Dovera v manželstve
Áno neviem ako to poriadne opísať ale mám problém s dôverou k môjmu mužovi...stalo sa to asi pred rokom , ja som to aj v nejakej skupinke asi opisovala ..ako nepodviedol má áno nič , dokonca ani neoklamal ale niečo sa vo mne zlomilo ja neviem ...a možno to je veľká sprostosť , vzhľadom na to že sa ani poriadne nič nestalo ...
Mali sme chorého psa , odišli mu obličky ( člen rodiny, žiadny živý zvonček), každú chvíľočku musela von , aj v noci ,kto mal takého psa vie, kto nie radšej nezazit ...a máme dve malinké deti , pred rokom to jedno nemalo ani rok a je strašné strašné náročné dieťa ..vstáva od malička 4:30 Max 5:00...obe deti mi veľmi plakali , samozrejme pes každú chvíľočku von , a môj muž išiel piť so susedmi , ho pristavili...napísal mi že príde zachvilocku, aby som sa nebála ..vedela som s kým je , kde je ...ale zúfaly človek ,robí zúfalé činy (tak sa to hovorí?)..malý reval celý večer, noc..o 1 ráno som mu začala vyvolávať , písať nech príde že potrebujem pomôcť..on vedel že mu volám nezdvihol...o 3 ráno zúfalá skoro s plačom po 20 zmeškaných hovoroch a asi 5 správach som šla pre neho aj so psom ktorý potreboval ísť každých 15 minút von..vedela som že mám asi hodinu na spánok...v očiach susedov som sa strašné ponizila ...jeden potom rozprával s mojím mužom že sa k nemu chovám ako k handre...mňa to dorazilo , ja svojho muža takmer nepotrebujem..o deti sa starám , o psov , všetko sama..po nočnej si môže spávať celé dni ...dokedy chce ..nákupy všetko si riadim sama .ale vo mne sa tým niečo zlomilo , tým že som ho potrebovala a nezdvihol...susedovci deti nemajú , nemajú zvieratá ..ale on sa má ani nezastal ...snažil sa mu to akože vysvetliť že som mala problémy doma , ale nič iné...a hovorí mi že ma nemajú zato radi lebo som pre neho prišla...on ani neprizná že najväčšiu chybu v (mojich očiach) spravil on...že má nezdvihol...vedel že mám problémy...
@cicikmicik možno susedia tiež raz budú mať deti a psa a pochopia, ako si sa vtedy asi cítila, zažila som niečo podobné, nás pes tiež takto zomieral, ja 3 deti, manžel na tyzdnovke preč, áno bolo to hrozné, ale teda ja som nemusela ísť preňho k susedom, vykašli sa nato a skús manžela viac zapojiť k deťom, napr. jedno poobedie choď cvičiť a jemu nechaj deti, aj ty potrebuješ vypnúť, možno budeš viac v pohode a aj vás vzťah sa zlepší
@panelacikova ale nie, nevidim stale len pozitiva. to, ze uz sa netrapim nad niektorymi vecami, suvisi asi s tym, ze som mala minuly rok dost vazne zdravotne problemy a uvedomila som si, ze niektore veci proste nemusim tak prezivat, lebo som za stihacku a hysterku a len skodim sama sebe. my ale doma riesime ine problemy, preto aj toto vnimam tak, ze sa autorka trapi uz rok a asi aj zbytocne. ak sa to teda neopakuje stale...
co sa tyka toho, ze on ma "vybeh", ona nie, to je problem mnohych manzelstiev, ak si to nevykomunikuju a nenastavia nejake pravidla. takze skor by som smerovala riesenie vztahu dopredu, ako sa stale vrtala v tom, co sa stalo pred rokom. z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze za ten rok ma kazdy svoju verziu, svoju pravdu a svoje vnimanie, ako to bolo a malo byt. a to pocity len zhorsuje, cim viac sa v tom clovek vrta.
Hm...a je to ozaj iba toto jedno sklamanie?jedna situacia?
Mne pride,ze si sklamana zo svojho manzela,jeho egoizmu celkovo.
A zase,preco mam pocit,ze silou mocou chces byt v rodine,v manzelstve taka samostatna?
Aky to ma zmysel "nepotrebovat"manzela na nic?
@danulicek z čoho usudzujem, že od šťastia to má asi dosť ďaleko. zdravotné problémy človeka naozaj veľmi zmenia. ale zase neviem... ak mi vzťah neprináša všetko, čo potrebujem, tak ho vnímam ako zlý aj napriek zdravotným problémom :( sama mám problémy a práve tie mi pomohli uvedomiť si, že nechcem v bývalom vzťahu zotrvať.
