Do nového bytu mačka nepôjde
Macka, ktora bola u veterinara( je prepisana na dceru, na zaklade jej OP) a je zacipovana...Ide o to..Ze dcera mi doniesla macku domov a chce si ju nechat.Ja mam alergiu.Vysvetlovala som jej ,ze ma svoju skolu a kruzky a nebude mat cas sa starat o macku a JA AKO AJ JEJ STARSIA DCERA JEJ NEMIENIME SUPLOVAT STAROSTLIVOST O MACKU. A tak to aj je...Vsetko sa robi za nu....(proste vsetko)..ako aj financie idu do toho ...Macku mam rada..Som rozvedena...Byvam s dvoma dcerami...Akurat sa budeme stahovat do noveho bytu...Z toho bytu co sa stahujeme( je vlastnikom bytu ja aj muz)..Povedala som,ze v novom byte nebude macka, lebo nemienim to robit za nu dalej(vlastnikom bytu som ja) ..I ked naozaj macicku mam VELMI VELMI RADA...Ale chapete o co mi ide...Ide o princip...Cely cas sa jej prepieklo vsetko...Vzdy ju ex zachranoval...Hocijaky problem...Vyzehlil..Ako aj teraz to chce vyzehlit......Povedala, ze pokial nepojde macka do noveho bytu, nepojde ani ona a zostane s otcom....Povedala som.Ok 🙂)...Ze super konecne spravne slova...je to tvoje posledne slovo?Ze ano...Povedala som otcovi, ze dcerka zostava u neho a zadala dovod...On dostal AMOK..On ze v ziadnom pripade🙂..Predstava, ze by mal vychovavat taku pubertiacku je prenho neunosna...Dalej svoj biznis ma a dalej frajerku s deckom...Ja mam tiez svoj biznis...S bytom ma plany, chce ho zrekonstruovat a tak zmanipuloval dceru a povedal jej...Ze nech nie je sprosta...Ze ona patri ku mne a bla bla....A dcera svoju verziu zmenila...Zas podrazila ako vzdy.....Uz chce byt so mnou ale pojde aj macka😳...Este raz macku neskutocne milujem ale toto je uz moc....Jedina vec co ma napadla ako z toho celeho vycuvat s najlepsim riesenim je, ze by sa dala prepisat macka na starsiu dceru...Ona ma tiez uz dost....A potom by sa nasla pre macku milujuca rodina so zahradou a prepisala by sa na danu rodinu...Ide o to este ze dcera dostala macku od frajera, ktory ju dost ovplyvnuje...A ked som spominala ze najlepsie riesenie by bolo vratit spat frajerovi macku( ktory to ma z dediny, kde je zahrada a dalsi mackin brat)....Povedal jej..Ze nie...Hovori, ze ich macka je ich babatko...🙄Otazka znie. Je mozne prepisat danu macku na starsiu dceru?Je plnoleta.Bez pritomnosti mladsej dcery?Dakujem za odp.
@stanulienkat čítam, že sa o ňu starajú len ony a ako som napísala, teraz sa jej chce mstiť za to, že nesplnila požiadavku. Ale od začiatku je jasné, že jej dcéra nie je slniečko a povedz mi aká "matka" dovolí mačku dcére, ktorá kradne a je problémová? čo si navarila, to teraz musí jesť.
@elizabet173 Ano bola to chyba....Len myslela som, ze sa bude o nu naozaj starat..Ze predsa je to zvieratko...Verila som, ze sa v nej nieco zlomi...Ale ako vzdy ju vsetko bavi len cca 1tyzden a ide to do zabudnutia...
Robis cirkus ako male decko. Prečo? Si dospelá. Mama. Vybijas si zlost na dcere lebo "vymýšľa", lebo " sa jej vzdy vsetko prepieklo"? Macku si mala zrušiť hned a nie po nejakej dobe, ked uz su na nu zvyknuti vsetci. Skor pravidlá a starostlivosť treba riesit.
Len tak z vlastnej skúsenosti, sestre dala mama prec psa. Mne skreckov ked som nebola tyzden doma. Nikdy sa jej to uz neprepieklo (okrem ineho) . Vlastni si svoj novy byt, biznis, kľudne.. Ale to aké vzťahy si doma vybudujes, take ich budes mať. O 5-10-20rokov... Aby si neprišla na to ze sa na teba dcera vykašle, aj na otca roka, kt. Dostane amok ak k nemu chce ist dcera.
