icon

Dieťa sa na nikoho nepodobá. Je z darovaného embrya?

12. jún 2025

Chcela by som sa vás opýtať, či poznáte vo svojom okolí dieťa, ktoré sa vôbec nepodobá na svojich rodičov – ani výzorom, ani povahou? A ak áno, nestalo sa vám niekedy, že sa neskôr ukázalo, že je z darovaného embrya, vajíčka alebo spermie? Alebo sa o tom v rodine či okolí aspoň špekulovalo? Zaujímajú ma vaše skúsenosti a názory na túto tému

petronelag
12. jún 2025

Často sa deti podobajú na starých rodičov.

autor
12. jún 2025
@bg92

normalny clovek sa nezamysla nad tym ci sa deti inyhch ludi podobaju na rodicov a ani sa do takych veci nestara

@bg92 Vazne? Ja mam pocit, ze kazdy riesi podobu dietata a kadejako to komentuje.

abbey1
12. jún 2025
@sisaka

@abbey1 mám pocit, že taká bežná, nezáväzná ľudská komunikácia čoskoro vymizne. Ľudia sú citliví na akúkoľvek nevinnú tému: planujete viac deti? Janko už sedí? Na koho sa podobá vaša Zuzka? Kedysi spúšťač konverzácie, dnes netaktné, drzé, všetečné otázky. Ako tu tak čítam niektoré témy, aby sa človek pomaly bál niekoho opýtať ako sa má, aby sa ho nedotkol, neurazil, či vyslovene nevytočil.

@sisaka No áno. Pochváliš dieťa, si pedofil. To nedávno riešila dcéra v práci. Muž napadol starého pána na ulici, ktorý sa dlhšie prikukol dieťaťa. Starý pán len nevedel identifikovať masku dieťaťa na Halloween :(
Podržať dvere žene môže byť považované za harašenie. A tak. Nová doba 🙂

cacianka
12. jún 2025

tak prečo to rozoberáš tu ?

autor
12. jún 2025
@cacianka

tak prečo to rozoberáš tu ?

@cacianka Pretoze je to vseobecne.

simsalabim
12. jún 2025

Moj brat sa ako dieta nepodobal ani na otca, ani na mamu. Zelene oci, rovne blond vlasy. Moj otec tmavy, kuceravy, hnede oci. Mama rysava, modrooka. Az v dospelosti zacalo byt jasne vidno, ze je na maminho otca, hlavne crtami tvare, ale aj zafarbenim.

viestta
12. jún 2025

Take ti nenapadlo, ze to moze byt milencove dieta? Len aby sme nevynechali vsetky moznosti, vratane zameny v porodnici.
To fakt ludia riesia take veci? Nie je dolezitejsie, ze dieta je zdrave a stastne?

pimpa12
12. jún 2025

Ja som tmavovlasá a tmavooka a muž tiež. Máme dve blondiny zelenooke. Ani moji ani mužovi rodičia neboli svetlovlasi. Len môj pradedo bol slamovy blondiak zelenooky. Až doteraz sa jeho geny neprejavili. U nás to ale nikto neriešil.

autor
12. jún 2025
@viestta

Take ti nenapadlo, ze to moze byt milencove dieta? Len aby sme nevynechali vsetky moznosti, vratane zameny v porodnici.
To fakt ludia riesia take veci? Nie je dolezitejsie, ze dieta je zdrave a stastne?

@viestta Nie, tymto sa nezaoberam.

zuzanita1609
12. jún 2025

A mňa by zaujímalo,čo ťa prijmelo založiť túto tému? Si otec, ktorý má pochybnosti,alebo nebodaj matka,či ešte horšie iniciatívna svokra? 😏

katica06
12. jún 2025
@zuzanita1609

A mňa by zaujímalo,čo ťa prijmelo založiť túto tému? Si otec, ktorý má pochybnosti,alebo nebodaj matka,či ešte horšie iniciatívna svokra? 😏

@zuzanita1609 ja si myslím že to bude svokra 😉

oliviakatka
Autor odpoveď zmazal
kiki68
12. jún 2025

Genetika vie ist o 4 generacie. Takze je to bezpredmetne. Dokonca dieta moze byt vdaka tomu viac podobne nejakej tete z rodiny a pod, teraz prisli na to, ze to je este zlozitejsie a ten prenos genov este sirsi. Tazko si niekto spomenie ako vyzerala teta toho dietata 4 generacie naspat.

