icon

Dnes mi muž povedal, že som špina

15. mar 2022

Nikdy som nechcela deti . No zaľúbila som sa a vydala sa s tým že jedno dieťa privediem na svet. Aj som priviedla , dcéra má 11 rokov, mám ju rada , ale nie som žiadna oddaná matka. Manžela mám veľmi rada, zabezpečuje nás veľmi dobre, sme bez hypotéky a nemáme žiadne iné finančné záväzky.
Po 11 rokoch som znova , teraz už neplánovane otehotnela. Nebolo to žiadne zlyhanie antikoncepcie, jednoducho sme boli na dovolenke a ja som asi v poblúznení oddychom vynechala pár tabletiek antikocepcie , no a doma ma potom čakal pozitívny tehotenský test.
Dieťa nechcem , chcem ísť na interupciu , mám 41 rokov a nechcem vychovávať a zas sa obmedzovať. Jedna dcéra mi stačila a ledva som ju ako tak vypiplala , jednoducho nie som materský typ. Lenže môj manžel je zásadne proti , dieťa chce a chce aby som s ním bola aspoň rok doma. Už len tá predstava vo mne vyvoláva nevolnosť že by som bola doma s malým uvreštaným deckom , ktoré jednoducho nechcem .Na materskú on nepôjde , vraví že do roka má byť s dieťaťom doma matka a potom by išlo do jaslí .
Som v 9 týždni tehotenstva, tehotenstvo mám potvrdené a srdiečko bije. Už 3 týždne sa doma vadíme ako psy , lebo ja chcem ísť na interupciu a jednoducho uzavrieť definitívne kapitolu materstva. Dnes mi povedal že som obyčajná špina , že vidím len seba a svoje pohodlie a že sa chystám " utratiť " aj jeho dieťa. Ak pôjdem na interupciu , tak so mnou skončil, že pre toto nemá pochopenie, lebo všetko máme čo treba , len že som hnilá ako voš vychovať ďalšie dieťa. Že po tej interupcii sa ma už nikdy nedotkne a rozvedie sa so mnou, lebo s takou špinou on nebude žiť.
Neviem čo mám robiť , dieťa nechcem ale nechcem prísť ani o manžela. Poznám ho, viem že by sa s o mnou rozviedol , nerozchodil by to ani nerozdýchal , to viem na 100 %. Nechcem však už žiadne ďalšie decko a už vôbec nie vo veku 41 rokov, nezvládnem to a bojím sa aby som mu od zúfalstva že ho mám ,hoci som ho nechcela, niečo neurobila alebo ho nenávidela.

diamond007
15. mar 2022

@thoughtfulweirdo prečo by súhlasila? Akoze keď muž povie že si dá pozor tak mu po tých rokoch nemá veriť? A teda nie je úplne typické že raz vynechá žena tabletku a hneď otehotnie...niektore majú problém aj polroka po užívani antiky otehotnieť 😶

autor
15. mar 2022

@luccija viem to asi dva roky. Nemyslím si že by mi terapie v tomto veku pomohli . A je to len asi ..jedna p.klinická povedala.

autor
15. mar 2022

@minutka mnoho žien má manžela a nechce deti , nemajú k nim vzťah . Ani ja k nim nemám vzťah . Nie je to nič neobvyklé.

autor
15. mar 2022

ďakujem za všetky názory, ja som v podstate rozhodnutá za interupciu , s vysokou pravdepodobnosťou od manžela odídem , aj keď ho mám rada. Dcéra pôjde so mnou myslím , lebo manžel zrejme sa nebude ochotný o ňu starať a zdôvodní to tým že ja som MATKA a mám sa chovať ako matka .

modrymotyl8
15. mar 2022

Je to ťažko no, ale tvoj muž dieťa chce ale jasne ti dal najavo, že starať sa do roka budeš ty, lebo ty si matka. Chápem aj to, že už máš vyšší vek. A inač sa ťa tu aj pýtala jedna baba, že aký si mala vzťah s mamou takže áno ženy ktorý nemali dobrý vzťah s matkami tak majú vačšinou problém milovať svoje dieťa.

portret7
15. mar 2022

Rozvediete sa tak ci tak, akokolvek sa rozhodnes, jeden bud ty alebo manzel bude nestastny, a kedze su to zasadove veci, neprenesiete sa cez to. Je to nelahka situacia, ja by som brala ohlad na seba, ty vies najlepsie, co zvladnes. Lahko sa niekomu radi, ked nie je v tvojej kozi, ale ty sa poznas najlepsie. A psychika je svina, aj tu na MK su caste prispevky, ked popisuju zeny stavy v tazkej depresii, to tiez nie je zivot, iba prezivanie a nie vzdy so stastnym koncom. Drzim palce, nech sa rozhodnes tak, aby si bola so svojim rozhodnutim a jeho nasledkami spokojna.

