icon

Dokonalý manžel

augustovkaa
21. dec 2013

Ahojte dievčatá, potrebovala by som nestranný názor na pár vecí. Som šesť rokov vydatá, mám dve malé deti a manžela, ktorý nepije, nefajči, nepodvádza, cez víkendy varí. Proste ideálny muž. Aj tak má na ňom pár vecí vytaca do sialenstvae alebo som len rozmaznana? 1. Štve ma, že mi celý deň nezavola ako sa mám. Dokonca mu ešte aj vadí ak mu zavolám ja. Beriem to ako nezáujem z jeho strany. Vraj žiadny kolega si s manželkou nevola. Minulé doma zabudol mobil a v ten deň si šiel sadnúť s kolegami o 18,00. Vraj do deviatej príde. Prišiel pred polnocou, ja som bola nervózna, čakala som, že mi zavolá z kolegovho mobilu, že sa zdrží a jasné že nezavolal. Vraj žiadny kolega žene nezavolal. 2. Vadí mi, že sa každý deň hrá dve, tri hodiny na počítači hry a cez víkend aj pol dňa. Vraj potrebuje ofreagovanie. Veď ja som na materskej a on chodí do práce. 3. Keď mu to vyčítam, povie že čo po non stekam, že nabudúce sa bude hrať dlhšie. Vraj načo má chodiť za mnou, keď mu všetko vyčítam. 4. Po každej aj malej hádke tvrdí, že celú noc nespal, že mu je zle. Proste si ma nevšíma a samozrejme sa hrá a povie mi, že so mnou bude, keď budem dobrá. takže radšej za ním doliezam ja pre pokoj v rodine. Vraj som zlá manželka. Pravda je taká, že celá domácnosť okrem varenia cez víkend je na mne. Aj deti samozrejme. Ja ešte aj mužovi menín každý deň slepý a ponožky, objednávam ho k lekárom aj na výmenu pneumatík aj keď ja nejazdim. Keď susedia vecer o ôsmej vrtaju, ja im chodím zaklopať na dvere, že nám deti budia. Manžel povie, že mam byt tolerantná. Veď on deti nesúprava. Proste všetko je na mne a ešte nie som dobrá manželka, len on je dokonalý manžel.

sisaha
21. dec 2013

@augustovkaa a ked chodia na nejake cvicenia, alebo misie, alebo co ja viem kam sa teraz chodi a ide tam na par dni, tam mu kto chysta trenky a ponozky na druhy den? Nejaky desiatnik, alebo major?

tanickaskorokubikova
21. dec 2013

@augustovkaa aj mna vie moj manzel vytocit do nepricetnosti, tiez ma vlaastnosti a zvyky z ktorych ma ide vykotit ALE sme zdravy, nebije ma, nechlasce, nepodvadza. Su rodiny co musia riesit ovela zavaznejsie veci, preto sa ja osobne sazim na taketo zalezitosti pozerat ako na malichernosti ktore proste k manzelstvu patria a byt vdacna za to ze sme zdravi, ze nase dieta je zdrave, ze mame kde byvat, co jest 😉 Lebo toto su veci na ktorych naozaj zalezi 😉

annie6
21. dec 2013

Mne moj mm vola hocikedy z prace,niekedy vobec ale ked ma cas aj tri krat,kedy ako....hry hraje na pc ale nie cely den,vacsinou ked maly vecer spi a ja idem tiez 😀 ostatne veci si vybavuje saaaaaaaam .... a ked niekam ide,tiez chcem Vediet na ako dlho cca,bud mi zavola on,alebo mu prezvonim ja ako dlho sa zdrzi,nech som kludna,nikdy sa nevyhovoril,ze ostatni nevolaju,my si volame a hotovo😉

canama
21. dec 2013

@augustovkaa necitala som vsetky prispevky, ale ja napriklad nechapem preco by ti mal muz hovoril kedy sa vrati ked ide niekam von s kamaratmi alebo kolegami. predstav si seba samu na jeho mieste. ved predsa zostane dovtedy kym bude zabava a dobra atmosfera, nie? on mozno povie ze sa vrati vtedy a vtedy len preto lebo ty sa domahas toho aby ti presne oznamil kedy pride. a potom samozrejme uprostred zabavy je mu asi trapne ti volat pred vsetkymi ze vies ja by som chcel zostat este dlhsie....naozaj Vas vztah nie je vyvazeny, ty sa angazujes vo vztahu k muzovi ako matka a jeho reakcia - popudivost, ignoracia.....ved to je typicka reakcia teenagera na rodica...keby ste boli komunikacne zdatnejsi, verim ze nieco taketo by ste si v pohode medzi sebou vydiskutovali a vedeli eliminovat. co sa tyka telefonovania, pokial nemate nic akutne na riesenie a vidite sa kazdy den, nevidim dovod preco by ste si MALI nutne telefonovat pocas pracovnej doby. my si volame cez den niekedy aj 5 krat, inokedy vobec....a vobec teda neriesim kto komu vola. ale ja myslim ze ked sa od neho "odputas", prestanes ho riesit, asistovat mu a prilis si ho vsimat, zacne si vsimat on teba.

