Dieťa tancuje v šatách matky: Ako reagovať?
Dobré ráno idem s témou ku ktorej neviem aký postoj zaujať. Či ísť za dcérou a zasmiať sa na tom alebo jej dať prednášku a zákaz.
Dcérka má 9 a niekedy pár hodín čaká kým prídem z práce domov sama. Má telefón čiže v kontakte sme stále ale doma nemá prístup k internetu pre prípad. Vedela som že na viberi majú s kamoškami spoločnú skupinu. Pozrela som v rámci kontroly čo píšu atď a ostala som v šoku. Posielajú si fotky kde sú zmachlené posielajú si fotky kde majú mamine šaty módna prehliadka 😅 štetky malé 😂😂😆(berte s humorom aj keď ďaleko od reality tie zmachlené tváre nemajú). Podľa vás je v poriadku keď si dieťa tancuje v maminych šatách bez jej vedomia? Keď si skúša makeup ale keď prídem domov tvár má čistú? Na jednej strane mi je to k smiechu sú pomaly v puberte kopírujú svoje matky chcú sa páčiť.. Ale na druhej je mi smutno že tak skoro. A smutno z toho že som to musela nájsť takto. Že mi nepovedala nič.... Čo robiť?
Moja ma skoro 7 a asi pred rokom som si vsimla, ze si neviem najst najprv balzam, potom lesky na pery, ruze... Hovorim, co ich mam vsetky po kabelkach? A potom som hladala sponku pre nu do vlasov a bum, 8 ruzov a leskov pekne naukladanych v jej kozmetickom stoliku 😀 😀
Cize v 9rokoch nic neobvykle... Tiez sme to robili a tiez tajne, co si pamatam ja.
My sme to robili tiež. Obliekala som si mamine saty, topanky, skusala ličidla..chodievala som k babke na dedinu na prazdniny a tam som mala kamaratku a jej krstna bola stara dievka, ale neskutocne krasne veci mala a nosila vysoke topanky. My sme sa do toho navliekli a chodili po dvore, po zahrade ako princezne 😀 Bolo to vo veku cca 8-10 rokov, zlate casy
tak jej kup na vianoce nejaku peknu dievcensku sadu na malovanie, nejake lesky, lak na nechty. Tak je paradnica, skusa svet dospelych...aka stetka? 😝
Saty co sa obavas ze by ti znicila si skry, pripadne jej vytried nieco co uy nenosis na hranie... Nevidim nic, na tom. My sme boli tri sestry a tiez sme mame vyberali z krabiciek sperky, naramky, vsetko sme na seba navesali, lamali si nohy v opatkoch.
Hlavne hod rec o beypecnosti internetu, nech neposiela nic, co nechce aby videli vsetci. Staci ze jedna spoluziacka to preposle bratrancovi ci spoluziakovi a uz to bude vsade. Nemusi byt len foto odhalena, staci ze sa jej budu smiat z "outfitu" ci mlalovania. Aj to moze dieta ranit.
😂 Tak aspoň sa odmaluje a všetko sprace. Narozdiel od výroby slizu (ďalšia obľúbená činnosť dievčat v tom veku), to ti len mizne aviváž a sprchové gély a všade nejaké nádobky so slizom 🤦♀️
@judit47 Mňa tiež to zarazilo. 9 ročná je niekoľko hodín sama doma.... a určite aj ide sama domov zo školy. Na Vašom mieste pani autorka by ma toto viac trápilo ako to, že sa maľuje a oblieka Vaše šaty.... ☹️
A ty si si ako malá neobliekala mamine šaty, topánky, neskúšala jej make up?
A prečo by 9r nemohla byť sama doma a ísť Sama zo skoly/do školy? 🙂 lebo dnesny trend taxi rodičov je voziť a do 18tky? :D ešte stále si deti ktoré ci pravidelne alebo príležitostne chodia samé. Dokonca bývajú samé doma :D
Uf tak toto robi aj 4 rocna dcera 😂😂 pri 9 ročnej by ma to vobec neprekvapilo 😂. My sme to robili tiež ako deti.
@lujza123 a tie špinavé plochy :D plus trblietky vsade ak treba ligotavy!! A ešte neskor prisli hokusy pokusy mixy v mrazaku... mne mizlo hádam vsetko
Ja som vzdy vytiahla mamine najvyssie stekle a v tom som smatlala. Alebo take co najviac klopkali na podlahe 😁. Tiez som sa namachlila modrymi tienmi 🙈, to bol vtedy asi hit. Nastriekala som sa Impulsom , tu hnusnu sladku vonu citim doteraz a neznasam sladke vone😵💫.
Kym to robia takto, tak je to ok. Za par rokov by si bola rada keby si skusala tvoje saty a tajne sa malovala.
Cudne mi to nie je, len by som namalovane dievcata v maminých šatách, nenazvala stetkami. Ani v ramci srandy.
My sme to robili tiez, so sesternicami u babky na prázdninách. Babička bola drobná chudá žena s miniatúrnou nohou a milovala módu takže mala plnú skriňu sukni, šiat, kostýmov, čipkovaných spodnic, rôznych klobucikov, baretirk a hroooozne veľa topánok s podpätkom ktoré nám v 10tich už boli dobré. A krabicu plnú starých šminiek
Tak sme povytahovali celú skriňu, robili módne prehliadky, behali v tom po dome aj po ulici, babka bola šťastná že sa hráme a my tiez.
