Dieťa a nočné zmeny otca
Mam rocneho syna a partnera, ktory pracuje aj na nocnych smenach. Mava jednu max dve nocne po sebe. Po nocnej chodime s malym na prechadzky aby sa vyspal, ale maly sa budi okolo osmej deviatej cize kym jeho a seba dam dokopy tp trva. Partner je cim dalej nervoznejsi, caste hadky kvoli narusaniu jeho spanku. Je to cim dalej horsie a horsie. Ide zima a s malym uz tak nebudeme vediet chodit von neviem ako to riesit. Ake mate skusenosti a ako to riesite vy ???? Dakujem
@drsmolinka tak môj nerobil ani to. Čo viac by podľa Teba mal robiť?
@sense pomaha vyniest smeti a popratat riady, casto ked ma volno opravuje auto alebo nieco v byte, aj ked nema nocnu a chce si lahnut a jje ruch je nervozny....je strasne puntickarsky a do coho sa pusti to urobi na 200% ale je ine robit veci vo volnej chvlke ked mam pokoj od vsetkych a vsetkeho.....a ine napr vysavat ked sa dieta pokakalo akurat a v hrnci kypi polievka a v tom este zazvoni postarka a medzi tym dieta stiahne taha pokakanu plienku po podlahe atd
Nečítala som všetko. Môj manžel robí 5 nočných po sebe a tiež chodí po byte ako zombie. Ale nedovolí si nadávať mi za to, že deti kričia. Samozrejme sa snažím nebyť v byte keď je po nočnej, ale niekedy to nejde. Niekedy ide spať k svokre a hotovo 🙂
@drsmolinka moj mal istu dobu taketo tiky...som mu povedala vies co moj zlaty ked je vsetko na h...o urob si to sam a mas to presne ako si predstavujes....a aj tak bolo a bolo mi jedno ci ma ist do prace a ma alebo nema navarene....je dospely od hladu by nezomrel...
a on si chce aj ked nema nocnu lahnut a potrebuje klud, a ty mas kedy klud, kedy si mozes ty lahnut a oddychnut.... toto si mal rozmysliet pred tym ako splodil dieta...
kolko ma vlastne rokov?
@sense takmer 30
Ja tiež robím nočné, ale rozhodne nevyžadujem hrobové ticho, pretože je mi predsa jasné, že v domácnosti sa so mnou nachádza aj niekto iný a kvôli mne predsa nebude na pol dňa chodiť vždy preč, aby som sa ja milosťpani vyspala....Nakoľko máme hlučných a neprispôsobivých susedov, začala som používať štuple, jeden z najlepších vynálezov na svete 😀
@malasandrika to je take ako povedat " moj ma mlatil a skoncila som v nemocnici tak co sa potom ty stazujes ked na teba len krici" to bol IBA PRIKLAD ! a aj tak nejde o to co nerobi ale o to ako sa sprava k nam
@drsmolinka pozri co mu dovolis, to ma...ako ta prosim ta taka volovina napadla, ze ides von ked on nemoze zaspat lebo ho dieta rusi...
@drsmolinka no Ty žiadaš o rady, tak kľud. Ty sama si si nastavila hranice. Nečakaj, že sa hneď zmenia. Môj doma nerobil vôbec nič. Vyspal sa, vysr.l, vynadal mi, že neni obed podľa jeho predstáv, zle vyžehlená košela a odišiel von alebo do práce. Chcelo to veľa rozhovorov, ale stálo to za to. Moja chyba bola, že som sa od začiatku hrala na superženu a chcela všetko zvládnuť sama.
A mimochodom, keď on ide von na tie 2-3 hodiny s dieťaťom, tak ja by som stihla obed navariť, povysávať, umyť dlážky, ešte si aj nohy vyložiť a kávu vypiť.
@xxxkatka mna to nenapadlo, to bol napad jeho ze ked chodi pred a po nocnej spat tak mame ist von sa prechadzat
@drsmolinka ved nie si nesvojpravna, poviem nie von chodit nebudem a viac o tom s nim nedebatujem 🙂
@malasandrika s dietatom chodi von 1-2 x mesacne niekedy ani tolko nie takze ak by som varila a paratala 1-2x mesacne tak to by len bol bordel ! A z toho co mi pises sa mi zda ze mas/ mala si ten problem co aj ja.... ale ja to neberiem ako svoju chybu MOJA CHYBA BOLA.....ako ty uvadzas. Ak si zle varila a zle vyzehlila to znamena ze si sa snazila o neho starat ako si vedela takze... nemyslim si ze ja na mieste hovorit ze ty si vinna
Tak ja osobne si myslim ze tym ze by mu dieta zavesila na krk a prisla vecer by nic nevyriesila len zhorsila, ono tazko radit ked toho chlapa nepozname, ale uprimne mi je ta luto, no proste niektori chlapi su egoisti ale na to sa pride az neskor, ale ked ty si si s nim velmi skoro zalozila rodinu tak mozno sa to tak este neprejavovalo. Podla mna len normalnym pokecom si to s nim vydiskutovat a povedat mu ze ho chapes atd. .. skriepkami a robit mu napriek sa nic nevyriesi len zhorsi.. no drzim palce snad sa to zlepsi
@drsmolinka no toto ako vazne? On povie, ze sa mate ist prejst a ty ides?
