Dokáže sa manipulátor zmeniť?
dokaze to?
Nie, nezmeni sa. Nemozes to POMALY ukoncovat do stratena. Musis to UTAT co najrychlejsie a najradikalnejsie!!
Nie nikdy sa nezmení . Skôr sa manipulátor ešte viac a viac snaží manipulovať .
ak si svoje spravanie uvedomuje, tak mu daj sancu. Ani ty nie si dokonala a tiez potrebujes, aby ti on daval nove sance na zmenu.
Ak si niekto uvedomuje, ze jedna manipulativne a nevie inac, lebo tak videl jednat svojho otca a nechce to, tak ma sancu na zmenu. Je hlupost trvdit, ze clovek sa nezmeni. Zmeni sa ak chce a to kazdy z nas. potrebuje kazdy krat, co sa mu to stane vidiet ako sa to da inac, a mozno rozpoznat preco manipuluje, mozno je v tom strach, mozno tuzba potom, aby clovek jednal spravne (podla neho)....ale vyzdy sa da nieco robit ak chceme.
Je na tebe, ci budes trpezliva a pojdete z kroka na krok, ale to zabalis, lebo je taky ....
Nie. Nič viac netreba povedať.
nie manipulator sa nezmeni, pretoze z pravidla nechce.
Nie ,nezmení sa a tobôž nie v 40-tke .Pardón ,zmení ale k horšiemu .Mám prípady v okolí.Zo žien ostali trosky ,stratili svoje ja,nastúpili zdravotné problémy.Utekaj z kratšej cesty .Kontakt RADIKÁLNE ukončiť ,žiadne ,,hrátky ,,dostratena.
Vieš, to je síce krásne, že to berieš tak, že "on už niekedy reaguje ako ja" a ľudia, s nim nemajú trpezlivosť, a on preto reaguje potom negatívne na všetkých.To mi znie ako typicke osoravednovanie zamilovanej ženy (on nie je taký zlý, jemu vsetci okolo krivdia, nemajú s nim trpezlivosť)
Ja mam skúsenosť s manipuláciou.Mal 38. Vždy mi tvrdil, že ano, chce sa zmeniť, a nech mu to poviem a bla bla... A tiež mal otca, ktory sa správal ako veliteľ doma.
Keď som to urobila, vždy sa ohradil, že to len ja tomu nerozumiem, a ze on to tak nemyslel, len ja to zle chápem
A zase potom dookola ta istá rozprávka...
Jednoducho človek má isté naučené vzorce správania. Keď niekto celé roky, ba desaťročia nasáva niečo a správa sa nejako, tak čím je starší, tým horšie to vykorenit.
Môžeš to skúsit, ale priprav sa aj na to, že to bude ťažké a možno v 60 si povieš, že sa zmenil minimálne, alebo vôbec....
Lebo vieš, 40 ročný muž sa už nezmení. Ani keby si sa roztrhala a naservirovala na zlatom podnose. Moze to na nejaký čas vždy potlačiť, vydrží mesiac-dva, ak vôbec toľko a vždy spadne do tých istých koľají.Lebo to je jeho prirodzene správanie.
Ak to to za to stojí, tak ok,je to tvoj život
prepac kopirujem "inak ja tiez verim, ze by sa to mohlo dat zmenit. on ked vidi aj moje spravanie, tak hovori, ze som dobry clovek a vsimla som si, ze niekedy zacina postupne reagovat ako ja" ako si môžeš byt ista ze to nieje iba dalsia manipulacia? manipulacia je, ked clovek dôjde k rozhodnutiu ake vyhovuje manipulatorovi a aj ked to nieje pre nho dobre, mysli si ze je to spravne a ze na to prisiel sam....to len ze manipulacia patri zvacsa k poruche osobnosti....ale je to na tebe chcela som len aby si pocitala aj s touto moznostou pretoze na 100% bude realna a ak sa rozhodnes mu sancu dat ok ale mala by si mat zachranny plan B
sorry, vo svojo veku už by si mohla mať vlastný rozum
a este ti odpoviem na tvoju otazku narcis? no skor psychopat i ked mizeria je to zvacsa rovnaka
Z vlastnej skúsenosti, nikdy sa nezmení, ale teba zmení,zostane z teba troska... ruky preč od takýchto indivíduí,...
