za nic nemozu - su len hrackou v rukach matky, ktora ich miluje ale sama nezvlada - ako aj zakladatelka napisala a otca ktory sa na nich vykaslal - zakladatelka pouzila jemne slovo - zriekol sa vychovy ( neviem ako sa moze jeden zodpovedny rodic zriect vychovy svojich maloletych deti )

@miskap2111 😀 necham to plynut.... Ja sa radsej pripravim na kdeco a potom o to milsie sa prekvapim.