@drsmolinka snažila som sa robiť to, čo Ty. Chcela som, aby sa manžel vyspal, aby bol spokojný, jak z amerického filmu za cenu môjho 3-4 hodinového spánku. Keď už toho bolo veľa, pohár trpezlivosti pretiekol. Padli aj slová, že som ako slobodná mamička a že ho nepotrebujem. Možno to ho presvedčilo. Našťastie už je to ok, sám k malej vstáva, aby s ňou bol dlhšie. Ak sa nechce prispôsobiť, možno sa nevyrovnal s tým, že mu zrazu niekto narúša pokoj - syn, keďže si otehotnela neplánovane
@drsmolinka sbs?? 99 ,% to sa tak narobí strašneee?? Co sestra na jiske a ťahá 12 tky a ťažký pacienti. Alebo za pasom makať
ja sa snazim nachystat si vecer veci von z izby aby sme tam nebehali v spalni, zavriem dvere a cca hodinu trva pokial sa nachystame, aby sme ho nechali vyspat a ideme napr aj do materskeho centra na cele doobedie..ale odchadzame skor preto ze si myslim ze lepsie sa mu bude spat ked tu je ticho, nie zato ze sa stazuje muz, lebo chape ze takemu malemu to este nevysvetlim aby bol ticho
@drsmolinka Moj muž tiež robí nočné a to 5 dní za sebou a ešte k tomu 12tky. Tiež sa potrebuje vyspať a ked sa nevyspí, býva nervózny. Máme 3 deti, starší dvaja chodia už do školy, najmladší má 2 roky. Určite nechodím s ním každý den na 5 hodín von, aby sa manžel vyspal. Snažím sa, aby bol malý ako-tak ticho, samozrejme nie vždy je to ideálne. Ale vačšinou sa pekne hrá, pokiaľ nie je chorý alebo mu nejdú zúbky, je to v pohode a stihnem pri nom aj navariť, aj upratať a ked zaspí, tak oddychujem, dám si kávu, idem na komp alebo čítam. Manžel ale používa štuple do uší, to je základ. Bez nich by sa fakt nevyspal. U nás je skor problém, ked prídu tí starší zo školy a manžel ide neskor spať, tak ho zobudia niekedy, lebo predsa len 3 deti narobia trochu viac hluku.
Môj, keď je po nočnej, spí v spálni a my sme v obývačke, zvykol si, je jasné, že dieťa nebude teraz 5-6 hodín sedieť nehybne, lebo chce spať. Keď môžem idem von, alebo k babke na návštevu, ale ak nemôžem tak sme doma a on to musí tolerovať.
@drsmolinka Problém bude inde. Veľmi veľa zmien naraz - chlapi to nevedia poňať ako ženy. Bol slobodný, spokojný. Mal milenku. A teraz má partnerku, ktorá skáče okolo dieťaťa, má dieťa, s ktorým asi tak skoro nerátal... Teda, už si len hľadá zámienky ako Ti dať najavo, že nie je spokojný. Treba si to jasne vydiskutovať. Že aj na Teba je toho veľa, že ho síce chápeš, ale... Nech aj on pochopí Teba. Neviem, aké spokojné dieťa máte, ale napr. ja som dosť hotová, lebo naše deti v noci veľmi dobre nespali..Takže som tiež ťahala "nočné" a bola som mrzutá, ale nevyčítala som to manželovi.. Jednoducho mu povedz, že vychystať dieťa von chce svoj čas a s úsmevom mu navrhni, že ak to dokáže rýchlejšie ako Ty, budeš len rada a za ten čas si aspoň vypiješ kávičku. 🙂 A čo ak vonku bude silno fúkať, snežiť, pršať??? Aj to mu bude vadiť, že ste doma? Ber to, prosím, len ako moje úvahy a názory...
@drsmolinka moj ked pride z nocnej je 6.30 ide hned spat a my s malou vstavame o 9.30-10tej potom jej dam jest a vychystam nas prec idem s nou nakupit potom ideme k babke jednej alebo druhej ci prababke alebo ku kamoske potom ideme domov po ceste ju uspim a doma ju necham spat v kociku a kym vstane je aj 15.00-16.00 a moj vstava o 13.00 stale vyspaty u nas je to uplne idealne nastavene a kazdy je spokojny
@kristinka86 myslim ze velmi dobre povedane 🙂
@sabibi51 no to je super ze to mas takto, ale my nemame babku ci prababku na blizku a ani kamosku ku ktorej mozem stravit rano a obed, a maly sediet uz nechce v kociku tak dlho
@kristinka86 a este.... mame dobre dieta, v noci spinka obcas sa zobudi s placom ale hned po podani cumlika zaspi, a cez den robi hluk ako bezne dieta : mrmle bucha s hrackami, vyska a bucha po podlahe pri plazeni.... ako normalne dieta nic extremne
@drsmolinka vsetky sme ti tu povedali, ze problem je tvoj chlap, nie ci mas alebo nemas kam ist...ze nie je normalne vyhanat zenu na niekolko hodin z domu, bo mlady chce mat pokoj ako v narkoze...
@drsmolinka Hmm.. Tak Tvoj partner zjavne nedokáže spracovať, ako sa štandardné dieťa správa. To máte ešte šťastie, že nemáte ozaj náročné dieťa - nejako choré, či hyperaktívne. Až to by videl ten rozdiel. Prajem Ti pevné nervy a teda, keď Krpec spinká, tak ho večer uložiť a pekne si to hoc opakovane s partnerom vyrozprávať... Iná možnosť tu nie je.. Ak teda chcete spolu naďalej zotrvať (obaja).
nastuduj si troska o aspergerovom syndrome.
poznala som jedneho takeho chlapa, puntickar, stale sa musel volaco ucit, aj sice porobil, vedel vela veci, ale emocne IQ zaostale.

@malasandrika jeho aktivity so synom :obcas sa s nim prejde na 2-3 hod, takmer kazdy den vecer sa s nim hrava ak nie je v praci....to je cele