To je uz aka ironia ked najnormalnejsi a najmenej rozmaznany clen rodiny je prave macka.😂
Keď je to jej dieťatko tak jej povedz ze teraz nech sa stará aj otec o "dieťatko". Ze mačka nie je len na maznanie ale sú s tým spojené aj povinnosti a ak sa nedokáže postarať žiaľ musí nájsť niekoho kto sa starať bude.
Ak keď teda osobne si neviem predstaviť, tvrdiť o sebe ze mačku milujem ale v novom byte ju nechcem. Zvieratko nie je hračka a na to ste mali myslieť predtým ako ste ju dcére dovolili
@cocolino234 ono obcas sa zamysliet, preco je dieta problemove nie je na skodu... ked mama robi taketo brutal natlaky a vychovava vydieranim, tak dieta robi este vacsie rebelie a co mama zakaze, to spravi poza chrbat, miesto toho, aby sa rozumne dohodli... autorka pise, ze verila, ze sa v nej nieco "zlomi"...to je ako fakt cielom dieta lamat? Lamat mu srdce? Za to ju bude mat dieta rado a bude odrazu poslusne? Dieta s celej tejto eskapady pochopilo jedine - moja mama sa ma pri prvej prilezitosti zbavi...a ono ma vlastne ani vlastny otec nechce... a to je strasne blby pocit...
nehrotila by som to takto, je to len macka, o starostlivost sa mozete delit, mozete si to nejako naplanovat, neviem si predstavit zeby som nechala nech moje dieta ide k otcovi len zato, ze proste chce zit s mackou. Ved je to moje dieta ktore by som nedala za nic na svete.
@simca06022011 Ocko si s nou neuzil nic...Ja som si uzila s nou..Pretoze je na mna prepisana...Akoze uprimne?Tesila som sa, ze si zacne uzivat s ockom...., ked mi povedala, ze chce byt s nim...Nech vidi ake to je....Aj s mackou...A ako som spominala zmenila to...Tak ako vzdy...Proste zahrava sa s citmi cloveka ako aj so zvieratom..
Autorka....tvoja dcera robi presne to,co si ju naucila a co robis aj ty....manipulujes,vydieras.
Ak ku všetkému vo výchove pristupujes ako k tomuto, tak sa nečudujem, že dcéra je problémová. Odporucam ti navštíviť psychologa, nech ti poradí ako pristupovať k výchove. A čo sa týka macky nie je to hračka, ale ziva bytosť. Buď nedovolím hneď alebo už sa zapriem. Btw preháňaš aj v tom. Mám 2 macky a tá starostlivosť o macku vôbec nie je taká náročná.
@anjelicek26 obidvaja top rodičia.. čo sa budeme baviť. Úprimne si myslím, že po tomto to bude ešte horšie, dcéra zistila, že vlastný otec bude trieskať po stole pri predstave spoločného života a jej mama sa jej ide mstiť za SVOJE chyby a nezvládnuté situácie. Potom to tak vyzerá. :/
@autorka presne ako baby spomenuli, tvoje dcéra robí to, čo ty. Citové vydieranie a manipulácia. Len je šikovnejšia ako ty, ty si dúfala, že ju mačka zlomí a prepočítala si sa, ona si to citovo vydrela rovnako ako ty si dúfala, že ju city k mačke zlomia. No a teraz znovu dúfaš, že ju zmeníš citovým vydieraním.
A zjavne aj tvoj ex je rovnaky tip....vsetci vratane deti ste hrozne rozmaznani,umrncani,plochi a dovolim si tvrdit intelektualne menej zdatni jedinci.Gratulujem
prepáč, ale splietaš piate cez deviate. V úvodnom príspevku píšeš, že máš alergiu, keď si myslela, že sa bude o ňu starať, tak si na ňu zabudla? Potom píšeš, aká je dcéra nespoľahlivá, problémová, na základe čoho si dospela k názoru, že sa o mačku starať bude? Ja mám pocit, že napíšeš vždy to, čo sa ti práve hodí. Keby som mala zvieratko veľmi rada, tak by mi nevadilo sa oň starať a zobrať ho do nového bytu.