@terezka1947 ale veď ja ho potrebujem ale chodí do práce , ,keď je doma je UNAVENY,ja som doma a on chodí do práce ,🙈....cez víkend si tiež koľkokrát niečo podohaduje a ja keď chcem aby mali moje deti život nejaký riešim si sama.a tým že moje dieťa je veľmi náročné , on potrebuje veľa podnetov on sa nemôže nudiť ..ale zas nechcem povedať že s nami netrávi žiaden čas to nie..ideme aj na výlet , aj sa stará o dvor...aj uvarí keď chce
@panelacikova ano, uplne suhlasim, vnimam to rovnako a aktualne nieco podobne riesime aj my doma. lenze u nas to nebola "jedna vec", ale viedlo k tomu "vela veci". ale to je iny pribeh.
preto tu vyvstava otazka, ci autorku sklamalo jednorazovo len toto a nevie to "pustit z hlavy" alebo ma pocity nespokojnosti vo vztahu dlhodobo z viacerych situacii. a ci naozaj je problemom len to, ze si ju pred rokom nezastal pred susedmi a nezdvihol v kombinacii s tym, ze ona je na materskej v jednom kole a mozno aj dost slusne vyhorena (mnohe sme boli, to je fakt). alebo v nom nevidi dlhodobo oporu, pomoc, pripadne on si zije svoj zivot a na rodinu kasle...
@cicikmicik no tak to už je druha vec, keď ti tak skaredo hovorí. A je toho viac. Potom ti rozumiem, že si dospela do bodu, do akého si dospela. Len čo teraz. Budes trpiet pre rodinu alebo ukoncis vzťah? To sú odpovede, ktoré musis najst len ty. V každom prípade, ak si ta neváži a slovne povie kadečo, je to už ozaj na zamyslenie.
@cicikmicik v núdzi poznáš priateľa-manžela....chápem tvoje pocity. Proste mužovi vyhovovalo chlastať so susedmi ako pomôct doma žene..a to tak , že ani nedvihne...veď musel vedieť aká je situácia doma. Bol neempatický...neznášam , keď ľudia nemajú v sebe ani štipku empatie. Záleží ako ste si to aj vydiskutovali, ale asi nič moc, keď prešiel rok a stále ťa to zožiera...na tvojom mieste, by som šla von s babami a dobre si to užila a manželík doma, behať okolo detí a psov
@cicikmicik ja si myslim, ze povod tvojich pocitov je prave v tom - je toho viac. To, ze ti nebral mobil, nereagoval na SMS a viac mu zalezalo na tom, ci sa urazia susedia, ako na tom, co si o tom myslis ty, bola len posledna kvapka do pohara.
@cicikmicik pripájam sa k ostatným ženám. vzťah máte naštrbený a nielen tým, že chlastal v danú noc s kamošmi. ale aj to, ako sa k tebe správa bežne.... akože mňa by raz nazval jeblinou a nech si ide na tú dovolenku sám...
Ja si tú tému pamätám, tiež tu na fóre si to písala a to odvtedy ťa to trápi? Nič iné sa medzitým nestalo?
@cicikmicik no za mňa - ak toto riešiš ROK, tak si šťastná žena, lebo to znamená, že nemáš väčšie problémy 😀
a teda jasné, nasralo by to v danom momente aj mňa, asi by som to manželovi dala vyžrať pár dní, možno týždeň, alebo pri nejakej najbližšej príležitosti by to bolo "aký požičaj taký vráť", ale aby som sa tým zaoberala rok, tak to ani náhodou.
A že ma susedia nemajú radi? Ak je to skutočne len kvôli tejto jednej jedinej veci, tak sú u mňa chudáci a nepotrebujem byť v ich spoločnosti. Ak to bolo ale niečo viac - napríklad opakovane si vyrobila nejakú scénu, alebo teda bohvie čo im tvoj muž narozprával - tak to je na zamyslenie, či netreba niečo na sebe zmeniť (ak ti teda záleží na ich názore, lebo ja by som mala na háku čo si o mne myslia susedia) alebo sa možno ukázať v inom svetle...
@sissy27 nie opakovane nie, vždy ich milo pozdravím , len vtedy raz keď som si dovolila pre neho prísť o 3 ráno ...odvtedy sa nič nestalo medzi mnou a susedovcami ...a aj to že som došla pre neho bol prúser , si to uvedomujem, dokonca aj keď som tam išla som vedela že to bohvie čo nebude...ale aby mu potom rozprávali ako je pod papučou ,aká som harpia a tak podľa mňa dosť ..nemajú deti , nemajú zviera...žijú úplne inak
@medulienka81 vedel aká je situácia hodinu pred tým sme spolu volali , ked šiel z práce, vedel že pes je zle že stále von s nim..malý nespí...vedel že sa nezastavím aj tak šiel...keby šiel a príde za hodinu som ticho aj keby nezdvíhal ...ale on ani nezdvíhal a ani neprišiel...a vôbec si to neprizná ..zahanbila som ho pred susedmi 🤷
Problémy sú tam viaceré a ono sa to len zbiera a zbiera.
