Dieťa len s otcom
Ahojte baby.syn 4 roky. Je asi az prehnane zavisly na otcovi .mna len zaujima ci je to tak aj niekde inde. Moj manzel robi v zahraci. 5 tyzdnov tam a 2 je doma.robi tak uz 5 rokov. Ked sme sami s malym. poslucha ma vsetko sme spolu hrame sa chodime von a pod. Pusinkuje ma aj vsetko okolo toho.akonahle pride otec. Koniec. Nemozem ho dat spat.nemozem ho kupat.nemozem ho natret. Nemozem s nim spat.proste nic. Ked mame niekde ist von z domu. Hned povie ze mama nejde. Sceny ze ja nemam ist.hocikde kde sme nemozem ho chytit.podrzat.dat mu pit.nic. pripadam si ako uplne mimo. Tretie koleso.vsade kam niekde ideme. Som uplne ako niekto.oni za rucicky.20 metrov predomnou a ja stale sama. Nemam chut uz ist ani na dovolenku. Otcovi je to jedno.nema ani nejak snahu zapajat ma k nim. Vidi len syna. Ja viem ze ked je otec prec tak chyba dietatu a potom robi a chce vsetko s otcom.ale toto mi pride uz uplne prehnane. Ze ja nemozem ist s nimi a pod. Dakujem za rady ;)
U nás je to presne naopak..Muž robí v zahraničí mesiac,niekedy aj dva tiež asi 5 rokov..a keď príde domov, deti(3,5,6) sa síce potešia,vystískajú,pomojkajú,ale keď ich má osprchovať,pripraviť jedlo,uspať,vytrieť zadok,všetko mamka mamka...Ja sa neviem dočkať kedy príde,keďže som s nimi skoro stále sama a trochu si oddýchnem a oni takto🙂..Trvá týždeň,dva,kým prestanú mamkovať a prepnú level "ocko je doma"..a to si už muž zase balí kufre😢...Takže ja by som sa tvojmu"problému aj potešila"
venuj sa tie dva tyzdne sebe, ja viem ze ta to trapi, ale chlapec si chce uzit otca, co sa tyka vychadzok resp vyletov tam by trebalo hodit rec s muzom, aby ste travili aj cas ako rodina a nie len urcity cas ty a syn a potom zas len syn a otec..
Mne to normalne nepride. Ona je akoze nic? Aby chodila 20krokov za nimi...tiez by som sa necitila najlepsie. Toto mi uz pride cez ciaru. Ju odstrkuje aj partner nielen dieta. A dieta nema 2 roky, ze nevysvetlis. Otec by mal pekne dietatu vysvetlit, nech aj mamku chyti za druhu rukua ideme spolu.
Mne to príde už extrém. Určite by som sa s manželom porozprávala a konkrétne povedala, čo mi vadí a ako to poriešime. Nepáčilo by sa mi to a dieťa rozhodne otcovi doprajem až, až.
Moja rada je zit ako rodina spolu. Nedalo sa to za tych 5 rokov uz nejako vyriesit? Neviem si predstavit, ze by som dieta vychovavala 5 tyzdnov sama. Po tych 5 tyzdnoch si manzela ani neuzijes, lebo syn ho chce mat pre seba. Takto nefungujete ako rodina ani ked je prec ani ked je doma.
@catherinah súhlasím, mal by zasiahnuť otec a dieťaťu postupne ukázať, že nie je len vzťah on a niekto, ale že to môže byť aj trojka 🙂, trochu divne to znie 🙂, ale proste nech pochopí, že fungujete ako rodina, nie on a rodič, a on a druhý rodič .... asi je to dosť sebecké od dieťatka, ale deti v tomto období aj sú sebecké to sa ono naučí, len sa treba posnažiť
ocko robí chybu, to ale určite viete sama (a je voči Vám neempatický, to je už cez ....), synček len toľko, čo mu je dovolené, v podstate odsúhlasené, škoda, lebo považuje niečo, čo nie je ok, za normálne, že to tak má byť ... Láska a milujúce, dobré vzťahy sú absolútne potrebné, ale musia byť aj zdravé. Je pochopiteľné, že si chýbajú a chcú to dohnať, ale ste rodina a patríte tam aj Vy. A žiadny extrém nie je dobrý. Držím palce, nech sa to zmení.