portret7
15. mar 2022

@portret7 a jeho nasledkami stotoznena, som chcela napisat.

autor
15. mar 2022

@modrymotyl8 myslím že moja mama ma mala rada, aj keď som bola od malička zvláštna ako mi vravela. Nikdy ma neodstrkovala ani neznevažovala , občas mi povedala že som také jej teliatko . Bohužiaľ už nežije .

luccija
15. mar 2022

Len, aby si nebola prekvapená z muža neviem či chce prísť o ženu, nenarodené dieťa a aj 11r.dceru.Kazda terapia má význam pre niečo si u tej psychologicky asi bola🙂

@modrymotyl8 áno to je veľmi podstatné vo vzťahu k materstvu

autor
15. mar 2022

@luccija bola ale nie pre tieto ťažkosti . Pre smrť mamy , ktorá ma neskutočne zobrala a v rámci toho sme sa dostali aj k tomuto .

tara42
15. mar 2022

Určite potrat a rozvod keď takto píšeš o materstve. Bude trpieť hlavne dieta. A budem dúfať, ze tvoja dcerka nebude mať z nedostatku citu v budúcnosti psychické problémy.

lujza123
15. mar 2022

Určite interrupciu, je to síce ťažké rozhodnutie ale nema zmysel mat dieťa nasilu, v takom veku a sama...

andrejka1974
15. mar 2022

Povedal pravdu si špina sama si vysadila tabletky a chces ísť na potrat však ty si není normálna čo by za to dali mamičky čo nemôžu mať deti hambi sa

ckocka
15. mar 2022

@andrejka1974 Ako mamičkám čo nemožu mať deti konkrétne pomože ak žena čo dieťa nechce ho bude mať?

autor
15. mar 2022

@andrejka1974 ja ťa obdivujem že máš toľko detí , ale keby si sa naučila aj poriadne čitat bolo by to lepšie

autor
15. mar 2022

Manželovi som oznámila že na interupciu pôjdem a v dohľadnej dobe sa odsťahujem aj s dcérou .

bajka16
Odpoveď bola odstránená
dominikak4
15. mar 2022

Prosím Ťa nechaj si to dieťa, veď je už teraz tvojou súčasťou, vieš koľko žien by dalo všetko čo má za dieťa? Ani nevieš čo je "interupcia", to s tebou pôjde, to si budeš vyčítať. To nie je tak, že zobudím sa a dieťa je fuč a život ide ďalej. A bude Ti to vyčítať tvoj muž, ktorý Ti nič nedaruje, lebo ho zraníš a pravdepodobne Vám tento krok zničí vzťah, lebo Tebou začne opovrhovať a tým pádom rozbiješ rodinu aj svojej 11 ročnej dcére. Ber to ako fakt, že proste budete mať bábätko a Ty máš možnosť dať život ďalšiemu, jedinečnému stvoreniu a máš šancu byť možno lepšou mamou ako si bola pri prvej dcérke. Nehnevaj sa za to čo teraz poviem, ale možno to príroda vyrieši za teba. Máš dosť rokov a do 12 týždňa je ďaleko, samozrejme ti to neprajem, ale všeličo sa ešte môže stať. Keď čítam tvoj negatívny postoj k tomu dieťatku, tak by som sa tomu ani nečudovala keby to osud zariadil takto. Nechaj to na prírodu a staraj sa o seba. Podľa mňa Ťa toto prejde keď sa dieťatko narodí. Mnohé ženy boli práve po 40 lepšie mamy ako v mladosti pri prvých deťoch, jednoducho už boli inak nastavené, mali skúsenosti, už ich hoc čo nerozhodí. A inak máš skvelého muža, na rukách by som ho nosila keby sa tak staval k rodine ako Ten tvoj. Máš obrovské šťastie, jedno dieťa doma, druhé pod srdcom a muža čo sa o Vás stará. Buď šťastná a nenič si zbytočne vzťah. Dieťa je aj Tvojho muža a on po ňom túži, tak mu to dopraj, veď o tom je láska....

ankare
15. mar 2022

Najprv som Ti chcela napísať, že ľutujem Tvojho manžela, aj Tvoju dcéru a že si sebecka a lenivá. Ale podľa toho, ako si sa opisala, mi hneď napadlo, či nie si asperger. A teda za to nemôžeš.
My Ťa sudit nemôžeme, musíš sa rozhodnúť sama. Držím palce!

