icon

Dokáže sa chlap zmeniť?

simonovamami
8. jan 2014

Dievčatá stalo sa niekedy niektorej,žeby sa zlý chlap zmenil? Taký čo vulgárne nadáva manželke pred dieťaťom,udrel ju,používa manipulatívne techniky a vzbudzuje pocit viny alebo súcit. Vačšinu času je ale veľmi milý,pomáha doma aj s varením,aj ked popritom vačšinou robí cirkus. Po poslednej silnejšej facke síce odmietol manželskú poradňu,ale vraví, že sa budeme veľa rozprávať,že manželská poradňa je len pre tých čo sa nevedia porozprávať a že prestane nadávať a začneme úplne od začiatku. Vie byť naozaj veľmi milý a fajn. O peniazoch ten vzťah určite nie je,aj ked on tvrdí že manželka ho má iba na peniaze. V skutočnosti jej nechá tak 7eur denne na jedlo polovicu mesiaca,zvyšnú polovicu platí ona z rodičovského. Občas jej kúpi nejaký darček alebo dieťaťu a platí teda ešte nájom v byte a internet čo zase nie je malá položka. Bojí sa že manželka by mu peniaze minula bez uváženia. Manželka by sa samozrejme mohla oveľa viac snažiť, mať viac upratané,nenechať ho variť ked má voľno a tak,ale majú aj malinké dieťa na ktoré je manželka sama lebo s manželom veľmi nevydrží. Manželka chcela odísť ale paradoxne ju silná facka akosi vrátila spať,mala pocit že ho naozaj vtedy vydráždila,pokúsila sa mu vziať svoj mobil z ruky a jeho to rozčúlilo a tak ju udrel,vobec sa nemala hrať s mobilom,mala dávať pozor na dieťa,len bola unavená,posledné dve noci toho veľa nenaspala,lebo malý spal viac cez deň,bol akurát chorý. Malý sa hral pri nej,ona mobil v ruke a malý spadol. Neublížil si ale aj tak,facku si zaslúžila. No a po tomto incidente manžel vyzeral že sa zľakol a chce začať odznova,manželka nechce byť hysterka a kvôli jednej facke,ktorá navyše bola zaslúžená ho opustiť. Udrel ju už aj predtým ale nie silno. Vraj je už z manželky zúfalý a nevládze,ale aj tak sa nechce rozviesť a chce sa snažiť ale vraj sa nemôže snažiť sám,manželka sa naňho vraj ani neusmieva,má sa začať snažiť byť milá a všetko bude potom ok. Už ked to píšem príde mi to trochu ako z nejakého blbého hororu,asi človek ked dá niečo na papier tak to môže vyzerať trochu jasnejšie,ale aj tak ženy,prosím. Môže sa chlap po silnej facke zľaknúť a zmeniť? Nechcieť prísť o rodinu? a áno píšem o sebe,je to môj príbeh,nie je vymyslený a manžel nie je taký hrozný ako sa javí,je mimoriadne inteligentný,kreatívny,vtipný a občas aj milý,nepije,nefajčí a nepodvádza,je zodpovedný. Ale vytočia ho aj úplne maličkosti a veľmi vulgárne žene nadáva a vyhráža sa bitkou, ako ked manželka zabudne posoliť vodu ked on varí,ale je pravda že sa jej to stáva naozaj neprimerane často,teda nie to že zabudne posoliť. Ked varí ona tak nezabudne,ale celkovo je dosť roztržitá a zabúda. Takto sa manžel vytočí tak raz,dvakrát za týždeň,inak je ok a milý a vraj mnoho prehltne a veľa chýb prehliada.

