icon

Dočasne oddelené bývanie s budúcim manželom

7. feb 2021

Ahojte 🙂 idem si k vám po radu aj váš názor 🙂 so snúbencom o mesiac začíname stavať domček. Svadbu máme o 2 mesiace. Zatiaľ obidvaja bývame u svojích rodičov v susedných dedinách takže sme od seba vzdialený cca 2 km. Ide o to, že síce by sme mali u nás aj u snúbencových rodičov dočasne mieste na bývanie ale z rôznych dôvodov takto bývať nechceme. Naozaj nechceme 😁 Nechceme ani vyhadzovať peniaze na podnájom hoci iba malej garsónky za pár eur keďže potrebujeme každé euro na nový domček. Bolo by v poriadku keby sme po svadbe nejaký čas bývali ešte každý oddelene u svojích rodičov? Lebo zatiaľ nevieme o nikom kto by takto býval takže nevieme zhodnotiť či by to prišlo ľuďom v dedine v poriadku.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
alexandraalexandrova
7. feb 2021

@beata_k holy fakt je to len z tvojho pohladu 🙂

autor
7. feb 2021

@alexandraalexandrova v tejto diskusii som chcela vedieť aký má kto názor na túto situáciu 🙂 nikto nemusí s nikým zdieľať rovnaký názor 🙂 takže poprosím žiadne hádky kvôli rozdielnym názorom

beata_k
Odpoveď bola odstránená
codal
7. feb 2021

Pokud vám oběma to takhle vyhovuje, tak je to v pořádku a jen vaše věc. 5m se asi takhle vydržet dá, i když já bych ti tak nechtěla.

alexandraalexandrova
7. feb 2021

@anonym presne to som napisala, svoj nazor na situaciu. S nikym sa nehadam.
@beata_k ty si ma oslovila, ja som nemala potrebu sa s tebou o nicom dohadovat...ved som ti rovno napisala ze nemusis zdielat moj nazor, takze ja tu ziaden problem nevidim 🙂

nikiki29
7. feb 2021

4-5 mesiacov do akého stavu? Do holodomu? Do štandardu? Komplet zariadený? Lebo to je dosť rozdiel... na nábytok na mieru sa čaká niekoľko týždňov a jeho plánovanie tiež neprebehne cez noc. Aby ste potom neboli prekvapení, že zo 4 mesiacov je 9...
Ja by som takto nebývala v žiadnom prípade. Osobne by som radšej vytrpela niekoho rodičov, prešla si skúškou manželstva spoločne a potom spoločne išla do domu. Naozaj si neviem predstaviť po svadbe, skončí svadobná hostina, svadobná noc na hoteli alebo čo a potom čau tak ja idem domov? 🤔 to by som nedala. Manželstvo spája, neviem si predstaviť žiadnu inú možnosť...
Každopádne - ak to vám obom vyhovuje a manželstvo je len taká formalitka, spravte to tak ako sa vám páči. Môj názor aj každý další vám môže byť totálne ukradnutý.

autor
7. feb 2021

@alexandraalexandrova názor som si prečítala a úplne ho rešpektujem takže môžme dať priestor pre ďalšie názory 🙂

jantato
7. feb 2021

v pohode,ked vam to vyhovuje, nieje čo riešiť. My sme mali podobnu situaciu, sice sme nestavali ale isli z menšieho do vacsieho a prerabali. 2 mesiace sme boli kazdy u svojich rodicov a v pohode. Je to nasa osobna vec a nam to v tej situacii tak pasovalo, nikdy som to neriesila ani sa nepytala nikoho co si o tom myslia. Je to len vaša vec a myslim ze je to uplne v pohode,pokial ste stym vy dvaja v pohode. Drzim palce ❤

mishka81
7. feb 2021

Urcite by som po svadbe nebývala zvlášť . Bud oferovat par eur na podnájom, ked aj garsónku, alebo byť spolu u niektorých rodičov. Ale toto mi príde prinajmenšom zvláštne.

basullinka
7. feb 2021

Ahoj, je to na Vás ale ja by som tak nebyvala. Nie kvôli susedom, nie kvôli rodičom, alebo okoliu ale kvôli sebe. A áno, viem o com hovorím, sme manželia, mam 27 rokov a staviame dom. Ale rozhodli sme sa aj tak ísť do času do podnájmu, kým nepostavime dom. Nechcem ti brat ilúzie, ale idea 5 mesiacov je krásna. Ale do toho príde milión zadrhelov a z 5 mesiacov je zrazu rok a ani nevieš ako. Môže sa stať - nemusí. Avšak pre nás bolo podstatnejšie naše manželstvo, ako peniaze. To ako sa rozhodnete Vy, je na Vas

nikyball
7. feb 2021

Ja by som neriešila tých pár eur za garzónku alebo bývanie u rodičov, ale neviem aký máte vzťah. My sme s mojím mužom po pár mesiacoch začali spolu bývať , nevedeli sme bez seba vydržať. A tak je to doteraz. Neviem si predstaviť, že by býval niekde inde, preto by som hľadala možnosť ako byť spolu a nie výhovorky

petulda333
7. feb 2021

Ak to vyhovuje vam dvom, tak nie je o com. Na nasich nazoroch nezalezi.