zenulkaaa
15. mar 2022

Vidim, že všetky tu hned odsudzuju, že si sebecka.
Ja chápem, že nie každa sme materský typ.. ale to tažko niekomu vysvetlovat...
Ale.. do tejto situácie si sa dostala sama svojou nezodpovednostou. Ak už raz nechcem dalšie dieta, tak sa sakra postaram o to, aby sa tak nestalo a budem si davat bacha, nie že len tak zabudnem na antiku.
Teraz už musiš brat situáciu ako je. Bohužial s názorom ist na interupciu sa nestotoznujem ani ja... nech sa ti to akokolvek prieči... nechaj to už tak, ako to je. Moj nazor, moj pohlad.. prepáč, ale je to nový život..

thoughtfulweirdo
15. mar 2022

@diamond007 Nuž, ja si myslím, že keď dieťa nechcem, tak robím maximum preto, aby som ho nemala 🤷🏻‍♀️ nie je to o nedôvere v muža, je to o bezpečnosti, aby som nemusela riešiť takúto hroznú situáciu. Či sa dá otehotnieť z "kvapiek lásky" neviem, ale neriskovala by som to pre ničie sľuby- hlavne keď viem, že muž sa ani v starostlivosti o prvé dieťa nepretrhol. Ale ako som písala už predtým, to už je teraz jedno. Už to dopadlo zle tak či tak a určite sa autorka dostatočne poučila. Ja som ani nechcela nejak moralizovať, len ma to prekvapuje, to je všetko.

portret7
15. mar 2022

@bajka16 svoj nazor mozes vyjadrit aj inak, nie ju urazat a este takym prizemnym sposobom.

luccija
15. mar 2022

@andrejka1974 radšej nech ho nemá ako trpieť, že ho má na "krku" Ale potom by som nešla proti sebe a nemala ani to jedno, keď to tak cítila.Lebo pravdepodobne jej citom muž vôbec nerozumie čomu chápem aj, keď to môže byť diagnózou, ktorú aj tak len tipuje

@ankare aj asperger sa vie naučiť cítom prejaviť ich a snažiť sa kvôli dieťaťu, lebo to je pre dieťa dôležité byť lubene, objavte, vypocute zase nezvalujme všetko na diagnózu.Muza miluje tam vie prejaviť lásku??verím, že to je vymyslená téma, ak nie tak je to smutný príbeh

melonik7
15. mar 2022

@pribinak pisala preto, lebo ide o vymyslenu temu..na 100%

autor
15. mar 2022

Dobre, ja tu v podstate končím , ďakujem naozaj za všetky príspevky, v podstate som sa rozhodla , cez víkend sa odsťahujem aj s dcérou. Manžela som s tým oboznámila , reakcie som sa nedočkala, len mlčí , tak to beriem tak že súhlasí . Prekvapený je , toto zrejme nečakal, lebo u nás bolo zvykom že rozhodoval on . Teraz som rozhodla ja. Všetku svoju silu a obmedzenú citovú náplň budem venovať dcére, urobím pre to maximum tak ako som robila doteraz , hoci to nie je zrejme tak ako by to malo byť. Neviem ešte ako sa budú vyvíjať nasledovné dni , možno ma prinútia odisť skôr. Tlačí na mňa už celá rodina , lebo môj manžel o mojom kroku informoval každého v rodine a asi aj susedov .

bajka16
15. mar 2022

@portret7 prízemná je celá táto diskusia. Totálne vo mne rozprudila krv vetou že by mu asi ublížila...ako toto môže napísať jedna žena keď vie že je to jej chyba do frasa to dieťa ich neprosilo o to aby ho splodili a ona mu ide ubližovať? Charakter 0

dominikak4
15. mar 2022

S tým odchodom od muža si to ešte premysli, dcérka je dosť veľká a kľudne ju môže dostať do starostlivosti tvoj manžel a ty ostaneš sama s depkou po potrate, ktorý si možno pôvodne chcela ale dobehlo ťa to. Každá maminka si myslí, že automaticky súd pridelí dieťa jej, ale pri väčších deťoch to nie je automatika. Viem to lebo som pred materskou pracovala v justícii práve na poručenskej agende. Ja by som do toho nešla takto hrrr...Šak ide aj o malú dcérku. Vychladni trochu a premysli si to.

evaachesa
15. mar 2022

Držím ti palce nech sa akokoľvek rozhodneš. Nejdem ťa súdiť, máš to už tak dosť ťažké a naložené z každej strany. Na tvojom mieste by som sa ale dala rovno sterilizovať a nebrala zbytočne toľké roky tabletky.

mmoni89
15. mar 2022

Nieje to len tvoje dieťa taktiež ja jeho a chápem jeho reakciu. Ma na to právo, má právo byť otcom svojho dieťaťa. Nikto by som toto neurobila ani svojmu dieťaťu ani otcovi

pribinak
15. mar 2022

@melonik7 nejaký admin sa musí strašne nudit