Domáce práce počas sviatkov
Dievčatá, tie čo nie ste veriace a tieto sviatky nemajú pre vás žiadnu hlbšiu hodnotu ako to máte s domácimi prácami počas ich trvania keď žijete v paneláku? Vysávate, periete ak treba alebo počkáte kým skončia sviatky? Ja by som si rada teraz upratala keďže je manžel doma a môže zabaviť deti, ale hovorí, že to mám nechať na iný deň aby susedia nešomrali. Akurát mne tu kútik od nervov trhá keď vidím ten bordel všade ( sme po sťahovaní, včera manžel ešte nejaký nábytok skladal, všade je natrúsené z toho, kôš na prádlo plný... )
Vzdy som upratovala a upratujem aj cez sviatky ked treba. Sice nevysavam v case stedrej vecere ale vsetko ostane robim vtedy ked treba, aj periem.
boh ti nezakazuje normálne upratovať 🙄
Normálne robím všetko čo treba keď treba vysavam periem púšťam mycku
Nie som veriaca, robím kedy mám chuť a čas. Tuším na veľký piatok by sa nemalo robiť so zemou.
Normálne vždy robím vtedy, keď potrebujem. Neriešim sviatok - piatok.
Ja robim ked potrebujem, aj v nedelu alebo vo sviatok. Skor sa snazim brat ohlad na susedov, ze nebudem klepat rezne o 6,00 rano alebo vysavat o 23,00. Upracem ked je treba, dnes som tiez pustala pracku, aj varila, vysavat budem asi tiez.
Nie som veriaca a ci su moji susedia, absolutne netusim. Upratujem/periem, kedy treba. Takze aj cez sviatky. Navyse chodime s muzom do prace, potrebujeme ciste uniformy. Hadam to nebudem prat v rukach, lebo suseda ma Velky piatok. Jasne, ze nezpnem pracku o 6. rano alebo 23. vecer.
Na velky piatok sa jedine nema robit so zemou sadit kopat a pod. tak vravela moja babka.vsetko ostatne je povolene... u nas ide pracka aj susicka od rana po obede uz aj umyvacka.utrela som prach umyla kupelnu zachod a dlazky lebo na vikend ideme po navsetvach..
Nerobim. A som empaticka aj voci inym susedom, ktori su veriaci.
My sme veriaci a normálne upratujeme aj v piatok aj v sobotu. Prikázaný sviatok je len na veľkonočnú nedeľu.
Ak by som mala normalnych susedov, tak neriesim. Ak ale viem, ze by s tym mali problem, tak by som asi hlavou mur neprebijala, ak by to nemalo zavazny dovod, nestoji to za to, upratala by som sposobom, ktory nie je hlucny a brala to ako laskavost z mojej strany k nim, o ktorej sa nemusia nikdy dozvediet. Lepsie je zit v ohladuplnom prostredi.
Neriešim to ,viera je o niečom inom nez o neupratovaní
Od rána upratujem a prala som 2 práčky. Čo má panelák, susedia a sviatok spoločné s mojim upratovaním a praním?🤔
Ja som práve doumyvala dlážky a máme upratané. Poriadok budeme udržiavať, ale keď bude treba nevidím problém povysávať napr.
Normalne mozes upratovat, piatok a sobota nie su prikazane sviatky, ak na to myslis. Radsej to chytro povysavaj, lebo Ta od nervov vykoti.
Mužovi odkáž, že namiesto mudrovania to už mohlo byť upratané a všetci spokojní.
Akurát malujeme v dome...ale naši sú v bytovke a pod nimi susedia práve skladajú a vŕtajú novú linku. Robiť treba keď je čas.
Prave som dovysavala a doprala
Neriešim, úprimne som voči týmto veciam asi dosť ignorantská a ani neviem, ktoré sviatky sú prikázané a že by sa vtedy nemalo upratovať... tak či tak, ja netuším, kedy susedia perú či vysávajú, takže predpokladám, že ani oni nepočujú nás pokiaľ nie je čas nočného kľudu, kedy je všade ticho 😅
Tak teda vypínam telku a idem na to 😂... Pred tým sme žili v paneláku kde bolo veľa dôchodcov,mladé rodiny sme tam boli len dve. V domovom poriadku bolo toto upratovanie počas sviatkov upravené, raz som si nedala pozor a zapla vysávač už robila domovníčka s mužom poriadok , ale tu v domovom poriadku nič také nie je.
Ja sice byvam v dome, Velku Noc absolutne neoslavujeme, ale na tvojom mieste by som vobec neriesila susedov a sviatky a normalne robila/upratovala. Zariad sa podla seba 🙂
Normálne som dnes umyvala dlážky a pustim práčku.. konečne je muz doma a hra sa s deťmi tak si užívam ten kľud pri upratovaní
Sme veriaca rodina z paneláku.Dnes tu široko daleko nepočuť vrtačku,vysavač a dokonca ani hudbu.Nemyslím,že v tomto nečase všetci susedia odcestovali,len sú jednoducho ohľaduplní k tým,ktorí dnešok potrebuju prežiť duchovne.Robiť sa bude zajtra myslím prať napríklad a robilo sa včera,dnes a nedeľa je tu pokoj.
Normálne ako každý iný deň. Ale my máme normálnych susedov, nikto to nerieši, či periem, alebo vysávam, alebo klepem rezne (ozaj, ten zvuk je cez sviatky podľa manžela povolený, alebo rezne na nedeľu treba naklepať vo štvrtok? 🤭). Ak sú voľné dni, snažím sa hlučnejšie veci doobeda, lebo poobede si veľa ľudí ľúbi schrupnúť - deti, starší, ale aj môj chlap si rád poležká.
@janinah My mame tiez tichucko, ja dnes bezne prace robim, ale nevysavam a neperiem. Podlahu zotriem namokro, koberce takmer nemame.
Pokiaľ nebudeš vŕtať a hucat s niečím celý deň je to podľa mňa ok. Tiež pôjde roboticky vysávač, máme mačky, takže aj chlpy. Aj umývačka ide. Zas ono bežné práce nejaký veľký hluk nerobia. Ja nikdy od susedov nepočujem práčku a vysávač len keď vysávajú na chodbe. Keby mi tu niekto celý deň zabíja nábytok, to by mi už vadilo
Koho preboha rusi pranie a vysavanie susedov? To su v niektorych bytovkach steny z papiera? Absolutne neregistrujem kedy susedia vysavaju a peru a ked som aj nieco zaregistrovala , tak to urcite nebolo nic co by ma mohlo nejak obmedzovat alebo rusit v hociaky den.

Som veriaca a normalne som dnes pustila pracku, dokonca som musela na chvilu aj vysavac zapnut a uplne normalne fungujem ako v iny den.