@ufatess
Ostaň s ním a máš garanciu zničeného života. Moja teta s takým chlapom je a zo ženy plnej života je totálna troska, má 50 rokov a ako spieva Nohavica “na život už je pozde a na smrt ješte brzy”, tak len prežíva. On je na ňu stále horší, vekom sa tieto veci len zhoršujú, žiadne zmeny ani zlepšenia rozhodne nečakaj. Radšej sama ako si hentaké čudo zavesiť na krk len kvôli veku alebo aby si nebola single. Moja kolegyňa si našla frajera v 50tke. Má 68 rokov, keby ju vidíš, tipnešje tak 50 a ona teda razila teóriu, že žiadny chlap ťa neurobí šťastnou, musíš byť úprimne šťastná sama v sebe TY a toto chlapov celkom priťahuje 😉.
Prosim ta pusti ho k vode definitivne... toto nema vyznam, rozchadzat sa a znova schadzat... on sa nezmení a keď tak na chvíľu a zase ta len niecim naštve...
Bohuzial nie, manipulativni ludia to maju v sebe dost zakorenene a tento sposob zivota je pre nich tak "vyhodny" ze nemaju dovod sa menit.
Skončí to, takyto človek ta zničí, skôr či neskôr, hovorím z vlastnej skúsenosti. Lebo nakoniec budeš hľadať spôsoby ako mu povedat hoci len obyčajnú vec tak, aby sa nenastval, poprípade uplne potlacis seba, len aby bol pokoj a bol spokojný. On nikdy nebude spokojný. Vždy bude niečo príliš, alebo niečo málo. Dodnes si pamätám (teraz sa už pousmejem) ako mi nadával do telefónu, že skoro nabural lebo myslel na mna, všetko čo mu nevyšlo bola moja chyba. Lebo som ho nedostatočne podporila, alebo som ho nezastavila, nehovoriac o tom, že sa na snažil odstrihnúť od všetkých, lebo mali na mňa zlý vplyv a že som zaslepena a jediny, ktorý mi skutočne rozumie je on. Skoncila som to a už som sa neobzrela, vlastne nie, podľa jeho slov - my sme sa nerozisli, len som si to vsugerovala. 😀
@marisoul
Presneeeeee!!! Keď muž mojej tety vylial niečo v aute raz, bola to jej chyba, lebo mu nepomáhala 😂😂😂, všetko je u nich furt zle a za komplet všetko môže ona. Po jednej návšteve u nich som povedala, že už tam nevkročím, lebo sa na to nevládzem kukať a ona je tak naňho fixnutá a má pocit, že bez neho zahynie, že ju by ani netrklo ísť od neho preč. Teta pripravila asi 5 zákuskov, obed, zmrzlinu, lietala okolo nás, servírovala, rozprávala sa s nami, ten pako si tam normálne kukal telku, zapol telku a prepínal programy. Každú vec, ktorú vzal do úst bola málo slaná alebo málo sladká alebo krém bol divný alebo maso nakrájané zle, v polievke málo rezancov … a finále bolo, keď tam pred nami všetkými dal, že, nech prepáčime, ale “ona je hrozná hostiteľka” 🤦♀️. Ako … @autorka toto fakt nechceš a pri chlapovi, ktorého máš, je to celkom reálny scenár
Autorka tento človek je slobodný alebo? Kde ste sa spoznali? A teraz k tvojej otázke. Celkom triezvo vnímaš váš vzťah a uvedomujes si veci,čo je základ úspechu. Takýto človek sa nezmení! Nikdy! V tomto veku sa jeho povaha bude iba zhoršovať a jeho správanie ti začne vadiť skôr či neskôr a tak isto skôr či neskôr odíde každá žena. Ak to chces ukončiť,tak jedine no contact je cesta. Ale uvedom si,že no contact musí byť v súvislosti s takýmito ľuďmi absolútnym no contactom,akoby ten clovek zomrel. To je jediná cesta pre teba a najväčšie zranenie pre jeho patologicku osobnosť.