sissy27
8. jan 2014

@simonovamami nevracaj sa... nemáš kam a ani prečo... hore hlavu, bez neho ti bude naozaj lepšie... ešte ťa chvílu bude vydierať rečami ako sa zmení, zapracuje na sebe, ale... tie tvoje výčitky, že si ho vyprovokovala, nie sú z tvojej hlavy - keď sa chce mladý pán ventilovať a potrebuje si udrieť, nech si nájde seberovného, nie sa odbavovať na žene...on ťa dostal tam kde si, tvoje sebavedomie na bod mrazu a vieš prečo to spravil? lebo to bola jeho poistka, ako ťa udržať... ty jeho nepotrebuješ, to vieš aj sama a vie to aj on... má ti kto pomôcť, a ver mi, radšej inteligentná samota ako blbá spoločnosť... ešte prídu slabé chvíľky, ešte bude plakať, prosiť, vyhrážať sa, asi aj s kyticou alebo darčekmi sa objaví... ale ak sa vrátiš, tak len čo sa zavrú dvere, dostaneš rovno päsťou do tváre a nebudú chýbať ani nadávky, že čo si si to dovolila... jasné, že ti to je ľúto,dala si do toho vzťahu svoj čas, energiu, srdce a ono to nevyšlo - to zabolí, to je normálne... ale skôr prekonáš tento rozchod ako ďalšie facky a ponižovanie... ak ti je ťažko, neváhaj navštíviť psychológa, veľmi ti to pomôže naučiť sa znova si vážiť samu seba... držím palce 😉

gabriellka
8. jan 2014

@simonovamami neľutuj ho. naozaj si tvoju ľútosť nezaslúži. vidíš aké traumy ti spôsobuje a ani sa neospravedlní. on nebude nikdy so žiadnou ženou šťastný. sme ľudia, sme omylní, nikto z nás nie je dokonalý, všetci máme nejaké chyby a toto on nie je schopný prijať. nech by si sa snažila akokoľvek on si vždy nájde niečo. on ťa týra psychicky aj fyzicky, nezaslúži si rodinu

winka99
8. jan 2014

hlupa by si bola, keby si sa vratila

luba28
8. jan 2014

@simonovamami a on je feer k tebe???ziadne vycitky nemaj,.......zacni zit,....mas krasne dieta,rodinu,ktora stoji pri tebe,.....vsetko bude dobre,len sa nevzdavaj a vydrz este trosku,......chod ku kadernicke,kozmeticke,...na kavu s kamaratkou,.... 🙂

simonovamami
autor
8. jan 2014

@hoblinka13 nevedia to,nepovedala som im to,nikomu som to nepovedala...otec by asi dostal infarkt

mamamima
8. jan 2014

Ked som si precitala nazov temy, chcela som napisat dokaze,dokaze, dokaze!!!... ale to som nevedela v com!! Moj muz sa velmi zmenil k lepsiemu...sice tomu "dopomohlo" moje ochorenie, ale zmenil sa, lenze to nebol tyran ani nic podobne, len frflos a strasny puntickar a to je rozdiel...utekaj dievca kade lahsie...inak si nieco privodis. A neobhajuj ho tolko a na seba nezvaluj vsetku vinu... ale aj to je sucastou jeho manipulacie s tebou...ze este aj facku si si zasluzila si priznas a poprosis o dalsiu? drzim ti palce a ked ti bude este aj financne lepsie bez neho, nie je o com. A hlavne psychicky. Zit v strese ci osolis jedlo ci nie ti neprida na zdravi...
a jemu bude vadit kazda, lebo on ma problem sam so sebou.

kveta
8. jan 2014

@simonovamami Posudzuj ludi podla cinov, nie podla kecov. Tvoj manzel keca..

Nevracaj sa.. To je to najlepsie co mozes pre seba a dieta urobit.

Vzdy ked Ti muz vymyva mozog, klad si v duchu otazku, ci on sa sprava tak ako pozaduje od Teba.

Facka kvoli Tvojej nesustredenosti je ten moment, kedy si to manzelstvo mala pravo uplne vzdat.

meiwe
8. jan 2014

Moj byvaly nasluboval, ale zial agresia bola v nom, navonok dobry mily starostlivy vo vnutri alkoholik, nasilnik, manipulator boli sme aj v poradni a nepomohla.

dazdovka
8. jan 2014

@simonovamami drzim ti palce a fandim ti ze si odisla od toho cloveka, je to manipulator, tym ze on bude mliet a mliet o svojom, nic nevyriesite aj ked spolu viete diskutovat donemoty. On sa mozno raz zmeni, ale az ked ho zivot preplieska, lebo takto je na koni on, ty si vycerpana z 24/7 starostlivosti o babatko, vidi len tvoje chyby, naopak on svoje chyby bude donekonecna ospravedlnovat a este ti davat za vinu. Urcite bude po case na teba tlacit, ze sa uvedomil a vratte sa, zacneme od zaciatku, sluby... pristup na to jedine pod podmienkou sedeni v manzelskej poradni (viackrat - predtym ako by si sa opat k nemu vratila) ak sa na ten navrat budes citit, proste takito ludia sa nezmenia, kym sa nieco radikalne v ich zivote nestane.