comatsu
21. dec 2013

@minnie55 mohol by som napisat ze taku sprostost moze napisat len zena ale nebudem vsetky hadzat do jedneho vreca len preto ze proste na to neaka pozera svojim zenskym pohladom a tym padom co som napisal bude ,,sprostost,,
Stojim si za tym a ked sa to neakej nelubi,nech to necita,ale muske zmyslanie je proste ine a ked niekto neznesie ze nieje podla neho,jeho problem.
Ostatne aj ked nebudu sulasit,aspon budu respektovat nazor ineho pohlavia.

comatsu
22. dec 2013

@czechzuzanaba otazne je ako dlho je vojak. Ak sa nemylim,tak na Slovensku je zrusena povinna vojenska zakl.sluzba zrusena skoro 10r.
Dotycna pisala ze ma muza profesionala-ti co boli kedysi ako zakladaci na vojne poznaju takych ludi pod pojmom ,,lampasaci..
Rozdiel medzi lampasakom a obyc,vojakom zakl.voj.sluzby je obrovsky-a to nevravim ak nastupil k armade v posl.10tich rokoch-nemohol zazit potom tu pravu prichut vojny,aj ked v 35tich rokoch by som predpokladal ze ho este zakl.voj.sluzba chytila,lenze ako pise dotycna,bol na skole a to mohol aj nemusel byt ako obycajny vojak zakladak.
Kedze ma hodnost a voj.skolu,je pravdepodobne ze bol cviceny prave na buzeraciu muzstva a je to uplny rozdiel oproti situacii ked je niekto zakladak (nie profesional) = velke nic.
Kym lampasaci mali krasny zivot,tak obycajni zakladaci odstrihavali ,,meter,, aby sa z tej pakarne dostali.
Ale to vsetko pochopi len ten co si tym presiel.
Nic to na tom nemeni ze 35r chlap by mal byt sebestacny a mat svoj vlastny nazor.

medveckaeva
22. dec 2013

Moj príde z prace tak na hod bo dve a de na šport a pak pivo a vracia sa pred polnocou. Alebo ide na šport z prace a príde kol deviatej. Cez soboty má zápas a napr ece nie je doma vobec. V nedeľu dospava alebo de za prvou dcerou. Občas navari on a občas ja. Alebo dáme donasku. Malému sa venuje pol hod rano alebo ked ho stihne hore, tak pol hod večer. Keby neuklada občas kocik do auta, tak ani nevie ako vyzera. Ja sa staram o malého popritom spracem koľko sa dá pri spunovi, kt sa učí behat as kt treba chodit von. Písanie či volanie sme obmedzili bo mu to vadilo. Tiez sa spyta co robíme len vtedy, ked mu ja nenapisem. Chodi na nakup. Chleba a pomazanky a tak. Lenže to vždy opinda, bo ja som doma a dle neho nemam co robit, mam si chodit sama. Najracej by bol, keby som uz chodila do roboty abych sa nenudila doma bo starat sa o decko nic neni. Ved on pracuje a je unavený. Ja sa staram len o seba bo raz za mesiac dem na mihy a raz na nechty. On je každý piatok v saune. Ale ved musi aj oddychovat. Tiez stojim občas za picu bo som na ňom závislá a ... Proste chlap. Teraz sa zamysli. Menila by si svojho za môjho? Ne v zlom samozrejme. Tiez študujem vysokú. A ted budem mat státnice. A on de na mesiac na dovolenku a netankuje ho, či sa budem mat ako pri malom učiť

