Dokázali by ste zniesť po svojom boku takého chlapa?
Ahojte, idem si vyliať dušu, prípadne po vaše názory ...som krátko s manželstve s človekom, ktorý stále rozdeľuje peniaze na moje a tvoje, nikdy nekúpi nič navyše, všetko platíme vždy presne na polovicu a pri pokladni pri platení v obchode sa ma vždy pýta, či máme ešte spoločne peniaze( áno,sme spoločnú peňaženku z ktorej všetko kupujeme ).
Ak sa stane,že už nemáme a zaplati on, doma vyťahuje bločky a pýta sa ma, či sme sa za toto a za toto už vysporiadali.
Snažila som sa mu ukázať,že da sa fungovať aj ináč, idem do obchodu, kúpim niečo, prekvapím ho, prípadne uvarím, ale ja sa nikdy nedočkam ani len malej pozornosti navyše, okrem štandardných sviatkov, kedy sa to patrí a očakáva.
Dokonca aj keď ma zavolá či s ním idem na obed, zaplatim svoju polovicu...niesom na peniaze,ani zlatokopka...ale toto ma tak akosi uráža. Sme manželia, ale stále fungujeme oddelené,každý za seba.
Povedala som mu,že mám obavy,keď teraz funguje takto,že ako si to predstavuje napríklad ak by som bola náhodou na materskej, a budem mať obmedzený príjem,ako chce toto zvládnuť...jeho reakcia je,že preto musime šetriť.
Mám po 30tke, ale mám strach ísť s ním do zakladania rodiny, necítim v ňom istotu a oporu. Vlastne som ho prestala ľúbiť za to,ako mu viac záleží na materiálnych veciach a peniazoch, mam strach,že by som počúvala reči potom na materskej, že nás živí on a podobne.
Pýtam sa sama sebej, prečo som si ho vzala, vždy bol taký, len som dúfala,že nás manželstvo spojí a budeme fungovať spoločne. Aká som bola naivná. Drží ma nad vodou len to,že našťastie nemáme spolu ešte deti, pretože ja s takým mužom žiť nedokážem.
Do poradne kde by sme si veci vykomunikovali ísť odmieta, nevidí problém u seba..
Ja by som najskor skusila zachrabit vztah. Teda daj mu este jednu sancu. Normalne povedat ze ak sa to nezmeni ides od neho. A ak sa nezmeni urcite skoncit. Ak sa zmeni tak potom dobre. Ine problemi nemate?
Inak teda ešte jedna vec. Kopa z vás sa chytá vety ohľadom materskej "jeho reakcia je, že preto musime šetriť.". Ja tam vidím slovo MUSÍME. Nie MUSÍŠ, musíme! Kde za tým vidíte, že ona bude žiť z 370 eur a muž jej nič navyše nedá, hoci bude ťahať starostlivosť o dieťa?
Takisto autorka nepíše, či sa muž zapája do starostlivosti o domácnosť. Riešite, nech mu účtuje za pranie či varenie. To vám nenapadlo, že sú domácnosti, kde muž normálne operie, navarí, a nie raz za uhorský rok ale pravidelne?
Chlap tu od vás dostal naložené, ako keby to bola posledná sviňa... Pri tom problém nemusí byť v ňom, ale v nesúlade názorov tejto dvojice. Možno by to vyriešila komunikácia a tolerancia z OBOCH strán. Len či tam nie sú aj iné problémy, lebo sa mi zdá, že autorka v tomto nie je ochotná hľadať spoločnú cestu
@de_cember aspon ze on si plati hypoteku akoze zo svojho... prelozim do normalnej reci co ti akoze chcel
@zoro9836 zatajit -- kedze ste manzelia, hypo platite z pravneho hladiska spolocne, on si teda zo spolocnych penazi zveladuje majetok vo svojom vyhradnom vlastnictve. To znamena, ze v pripade rozvodu mas narok na polovicu vsetkych uhradenych splatok jeho hypoteky -- viacmenej aspon nejake peniaze si sestris do ponozky kazdy mesiac...
Väčšinu diskusie som nečítal, tak neviem, či to už nepadlo, ale pokiaľ nemáte rozdelené BSM, tak je takýto jeho prístup dokonca protizákonný - on by ti nemal brániť v prístupe k spoločným peniazom, tak isto ani ty jemu. A spoločné je všetko, čo je nadobudnuté jedným alebo druhým v manželstve (okrem prijatých darov a dedičstva).