Na margo toho, ze si si zasluzila tu facku, mohla by si byt doma usilovnejsia v domacich pracach atd.. no moja nemam slov, si fakt psychicky vycerpana, venujes svoj cas, energiu, mladost, tvorivost, pozornost malemu cloviecikovi, ktory je na tebe plne zavisly, tvoj chlap by ta mal na rukach nosit a vsemozne si ta ofukovat. A ze je drzgros, posiela ta do roboty, toto ma rozculuje maximalne, si na materskej, normalni chlapi su si pred narodenim dietata vedomi, ze zena sa bude starat o dieta a nema moznost zarabat, ved starostlivost o dieta, to je praca na 24h, skus si zistit kolko zaraba opatrovatelka dietata na hodinu, to su ine palky ak by si mala ist zarabat a platit aj ju, alebo nech ti tolko tvoj muz zaplati, robota je to rovnaka...

juliana77
8. jan 2014

@simonovamami Chlap sa dokáže zmeniť ak chce, len ide o to, či náhodou nenarobí toľko paseky, že o jeho zmenu už konkrétna žena nebude mať záujem.

laila22
8. jan 2014

@simonovamami nikdy sa nezmení

stanislavao
8. jan 2014

@simonovamami necitala som vsetko, ale "zaujalo" ma na konci ze raz, dva krat - cakala som ze za rok a vy ze za tyzden. kopla by som ho do r..i. co ste mu vy, ze si dovoluje sa hnusne spravat k vam? a nezmeni sa. ziadny clovek sa nedokaze zmenit. ak sa aj velmi snazi, ale to ozaj musi chceit, tak moze dokazat v sebe svoje prave ja potlacit, ale urcite to potom zas niekedy vybuchne vsetko a ked je raz niekto vulgarny a chrapun, tak gentleman a slusny clovek z neho nikdy nebude.

megika1
8. jan 2014

@melleanor ani pri neviem ako vyšpičkovanej situácii chlapa ,alebo ženu nesmie napadnúť ublíženie....emočne nevyrovnaný človek a jeho polovička pod tlakom ,pod stresom urobí niekedy aj smiešne chyby.....čo je smutné a zároveň výstraha.....človek má sa mať rád a nedovoliť,aby niekto ho podceňoval,urážal a nedajbože bil,inak chyba je aj u druhej strany,lebo sa veľmi pripúta,hoci aj na grobiana...

frantiskahazlinska
8. jan 2014

Ahoj,
podľa môjho názoru žiaden chlap nesmie udrieť svoju ženu....nadávať jej....podľa tohp čo si písala si tú ženu ani neváži....neverí jej a nemá ju za nič....nehľadaj ospravedlnenia za jeho konanie (vyprovokovala som ho), toneexistuje....buď pôjde do poradne, zmení sa, svoje správanie k Tebe alebo od neho odíď. Žiješ v nefunkčnej rodine...ak nie kvôli sebe tak kvôli dieťaťu musíš byť rázna a nedovoliť, aby sa tak správal k Tebe.

