icon

Dokázali by ste zniesť po svojom boku takého chlapa?

de_cember
6. okt 2022

Ahojte, idem si vyliať dušu, prípadne po vaše názory ...som krátko s manželstve s človekom, ktorý stále rozdeľuje peniaze na moje a tvoje, nikdy nekúpi nič navyše, všetko platíme vždy presne na polovicu a pri pokladni pri platení v obchode sa ma vždy pýta, či máme ešte spoločne peniaze( áno,sme spoločnú peňaženku z ktorej všetko kupujeme ).
Ak sa stane,že už nemáme a zaplati on, doma vyťahuje bločky a pýta sa ma, či sme sa za toto a za toto už vysporiadali.
Snažila som sa mu ukázať,že da sa fungovať aj ináč, idem do obchodu, kúpim niečo, prekvapím ho, prípadne uvarím, ale ja sa nikdy nedočkam ani len malej pozornosti navyše, okrem štandardných sviatkov, kedy sa to patrí a očakáva.
Dokonca aj keď ma zavolá či s ním idem na obed, zaplatim svoju polovicu...niesom na peniaze,ani zlatokopka...ale toto ma tak akosi uráža. Sme manželia, ale stále fungujeme oddelené,každý za seba.
Povedala som mu,že mám obavy,keď teraz funguje takto,že ako si to predstavuje napríklad ak by som bola náhodou na materskej, a budem mať obmedzený príjem,ako chce toto zvládnuť...jeho reakcia je,že preto musime šetriť.
Mám po 30tke, ale mám strach ísť s ním do zakladania rodiny, necítim v ňom istotu a oporu. Vlastne som ho prestala ľúbiť za to,ako mu viac záleží na materiálnych veciach a peniazoch, mam strach,že by som počúvala reči potom na materskej, že nás živí on a podobne.
Pýtam sa sama sebej, prečo som si ho vzala, vždy bol taký, len som dúfala,že nás manželstvo spojí a budeme fungovať spoločne. Aká som bola naivná. Drží ma nad vodou len to,že našťastie nemáme spolu ešte deti, pretože ja s takým mužom žiť nedokážem.
Do poradne kde by sme si veci vykomunikovali ísť odmieta, nevidí problém u seba..

viestta
10. okt 2022

@modraslamka toto máš úplnú pravdu. Po sobáši si už len nedávajú pozor a nehrajú divadlo

kattrin5
10. okt 2022

@de_cember tak my mame tiez kazdy svoje, a nam to vyhovuje, ale zasa mame aj spolocny ucet kde davame peniaze spolu a kazdy podla toho kolko zarobime( Ja prispievam cca 30% a manzel 70) ale obedy, dovolenky a pod plati on. Ono ma zvlast ucet podla mna vobec nieje zle, ale zasa treba sa dohodnut na veciach ktore platite spolu, skusala si s nim normalne sadnut a predebatovat vsetko? Ja osobne by som napriklad ani vsetko spolocne mat nechcela( my mame dokonca aj predmanzelsku zmluvu kde mame stanovene ze co je moje je len moje a co je jeho len jeho a co kupime spolocne je nase) mozno by ste sa tiez mohli dohodnut tak aby to vyhovovalo Vam obom

januarova
10. okt 2022

@zoro9836 o takéhoto chruna ako si ty, normálna žena ani bicykel neoprie.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
10. okt 2022

@de_cember to je hrozne… predpokladam, ze bol taky aj predtym, ako ste sa zobrali. Nemali ste toto nahodou vydiskutovane, ze ked sa vezmete, tak tie peniaze budu spolocne? A na tvoju otazku odpoviem, nie, nedokazala by som s nim fungovat.

jaruss931
10. okt 2022

@de_cember kedze nemate deti chod prec, dobre ti radim, lebo to bude cim dalej horsie

sapa20
Autor odpoveď zmazal
euka210
10. okt 2022

@de_cember tak s takymto by som zit nedokazala...odkedy sme manzelia, tak vsetky peniaze su NASE, hoci stale kazdy mame svoj ucet. 7r som bola vkuse na RD s 3 detmi a zivil nas manzel...nemal s tym ziadny problem, lebo je rodinne zalozeny, nie zatazeny na peniaze.

