Dieťa tancuje v šatách matky: Ako reagovať?
Dobré ráno idem s témou ku ktorej neviem aký postoj zaujať. Či ísť za dcérou a zasmiať sa na tom alebo jej dať prednášku a zákaz.
Dcérka má 9 a niekedy pár hodín čaká kým prídem z práce domov sama. Má telefón čiže v kontakte sme stále ale doma nemá prístup k internetu pre prípad. Vedela som že na viberi majú s kamoškami spoločnú skupinu. Pozrela som v rámci kontroly čo píšu atď a ostala som v šoku. Posielajú si fotky kde sú zmachlené posielajú si fotky kde majú mamine šaty módna prehliadka 😅 štetky malé 😂😂😆(berte s humorom aj keď ďaleko od reality tie zmachlené tváre nemajú). Podľa vás je v poriadku keď si dieťa tancuje v maminych šatách bez jej vedomia? Keď si skúša makeup ale keď prídem domov tvár má čistú? Na jednej strane mi je to k smiechu sú pomaly v puberte kopírujú svoje matky chcú sa páčiť.. Ale na druhej je mi smutno že tak skoro. A smutno z toho že som to musela nájsť takto. Že mi nepovedala nič.... Čo robiť?
Samozrejme, ty si to nerobila? Lwbo ja ano, este v dobach ked neboli internety a telefony sme s kamoskami brakovali mamine skrine. Neviem, kolko sme mali rokov, asi trochu viac, ale pride mi to uplne normalne, je to paradnica a chce sa citit dospelo
Robila som to aj ja, aj moja sestra 🙂
Nepoznam dieta, co by toto nerobilo, ked je prilezitost...
Ja sa skor cudujem ze 9 rocne dieta je niekolko hodin same😅
Nie je urcite v poriadku, ked to robi tajne poza chrbat, ked ty nie si doma. A nie, nerobia to vsetci, ja som to napriklad nerobila. Ked som si chcela robit modnu prehliadku, tak spolocne s mamou, nikdy som nelasovala tajne po skriniach. A samu by som ju v tom veku tiez doma nenechala.
Nic mi cudne na tom nepride..ale keby som videla moje sminky atd znicena...asi by som vrieskala...ak by som nejake pouzivala.. :D
Čo robiť?! Zamyslieť sa nad sebou. Každá sme si obliekali mamine šaty a chodili v opätkoch. Oči som si také modré namachlila!! A čo, mamina išla puknúť od smiechu keď ma videla.
Troll??🤔🙄
@stanulienkat ja by som tiez skor verila, ze je to nejaky troll/uchyl nez normalna zena.
Ja mam sestru o 8 rokov staršiu čiže keď ja som mala tých 8 rokov, ona mala 16, chodila von a ja som sa nevedela dočkať kedy odíde, oblečiem si jej veci a buden sa hrať na speváčky a herečky 🤣 ja by skm to neriešila 🙈
Co ti je smutno??? Ze dieta napodobnuje matku? Robia to uz babatka. A okrem ineho. Robia to vsetky dievcatka bez ohladu na vek 🤦🏼♀️
Aj ja som to robila a bola som bežne sama doma. Ešte aj kamarátky som k nám zavolala, vtedy nebol internet, tak ako teraz. Prehrabali sme mame skriňu, povyberali si a hrali sa na všetko možné. Ešte sme to aj striedali, podľa toho, u koho nebol nikto doma.
To, ze sa maluje/oblieka by mi absolutne nevadilo. Znepokojovalo by ma to, ze si to posielaju cez internet. Samozrejme som fotky nevidela, tak mozem len hadat. Ak by sa na tych foto predvadzala, tvarila vyzyvavo alebo nieco podobne, tak by som jej vysvetlila nieco o bezpecnosti v online priestore, o tom, ze tie fotky sa mozu dostat aj inde ako ku kamoskam v skupine a ze jej to v buducnosti moze aj uskodit. Aj ked teraz je to iba 'hra'. Aby ked bude mat 15 neboli tie fotky ovela odvaznejsie, lebo ved normalka...
A to ja som na 1. stupni ZŠ prišla aj do školy zmachlená ako štetka🤣🤣 Bože, to boli časy 😉
@ariannazara ja nikdyyy i ked moja mama bola 100+ a ja do strednej tak 40kg. MoZno preto
Ty si asi zabudla co vsetko si navymyslala ako male dievca.
Tiez som sa obliekala.do maminych vecí a tancovala pred zrkadlom 😇🙂😉
boze, tpo som aj ja robila 😀
moja dcera ma nevyhodu, je lvmei drobna a ja som dost velka - ani nie vyskovo, ale sirkovo 😀 a ani nemam moc siat.
Presne preboha ved sme to robili všetky dievčatá …akurát že ja som to robila keď bola mama doma lebo nepracovala tak som nebývala často sama doma … obavy by som mala len keby je to chlapec …ved bud rada že si jej inšpiráciou v obliekaní
ja mam zalubu v makeupe, moja dcera bude mat 13 a ma normalne svoju dekorativku, zacali sme s Alverde. casto sa s kamaratkami licia, potom odlicuje.
nechdi zmachlena von, sem tam si potuka trblietkavy tien an viecko, da lesk, pripadne urobi ceruzkou tenucku nenapadnu linku ( celkom ju ma peknu ), no ale moja je uz v puberte, tak to beriem. aj jej spoluziacky uz mavaju nejake to jednoduche licenie.
Mne skor pride divne napisat na 9 rocne deti ze su stetky 😳
@terina25 aka matka, taka Katka🤣🙄🤔
Aj ja som to robila 😀 mamine saty mi boli po zem, bola som princezna
Vôbec sa tým netráp. Je slobodná a hraje sa. Vie, že by si jej to nedovolila, tak to robí tajne. Nemusíš jej to teraz ani dovoľovať ani sa s ňou o tom rozprávať. Bavte sa o iných veciach. A smejte sa na iných veciach. Neboj sa o pár týždňov už bude mat inú zábavu alebo iné starosti. Ešte to neznamená že je v puberte.
nevidím na tom nič zlé, lepšie ako čumieť do mobilu, rozvíjajú svoju fantáziu, a že to robí, keď nie si doma?no ani ja by som sa nepredvádzala pred rodičmi, možno sa obáva, že by si to nedovolila ,...a že ty o tom nevieš, aj deti sa chcú zabávať bez rodičov, nič zlé na tom nie je
Jediná divná vec v tvojom príspevku je oslovenie 9 ročných dievčat štetky akože zo srandy.
Ver ci nie ako 12-14r to robiť nebude. Prave ma vek na to a možno ju bavi aj to ze to robi tajne ;) Vadilo by mi jedine ak by mi veci ničila, to by dostala prednášku, minimálne o používaní. Inak by som to nechala tak 🙂
Aj my sme tancovali v maminých šatách a kľudne aj keď bola doma, ešte nám aj dala ktoré jej boli malé a bavili sme sa, maľovátka sme tiež skúšali, samozrejme sme tak nikam nešli iba doma pred zrkadlom sme tancovali

Smutno? Robili sme to asi každá, vždy som si obliekala mamine saty 😅 topánky a hrala sa na speváčku to boli časy 😂