Ja urcite neziarlim na syna a muza.som rada ze su spolu aj sami.aj ze ja si oddychnem od vsetkeho.a mam cas aj pre seba. Ale mne toto pride prehnane. Dobre ze chce byt s nim aj vsetko. Ale aby ma uplne ignorovali.z muza mam pocit ze mu staci k stastiu syn.pretoze ked aj mu dlllho hovorim ci nemozem ist niekam aj sami. Vecer.alebo na obed. Welnes.hocico tak stale nieco preco nie.kde bude maly a pod. Som s nim sama taku dobu.uplne sama (maly ma dg.poruchu spravania.je to zive a narocne dieta ) . A ked sa potom tesim na muza.ze budeme spolu .ze aj s nim. Alebo ze niekde vsetci pojdeme.tak som ako vzduch. Totalne.a sami to vobec.
Ako aj vikend vo Viedni. Oni spolu po namesti. " chod si pozriet tam do obchodu " chod tam.chod tam.my ideme tam.alebo pockame ta tam.sedenie v restike kaviarne stylom oni behaju okolo a ja sedim sama. Takto to u nas funguje.
To nie je ziarlivost. To je uplne akoby nezaujem.odstrkovanie.
@tinka2306 problem mas s manzelom nie vztah dieta otec to je normalne ze nanom syn lipne ale to ako sa tvoj muz chova k tebe neni normalne nema nahodou v zahranici inu zenu ? A domov chodi len kvoli synovi?
Ved ano.je tam problem aj s muzom. Len mna hlavne zaujimalo to ze ci aj deti tuto mamiciek sa tak spravaju k otcom co su v zahranici.ci su tak prehnena naviazany na otcov.
@loginexistuje Tiež si to myslím.
@tinka2306 mam muža vonku 4 roky. Deťom 8;5 a 8 mesiacov. Práve ho starší čakajú na gauči kedy dorazí. Aj u nás je to samé tatino sem tatino tam ale len na zábavu. Keď ide do tuhého tak mamina napr. Jest, piť, do školy úlohy atď. No keď ideme niekam ideme ako rodina a muž by bezo mňa nešiel. Keď ho posielam samých aj tak na mňa hádže psie oči ci fakt nejdem. Ideme napr. Na ihrisko kopať loptu. Ja sedím pozerám ako sa naháňajú a manžel o co ja viem 20 minút povie chalanom že ide teraz ku maminke a deti sa hrajú ďalej sami.
Takže určite by som tento štýl co je u vás netolerovala. A to chodí nás tato menej domov ako váš.
Momentálne už máš problém vo vzťahu a keby to bolo u nás takto l, že mu stačí syn tak už by som ho nečakala. Pre syna si prísť môže ale ja by som si zariadila iný život.
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/muz-robi-v-zahranici-2/
Co si poriesila za ten rok skus si naplanovat aspon male kroky nech nie si na nom tak zavisla
No tak u nas bezne ze sa rano zoberu idu von.k svokre . Pridu z 4 5 hod. Potom zas. Po pravde ja uz som rezignovala.zo zaciatku som chodila s nimi alebo bolo to len o tom ja za nimi.ale niekde som sama sedela.alebo sa oni hrali a mna neregistrovali.
Len to je takee nespravodlivee. Ja som tu s nim stale sama. Vsetko si preskacem snim sama. Vsetko aj to zle. A som ako vzduch potom.o vsetko sa tu staram.
No ja uz straasne dlho som vravela muzovi nech ide robit domov.alebo aspon blizsie.aj psychologicka mu dohovarala ( aj kvoli jeho hyperakt. A tomu vsetkemu kedze ma tu poruchu) ze aj on potrebuje otca.ze aj ja tu pomoc a tak.lenze on nic .nehlada inu pracu ani nic. mna to proste takto nebavi. Som tu sama stale.a ked je aj doma som ako vzduch ( a to mam 25 rokov) nikam nejdeme ani nic sami.
