Dovolili by ste synovej priateľke prespať u vás?
Ahojte. Syn ( 22r ) dnes prišiel s tým, že by bol rad, ak by aspoň raz do mesiaca u nás prespala jeho priateľka, lebo s nou chce tráviť troska viac času. Cez týždeň sa nevidia, iba cez víkendy kvôli štúdiu. Neviem, či mu to mám dovoliť. Bývame v dome. Sú spolu skoro 3r. Dovolili by ste ?
@anonym_9fe54c za čo by sa mali hanbit a ešte slečna
@minenkaa darmo vysvetľovať ľuďom typu Aká matka, taká Katka...
@anonym_autor v žiadnom prípade 🤨🤨🤨 Mladý nech doštuduje, nájde si prácu, potom ženu a sex až po svatbe v kostole s mojim súhlasom!!!
@anonym_ef9c35 preboha 😀 ci počkaj to je vtip, chapem 😀
Potom ti synáčik kvôli tomuto odíde z domu , pokazíte si vzťahy , vezmú sa a nevesta bude najhoršia na svete , že ti vzala miláčika z domu , porodí ti vnúčatá a nebudeš u nich vítaná - lebo ani ona nebola 🙏🏼
@anonym_863c36 a teraz zastavilo kolotoč, ze? Kde je napísané, že ak u nej bude prestavať tak budú BFF? nikde. A s veľkou pravdepodobnosťou tomu tak aj nebude.
@anonym_7c2bf3 ja som zažila na vlastnej koži, aké to je, byť neprijatá, takže svojmu synovi a potencionálnej neveste by som to nikdy neurobila. Tiež ju beriem ako našu, od samého začiatku.
@dorizzz Presne, ako moja mamina. S ocinom chodili spolu od 18r a zobrali sa, keď mali 24r. Za ten čas ani raz nespala u otca doma, ani na návštevu tam nechodila. Stretávali sa u maminy doma. A po svadbe sa tiež nič nezmenilo. Max raz za čas na kávu, aj to nie každý mesiac. Ja ako vnúča som tam tiež nikdy nespala, nikdy som si tam sama ani vodu nenaliala do pohára, nikdy som tam nesedela na gauči 🤔 Vždy iba v kuchyni sme mohli byť. A čo si pamätám, tak ani ona k nám nechodila a to sme bývali 5 minút od seba. Otcova mama neprijala moju mamu a potom, keď som sa narodila ja, tak neprijala ani mňa. A presne aj moja mamina môjho frajera brala za súčasť našej rodiny od začiatku a tak isto aj ja som bola u nich vítaná od začiatku.
@anonym_9fe54c a aká som,že chcem aby moje decko bolo radsej doma v bezpečí ,ako kade tade sa von flakat?
@minenkaa Neodbočuj od témy;)
@dorizzz Presne, ako moja mamina. S ocinom chodili spolu od 18r a zobrali sa, keď mali 24r. Za ten čas ani raz nespala u otca doma, ani na návštevu tam nechodila. Stretávali sa u maminy doma. A po svadbe sa tiež nič nezmenilo. Max raz za čas na kávu, aj to nie každý mesiac. Ja ako vnúča som tam tiež nikdy nespala, nikdy som si tam sama ani vodu nenaliala do pohára, nikdy som tam nesedela na gauči 🤔 Vždy iba v kuchyni sme mohli byť. A čo si pamätám, tak ani ona k nám nechodila a to sme bývali 5 minút od seba. Otcova mama neprijala moju mamu a potom, keď som sa narodila ja, tak neprijala ani mňa. A presne aj moja mamina môjho frajera brala za súčasť našej rodiny od začiatku a tak isto aj ja som bola u nich vítaná od začiatku.
@anonym_bdf616 áno, je to presne o tom, nie o hoteli, nie o sexe, ale o tom, že sa človek cíti prijatý. Potom to presne takto vyzerá, ako u tvojich rodičov a starej mamy. To by som nikdy nechcela. A to poníženie, čo zažíva aj ten syn, že si domov nemôže priviesť hosťa.. ako keby aj on sám bol iba hosť v dome svojich rodičov.