katkazocele
10. okt 2022

@falbala132 Nemyslím si že je žgrloš 😕 skôr chce ísť zo všetkým spravodlivo na polovicu. Ja sam tiež sebestačná, takže nemám problém si zaplatiť sama za seba, nepotrebujem chlapa aby za mňa všetko platil. Cítila by som sa ako jeho prívesok na okrasu 😠

katkazocele
10. okt 2022

@de_cember prepáč, ale ak nezarábaš minimálku, tak je by si aj ty mohla prispieť na ten welnes😎 Neznášam, keď žena očakáva, že muž je jej otrok ktorý musí všetko platiť a ona panička je len prívesok a pekne si svoje peniaze len škrečkuje. Či si malé decko o ktoré sa treba starať a všetko mu kupiť inak sa hodí o zem?😒

mairi1
10. okt 2022

@kaca222 nikdy muz a zena nebudu na tom rovnako, jedine ked jedno dieta porodi muz a jedno zena 😉.

katkazocele
10. okt 2022

@vroni Ja byť mužom o takú ako ty ani nezakopnem :D fuj, takto kažíš poväsť nám normálnym, a potom prečo si o nás myslia muži, sme len na peniaze. Kedže stretnú také trúby ako ty. Pardón Sprostá si.

katkazocele
10. okt 2022

@zoro9836 Som žena ale mám rovnaký názor ako ty 😇

linki90
10. okt 2022

@de_cember už si si odpovedala nelubiš ho tak treba odisť od neho si ešte mladá najdeš niekoho normàlneho 🙂 a nechápem svadbu ste tiež platili napoly? do takého vzťahu by som nešla je to choré fakt

efelinka2002
10. okt 2022

Nezmeni sa to. Ja s takym muzom bohuzial zijem tiez a ani po narodeni deti sa nic nezmenilo, aj pocas oboch materskych a rodicovskych dovoleniek sme vzdy vsetko platili na polovicu. Bud rada, ze spolu nemate deti a najdi si muza, ktory bude naozaj muzom, skutocnou oporou a dokaze a chce sa o svoju rodinu postarat...

eviann
10. okt 2022

@de_cember Ubohe. Pred svadbou nebol stryko Drzgros? Takeho by som nechcela. Mala som takeho milenca, kopla som ho do zadku az vystrelil. Sesternica ma takeho muza a este aj dovolenku si platia osobitne. Moj manzel dava vsetok prijem na spolocny ucet, je velmi stedry, v zivote ma nedrzal pod krkom kvoli prachom.

tilly
10. okt 2022

@katkazocele poväsť? 🙏😱🤦‍♀️

zltalienka
10. okt 2022

@de_cember prepáč ale tomu Tvojmu výlevu sa nedá uveriť.... Prečo Ti zrazu vadí niečo s čím si 3 roky nemala problém? Dovtedy Ťa to neurážalo? Doteraz sa Ti nehnusil?
Fakt si si myslela, že sobášom sa jeho povaha ako "čarovným prútikom" zmení?
Nechce sa mi veriť že toto je pravdivý "výlev".

mama80
10. okt 2022

@de_cember och tak to ked prídu deti....ze šetriť akoze ty si máš našetriť aby si mala na výdavky....ale veď môžu prísť aj iné situácie, choroba, úraz, strata práce.... život sa vie v minúte zmeniť a čo potom to ste sa o takých veciach nebavili....

vroni
10. okt 2022

@katkazocele, 🤣🤣🤣, svojim príspevkom jasne ukazujes, kto je tu sprostý. A drukuje ti aj najväčší mentálny atlét koníka. Ak máš más muža tohto kalibru, tak mi je to veľmi ľúto. Mentálna výbava ti asi nedovolí uveriť, ale sú aj muži, ktorí hľadajú partnerku a nie druhu polovicu peňaženky.

