Dočasne oddelené bývanie s budúcim manželom
Ahojte 🙂 idem si k vám po radu aj váš názor 🙂 so snúbencom o mesiac začíname stavať domček. Svadbu máme o 2 mesiace. Zatiaľ obidvaja bývame u svojích rodičov v susedných dedinách takže sme od seba vzdialený cca 2 km. Ide o to, že síce by sme mali u nás aj u snúbencových rodičov dočasne mieste na bývanie ale z rôznych dôvodov takto bývať nechceme. Naozaj nechceme 😁 Nechceme ani vyhadzovať peniaze na podnájom hoci iba malej garsónky za pár eur keďže potrebujeme každé euro na nový domček. Bolo by v poriadku keby sme po svadbe nejaký čas bývali ešte každý oddelene u svojích rodičov? Lebo zatiaľ nevieme o nikom kto by takto býval takže nevieme zhodnotiť či by to prišlo ľuďom v dedine v poriadku.
@beata_k holy fakt je to len z tvojho pohladu 🙂
@alexandraalexandrova v tejto diskusii som chcela vedieť aký má kto názor na túto situáciu 🙂 nikto nemusí s nikým zdieľať rovnaký názor 🙂 takže poprosím žiadne hádky kvôli rozdielnym názorom
Pokud vám oběma to takhle vyhovuje, tak je to v pořádku a jen vaše věc. 5m se asi takhle vydržet dá, i když já bych ti tak nechtěla.
@anonym presne to som napisala, svoj nazor na situaciu. S nikym sa nehadam.
@beata_k ty si ma oslovila, ja som nemala potrebu sa s tebou o nicom dohadovat...ved som ti rovno napisala ze nemusis zdielat moj nazor, takze ja tu ziaden problem nevidim 🙂
4-5 mesiacov do akého stavu? Do holodomu? Do štandardu? Komplet zariadený? Lebo to je dosť rozdiel... na nábytok na mieru sa čaká niekoľko týždňov a jeho plánovanie tiež neprebehne cez noc. Aby ste potom neboli prekvapení, že zo 4 mesiacov je 9...
Ja by som takto nebývala v žiadnom prípade. Osobne by som radšej vytrpela niekoho rodičov, prešla si skúškou manželstva spoločne a potom spoločne išla do domu. Naozaj si neviem predstaviť po svadbe, skončí svadobná hostina, svadobná noc na hoteli alebo čo a potom čau tak ja idem domov? 🤔 to by som nedala. Manželstvo spája, neviem si predstaviť žiadnu inú možnosť...
Každopádne - ak to vám obom vyhovuje a manželstvo je len taká formalitka, spravte to tak ako sa vám páči. Môj názor aj každý další vám môže byť totálne ukradnutý.
@alexandraalexandrova názor som si prečítala a úplne ho rešpektujem takže môžme dať priestor pre ďalšie názory 🙂
v pohode,ked vam to vyhovuje, nieje čo riešiť. My sme mali podobnu situaciu, sice sme nestavali ale isli z menšieho do vacsieho a prerabali. 2 mesiace sme boli kazdy u svojich rodicov a v pohode. Je to nasa osobna vec a nam to v tej situacii tak pasovalo, nikdy som to neriesila ani sa nepytala nikoho co si o tom myslia. Je to len vaša vec a myslim ze je to uplne v pohode,pokial ste stym vy dvaja v pohode. Drzim palce ❤
Urcite by som po svadbe nebývala zvlášť . Bud oferovat par eur na podnájom, ked aj garsónku, alebo byť spolu u niektorých rodičov. Ale toto mi príde prinajmenšom zvláštne.
Ahoj, je to na Vás ale ja by som tak nebyvala. Nie kvôli susedom, nie kvôli rodičom, alebo okoliu ale kvôli sebe. A áno, viem o com hovorím, sme manželia, mam 27 rokov a staviame dom. Ale rozhodli sme sa aj tak ísť do času do podnájmu, kým nepostavime dom. Nechcem ti brat ilúzie, ale idea 5 mesiacov je krásna. Ale do toho príde milión zadrhelov a z 5 mesiacov je zrazu rok a ani nevieš ako. Môže sa stať - nemusí. Avšak pre nás bolo podstatnejšie naše manželstvo, ako peniaze. To ako sa rozhodnete Vy, je na Vas
Ja by som neriešila tých pár eur za garzónku alebo bývanie u rodičov, ale neviem aký máte vzťah. My sme s mojím mužom po pár mesiacoch začali spolu bývať , nevedeli sme bez seba vydržať. A tak je to doteraz. Neviem si predstaviť, že by býval niekde inde, preto by som hľadala možnosť ako byť spolu a nie výhovorky
Ak to vyhovuje vam dvom, tak nie je o com. Na nasich nazoroch nezalezi.