@anonym_9fe54c aka je toto odbočka od témy
@minenkaa Hotový U- turn;)
@anonym_863c36 a teraz zastavilo kolotoč, ze? Kde je napísané, že ak u nej bude prestavať tak budú BFF? nikde. A s veľkou pravdepodobnosťou tomu tak aj nebude.
@anonym_598d30 nebude tomu tak jedine kvôli nastaveniu autorky. Už keď teraz má náhodou taký postoj, tak ju neprijme a neprijme ani žiadnu inú. Nejdem škatuľkovať , keďže sa tu veľmi nevyjadrila čo presne jej na tom prekáža, ale je možné že jej “preplo” lebo si uvedomila že jej syna raz naozaj vezme iná žena a ona už nebude number one , aj také ženy sú 😊 moj komentár bol skôr o tom , že nech sem potom nepíše srdcervúce príspevky ako sa nevesta vyhýba jej prítomnosti a ona nemôže byť s vnúčatkami a že nechápe čo sa stalo 😃 keď neprispievala/nepomahala vo vlastnom zaujme v budovaní ich vzťahu. Reč je o dospelých ľuďoch , nie o 16 ročných deťoch
@anonym_bdf616 áno, je to presne o tom, nie o hoteli, nie o sexe, ale o tom, že sa človek cíti prijatý. Potom to presne takto vyzerá, ako u tvojich rodičov a starej mamy. To by som nikdy nechcela. A to poníženie, čo zažíva aj ten syn, že si domov nemôže priviesť hosťa.. ako keby aj on sám bol iba hosť v dome svojich rodičov.
@dorizzz Asi to poviem blbo, ale nikdy som ju nepovažovala za starú mamu. Nemala nikdy ten cit a vzťah ku mne, ako mamina mama. Aj otec stále spomína na svoju svokru, ako sa tam cítil dobre a prijatý. Ale jeho sestry si tam mohli vodiť frajerov a aj ich deťom mala iný vzťah. Neviem, čím to bolo. Pritom mamina pochádza z normálnej rodiny, že ani tam jej nemalo čo vadiť. Pre oboch sú to prví aj poslední partneri, takže fakt neviem čo jej vadilo. Ale ako to tu čítam, tak ešte aj dnes sa nosia také názory. A to som si myslela, že v dnešnej dobe majú už ľudia iné zmýšľanie, ako v 80 rokoch 🤔
Mala som 25, bola som zasnúbená, reálne sa chystala svadba a nemohol u mňa prespať. Nepochopím to dodnes. Dcéra je na strednej, jej priateľ spolužiak býva v dedine, kam ide posledný spoj o ôsmej večer. Prespal u nás niekoľkokrát, keď mali imatrikuláciu, majáles, či šli na nejaký koncert. Kam som ho mala poslať na noc? 35km?
Mala som 25, bola som zasnúbená, reálne sa chystala svadba a nemohol u mňa prespať. Nepochopím to dodnes. Dcéra je na strednej, jej priateľ spolužiak býva v dedine, kam ide posledný spoj o ôsmej večer. Prespal u nás niekoľkokrát, keď mali imatrikuláciu, majáles, či šli na nejaký koncert. Kam som ho mala poslať na noc? 35km?
@anonym_d5e885 Ok, ale to predsa nie je tvoja starosť. Či bol sirota?
To je tak keď domov nie je pre každého člena domov..
Určite by som to nezakazovala alebo bola rada
@anonym_86d4b8 potom niet sa čo čudovať, keď mladý odíde z domu a navštívi mamku 1x za rok a je rád, že ju nevidí
Po prečítaní diskusie som vďačná sa rodičov a aj svokrovcov, že s takým niečim nemali absolútne žiadny problém.