Bolo to super, uzili sme si to, naše mami by nam to nedovolili takto prekutrat cele skrine a ani nemali toľko šiat
@lelelienka ja si neviem predstaviť ,že by mi.moja mama toto dovolila 🤣🤣🤣 a už vôbec nie ,že by to robila so mnou .Tiež som to robila tajné ,lakomila som sa na mamine šaty a topánky .Moja mama skratka pre taký druh zábavy nemá pochopenie ,ale je skvelá v iných veciach .
Ja zas som za každú srandu a úplne v pohode sme si s deťmi robili srandu,dcéra si obliekla oblečenie svojho otca ,syn moje a napodobňovanie nás ,dcéru som skúsila aj namaľovať a mala dokonca aj svoju detskú sadu na make-up a nikdy som z toho nerobila tragédiu ..teraz má 13 a vôbec sa nemaluje,nemalo to na ňu žiaden vplyv ,zatiaľ ,dokonca sa jej zmachlene ženské ani nepáčia..
Ak ti ale vadí ,že si berie tvoje šaty ,tak jej dohovor ,aby sa najprv opýtala ,alebo jej teda vytried wjake ,ktoré si kože dať ,lebo chápeš ,že možno máš aj kvalitnejšie ,drahšie kúsky a nechceš,aby sa zničili ..ale neboj sa ,tvoja dcéra je úplne v poriadku 😊
Vsetko je to v poriadku, vsetky sme sa tak hrali, okrem jednej veci a to nazvat svoju dceru s kamaradkami "male stetky"
a čo je na tom čudné? Ak ti nezničila šaty alebo šminky, si rozhodne divná ty, že ti je z toho "smutno" a si schopná o vlastnom dievčatku napísať, že vyzerá ako štetka (humor-nehumor...)
Nerozumiem... Vadí ti že ti nič nepovedala alebo že si vzala tvoje šaty a šminky? U nás keď príde kamoška s deťmi tak sa bežne baby maľujú a skúšajú si veci aj moje ale skôr svoje - ja som totiž konzerva a mám rada rifle a tričká a šaty len trickove - to pre nich nie je zaujímavé.. zato vseliake šaty po neteri si skúšajú dookola.. nikdy ma nenapadlo že je to "skoro" je to pre nich zábava..
@simca06022011
@h2 Asi preto, že je to na sociálku. Moja kolegyňa to napríklad riešila minulý rok. Jedna pani to nahlásila ( mojej kolegyni suseda z paneláku) a pekne si ju predvolali na sociálnu kuratelu. A ten výsluch vraj stal za to, pripadla si tam ako krkavčia mater. A to jej dieťa bývalo doma iba cca 2 hodiny samé.
Štetky malé? 9 ročná pár hodín sama? Skôr by ma trápilo že má potrebu to predomnou tajiť. My sme sa stretávali u jednej kamošky ktorá mala dospelú sestru a skúšali sme si jej ruze a tiene a to sme boli 1. stupeň ZŠ takže vo veku tvojej dcéry
Toto som robila aj ja... A keď bol u nás bratranec tak som zmaľovala a vyobliekala aj jeho... Keď nás mama videla tak sa skoro docurala od smiechu a ma doma aj zopár foto na pamiatku
Btw snáď ma tu nezozeru , ale veľakrát namaľujú aj môjho najmladšieho syna lebo chce 🤣
Je to milé, aj my sme to ako deti robili.
Aj ja som to robila. Robi to aj naša dcéra. Nevidím na tom nič zvláštne. Je to milé. A handry sú len handry....
@77katarina Za socializmu bolo úplne bežné, že rodičia išli ráno na 6:00 do fabriky na rannú zmenu a deti od prvého ročníka pekne vstali na budík, sami sa umyli, obliekli, dali si raňajky a zobrali desiatu, ktoré im mama nechala v kuchyni na stole, dali si kľúč na krk a išli samé do školy. Alebo popoludní zase zo školy a počkali doma na rodičov. A to ani mobily neboli. Môj syn, ako štvrták, ešte chodil do družiny. Ale od piateho ročníka už družina nie je a deti idú po vyučovaní domov. Môj syn je narodený v auguste, čiže mal len tesne 10 rokov, keď takto začal chodievať sám domov a čakal, kým prídem z práce. Dokonca po čase prestal chodiť v škole na obedy, čiže príde sám domov a sám si zohreje obed. Môžeš ma nahlásiť na sociálku, nech sa páči.
Mne prídeš ako úchyl. A čudné je minimálne to, že vždy keď prídeš domov má tvár čistú. Neverím, že kebyže si spraví makeup, že si ho dá hneď dole a že Ti ho neukáže.
Kazda to robila...mamine topanky saty kabelky a ten nesmrtelny moshus co mala mama len na plesy odlozeny...
@h2 Mne to hovoriť nemusíš, ja to dobre viem, ale pani na sociálke nevyrastali v ére socializmu. Ja som chodila na ZŠ v 80 rokoch a tiež som do a zo školy chodila sama a čakala na mamu a otca ktorí chodili domov o 15,30 hod.
Ale asi dnes v 21. storočí platia podľa sociálky iné pravidlá.
Jasné, normalna mama nazve 9 ročne dievčatá štetky malé
Akože so smajlikom..bože tieto témy fantasy posledný týždeň
@zojazoja pokecový úchylák dnes zmenil revír.

Normalna vec napriec historiou.
Male dieta sa nechce zmachlit ako stetka, len to lepsie nevie. A priznajme si, ani niektore dospele zeny to lepsie nevedia 😃
Robili sme to iste ako deti, a ziadne stetky z nas nie su 😂