tilly
10. okt 2022

@de_cember a skúšala si sa s ním normálne rozprávať? Povedala si mu aj to, že ti tento stav nevyhovuje a chceš odísť? Podľa mňa je to, čo ti robí ponižujúce. Asi som stará škola a teda prvé rande som mala naposledy 22 rokov dozadu, ale keby už tam chcel chlapec, aby som si platila svoju polovicu, bolo by aj posledné. Aké bolo vaše prvé rande? Platil on, alebo ste išli na polku?
Teraz ťažko niečo. Z tvojich príspevkov to vyznieva tak, že si rozhodnutá. Ja by som mu to na tvojom mieste povedala. A odišla by som. Kľudne k rodičom.

elzika
10. okt 2022

@de_cember uf, nedokazala. Nedavno tu niekto pisal onpodobnom pripade, ale oni uz spolu dieta maju a manzel si pise, ze kolko mu zena dlzi, ze po materskej jej to splati. Podla mna ber nohy na plecia a utekaj, aby si nepremarnila viac casu s nim. Drzim palce ❤️

katarinamamina
10. okt 2022

@de_cember ja som to mala tak, že môj ex mi dal hneď prvú výplatu ako sme spolu začali bývať a s tým som gazdovala. To som mala 19 rokov. Teraz s priateľom máme každý svoj účet, a nákupy platíme ako príde ale určite nič nerozrátavame. Niekedy sa predbiehame kto zaplatí. Teraz mám rodičák tak je to viac na ňom ale nemusela som mať našetrené aby som sa mohla starať o jeho dieťa.
Nechcela by som takého chlapa.

lenkaminka
10. okt 2022

A to ste nevedela predtým ? Veď keď ste všetko napili platili už ako Partners a nikdy nič nezatiahol on alebo vy bez očakávania že to musíte navzájom vrátiť tak ste vedela do čoho idete. Takého ste si zvolala za muža s takým musíte žiť. Poučenie do budúcna!!!! Nečakajte že sa človek po manželstve zmení práve naopak to co bolo zle sa umocní

katkazocele
10. okt 2022

@enya00 Ja sa ho musím zastať, som rada že tu prispievajú aj muži, je dobré vedieť aj ich názor na určité témy

de_cember
autor
10. okt 2022

@tilly skúšala som sa s ním o Tom rozprávať, ale má svoju hlavu, proste jemu to príde normálne, svadba bola tiež na polovicu, akurát ja som mala viac hosti,čiže tým pádom z našej strany sa platilo za viac ľudí, teda mňa to vyšlo viac ako jeho.
Ja chápem,že to znie až neuveriteľne, ale mne to začalo dochádzať až po svadbe, že nikdy nebude chcieť fungovať spoločne.
Vždy som si zaplatila svoju časť, aj kvázi "svadobnú cestu", obrúčku....proste všetko...no a asi som mala takú predstavu že sobášom sa niečo zmení a jemu dôjde,že už sme dvaja.
Žiaľ Happy end sa nekonal...ocitla som sa v realite..

karolina196
10. okt 2022

@katkazocele Podla teba nie je trapne,ked muz zenu-manzel manzelku pozve na veceru a potom od nej vypyta polovicu??
Ja nevravim,ze zeny nemaju nikdy za nic zaplatit,ale to ako vazne ist vzdy a so vsetkym na polovicu?

barbitos
10. okt 2022

@de_cember prosím, skús najprv vyhľadať psychológa a porozprávať sa s ním ty, sama. Možno ti dá nejaké typy ako komunikovať s manželom, ako mu citlivo vysvetliť že jeho správanie nie je veľmi OK. A keď ani to nepomôže, najlepšie bude rozchod.

katkazocele
10. okt 2022

@karolina196 Tento konkrétny bod je divný, súhlasím, platí ten kto pozval, ak sa nedohodli vopred inak 🙂