tanja111
7. feb 2021

Jedno z najkrajších období oddelené? No ja by som do toho nešla.. 🙃😉

autor
7. feb 2021

Pod bývaním oddelene si väčšina asi predstavuje že sa denne stretneme na pár hodín a každý pôjde spat domov 😁 ale my sme spolu raz u nás a raz u nich aj pár dní len ani jeden z nás nemá svoje veci nasťahované u toho druhého

any_soj
7. feb 2021

Vôbec nerieš ľudí v dedine ;) a k tomu že vydať sa za niekoho, s kým si nežila - ja som sa vydala preto, aby som s ním žila. Nepotrebovali sme sa testovať vopred a to platí aj po 6 rokoch manželstva. Ak bude pre vás ok byť takto, buďte. Ak sa vám podarí zohnať spoločné bývanie za prijateľnú cenu, choďte... Dôležité je, aby ste v tom boli zajedno 🙂

hipuska
7. feb 2021

Predstavuje? Veď ty dávaš také info. Čo mi máme odkial vedieť? Veď je iné bývať oddelene a bývať raz u jedných a raz u druhých rodičov.

evka258
7. feb 2021

Pozri, riaďte sa srdcom. Niektorí aj dieťa mali a žili oddelene, kým nepostavili dom. Mám takú kamošku a vyzerajú šťastne.

nikyball
7. feb 2021

Tak v tomto prípade nemáš čo riešiť.

tristanka
7. feb 2021

Dohodnite sa s rodičmi že budete bývať napr. 3 mesiace u jednych, 3 mesiace u druhých... Ak im to nevadí.

autor
7. feb 2021

@hipuska ako som už spomenula, môj popis našej situácie bol všeobecný 😁 nečakala som že tu vznikne viac teórii o našom predchádzajúcom živote

dayanare
7. feb 2021

No, ak bývate blízko a trávite spolu dosť času, je pomerne nelogické sťahovať veci či už k svokrovcom alebo do podnájmu, keď ich o pár mesiacov budete sťahovať znova.

dazdovka
7. feb 2021

Áno, poznám dva páry, ktoré takto fungovali, jeden pár sa dokonca za čas kým každý zil u svojích rodičov rozrástol o dve deti 😍 išli bývať do svojho domu po 5-tich rokoch. No problem, nepozeraj na druhých, kašli na reči, vy si žijete ako chcete, máte svoj spoločný cieľ, nič iné nerieš.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
7. feb 2021

@elizabet173 moja chyba že som si zamenila pojmy ale mne to prišlo ako oddelené bývanie keďže by sme nebývali na jednom konkrétnom mieste ale raz tu a raz tu a na rôzne dlhý alebo krátky čas🙂

erickatt
7. feb 2021

Tu chvilu vydrzite..a potom, zachod, sprcha madrac na zemi a postupne dokončiť.

kristina2015
7. feb 2021

Podľa mňa neberte sa ja budem tvrdšia. Dňom keď povieš áno sa má starať o manžela manželka a nie svokra a tak isto opačne muž o ženu. Je to divne. Niečo mi tam chýba v tom vašom zmyslani.

pomarancu
7. feb 2021

Tych zopar mesiacov ubehne ako voda, aspon nemusite riesit domace prace a vyvaranie a mozete sa spolocne sustredit na organizaciu stavby a hladania zariadenia..a 2km je nic, ak sa Vam chce,mozete byt hocikedy spolu,nemusite prekonavat 100km vzdialenosti..

lenkakravcova
7. feb 2021

Rodičom nebudete platiť nič za to ze u nich naďalej žijete?
Ak áno, tak to rovno choďte spolu na podnájom aj na tých par mesiacov. A ak nie, tak si musíš zvážiť ci vám to nebude trochu blbé tak žiť u rodičov zdarma každý sám, a či to bude vyhovovať i rodičom.
Ak to ale bude vyhovovať i vám i im, tak choďte do toho. Zariadte sa podľa vlastného rozhodnutia. Sami musíte vedieť na ako dlho by to bolo, a ako to vidíte najrealnejsie. 🙂

lenkakravcova
7. feb 2021

A inak mi napadlo, že jedna kamarátka mi raz spomínala ze takto to dosť často funguje v Egypte. Je tam tradíciou že muž platí celý dom, pred tým než si tam na sťahuje ženu, čo dá asi zabrať. Z toho dôvodu je tam veľa mladých ktorí si nevedia rýchlo postaviť bývanie,, ale keďže chcú mať už spolu sex, tak sa vezmú (aby nežili v smilstve) a bývajú každý zvlášť (alebo na internáte počas školy atď) až dokým nedostáva muž dom a neprestahuje si tam ženu.
Ú nás je to netypické, tam je to dosť bežné. 😀