icon

Dokonalý život mojej švagrinej

8. okt 2022

ahojte, na zaciatok sa chcem ospravedlnit za tento prispevok pretoze viem ze ma mnohe zan odsudite ale ja jednoducho potrebujem niekde zo seba vyliat ten hnev alebo zavist alebo ja neviem co to vlastne je..Som vydata 6 rokov a mam trojrocneho syna, mam jedneho brata ktory je s manzelkou uz 11 rokov a maju 6 rocnu a 2 rocnu dcerku..so svagrinou sme vzdy vychadzali dobre ale z mojej strany je to cisto o tom ze ju tolerujem len koli bratovi..resp. tvarim sa ze sme kamosky a ze ju mam rada ale v skutocnosti nemam..ide o to ze mi lezie na nervy jej dokonaly zivot..vychadza jej proste v zivote vsetko..uz len to ze je manzelkou mojho brata je obrovska vyhra lebo on je uzasny clovek a ma ju strasne rad skace okolo nej ako psik..je vysoka stihla..a to sa vkuse napchava sladkostami..cvicenie jej nic nehovori aj tak vyzera stale ako z katalogu..pochadza z usporiadanej rodiny obe dcerky ktore maju s bratom su uzasne krasne zdrave dievcatka, ma super pracu ( no teraz nie lebo je na materskej ale uz sa tam na nu tesia ze o rok sa vrati( financne su na tom skvele, moj brat dobre zaraba plus ona zdedila pozemky a dom po starych rodicoch co popredavali tak sa maju ako v bavlnke.l..proste zije zivot o ktorom som vzdy ja snivala..ja mam muza ktory cim dalej tym viac inklinuje k alkoholu, jeho rodina je prenho viac ako ja zo synom..my sme na druhej kolaji, financne sme na tom dost biedne kedze manzel ma dlhy z minulosti o ktorycgh som nevedela ked som si ho brala a teraz ich splacame..moj syn je jedno uplakane ukricane dieta a nic sa tym nezmenilo ani po nastupe do skolky..kazde rano je to boj aby som ho tam vobec dostala s tym ze tam potom dokaze vkuse prerevat aj tri hodiny..ucitelka uz vyjadrila podozrenie na autizmus ..kym brat so svagrinou maju kazdy svoje nove auticko my mame stare ktore sa nam stale kazí, kym oni maju dom so zahradou my dvojizbak v idiotskej stvrti ...kym oni chodia na dovolenky k moru, my maximalne k svokrovcom na zahradu..kym na svagrinu v praci cakaju kedy sa uz vrati ja si neviem uz pol roka najst pracu..proste neviem ako mam pracovat s tou zavistou co citim..svagrine sa uz vyhybam ako sa da..ale nemozem uz vidiet ako sa bude chvalit zase novou kabelkou alebo cizmami, alebo tym kam v zime vyrazia lyzovat..je mi z nej fakt zle..ale aj zo seba

Strana
z8
leskovael
12. okt 2022

@maria07121963 ďakujem ti teda za potlesk...to si nemusela..

irsina83
12. okt 2022

Ja mám taký pocit, že problém je v tebe a tvojej nespokojnosti samej zo seba a tvojho života. Evidentne ona ti nijak neublížila. To z akého zázemia pochádza za to nikto nemôže. To, že majú dobrú prácu = asi majú aj dobré vzdelanie. Ona si podľa mňa neuvedomuje, že sa nejak vychvaľuje. To, že sa majú radi, to je prirodzené, on ju má rád tak ju obletuje. Tak by to malo byť medzi manželmi.
Skús veci meniť u seba. Choď so synom na vyšetrenie ku špeciálnej pedagogičke. Keď sa ti nedarí nájsť prácu rak skús si cez úrad práce rozšíriť kvalifikáciu. Môj sused využil všetky možné kurzy a teraz má perfektne platenú prácu.
A čo sa týka tvojho manžela… to je na tvojom uvážení, s alkoholikom sa ťažko žije. Ty musíš vedieť či s takým človekom vydržíš.

tina2404
12. okt 2022

Závisť je najhoršie vec co robíš. Co tak začať zmeniť vás život tak aby ste boli v ňom vy šťastná. Na čo vám.je alkoholik? Vaše dieťa plače ale je ZDRAVE. Teraz všetky mamičky co majú choré dieťa majú závidieť. Co ak to dieťa je placlive z nervozity z vás. Prečítali str si po sebe čo ste napísali. Polka veci sa dž zmeniť keby chcete a nie len zavidite. Chodia k moru a ? Tak chodia. Ja mam 30 môj muž 33 pri mori sne boli prvýkrát aj sp synom ZŤP. Mam vyplakavat ze mam dlhý lebo všetky pomôcky mu hradime my a vzali sme na to úver mame hypotéku ledva vyjdeme auto mame staré. Ale mame nás poklad síce nie zdravý ale náš a šťastný. Nezávidíme aj okolo nás chodia na dovolenky pobyty majú nové autá. Ale nie všetko materiálne vám prinesie šťastie. Nová kabelka vás obijme? Nové auto sa na vás usmeje a povie ľúbim ta mama? Buďte vďačná za to co mate a ostatné sa dá zmeniť keby chcete.

bolcari
12. okt 2022

Nečítam ostatné odpovede nemám na to čas ale píšem prvé čo mi napadlo v súvislosti so synom, on cíti z teba nervozitu, hnev, stres...a preto je taký uplakaný..skús sa zamerať na neho, viac sa možno mu venovať, ukázať mu lásku, choďte na prechádzky, na výlety do prírody, neviem aký máte vzťah s mužom, ale nehadat sa pred synom..všetko to na neho vplyva..možno to pomôže..držím palce aby sa nepotvrdili autizmus

mircalla
12. okt 2022

Nuz, nie svagrina je tvoj problem. Ty nemas rada samu seba. To je tvoj problem a pricina tvojej frustracie a pripadnych neuspechov ci sklamani. S tymto negativnym postojom a ubitym egom to ine ani nebude. Zacni od seba, neries svagrinu.

annamalaga
13. okt 2022

8 strán a aj tak neodpisala, ktovie, či to číta ešte.

slamuska
13. okt 2022

@lindous súhlasím

luizina
13. okt 2022

@annamalaga akurat na to pozeram, vcera som precitala asi 3 strany a potom uz len hladala aj nejaku odpoved od autorky, ale nic a dokonca sa mi zda, ze presne takyto isty prispevok tu bol pred casom..

mamaselu
13. okt 2022

@ropucha6 dobra otazka, na zamyslenie 👍

monika2503s
13. okt 2022

To ozaj nevidíte, že je to vymyslené?

bambinomio99
13. okt 2022

Keď prestanes závidieť a začneš riešiť iba samu seba a venovať sa svojmu dieťaťu tak sa ti zlepší aj život

jankak055
14. okt 2022

Nezavid ved ma dobru pracu. Ak sa dobre stara o deti a o manzela o domacnost nieje o com. Dopraj druhym a bude dopriate aj tebe 😉

kotulicek
15. okt 2022

@erika237 hej hej toto mas pravdu.

ckatka
18. okt 2022

@mimka1402 ďakujem.
Trošičku prehnane aby sa uvedomila ale veľa je naozaj tak....

Strana
z8