A to ma fakt mrzi.ze ja tu vsetko stale sama. A maly sa chova takto.( ja to chapem ked tu nema otca)a muz nie aby sa snazil vsetko akoze ako my traja. Ale je mu to asi jedno
@tinka2306 no my sme spolu 13 rokov a teda vie prísť domov a sam zavolať mojej mame ze donesie deti či má čas. A my ideme do kina, na obed atď. Mne je niekedy ľúto ze nie je zas s deťmi ale prečo si ho neukradnut aj sama pre seba.
Takže tvoj vzťah je bohužiaľ na konci slepej ulice. Máš len 25 co je super. Môžeš si život ešte zariadiť inak.
@6mia6 Ahoj. Ano, rozumiem, ze je to individualne. Ale ja verim, ze ak to narusa fungovanie rodiny ako v tomto pripade, tak za 5 rokov by sa uz riesenie naslo. Len treba robit kompromisy, to je jasne.
Klikla som si na profil pisatelky a vidim, ze byva v Bratislave. Verim, ze manzel by si tam za 5 rokov pracu nasiel. Alebo v nedalekom Rakusku.
Ona sama tvrdi, ze muza presviedca, aby prisiel pracovat domov, ale on nechce.
ja by som čas využila pre seba...ani by mi to nevadilo.
@deti95060810 aaale vadilo....ja totiz neverim, ze existuje milujuca mama, ktorej by nevadilo, ze ju dieta aj manzel odstrkuju, doslova odhanaju od seba. To nie je "doprajeme maminke cas, aby si oddychla", to je "mamu pri sebe nechceme" a to je rozdiel.
@tinka2306 mas problem s manzelom, ktory vase nevyriesene problemy prenasa na dieta, uci ho, ze mama je nepotrebna, mama len zavadzia...Vyries to teraz lebo v puberte budes mat problem a velky. A to ani nevravim, ak by ste sa nahodou rozviedli...A riesit to musis s muzom,nie dietatom, ten len kopiruje spravanie otca + si kompenzuje nedostatok casu, ktory s otcom travi.
Skus to muzovi povedat po lopate.ze ti vadi to a to.ze si aj zena noe len matka.a akoby si si to predstavovala.skus to skratit,lebo muzi pri dlhom prihovore vypinaju zvuk😑mozno si neuvedomuje,ze ti ublizuje,mozno sa on citi odstrceny ked je stale prec,boji sa,ze syn ho nebude nikdy tak lubit ako teba
@esther03 tak to potom by som rozmýšľala či ocinko v zahraničí niekoho nemá....jednoducho syna má rád - chce s ním byť no a teba? Inak by som si to nevedela vysvetliť...😉
podla mna sa dieta sprava uplne normalne.., narozdiel od muza ktory je dost mimo normaln podla mna ... muza treba riesit, deti maju rozne obdobia a maniere a je to podla mna uplne prirodzene a rodicia su na to aby ich usmernovali ...
Podla mna to normalne neni a neviem si ani predstavit takto fungovat. Moj stary tiez chodi domou obcas lebo pracuje v zahranici ale syn sa takto nesprava. Urcite by ma to bolelo.
Jednoznacne porozpravat sa s partnerom a ak on mena zaujem to riesit ( co tiez nechapem ),tak skus vyhladat odbornu pomoc. Akoze prispevky typu "ziarlis na dieta a manzela" nepochopim. Tam nejde o ziarlenie ale nezdrave fungovanie rodiny. Takto fungovat sa naozaj neda rodina tu a otec v zahranici. Ja so synom ideme buduci mesiac do zahranicia ,za otcom . Proste sa takto fungovat neda a doslo na to ,ze bud rozchod alebo sa prestahujeme. Skuste si sadnut a vazne porozpravat vztahy na dialku su o nicom. Casom na to prides,ze aj ked budes nosit obrucku ,vo vnutri budes sama a nestastna.

Podla mna je nevyhnutny rozhovor s manzelom. Take, ze jeho to nezaujima by u mna teda nepreslo. Aj ked on je asi tiez rad, ze ho syn vidi ako boha, ale musi pochopit, ze ty ho o to tiez nechces obrat, ale obcas ta proste musi zapajat do aktivit a dat v tom synovi dobry vzor. Inak sa to bude vliect este asi dlho.