Dieťa tancuje v šatách matky: Ako reagovať?
Dobré ráno idem s témou ku ktorej neviem aký postoj zaujať. Či ísť za dcérou a zasmiať sa na tom alebo jej dať prednášku a zákaz.
Dcérka má 9 a niekedy pár hodín čaká kým prídem z práce domov sama. Má telefón čiže v kontakte sme stále ale doma nemá prístup k internetu pre prípad. Vedela som že na viberi majú s kamoškami spoločnú skupinu. Pozrela som v rámci kontroly čo píšu atď a ostala som v šoku. Posielajú si fotky kde sú zmachlené posielajú si fotky kde majú mamine šaty módna prehliadka 😅 štetky malé 😂😂😆(berte s humorom aj keď ďaleko od reality tie zmachlené tváre nemajú). Podľa vás je v poriadku keď si dieťa tancuje v maminych šatách bez jej vedomia? Keď si skúša makeup ale keď prídem domov tvár má čistú? Na jednej strane mi je to k smiechu sú pomaly v puberte kopírujú svoje matky chcú sa páčiť.. Ale na druhej je mi smutno že tak skoro. A smutno z toho že som to musela nájsť takto. Že mi nepovedala nič.... Čo robiť?
Aj my sme to robili ako decka - obliekli si mamine saty, obuli jej topanky, namalovali sa a behali tak po dome😂. Mam mladsieho brata - taku peknu babu sme z neho spravili, este sme mu aj plysakov pod saty napchali, nech ma pekny vystrih😂.
Ja mam 7-rocnych chalanov doma a veru, uz si viackrat obuli moje lodicky alebo chceli namalovat pery. Naposledy sa hrali na svadbu - jeden si dal na hlavu moj svadobny zavoj, druhy si dal muzovu kravatu a bola svadba😂
@zojazoja navyše o 7:29 ma mamička 9r dieťaťa iné starosti ako písať na modrý koník, čo má robiť s dcérou.
@avonladyba 🙂 este k tomu..presne....a xy dalsich idiotin, ktore proste fakt normalne matky nerobia, neriešia alebo vedia riešit. MK druhy prechodny pobyt uchylov za poslednych xy mesiacov.
Jeziiiis toto som aj ja robila ,aj som sa zavrela do mamininej skrine lebo to tam krásne voňalo 😊 vtedy sme ešte nemali mobily takže sa nikto nefotil a neposielal to preč ale áno , skúšala som si mamininej šaty ,topánky , zo satiek a šálov som si s opaskami vyrábala šaty 😁 nepríde mi na Tom nic divné ani zle 💁♀️ skôr je to milé
Neverim, ze toto fakt rieši dospela žena a matka.. A hlavne ze sa tak vôbec vyjadruje o 9 rocnych deťoch.
Potajomky som navliekla na seba saty a klopkačky a davaj promenadovat sa po chodniku pred dom nech to klope😂😂😀stare, zlate casy☹️
Toto je vymyslená téma? A čo má nosiť pánske oblečenie?!
Aj ja som to robila, ale teda v časoch bez mobilov ..
@77katarina čiže na sociálke pracujú samé mladice narodené po roku 2000? 😅 Pretože ešte v 90tych rokoch bolo úplne bežné že deti čakali doma samé.. (som ročník 84 a v 90rokoch som vyrastala) ja som chodila sama do školy od prvej triedy a aj som bola sama doma.. a moje deti to zvládajú aj v dnešných časoch.. dokonca chodia busom 😄
https://www.rodinka.sk/vychovavame/vychovavame-...
na slovensku nie je zakon, ktory by upravoval, od akeho veku moze ostat dieta same. Je to na socialnej pracovnicke aby v pripade podnetu posudila, ci ide o zanedbavanie ci nadmerne opustanie dietata. To je velmi subjektivne.
Moj syn este nemal 9rokov ked sam cestoval zo skoly v meste primestkym spojom. Obcas ho surodenci vzali az na zastavku ku autobusu, potom zvladal aj sam. Vedel par hodin ostat aj doma, par x za rok. Nie stale. Od tych 10-11 je samostatny. Zase moje maju vyhodu, ye je ich viac, tak ine je byt doma s bratmi, sestrami ako sam.
To bolo obdobie,ked som si maminine saty skusala a klopkacky na nohy davala 😄 Boli sme take iste len s tym rozdielom,ze neboli mobilne telefony. Nemali sme potrebu to tym padom niekomu posielat a pekne sa nam to ulozilo v spomienkach 🩷
@jana_eyre_2 Mne je to jedno, ja som len napísala, že moja kolegyňa to riešila. Mňa to vôbec nezaujíma, kto má v tomto prípade pravdu.
@jana_eyre_2 Ale aj tak si myslím, že autorka nie je normálna.