isabel11163
8. jan 2014

@simonovamami ak si odišla tak ver že to nikdy nebudeš ľutovať a ak si ešte stále v jednej domácnosti s tým človekom ber nohy na plecia..tento človek sa nezmení NIKDY a ani sa NECHCE.. je to len jeho taktika ako ťa dostať tam kde chce..ty budeš skákať ako on píska a ak nie dostaneš bitku alebo výstup a ešte k tomu to všetko zhodí na teba aby si sa cítila vinná !! o tomto nie je žiadny vzťah.. aj z obyčajných filmov o násilníkoch vieš že sú presne takýto ako je tvoj manžel.a nejde len o filmy často keď to porovnáš so skutočnými príbehmi ten profil človeka je stále o tom istom..milý,zábavný,kreatívny,puntičkársky,hovorí ti ako prehliada chyby,je žiarlivý,majetnícky a v konečnom dôsledku aj násilnícky ale to zistíš len na vlastnej koži pretože v spoločnosti je ešte aj veľmi galantný.. ty sama si uvedomuješ že je zlý tak prečo sa pýtaš ? počúvaj svoj rozum a odíď.. dieťaťu bude 100 krát lepšie niekde v pokoji ako doma pri otcovi s večne vystresovanou mamou.. a to že zabúdaš ??? je dôsledok jeho šikany ty si z neho už taká zmagorená že ustavične dávaš pozor aby si na niečo nezabudla alebo niečo nepoplietla a ako na truc sa ti to dookola stáva..držím palce a dúfam že sa ti podarí odpútať od takého človeka..

isabel11163
8. jan 2014

@simonovamami ešte sa skúsim poopraviť on sa zmení ale na ešte väčšieho tyrana než už je..teda ak mu to dovolíš.. ! a dúfam že ty máš v sebe ešte štipku sebalásky a nedovolíš mu to ! fakt držím palce !

sswaggys
8. jan 2014

@simonovamami no takto.....či sa tvoj chlap dokaže zmenit to ani srnka netuší 🙂 ....ja som sa dokázala zmenit,až ked ma život dobre preplieskal,nakopal do zadnice.....a nechal klesnút až na samé dno.....vtedy som si uvedomila o čo možem príst

adri266
8. jan 2014

@simonovamami v prvom rade, blahozelam, ze si od neho odisla. A uz sa k nemu nevracaj. Mas vymyty mozog, to, ze si hovoris, ze mozno je to Tvoja vina tie facky, aj jeho nervozita si myslis prave preto, ze on Ta tak zmagoril, ze za vsetko mozes Ty. Nie je to pravda.
Takze vybav si rozvhod, vybav papiere na dieta,a by ho nemohol dostat do starostlivosti a zacni si konecne zit vlastny zivot. Zacni chodit na terapiu sama, cez urad prace zdarma, lebo sa potrebujes dostat do poriadku. Daj sa do nejakeho kurzu asertivity, aby si vedela povedat nie, aby si si zvysila sebavedomie, lebo zial submisivne zeny nevedome hladaju takychto chlapov. Tvoji rodicia mali aky vztah? A jeho? Aj to moze vela napovedat o tom, ako ste zili.

Tak ci tak, drzim Ti prsty v Tvojom novom zivote, nech sa Ti dari.

aneri66
8. jan 2014

...neviem koľko máš rokov...možno to chce čas....

mamavera
8. jan 2014

@simonovamami jasné, že sa zmení - každý - VEKOM K HORŠIEMU!!!! Diskusiu som nečítala, tebe radím, prečítaj si tu pár tém, aby ti bolo jasné, ako sa muži časom menia....

kiki68
8. jan 2014

chlap sa nikdy nezmeni...nikto sa vlastne nikdy nezmeni, stale to bude to iste,len sa to dokaze na chvilu pretvarovat. Ta,ktora si mysli,ze dokaze zmenit chlapa,tak nech na to rychlo zabudne... 😉

A gratulujem zakladatelke temy,ze od takeho chlapa odisla, lebo by sa nezmenil. Drzim jej palce!

ada274
8. jan 2014

Nie kvoli sebe ale kvoli svojmu dietatu mas POVINNOST od neho odist. Ty sa teroru vies aspon teoreticky branit, tvoje dieta nie. Ak mu nechces znicit zivot, odid definitivne. Dokazes to, vedela si to uz vo chvili ked si pisala tento prispevok.

1mamina24
8. jan 2014

@simonovamami je to manipulátor a robil to postupne dosť dlho na to, aby si si to nejako všimla ... nikdy sa nechci chlapovi zapáčiť, vždy buď sama sebou...mám s tým skúsenosť a dopadlo to veľmi zle ☹

mima4
8. jan 2014

@simonovamami

moja odpoved: áááno, dokaze sa zmenit, je tam sanca asi 0,0000001 % a to je zazrak 😉
Ja by som vsak na ten zazrak nečakala.

