Dieťa sa na nikoho nepodobá. Je z darovaného embrya?
Chcela by som sa vás opýtať, či poznáte vo svojom okolí dieťa, ktoré sa vôbec nepodobá na svojich rodičov – ani výzorom, ani povahou? A ak áno, nestalo sa vám niekedy, že sa neskôr ukázalo, že je z darovaného embrya, vajíčka alebo spermie? Alebo sa o tom v rodine či okolí aspoň špekulovalo? Zaujímajú ma vaše skúsenosti a názory na túto tému
A ty si kto, svokra, sestra? Dieťa môže mať gény od predkov-od výzoru až po správanie. A aj keby bolo "darované", čo Teba to trápi?
Fakt?
Kedysi som citala, ze 1 dieta z 10 ma ineho biologickejo otca nez toho, co si mysli, ze je otec. Vie (alebo tusi) to len matka.
Takze je dost mozne, ze dieta sa podoba na svojho bio otca, ktoreho vobec nebude poznat.
Moja najstarsia dcera nema zo mña vobec nic, ani vyzor, ani postavu, ani povahu. Je cela ako jej bio otec (moj exmanzel) a jeho rodina
Uplne normalne, niektore deti tahaju geny a povahu aj cez dve generacie. Pripad ako popisujes nepoznam.
Mať tak tvoje problémy a prezidentský plat
To vážne? Autorka je to veľmi intímna téma rodičov.
Tebe by sa páčilo keby ľudia vyzvedali kedy ste splodili dieťa, v akej polohe, či došlo k orgazmu? A tak podobné otázky? Bože ľudia, niektorím vážne chýba zdravý rozum a empatia 🙏🤦
Moja dcéra sa podobá na mužovi sestru z nás nemá nic.Nikdy ma nenapadlo takto sledovať ľudí
Známa ma adoptované dieťa a vyzerá ako ich bio
Moj mladsi syn sa nepodoba ani na jedneho z nas a este je aj blondak a my tmavovlasy :D a darovany neni
Geneticke zalezitosti sa dedia do 7 generacie. Cize dieta sa kludne moze podobat na predka spred 100rokov...ze niekoho napadne riesit take somariny🙄🙄🙄🙄🙄ako, aj keby to dieta bolo "od suseda", nikoho okrem rodicov do toho nie je- ja nebudem to dieta zivit ci satit....
Mame 4 deti. Ani jedno nie je verna kopia mna ci muza. A veru som si na 100% ista ze vsetky su nase.
Dnes je coraz viac rozsirenejsie moznost darovat pohlavne bunky, takze sa s takymito zalezitostami v spolocnosti stretavat budeme. Ja napriklad vzhladom na uvedeny fakt povazujem za netaktne komentovst na navstevach na koho sa dieta podoba. A pritom je to v nasej gubernii priam narodny sport.
No tak napr.susedine najstarsie dieta sa nepodoba na nu ani na neho. Vyzera uplne inak ako zvysok surodencov. On je cely dedo,ktoreho som videla tiez. Myslis,ze ti niekto bude vesat na nos,ze ma dieta z darovaneho vajicka???
Mam 3 deti,a prve dve sa na nas absolutne nepodobaju,kucerave blondiny.my s muzom sme tmave typy.posledny syn je kopia mojho muza a ja som opat bola len inkubator 🤣 tiez vsetci riesia po kom su dievcata,ked sme patrali,vyzera to na geny mojho pradedka🤷♀️
No tak napr.susedine najstarsie dieta sa nepodoba na nu ani na neho. Vyzera uplne inak ako zvysok surodencov. On je cely dedo,ktoreho som videla tiez. Myslis,ze ti niekto bude vesat na nos,ze ma dieta z darovaneho vajicka???
@iwesska Niekto to povie otvorene. Niekde, kde maju dieta po rokoch, sa to da dedukovat.
Mam 3 deti,a prve dve sa na nas absolutne nepodobaju,kucerave blondiny.my s muzom sme tmave typy.posledny syn je kopia mojho muza a ja som opat bola len inkubator 🤣 tiez vsetci riesia po kom su dievcata,ked sme patrali,vyzera to na geny mojho pradedka🤷♀️
@simona92101 To je mile. Nasli ste stare fotky?