Ináč verím že si bola na nervy, ale v akom zmysle by ti doma pomohol ožratý chlap s dieťaťom alebo psom v tej chvíli? Na tú tému si pamätám aj ja a keďže máte dvor, ja by som toho psíka v tej chvíli dala von a nie lietala s ním hore dolu. Ale čo bolo, bolo.
Tvoj chlap by si tiež mohol určiť priority, neviem či tá pijatika bola v tej chvíli neodkladná, že sa jej musel zúčastniť. Ale hold, aspoň človek vidí, čomu dal prednosť. Alebo možno len musel aj on trošku vypnúť, keďže to máte doma náročné.
Hlavne si treba s manželom vydiskutovať čo a ako bude na prvom mieste v budúcnosti. A ty sa musíš cez to nejako preniesť. Lebo nemá význam aby si to ťahala roky so sebou...a vyčítala dokola to isté, lebo potom padnú už aj nadávky, ku ktorým tvoj drahý už aj inklinuje.
@vilma7 nemohla som ju pustiť na dvor nemali sme dobrý dvor utiekla by , bolo to tzv bojové plemeno , nechcela som riskovať. ..aj keby nič nespravila ale utiekla by a niekde by s bolesťami umierala sama...keďže bolesti mala už vtedy
@vilma7 vieš aspoň by ju vencil...stačí keby stal a držal ju na voditku 😄 nemusel nejaké úkony robiť kol toho...o malého by som sa postarala
@cicikmicik ja neviem či je to taký hrozný prúser, proste praskli ti nervy... keby boli normálni, tak si pofrflú, ale nie že už ťa kvôli tomu nemajú radi. Tam bude niečo iné - a ja tipujem, že to je práca pána manžela, ak sa s nimi stretáva, tak zrejme o tebe nehovorí veľmi pekne. Hlavne teda keď tebe neváha vulgárne vynadať, tak pred susedmi asi nespieva ódy o tom aká si úžasná.
@cicikmicik hovoríš že mu nemôžeš veriť. Ochladli aj tvoje city k nemu? Fungujete inak normálne? Lebo ja som raz tak ublížil priateľke a nemohol som sa jej potom ani dotknúť. Ako je tonu vás?
Neverím ,že toto je jediný problém vo Vašom vzťahu a ešte k tomu to riešiš už rok .Tam bude toho viac .Sama vieš kde je pravda.Toto je už je len taká ,,maličkosť ,,kvôli čomu si založila diskusiu .Raz ide piť,píšeš nechodí PRAVIDELNE a ty sa s tým zaoberaš rok ?!No neviem ...
@cicikmicik podla mna je problem ze robis vsetko sama, ako sa to hovori ? za dobrotu na zebrotu.. ked si nevazis sama seba ani ini si nebudu... nocna ne-nocna nech pekne pomaha, ty nemas nocne pri dvoch uplakanych detoch, psovi co je nocny tvor atd?? susedov mozes okaslat... fakt sa divim ze to Ta najviac trapi... by mi bolo jedno co si myslia ludia co v noci popijaju a balachaju aj suseda co ma doma mladu rodinu.. zacni od zakladov, nerob zo seba sluzku, take zeny si naozaj nik nevazi a ver mi paradoxne si muz vazi zenu ktora si vazi seba a nenecha zo seba robit obetneho baranka. V rodine maju makat vsetci na spolocnom stasti a nie ze zena sa obetuje a kazdy jej potom skace po hlave. Drzim prsty !
@cicikmicik tak sme sa predsa k tomu dostali. Nevazi si ta, nema k tebe uctu - toto rieste. Nie ten incident
@cicikmicik tvoj najväčší problém je ten, že on nemá žiadnu zodpovednosť. Všetko spravíš za neho. Ako píšeš: "cítim sa ako slobodná matka, on má koníčky, on chodí tam a tam. Jednoducho jemu absolutne nedoplo, prečo si ho volala a prečo si bola pre neho. Vieš prečo? Lebo to nezažil. Lebo príde domov a všetko porobené a má kopec času na svoje hobby. Tu mi sedí príslovie: Sýty hladnému neverí. A do toho susedia, ktorí tiež majú na starosti toľko ako tvoj manžel.
Tvoj manžel je lepší kamarát ako manžel a otec. V tú noc ukázal, čo mu je prednejšie. Ani sa nedivím, že stále o ňom pochybuješ. Opýtaj sa ho, ako by sa cítil on, keby bol na tvojom mieste. Ty s kamoškami piješ a on bezradný, zničený potrebuje pomoc a teba by nad ránom zaujímalo iba to, čo o ňom povedali kamošky.

@danulicek no a ako si preklenula ten stav, kedy si "očakávala sklamanie" na stav, že ho už neočakávaš? že si šťastná a všade vidíš pozitíva?