Tvoj manzel nie je dobry muz, je to chrapun. 🙂

susanne5
8. jan 2014

@simonovamami ja by som sa uz nevratila. muz nesmie nikdy siahnut na zenu a este ked aj dieta spadlo pri tom. to by som si zakazala sa vracat. mozno mas len strach zo zmeny . NEVERIM ŽE MUŽ SA DOKAŽE ZMENIŤ NEJAK EXTRA. MOŽNO NA CHVILU. a podla toho co pises vyzera ten tvoj na manipulatora. citit že mas pri nom nizke sebavedomie. važ si samu seba. niekedy nemozes byt nekonecne zhovievava. ja by som mu neodpustila facku, riesila by som rozvod. mas len 1 dieta, to sa da zvladnut. Pozeraj aj na to ze on bude vzorom pre tvoje dieta, uz si nepamatam ci dievcatko alebo chlapca. Chlapec sa bude spravat k zenam ako to vidi u otca, a dievca to poznaci tak, ze si najde podobneho partnera ako je tvoj manzel co by som svojej dcere nespravila. kazdopadne ti drzim palce viem ze taketo veci nie je lahke riesit ale verim ze najdes spravnu cestu. 🙂

puklica13
8. jan 2014

to sa vazne pytas? tvoj muz je ukazkovy priklad agresora, manipulanta...precitaj si co si napisla a pouvazuj ...ak by to napisla ina zena, co by si jej poradila? zostat a nechat sa otlkat, ponizovat, financne a citovo vydierat, alebo odist a zit slobodne, bez strachu ci dostanem facku ked neposolim vodu...
a do manzelskej poradne nemusia ist obaja spolu, moze aj jeden, ale netreba cakat ze po jednej navsteve sa stanu zazraky, tych sedeni treba viac...co sa dlho kazillo sa bude aj dlho napravat (nemyslim tym len manzelstvo, skor tvoju sebadvoveru)
veriim tomu, ze to mas tazke, mas pocit ze bez neho to nezvladnes a v podstate presvedcis samu seba ze nie je az taky zly, ved raz-dva x do tyzdna sa to da vydrzat.. a potom sa to urcite bude dat vydrzat aj 7x do tyzdna...najdi v sebe silu zit stastnejsi a spokojnejsi zivot

hradnapani
8. jan 2014

@simonovamami urcite sa nevracaj a daj si do poriadku svoje sebavedomie, budes to este potrebovat.
Vyhladaj nejakeho psychologa, cele to s nim rozober, pochopis vela veci a hlavne to, ze si naozaj tyranou obetou a nemas preco lutovat vinnika.
Tyrani a manipulatori maju jedno spolocne: nech uz tyraju akokolvek, ale vzdy vedia nahodit masku mileho cloveka a svojej obeti hodia nejaku tu omrvinku laskavosti, len aby ju udrzali pri sebe... uz sa nedaj klamat a neklam ani samu seba.
Ak by si nemala dieta, tak prosim... ale za dieta si zodpovedna ty.

libka1
9. jan 2014

to je aka, ze zasluzena facka? 😕 taka neexistuje... nezmeni sa, akurat ty sa zmenis a viac znesies, ale dokedy? a hlavne aby coskoro neprisiel zasluzeny kopanec 😔

zuzanah75
9. jan 2014

Bohuzial Ti dost skresal sebavedomie, obvinujes sa, aj ked nemas zaco, a ospravedlnujes ho, aj ked by si nemala. Super, ze si odisla, o par mesiacov to aj sama uvidis, ako zacnes slobodne dychat a nebudes sa bat, ze "zas nieco pokazis". Podla toho, co pises, nie je podla mna nadej na zlepsenie a v danej situacii si urobila to najlepsie, co si mohla. Drzim palce!

romana19
9. jan 2014

@mamavera Nikedy sa muž dokáže zmeniť až kvôli inej žene, zrejme sa chce vyvarovať chýb z minulosti, ovšem ak má záujem a nechce zostať Sám, možno niekedy stačí urobiť zo seba inú ženu.