Prečo by som toto mala u niekoho riešiť? 🤦 Tiež máme dieťa po rokoch a po IVF, tak už sa teda teším, ktorá znudená ochechuľa bude robiť reči...a to je môj syn celý dedo.
Ako ty fakt nemas na praci nic ine len dedukovat, ze babo maju "zo skumavky? Mna teda nikdy nic podobne nenapadlo
Ako ty fakt nemas na praci nic ine len dedukovat, ze babo maju "zo skumavky? Mna teda nikdy nic podobne nenapadlo
@evcagabi Som natolko empaticka, ze neotvaram temy, na koho sa babo podoba. A to ani vtedy, ked je podoba zjavna. Dnes je to uz prilis krehka tema.
Mala som susedov. Rómovia, synovia tmavší a ich sestra? Biela, bledšia ako ja 🤣, kučeravá blondínka s modrými očami 🙂
Mne je už fakt smiešne, čo všetko je dnes už považované za netaktné.
Ale téma na koňa dobra, však? Tam už ide tak bokom.
normalny clovek sa nezamysla nad tym ci sa deti inyhch ludi podobaju na rodicov a ani sa do takych veci nestara
Ľudia čo to rozoberajú majú asi málo vlastných problémov. Je to ich dieťa bez ohľadu na to ako prišlo na svet alebo do rodiny.
Neriešim tonu nikoho. Ale teda, keď sa už pýtaš… Mam dve deti, ktoré sú totálne rozdielne vyzorovo aj povahovo. Nikdy nikto nevedel určiť, na koho sa podobajú. A predsa sú naše. Mam kamosku, ktorá ma dieťa vďaka darcovstvu embryi a aj tak mam pocit, že sa mala na ňu neskutočne podoba. Takže asi toľko k tomu..
Ty uvažuješ, keď pozrieš na niekoho, či je dieťa ich vlastne, či adoptovane, alebo žena bola na umelom oplodnení? V takom prípade sú možnosti rôzne. A možno len zahla do inej postele 😉 alebo je tu možnosť, že to dieťa má gény po niekom vzdialenejsom v rodine. Môžeš kľudne spať, aj ako svokra, aj ako matka toho dieťaťa co sa na nikoho nepodobá 😄
Mne je už fakt smiešne, čo všetko je dnes už považované za netaktné.
Ale téma na koňa dobra, však? Tam už ide tak bokom.
@abbey1 mám pocit, že taká bežná, nezáväzná ľudská komunikácia čoskoro vymizne. Ľudia sú citliví na akúkoľvek nevinnú tému: planujete viac deti? Janko už sedí? Na koho sa podobá vaša Zuzka? Kedysi spúšťač konverzácie, dnes netaktné, drzé, všetečné otázky. Ako tu tak čítam niektoré témy, aby sa človek pomaly bál niekoho opýtať ako sa má, aby sa ho nedotkol, neurazil, či vyslovene nevytočil.
Je mi to jedno, kazdy si prejde svoju cestu za vytuzenym potomkom a je kazdeho vec z ktoreho vajicka ci spermie to dieta ma
Nemám v okolí nikoho takého, jedine ak niektoré ženy rady sa predbiehajú v Tom na koho sa podobajú moje deti a príde mi maximálne trápne ak niekto povie, ze je niektoré od postara, lebo nevidí podobu ani v jednom..
Pritom snáď každý vie o Tom, že decká rastu a tvar sa im dokáže markantne meniť.. napríklad ťažko hľadať podobu medzi mojím mužom a najmladším synom, lebo dospelá zarastená tvár a detský chlapčenský výraz nemajú nič spoločné, avšak syn vyzerá úplne ako môj muž keď bol chlapec a to už nejaká tetka Betka nevie ako môj chlap vyzeral keď mal 8rokov..
Veď deti sa môžu podobať aj pár generácií dozadu a vyvíjajú sa....ale nenapadlo by mi toto riešiť ...
Niekedy tie gény preskočia generácie...
Inokedy stačí pozrieť fotky rodičov z detstva...

Nestarám sa do takýchto veci
Riešit či je dieťa Darované? To môže len niekto vrcholne primitívny
🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️dúfam že sa admin na obed zle najedol a vymyslel takúto debilnu tému, že reálne nikto takýto neexistuje