Ja keď som mala dieťa v tomto veku sama som jej kúpila v DM drogérii šminky. Ja som tiež mame občas používala make-up, čo mala z Tuzexu alebo z Maďarska, ale najviac som obľubovali jej vysoké lodičky 🤪🤭
aj ja som to robila dokonca velka sranda aj babkine ručníky na hlavu,,suknice atd 😀 😀 to boli casy lepsie ako mobily a pc 😀 moja to robi tiez berie mi saty a podpatky
@77katarina tak ja som ti to písala len pre túto tvoju vetu: "ale pani na sociálke nevyrastali v ére socializmu." 😉
Okrem toho píšeš.ze viac by ťa trápilo to že je sama doma akoby to bolo niečo hrozne a nesúhlasis s tym.. deti to normálne zvládajú a nie je to nič zle, odhliadnuc od skúseností kolegyne..
@77katarina Tak ale ktovie, ako to bolo s tou tvojou kolegyňou. Možno si na ňu tá, čo ju udala, navymýšľala ďalšie horšie veci. Lebo veľmi pochybujem, že sociálka bude riešiť, že 9 ročné dieťa ide samé domov zo školy a doma hodinu-dve samé čaká na mamu.
Joj, keby ste videli mna so sestrou a sesternicou, obliekli sme si spodnicky, akoze mame slavnostne saty na ramienka a behali po dvore 🤣🤣🤣. Nemalovali sme sa, lebo ani nase mamy nemali sminky, mozno tak 1 ruz dakde v kabelke 😅
Ahoj, nevidim problem v samotnej cinnosti, ale v tom, ze ma potrebuj to pred Tebou skryvat a tajit - popracuj na dovere a komunikacii. Odporúčam kurz alebo aspon knihu Respektovat a byt respektovan.
Že štetky malé 🤦♀️
Asi tu nejde o to, či sme to robili alebo nie. Ide o to, čo s tým. Mne by sa to nepáčilo a ak ani tebe, nevidím dôvod jej to nepovedať. Skúste sa dohodnúť, či, aké šaty a kedy si môže takéto niečo vyskúšať, no a teda požiadať ju, aby take cosi bez tvojho vedomia a súhlasu nerobila. Sú to predsa tvoje veci, mala by sa ta najskôr opýtať.
Ja si pamätám,že som vybehla z domu v mám iných šatách na ramienka,na Tom kabátik,celá šťastná aká som "kocanda"😂,a až po dlhom čase mi sestra prezradila,že to bola nočná košeľa🫣😂
Obdivujem Tvoju dcéru!! Ak dokáže v 9 rokoch po sebe tak upratať (a vybrať a následne aj poskladať dospelacke veľké oblecko!!🤯), že na to neprídeš… tak je to úplne že wau!! 😳👌👌👌 Veľmi šikovne dieťa!
To po mojej malej je presne vidieť ktoré veci skladala sama a z ktorych políc si vyberala oblecko 🙈😂 a ostatne stopy ma hodené na stoličke 🙄😤
😂
Kks ja som prečítala nadpis a myslela,že píšeš o 18ročnom synovi 🤭
To co robí tvoja dcéra robia aj moje kočky aj my sme to robili,mama mala aj parochne,a čižmy vysokánske.Dokonca sme jej opätky polámali a rúže,tiene si musela nové kupovať každý mesiac 😂
Skus si s nou spravit jeden den, ze sa namalujete spolu aby si jej ukazala ako na to, nech nie je zmachlena. Podla mna je to normalne, ze skusa. Co bude doma sama robit. Porozpravaj sa s nou co robi a tak. Ci sa ti zdôverí. Horsie by bolo ak by si tie fotky skúšal syn 😉.
Zamyslenia hodne je oba to, preco to musi robit poza tvoj chrbat. Vsetky deti to robia a rodicia sa na modnych prehliadkach zabavaju. Smutne, ze ona to musi tajne a posielat svojim kamaratkam.
Ale vlastne ku chapem, asi pochopila, ze lepsie pre nu bude sa pred tebou schovavat a zatajovat…. nad tym sa zamysli… je to smutne…
@mrva prepáč, praveze si myslím, že vacsina z nás to robila potajme.. inak by nám to naše mamky hneď zatrhli😁 To však nemení nič na tom, že ani mne by sa to teraz z pozície matky nepáčilo a chcela by som, aby mi to netajila, i dodatočne povedala, prip. sa dohodla čo, kedy, ako si môže skúšať
@autorka aj ste to s dcérou už nejako riešili?
Bože veď sme to ako deti robili aj my. Čo riešiš také kraviny.
@77katarina 🤦♀️

@avonladyba 🙂 🙂 🙂 áno 🙂