Ja by som nedovolila.
@anonym_ea0459 a z akeho dovodu nie? Teba mat za rodica chudak chlapec si myslis ze keby si chceli vrznut ze to neurobia v aute alebo vonku?
@anonym_b06496 o vrznutí nebola reč. Bola som mladá . viem ako to chodí. Nebudem tu rozpisovať dôvody, naše deti to vedia.
@anonym_d5e885 nemáte auto a zaviesť domov? Poznám ešte aj iné spôsoby , ale tak keď si chcela aby spal u vás tak v pohode, vyriešila si to ako si ty chcela a tebe vyhovovalo.
@minenkaa To je pekné, ale tu ide o princíp. Ak si pustím decko do noci mimo dediny, zabezpečím ako rodič aj jeho bezpečný príchod domov. Ale ak sa dve rodiny vopred dohodli, lebo nebola iná možnosť, beriem.
@valria decko áno, ale 22ročného? To skutočne im takto za zadkami chodíte? Dospelým ľuďom?
@minenkaa To je pekné, ale tu ide o princíp. Ak si pustím decko do noci mimo dediny, zabezpečím ako rodič aj jeho bezpečný príchod domov. Ale ak sa dve rodiny vopred dohodli, lebo nebola iná možnosť, beriem.
@valria nie všetci rodicia to tak vidia,u nás to bolo napr tak ,že partner /ka môjho decka, nemá rodičov čo ich toto trápi
@ivik4 Ja nie, stredoškoláci sa majú v mojom dome max. spolu učiť, nie sexovať, brrrr, tá myšlienka, čo sa deje v detskej vedľa. Aj slečna by sa mala hanbiť, aj jej rodičia.
@anonym_9fe54c uu7,aká hustá
Nape. U nasich ked chcem.moj muz prespat, ked sme Este spolu chodili, tak spal v obyvacke na gauci. Brali sme to, ze ich dom, ich pravidla. Ale velakrat to bolo lahsie, ak sme dakde vecer isli (spoznali sme SA ked som mala 24).
@valria zaujímavý názor, to dieťa má 22r. Ale chápem tvoj postoj, tiež mám 50r bratrancov, ktorí sú slobodni. Ich rodičia, keď o nich hovoria,tak povedia, chlapci boli v práci, chlapci su unavení. Mne to vždy odpáli dekel. Naozaj už treba kapanek rozlišovať, že 22r človek je už dospelý
@valria zaujímavý názor, to dieťa má 22r. Ale chápem tvoj postoj, tiež mám 50r bratrancov, ktorí sú slobodni. Ich rodičia, keď o nich hovoria,tak povedia, chlapci boli v práci, chlapci su unavení. Mne to vždy odpáli dekel. Naozaj už treba kapanek rozlišovať, že 22r človek je už dospelý
@tetapetra omg, reagujem na iný príspevok, bolo to o školákovi!
Bývame na dedine a mali sme dosť prísnych rodičov. Moja sestra naoko vyprevádzala frajera večer domov a on potom tajne liezol cez okno do jej izby. Keď ju priateľ požiadal o ruku otec ho potľapkal po pleci povedal mu " synak vitaj do rodiny, odteraz už nemusíš liezť cez okno, môžeš u nás nocovať " Oni si naivne mysleli, že o tom rodičia nevedia.
@anonym_d5e885 nemáte auto a zaviesť domov? Poznám ešte aj iné spôsoby , ale tak keď si chcela aby spal u vás tak v pohode, vyriešila si to ako si ty chcela a tebe vyhovovalo.
@anonym_ea0459 iste, keď sa koncert skončil o 23ej, budem ho viezť domov a hodinu sa trajdať hore dole, keď ráno vstávam do práce. Ja nechápem, čo z toho robíte takú drámu, že 18-ročný chalan prespal u nás na gauči 🤷♀️

To je tak keď domov nie je pre každého člena domov..
Určite by som to nezakazovala alebo bola rada