Ak máš alergiu ako píšeš a berieš lieky na to,tak mačka by šla z domu a mohla by mať aj 10 čipov resp. ani by do domu nedošla.Ak už mačka v byte je,tak prečo robíš servis okolo nej ty a staršia dcéra? mačke by som vyčlenila jej priestor v izbe majiteľky mačky a viac by som sa neobzrela,ani jedlo,ani hygiena ani peniaze na veterinara,nech to dotuje frajer,kedže je to ich "babetko" a dcera na to nemá.
Ja by som ponúkla mačku na adopciu keď sa slečna nestará. 🤷♀️ dala dcére poslednú podmienku, čistenie záchoda, návšteva veterinára, s krmivom môžeš pomôcť ale ostatne nech si zaraďuje sama. Ak nie, tak darovanie. Treba to riešiť v kľude.
Hocijaké zviera nie je len tak, ani na dovolenku človek nemôže ísť bez toho aby nezhaňal opatrovanie
A co sa zmeni ked macku prepisete na starsiu dceru? Aj tak sa o nu budete musiet starat.
Podla mna ked uz si raz macku dovolila tak sa starajte, ved to neni take hrozne jej raz za den vycistit zachod a dat jej jest. Alebo ju darujte. A ze dcera nesuhlasi? Nestara sa tak ma smolu
Čo riešiš? Máš alergiu na mačky.Raz si povedala,že mačka nepôjde,tak nepôjde! Viac by som na túto tému doma nepovedala ani slovo. Žiadne prepisovanie. Nech si slečinka porieši,inak pôjde mačka do útulku.
Inak s prepisom u veterinára nemusí byť problém, ak nie je zviera s papiermi.
@amiaja zmení to to, že ak by ju prepísali na jej dcéru, tak ju môžu darovať, to inak nemôžu. Nie bez súhlasu majiteľa (mladšej dcéry), pretože ju nebudú môcť prepísať na nových majiteľov. A ani do útulku ju nezoberú bez súhlasu majiteľa mačky, ktorý je uvedený na čipe, oni ho kontaktujú a musí sa vyjadriť ak sa nevyjadrí, tak bude umiestnená do útulku.
@gabika128 samozrejme, že to je problém. To bezpapierové zvieratá ľudia potom môžu slobodne kradnúť, lebo prepis u veterinára bude bezproblémový?
O dcere sa vyjadrujes ako keby to bol susedov pes.
@lucia147852 tiež som sa za čudovala ze akú veľkosť starosť ma o mačku, my máme tiež dve mačky a okrem častejšie ho vysávania kto zas netrvá hodinu a vyčistenie záchoda a dat žrádlo je otázkou 5 minút dokopy aj to sa medzi tým ešte 3x otočím, a k veterinárov tiež nechodíme každý týždeň
@gabika128 Nema papiere...Ide o to, ze viem ze, pri psovi musi byt plnolety majitel a aj si zodpoveda zato...A prepisat sa to da jedine na dalsieho plnoleteho cloveka...A kebyze to darujem a nieco sa stane psovi a neprepise sa to, tak povodny majitel bude mat zato zodpovednost...O to mi ide...
@sense presne, zvieratá omnoho viac dávajú ako berú.
Ja nerozumiem tomu prepisovaniu hore-dole... načo?
Inak my sme "adoptovali" 2 mačky a náš veterinár ich prepísal na moje meno bez akýchkoľvek problémov a súhlasov pôvodného majiteľa, a to by mali byť ešte aj mačky z chovov...
asi ta bsklamem -ale macke tak lahko domov nenajdes ... zbalit chuda maca a dat ex... nech sa starat on o macku a ty o dceru ...
@dskjhfdlkdjhl Ospravedlnujem sa...Nesud ma..Nevidis dovnutra co mame odkrutene s maldsou dcerou...
@aliziana tak potom neboli čipované, mačku nie je povinné čipovať ale už keď je, tak ju veterinár neprepíše len tak - nemôže, kradnuté zvieratá by potom mohli ísť do riti. A je rozdiel napísať mačku na seba u veterinára a je rozdiel sa zapísať do čipu, ktorý slúži na to, že keď sa zviera nájde, tak oslovia človeka na čipe. Takže ak by sa zvieraťu niečo stalo zodpovedný je ten, ktorý je uvedený v čipe.
Nesudim, snazim sa pochopit vztah matka - dcera vo vasej rodine. Mam dve dcery a zrejme uplne iny vztah s nimi.
@dskjhfdlkdjhl Aká matka taká Katka.

@anjelicek26 nechcela som to tak napísať, napísala si to za mňa.