Jedno z najkrajších období oddelené? No ja by som do toho nešla.. 🙃😉
Pod bývaním oddelene si väčšina asi predstavuje že sa denne stretneme na pár hodín a každý pôjde spat domov 😁 ale my sme spolu raz u nás a raz u nich aj pár dní len ani jeden z nás nemá svoje veci nasťahované u toho druhého
Vôbec nerieš ľudí v dedine ;) a k tomu že vydať sa za niekoho, s kým si nežila - ja som sa vydala preto, aby som s ním žila. Nepotrebovali sme sa testovať vopred a to platí aj po 6 rokoch manželstva. Ak bude pre vás ok byť takto, buďte. Ak sa vám podarí zohnať spoločné bývanie za prijateľnú cenu, choďte... Dôležité je, aby ste v tom boli zajedno 🙂
Predstavuje? Veď ty dávaš také info. Čo mi máme odkial vedieť? Veď je iné bývať oddelene a bývať raz u jedných a raz u druhých rodičov.
Pozri, riaďte sa srdcom. Niektorí aj dieťa mali a žili oddelene, kým nepostavili dom. Mám takú kamošku a vyzerajú šťastne.
Tak v tomto prípade nemáš čo riešiť.
Dohodnite sa s rodičmi že budete bývať napr. 3 mesiace u jednych, 3 mesiace u druhých... Ak im to nevadí.
@hipuska ako som už spomenula, môj popis našej situácie bol všeobecný 😁 nečakala som že tu vznikne viac teórii o našom predchádzajúcom živote
No, ak bývate blízko a trávite spolu dosť času, je pomerne nelogické sťahovať veci či už k svokrovcom alebo do podnájmu, keď ich o pár mesiacov budete sťahovať znova.
Áno, poznám dva páry, ktoré takto fungovali, jeden pár sa dokonca za čas kým každý zil u svojích rodičov rozrástol o dve deti 😍 išli bývať do svojho domu po 5-tich rokoch. No problem, nepozeraj na druhých, kašli na reči, vy si žijete ako chcete, máte svoj spoločný cieľ, nič iné nerieš.
@elizabet173 moja chyba že som si zamenila pojmy ale mne to prišlo ako oddelené bývanie keďže by sme nebývali na jednom konkrétnom mieste ale raz tu a raz tu a na rôzne dlhý alebo krátky čas🙂
Tu chvilu vydrzite..a potom, zachod, sprcha madrac na zemi a postupne dokončiť.
Podľa mňa neberte sa ja budem tvrdšia. Dňom keď povieš áno sa má starať o manžela manželka a nie svokra a tak isto opačne muž o ženu. Je to divne. Niečo mi tam chýba v tom vašom zmyslani.
Tych zopar mesiacov ubehne ako voda, aspon nemusite riesit domace prace a vyvaranie a mozete sa spolocne sustredit na organizaciu stavby a hladania zariadenia..a 2km je nic, ak sa Vam chce,mozete byt hocikedy spolu,nemusite prekonavat 100km vzdialenosti..
Rodičom nebudete platiť nič za to ze u nich naďalej žijete?
Ak áno, tak to rovno choďte spolu na podnájom aj na tých par mesiacov. A ak nie, tak si musíš zvážiť ci vám to nebude trochu blbé tak žiť u rodičov zdarma každý sám, a či to bude vyhovovať i rodičom.
Ak to ale bude vyhovovať i vám i im, tak choďte do toho. Zariadte sa podľa vlastného rozhodnutia. Sami musíte vedieť na ako dlho by to bolo, a ako to vidíte najrealnejsie. 🙂
A inak mi napadlo, že jedna kamarátka mi raz spomínala ze takto to dosť často funguje v Egypte. Je tam tradíciou že muž platí celý dom, pred tým než si tam na sťahuje ženu, čo dá asi zabrať. Z toho dôvodu je tam veľa mladých ktorí si nevedia rýchlo postaviť bývanie,, ale keďže chcú mať už spolu sex, tak sa vezmú (aby nežili v smilstve) a bývajú každý zvlášť (alebo na internáte počas školy atď) až dokým nedostáva muž dom a neprestahuje si tam ženu.
Ú nás je to netypické, tam je to dosť bežné. 😀