tyssa
22. dec 2013

citala som len uvodny prispevok, ale mam pocit ze v dnesnej dobe je pomaly stastie natrafit na normalneho chlapa /je tu velmi vela tem, ktore sa az zle citaju,../- tvoj chlap je egoista a od dokonaleho ma daleko,...
ja povazujem za normalny standard nepit, nefajcit, nebyt vulgarny a nasilny, spravat sa k zene s uctovu, pomahat s detmi a v domacnosti,..
manzel, aj ked je pracovne vytazeny ide z prace hned domov /este zavola, ci netreba nieco kupit/, venuje sa detom, starsieho uspava, bezne pomaha s upratovanim a aj okolo domu /tam zase pomaham ja jemu 😀 /, oddychovat chodime spolu aj s detmi - plavaren, prechadzky,.. ihriska, akcie pre deti,..na velke nakupy chodime spolu-tlaci vozik 😀 , ked su deti chore-tiez sa starame spolu /ja davam lieky, on zabava alebo sprchuje, ked sa pozvracaju-toto robi aj ked rano vstava o 4 do prace, a deti sa pozvracaju o 11 v noci/, cez den si volame minim. 3 x a ked je na nocnej aspon 2x vecer, ked sa zdrzi tiez zavola, -ja som toto robila tiez, ked som chodila do prace /o mesiac nastupujem naspat,../ - povazujem to za normalne, nie je to kontrola, mame 2 chalanov a ja pevne verim, ze ked od detstva vidia, ze rodicia sa k sebe spravaju s uctou a laskou, ze sa respektuju /na vacsinu veci mame rovnaky nazor/, ze aj ked su chalani-maju pomahat aj v domacnosti /pomahaju uz teraz ako deti, aby si zvykli ze je to normalne/ ze snad sa na nich nieco nalepi a nevyrastu z nich egoisti,
ps-manzel je fesak, ale vyburil sa v mladosti /ja tiez 😀 /, preto uprednostnujeme rodinne zazitky pred individualnymi akciami s kamaratmi-a kedze nepijeme ani by sme asi nezapadli 😝

majka99999
22. dec 2013

@tyssa takto nejako by to malo byt. 🙂 natrafit na takeho muza je niekedy tazsie, ja som radsej vyberala rozumom, ze ci zvladnem tie drobne chybicky, co sa mi po par rokoch vztahu budu zdat uplne otrasne povahove crty. Niezeby som ho nelubila, ale proste viem, ze su veci, ktore chlap na sebe nikdy nezmeni a ak, tak na to treba tvrdy vycvik. Napokon, zena tiez, hoci ked sa stane matkou, tak vela zo seba potlaci.

minnie55
22. dec 2013

@comatsu vyjadrila som svoj názor, je mi jasné, že s ním nebudeš súhlasiť. Ale napísať, že keď chlap nemá žiadne chyby, tak si ich na ňom žena vymyslí...no nehnevaj sa. U nás na Slovensku platí, že ak chlap nepije a nemláti ženu, tak je dobrý. Tým sa treba riadiť ? Toto je merítko na dobrého chlapa ?No, podľa mňa nie. Vieš si predstaviť, ako sa cíti žena, ktorá má na starosti komplet celú domácnosť a deti a ešte aj chlapovi kolo zadku musí skákať ? A on strávi väčšinu času tým, že hrá počítačové hry ? No...ideálny chlap, to len my ženy vymýšľame, že ?

cecil36
22. dec 2013

@medveckaeva preco si s nim? Co ti tento vztah dava? Ved ten chlap ta ma uplne v pazi 😒

cecil36
22. dec 2013

@tyssa presne ako u nas 🙂

tyssa
22. dec 2013

@majka99999 ja som mala stastie, s muzom sme sa zoznamili, ked som mala za sebou 2 nevydarene vztahy /1x manipulator, 1x lenivec - obaja pili, aj ked nie pravidelne, obaja sa chodili von bavit, obaja ocakavali ze budem ich sluzka, cize nevedela som si predstavit, mat s nimi deti, je pravda ze som s nimi chodila z trucu, mozno sa mi pacili ale laska tam nebola/, cize ja som si povedala ze radsej sama, ze proste nemam stastie- a bum, do manzela som sa zalubila na prvy pohlad, obaja mame chyby, ale vieme ich na sebe tolerovat, vieme sa rozpravat a riesit problemy atd,.. pri manzelovi nemam uzkost ze som dala slub -do konca zivota, fyzicky ma pritahuje aj teraz, co sa tyka nazorov na veci-tie mame rovnake na vacsinu veci, jednoducho sme na jednej vlnovej dlzke 😀 , tiez mame problemy-netykaju sa manzelstva, ale snazime sa ich riesit a drzat spolu,...

augustovkaa
autor
22. dec 2013

@medveckaeva úprimne nemenila by som

augustovkaa
autor
22. dec 2013

@tyssa takto nejako si to predstavujem

augustovkaa
autor
22. dec 2013

@cecil36 som s ním lebo ho mám rada a chcela som vedieť či jeho chyby sú len kozmetické chyby krásy

augustovkaa
autor
22. dec 2013

@annie6 aj ja si myslím že zavolať že prídem neskôr je normálne

augustovkaa
autor
22. dec 2013

@canama ja mu tiež volám keď sa zdržím alebo pošlem sms, ide o pocit kludu nie o kontrolu