napísala by som ti osobnú skúsenosť, ale žiaľ tu nemôžem. môžem ti však napísať, že je to beh na dlhú trať, ak sa odhodláš od neho aj odísť, stačí malé zaváhanie z tvojej strany a má ťa tam, kde potrebuje. ak nepôjdu veci, ako chce, navonok bude budiť dojem, aký je on nešťastný a ubitý z hocičoho na svete, lebo ty si tá zlá, ktorá ho nepodporuje, ktorá s ním "nesúznie". za všetko na svete vinná... stále nie dosť dobrá...
a je jedno, či pôjde naozaj o nejaký problém alebo o to, že napr. nie sú vynesené smeti a je to tvoja vina 🙂 samozrejme, netreba všetko na svete hneď riešiť rozchodom, no ak si toto uvedomuješ, tak je minimálne priestor zamyslieť sa nad tým, či ti to stojí za to. možno to časom dospeje do štádia, že budeš musieť voliť slová tak, aby si ho neurazila. a vlastne spadneš do toho tak trochu aj ty, že ho budeš musieť určitým spôsobom manipulovať, aby bol pokoj... ak sa rozhodneš s ním ostať, buď pripravená na veľké trápenie. manipulátor absolútne nepripúšťa, že je manipulátor, jednoducho on nikdy na ničom nemá vinu, len ty; on nikdy nepozerá na to, ako sa cítiš ty, lebo on je ten dôležitý ;) ak pozerá, tak chvíľu, aby ťa dostal presne tam, kam potrebuje. ak taká situácia nastane, že si uvedomí, že ti také správanie ubližuje (čo je podľa mňa skôr výnimkou, ale vidíš aj podľa príspevkov, že ak človek chce na sebe pracovať, tak je ochotný sa zamyslieť), je to ešte veľmi náročná cesta pred vami. ale ako tu bolo spomenuté, s neistým výsledkom - a už je na tebe, či sa chceš trápiť alebo ti to vlastne nestojí za to 🙂
Ja si nemyslim, ze manipulator je niekto kto nadava na kolace a hlada chybu stale v Tebe. To je proste obycajny dement. Manipulator je niekto omnoho rafinovanejsi. Zacina to tym, ze na Tvoje otazky,Ti dava odpovede ktore su dokonale. On vie presne co ma povedat aby si mu uverila . Nasledne postupne prides na to, ze jeho slova a ciny spolu nijak nesuvisia (Toto je faza, ked si uvedomis ze nieco je VELMI ZLE) a je defakto klamar. On si vybera len to co je pre neho vyhodne a nezaujima sa o Teba, ze Ta tym poskodzuje alebo ci si spokojna. No a nakoniec prides na to, ze spokojny je len vtedy ked robis to co chce on, ak nerobis to co chce a povies dost, nasleduju vycitky a vycita Ti vsetko naokolo. Postupne uz ani nevies kto si, veci ktore Ta tesili uz pomaly nerobis a ked aj robis, tak z nich nemas taku radost ako predtym. Ak sa opat ozves, ze si nestastna tak odpoved je, ze sa na to zle pozeras a vsetko je v poriadku. Toto je zivot s manipulatorom. A ak ho opustis, nasleduju este vacsie vycitky a vsetko si pokazila..
Manipulatora nezmeniš, iba ak si ním aj sama🙂 dvaja manipulátori k sebe perfektne pasujú a vedia sa navzájom vycvičiť do unosnej mieri, ktorá nevadí ani jednému, chce to prax a hlavne roky praxe. Ale pozor. Tým manipulátorom musíš byť aj ty, inak budeš pri ňom zakaždým so stiahnutým chvostom ticho prikyvovat a deptat sa, to si nenechaj.

@zuzliq vseobecne by som to popisala ze sa snazim za kazdu cenu dosiahnut svoj ciel bez ohladu na pocity druhych ludi.
a tyka sa to aj uplnych banalit, napr toho, ze co bude na veceru. mam v hlave proste urcite predstavu ako by veci mali byt a kalkulujem tak, aby sa mi to splnilo. neviem, tazko sa mi to nejako konkretne popisuje.
ako, ono kazdy z nas urcitym sposobom ludi okolo seba manipuluje, len to proste nesmie prekrocit urcite hranice, nemoze to dospiet do bodu, kedy sa ludia okolo Teba citia s Tebou zle.