A riešenie? Okrem rozvodu nevidím iné.
Poučenie, ktoré si veľa ľudí musí získať znova a znova, je, že chlap sa manželstvom nezmení, leda tak k horšiemu...
@de_cember musíš si to to rozhodnúť sama, ale zo svojej skúsenosti,ľudia sa nemenia , môže sa chvíľku držať hlavne ak mu dáš ultimátum, no ak má v povahe takéto lakomstvo stále ho to bude zožierať ...ty si premysli pre a proti a či dokážeš v sebe nájsť takú obrovskú dávku tolerancie... držím palce
Ja by som si ho ani nikdy nevzala, cize tuto situáciu by som nemusela riešit ci vydržím/nevydržím. Keby uz pred svadbou rozrataval tak by bol koniec.
Určite niee v takom vzťahu by som nebola. A nedokázala by som si predstaviť budúcnosť s takým partnerom. keď ste manželia máte mat všetko spoločné napríklad mi to mame takto mi nie sme ešte zobrati len bývame spoločnom dome mame dve deti priateľ pracuje co on dostáva výplatu všetko vyplatíme čo treba hypo, internet, inkaso, škôlku synovi a tak, ostatné peniaze co ostanú z jeho výplaty ideme na nákup kúpime spoločné všetko čo potrebujeme na stravu ,hygienu , a ja čo dostávam materskú nám ostáva samozrejme spoločné
Toto si neviem predstaviť...od samého začiatku, ešte keď sme spolu chodili tak ms bud pozval,či niečo kúpil...samozrejme aj ja jeho...ale nikdy sme neplatili pol na pol...
Potom prišli deti...ja doma,muz v robote...výplatu vždy dal mne z toho som sa starala cely mesiac plus seky std...,on si nechal nejakú časť ,pre seba
...keď som sa zamestnala ...sme si peniaze spojili a opäť viac menej hospodárila som ja...platila co bolo atď...úprimne keď som bola bez roboty som si ani nic nekúpila,lebo mi to bolo hlúpe kupovať z peňazí co zarobil muž.som rada,ze ja sama sa podielam na tejto činnosti. Teraz čakáme dieťatko, čiže po pn som opäť išla do roboty až ho troska odbremenim lebo veď pn je nič...aj keď nesúhlasil až idem do prace....A stále chce až idem opäť ba pn...az sme v poriadku...tak ešte vytrvalo odolavam ....A potom opäť spojíme matersku s jeho platom a budem sa starať ja...neviem od zaciatku sme to akosi automaticky...nikdy sme toto nemuseli riešiť....
@de_cember mne by to vadilo už počas chodenia. To že chlap pozve ženu a zaplatí - pre mňa je toto súčasťou toho, že muž má o ženu záujem. Ako to vyzeralo keď ťa balil? Aj vtedy ste isli s každou kávou na polovicu?
@de_cember hypoteka a byt je jeho? Neblazni. Ked budete mat deti tak sa mu nieco znepaci a ty pojdes na ulicu? Ked on bude zarabat a ty na materskej ako sa to bude riesit? Ved ty sa postaras o deti, tie odkvitnu a ty zostanes doslova s holym zadkom. Ak nezacnes platit hypo a byt ked si mlada a pred detmi, tak zabudni, ze nahrabes co len na zakladnu platbu na materskej so skrblosom na krku. Deti su strasne drahe.
@zoro9836 takze ty platis byt a tvoja zena nema na seba nic? Predpokladam,ze ano, ked to tu tak vehementne obhajujes. To, ze tak ludia ziju neznamena, ze je to v poriadku - pre tie zeny to v poriadku urcite nie je. Spravit si nejaku rezervu? So skrblosom? S detmi na krku kde bude platit polovicu veci z materskej? Co to pises za blbosti. Ty si totalny sebec sebecky. Ked ma muz zenu a s nou deti tak majetky maju ich na polovicu. A nie take - ja si platim byt a ty nic. Tak to by asi neslo. Tak zena je tehotna, porodi a stara sa doma o deti ale tie deti su z polovice aj tvoje - ze ano. Tak to je aka rovnovaha?