oliviakatka
12. jún 2025

Stačí pozrieť môj profil 😆 mám tam foto kde je brat mojej prapraprababky v rovnakom veku ako môj syn. Rozdiel 120 rokov a tie gény sa proste prejavili

janickacrazy
12. jún 2025
@oliviakatka

Stačí pozrieť môj profil 😆 mám tam foto kde je brat mojej prapraprababky v rovnakom veku ako môj syn. Rozdiel 120 rokov a tie gény sa proste prejavili

@oliviakatka wau, ja som kópia mojej prababky 😁

mimikarol
12. jún 2025

Moja keď bola malá sa podobala na mňa a bratovho muža. A nie, neni jeho. Teraz keď je staršia je celá ja, len tvar očí má iný. Na muža sa nepodobá vôbec.

motylik2559
12. jún 2025

Ach🤦‍♀️to je otazka. Aj keby bolo adoptovane, a co? Hlavne,ze dieta je stastne pri svojich rodicoch, to je najhlavnejsie. Napr. moje sesternice-su sestry, ale sa absolutne v nicom nepodobaju, ani v rysoch tvare, vobec nic. Moj brat vysoky 190cm po dedovi, otec nema absolutne az taku vysku. Zdedit dieta moze vyzor napr. aj po starych rodicoch🤷‍♀️ A ak je este male, tak casom kludne moze este nadobudnut aj po rodicoch ak je ich biologicke dieta. By ma zaujimalo preco sa vlastne takuto otazku pytas? co sa svagrinine dieta nepodoba na nikoho? Dolezite je, aby bolo milovane obidvomi rodicmi🙂

viestta
12. jún 2025
@motylik2559

Ach🤦‍♀️to je otazka. Aj keby bolo adoptovane, a co? Hlavne,ze dieta je stastne pri svojich rodicoch, to je najhlavnejsie. Napr. moje sesternice-su sestry, ale sa absolutne v nicom nepodobaju, ani v rysoch tvare, vobec nic. Moj brat vysoky 190cm po dedovi, otec nema absolutne az taku vysku. Zdedit dieta moze vyzor napr. aj po starych rodicoch🤷‍♀️ A ak je este male, tak casom kludne moze este nadobudnut aj po rodicoch ak je ich biologicke dieta. By ma zaujimalo preco sa vlastne takuto otazku pytas? co sa svagrinine dieta nepodoba na nikoho? Dolezite je, aby bolo milovane obidvomi rodicmi🙂

@motylik2559 moji strykovia su dvojcata a nemaju ani len vlas rovnaky, kto ich nepozna nikdy by nepovedal, ze su rodina, nie to este surodenci

motylik2559
12. jún 2025
@viestta

@motylik2559 moji strykovia su dvojcata a nemaju ani len vlas rovnaky, kto ich nepozna nikdy by nepovedal, ze su rodina, nie to este surodenci

@viestta no ved prave🙂 o tom pisem, len som uviedla priklady, ktore mna zo skusenosti napadli🙂

banalu
12. jún 2025

Moje dieta sa dlho nepodobalo ani na mna, ani na manzela. Prebili to geny zo svokrovej strany, vyzerala dlho ako svokrova linia. Ked sa narodila, vyzerala ako manzelova 90 rocna babka (svokrova mama). Teraz sa zacina podobat skor na manzela (podoba po svokre). Povahou je ina ako ja a aj ako manzel... uvidime neskor...

svetlonos
12. jún 2025

Ano poznam. Dieta bohovsky chytré po mame a otcovi. Podobne postrovmu kominarovi....
Nik netuši na koho sa podobá z rodiny, každopádne nie na rodicov. Matka muza nepodviedla a dieta splodili spolu bežnou metódou 😁.
A na otázku ostatných- ci existujú ľudia s debilnymi otázkami a zmyslanim obdobného typu - ano existujú!
Mala som 12 rokov a nejaká otcova známa mi pri otcovi povedala, odkialze som ked sa na ridicov nepodibam!
Tetke vravim, ze ciganom z voza som padla a naši ma našli a nechali si ma 🤔. Takže aj takí d...í ludia existujú 😁 naozaj.