everex
22. dec 2013

@augustovkaa Jasne ze to bude ked mu to umoznujes..:D ale tak ako si naucis tak mas a sa mi zda ze nemas dve ale tri deti

zeriempizzu
22. dec 2013

No ja teda neviem co je nenormalne na tom ze manzelka chce po muzovi aby jej zavolal ako ide den, ci aby ohlasil ze sa vecer zdrzi a dokedy bude - ved su rodina a maju zodpovednost za deti spolu i voci sebe!! Ak by moj chlap siel na pivo a neozve sa ze zostva dlhsie, zomriem od strachu. Ale dnes je moderna "tolerancia" - a potom sa cudujete ze ste si nevsimli ze muzi maju bocaky!
Rovnako so zajednavanim terminov ci u lekara alebo do servisu - ved sme rodina, tak nie je hanba ak jeden vsetko organizuje a druhy povedzme potom uz len dokonci - sme tim a navzajom sa doplname.

S tou vymenou oblecenia mi to ale pride cudne... Ale tak ked je tak nauceny, tazko zmenis...

augustovkaa
autor
22. dec 2013

@zeriempizzu som rada že nie som jediná čo si myslí že zavolať že prídem neskôr a asi kedy je normálne

janinah
22. dec 2013

@augustovkaa z 90% riešiš "hlúposti",je x-žien,ktoré majú na krku chod domácnosti + deti,lebo jednoducho majú na to lepšie bunky ako chlap a jeden v rodine musí byť "generál" 😉 ide len o to robiť to s ochotou a láskou pre svoju rodinu /slobodná kamoška 50tnička by všeculinko toto rada robila,len keby nejakú rodinu mala,bavili sme sa o niečom takom/ za ostatných 10% si môžeš sama-ak nenachystáš ponožky a slipy,tak nech ide bez nich alebo v tých včerajších smradľavých,ak neobjednáš pneumatiky,nech chodí na letných,však sa spamätá 😉 ak prijmeš radu od 21r. vydatej 50tničky- zmeň svoj prístup 🙂

mima4
22. dec 2013

@tyssa
@majka99999

dievčata, spominate, ze je tazke natrafit na fasa chlapa, ale ja mam pocit, ze zeny ani nehladaju toho fasa chlapa..a uspokoja sa uz s "hocicim".
Teraz to vyznie hrozne a mnohe ma tu za to odsudia, ale tak ako niektorym nekompletnym a necharakernym muzom drbe z nedostatku sexu ci inych dobrodruzstiev a vychrapu sa aj neviem s kym..tak niektorym labilnejsim zenam sibe z ich tuzby po manzelstve, rodine a detoch..a beru "čo pride" a potom zrazu ze NECHAPU 😀
Dnes sa hovori "čo tolko vyhutuje, ostane starou dievkou!!", potom sa pravdaze este takato zena znevazuje, však kolke slepice z tadeto maju nazory typu "je zatrpknuta, zavidi, stara dievka,.." a pritom ony same maju nefunkcne vztahy, nasledne nezdravo sa upinaju na deti...
Potom jasne, ze zeny vypnu mozog, stratia svoje sebavedomie a idu do vztahov, v ktorych nebudu spokojne.

medveckaeva
22. dec 2013

@cecil36 koli synovi

mima4
22. dec 2013

@medveckaeva prosim ta ako dlho ste pred svadbou chodili? Nevidela si vtedy aky je?

augustovkaa
autor
22. dec 2013

@janinah nemyslím že hlúposť jazdiť v zime na letných gumách a hrať sa celý víkend na počítači kým žena musi stíhat domácnosť dve deti a školu

zuzkaanicka
22. dec 2013

@mima4 presne si to vystihla ... ale neprekvapuje ma to, Tvoje prispevky sa mi snad vzdy pacia-maju hlavu, patu 😉

medveckaeva
22. dec 2013

@mima4 nie sme zosobaseni. Sme spolu šiesty rok. Bol iný. Ale ľudia sa menia

mima4
22. dec 2013

@medveckaeva kedze si stale slobodna zena, tak mas cestu volnu prec od neho. Nedovol, aby z tvojho syna vyrastol zatrpknuty clovek, ktory v podstate ani nemal otca, len videl trpiet svoju matku. Tvoje dieta si zasluzi pokoj, harmoniu, lasku... Vies, dieta je vnimave a vidi, ze jeho mamka sa trapi, je smutna..ze proste jej vztah s tatkom nefunguje a tatko nema zaujem o rodinu, ma vlastny zivot. Ked tvoj priatel nechape, co je to rodina, nema zmysel pokracovat v takom vztahu.

medveckaeva
22. dec 2013

@mima4 neni to jednoduché rozhodnutie. Ale su dva dni pred vianocami a ja balim a odchadzam k mame