sonava
12. jún 2025
@oliviakatka

@oliviakatka to je super 🤩 ja som minule robila podobnú fotokolaz ako sa dcéra podoba na brata mojej babky...škoda len ze z tej doby je minimum fotiek, niektorí majú len 1 fotku z detstva keď vobec

marianarem
12. jún 2025

Poznam dost deti, ktore sa nepodobaju na ziadneho rodica a este nikdy teda nevysvitlo, ze je niektore z darovaneho embrya. Ale keby aj bolo, tak co.

palicka
12. jún 2025

No vidis, a ja zas poznám pár s adoptovaným synčekom. Ak by mi vyslovene nepovedali, že je adoptovaným, prisahala by som, že je ich. Podoba sa viac ako vlastný. Nielen vyhotovovanie, ale je rovnako milý, úctivý, príjemný, zhovorčivý, …ako jeho rodičia!

liv1
12. jún 2025
@tenerifka

Kedysi som citala, ze 1 dieta z 10 ma ineho biologickejo otca nez toho, co si mysli, ze je otec. Vie (alebo tusi) to len matka.
Takze je dost mozne, ze dieta sa podoba na svojho bio otca, ktoreho vobec nebude poznat.
Moja najstarsia dcera nema zo mña vobec nic, ani vyzor, ani postavu, ani povahu. Je cela ako jej bio otec (moj exmanzel) a jeho rodina

@tenerifka ja viem tak, ze kazdy treti testovany (uz z nejakeho dovodu na tie testy isli), nie je otec. To “tvoje” sa mi zda pritiahnute za vlasy. Teda aspon v nasich zemepisnych podmienkach 🙂

autor
12. jún 2025
@marianarem

Poznam dost deti, ktore sa nepodobaju na ziadneho rodica a este nikdy teda nevysvitlo, ze je niektore z darovaneho embrya. Ale keby aj bolo, tak co.

@marianarem Tak nic. Iba je to zaujimave.

simona92101
13. jún 2025
@sisaka

@abbey1 mám pocit, že taká bežná, nezáväzná ľudská komunikácia čoskoro vymizne. Ľudia sú citliví na akúkoľvek nevinnú tému: planujete viac deti? Janko už sedí? Na koho sa podobá vaša Zuzka? Kedysi spúšťač konverzácie, dnes netaktné, drzé, všetečné otázky. Ako tu tak čítam niektoré témy, aby sa človek pomaly bál niekoho opýtať ako sa má, aby sa ho nedotkol, neurazil, či vyslovene nevytočil.

@sisaka no tak zrovna otazka deti-poctu,kedy ako s kym je v tejto dobe mega nevhodna.co je pre teba nezavazna konverzacia je pre mnohe pary klinec do rany-ak prechadzaju xy neuspesnymi tehotenstvami,umelym oplodnenim atd.

saxana000
13. jún 2025

A ja zas poznam rodinu s dvoma adoptovanymi dievcatami a su uplnou kopiou adoptivneho otca.

tenerifka
13. jún 2025
@liv1

@tenerifka ja viem tak, ze kazdy treti testovany (uz z nejakeho dovodu na tie testy isli), nie je otec. To “tvoje” sa mi zda pritiahnute za vlasy. Teda aspon v nasich zemepisnych podmienkach 🙂

@liv1 bol to vyskum pred rokmi tusim v Usa. Tiez sa mi to zda vela na nase pomery

sisaka
13. jún 2025
@simona92101

@sisaka no tak zrovna otazka deti-poctu,kedy ako s kym je v tejto dobe mega nevhodna.co je pre teba nezavazna konverzacia je pre mnohe pary klinec do rany-ak prechadzaju xy neuspesnymi tehotenstvami,umelym oplodnenim atd.

@simona92101 veď píšem, ľudia sú citliví fakt na každú blbosť, vrátane nevinnej otázky - koľko máte deti.
Je to bežná otázka od určitého veku, nevidím na nej nič zlé a nevhodné. Je rozdiel spýtať sa - koľko máte deti? a PREČO máte xyz deti? Snehové vločky by sa mali naučiť žiť v spoločnosti a byť schopné nerúcať sa s každej blbosti.