Duševne ma zabíja to, že som doma
Ahijte. Budem mat tohto roku 30 a robota sa necrta ziadna... uz mi sibe byt ken doma ,doma.moji rovesnici uz maju rodiny, alebo dobru oracu akebo su v podnajme a ja na hanbu s rodicmi. Uz ni bohuzial idu tiez na nervy a aj ja sama sebe ze endokazem si najst ompracu, osamostatnit sa a mat konecne svoje sukromie a pohodlie.som preto uz neskutocne podrazdena, unavena a uz nevkadzem.... momentalne si robim vodicak talze nemosem mat racu na plnu uvazok iba nejaky skrateny..ale uz neznasam uz nic okolo mna nemam zmysel takto uz byt...chcem vyoadnutm toho dost.zbaznim sa doma.... uplne
@mladena take expertky uz poznam. Ale same v zivote maju prazdno to iba tu sa robia ,ze je vsetko ok. A dakujem za pekne rady a chaoave slova ostatne mam na haku. Chcela som iba radu a podporu nic viac. A nehanbim sa zato. Je to bbohuzial problem dnesj doby
Nehnevaj sa,ale keby si chcela,tak pracu uz mas. Len sa vyhovaras. Si mlada,bez zavazkov,mas moznosti. No tebe sa asi ani nechce.
@petulda333 aj ja som z dediny vies nie som z mesta
@petulda333 Ja som nenapisala ani slovo o tom, ze praca sa neda najst, ano tiez si myslim, ze keby pohladala, nasla by. Prva vyplata a hned by bol svet krajsi. V tomto si ju nezastavam.
Pisem o tom, ze kde otvorim aku diskusiu, vsade tie iste nicky a tie iste rady o psychologovi. Ved to je normalne uz nonsens, tie zenske netusia ani prd o tom, ako to funguje, len je to velmi moderne, tak su aj ony velmi moderne, ved jasne, psycholog je zadarmo a clovek co nema ani narok na podporu, ani na hmotnu nudzu si ho urcite mlze dovolit, aby mu “spasil zivot”.
Teraz je s prácou docela problém, ale skúšaj ďalej, hľadaj.
@dominikatomas a? To je problem? Ja chodim busom. Z prace bezim cez cele mesto po syna,v ruke nakup,utekam s nim na bus a po dceru do skolky (chodi do dedinskej) su dni kedy je to o drzku,ale da sa. Mam kolegyne zo sobraniec,z vranova, z humenneho,z roznych dedin. S autom aj bez auta,maju cez 50r a robia. A ty mlada sa len stazujes
@drahomirrra ja som asi este nikomu neradila psychologa,ale cloveka niekedy taka moznost nenapadne. Mozno ho autorka potrebuje,mozno nie. Neviem,ale je to divne v jej veku a pozicii byt dlho bez prace
@dominikatomas Autorka, vsetky z dedin dochadzame do mesta do roboty, zatial cestuj busom. Skus fakt Tesco, Kaufland v Michalovciach, ja viem ze vychod je s robotou peklo. Tam vedia vyjst v ustrety aj 6h uvazku a podobne ( keby si to mala s cestovanim a spojmi problemove)
@petulda333 vobec to nie je divne aj starsi ludia nemaju pracu. Ty sa mas asi dobre ale nevnimas realitu ,lebo s oracou je to bieda
@petulda333 nepisem kde je problem. Boze vy ste fakt zeny utocne a toxicke..ja neviem ako vy fungujete v rodinach ,ale take osoby by som nezniesla odbornicky na vsetko
???? Nemat male dieta a tym padom byt casovo flexibilna tak beriem hocico kym najdem to co mi bude vyhovovat. Nechapem aky problem moze mat bezdetny clovek ktoreho nic neobmedzuje
@drahomirrra ticho ,lebo zaraz aj tebe napisu aby si sla k psychologovi😀😊
@dominikatomas no tak ano,starsich ludi velmi nik nechce,ale ty si mlada. A predstav si,ze realitu vnimam velmi dobre. Na urade som bola od septembra a v novembri nastupila do prace. A este raz,prace je tu dost! Denne mi pridu nejake inzeraty. Takze sa nevyhovaraj. A nie,nie som toxicka ani odbornik. No bez prace som bola donedavna po rodicaku, hladala si pracu a oproti tebe som v nevyhode ako matka a predsa som sa zamestnala. Za mna vsetko co pises,su len vyhovorky. Nic viac.
@dominikatomas ty si čítaš tie príspevky s porozumením?? ved ti tu kopa báb napísala pravdu aj ked sa ťažko číta a priznáva..trošku sa nad sebou zamysli, prišla si si po radu, tak sa snaž tie rady konštruktívne vyuižiť, zamysli sa nad tým čo Ti tie baby radia, majú pravdu..kopeš okolo seba, všetci sú na vine, len ty si dokonalá..a troška spomal a prečítaj si sama po sebe tie preklepy kým to zverejniš
si to oprav po sebe..veľmi zle sa to číta..
@ivik4 lenivost ju obmedzuje
@dominikatomas prepáč, nečítala som všetko, odkiaľ si prosím ťa?
@martul michalovce,resp pise,ze z dediny,ale MI okres
A je hanba ist k psychologovi? VEd to kazdy druhy clovek chodi. Praveze je to super, pokecas, nasmeruje ta, v zivote sa posunies ...
@dominikatomas
Ale neodpovedala si, co ti brani prestahovat sa?
Mne za posledne dni vybehlo napr toto- zemplinska restauracia- pomoc do kuchyne,chyzna,recepcna. Uz 3 miesta. Kooperativa a slsp tiez hladaju ludi. Casnicka u grola, predavacka v cukrarni. Lidl tiez ponuka pracu na rozne uvazky (tam som poslala zivotopis na 25h uvazok) a dalsie si uz ani nepamatam
Píšeš že si chcela iba radu a podporu. Rád tu máš nespočetne veľa , no žiadnu neprijmeš lebo niesu spojené s podporou ktorú si asi očakávala , podpora typu : to nemyslíš vážne , chúďa žena , tento štát je úplne na p… ako tu nechajú ľudí živoriť , nikde nieje práca , človek tu môže aj skapat , úplne s tebou súcitim máš to ťažké , pošli mi aspoň číslo účtu nech ta trosku podporím”
Odsudzuješ návštevu psychológa , ktorý by ti ako úplne nezainteresovaný človek dokázal pomôcť a nasmerovať ťa, možno práve jeho rady by si prijala keď už tieto nie.
Keď nepríde Mohammed k hore , príde hora k Mohamedovi. T.j , keď v tvojom meste nieje práca , hľadaj prácu v Bratislave , ak sa ti ozvú , povedz im svoju situáciu , ak budeš mať prácu istú , nájdi si izbu v zdieľanom byte ktoré idu tak po 250€ a začni nový život bez ľutovania sa.
Môj syn keď mal dva roky som bola slobodná matka , s 2 prácami a aj som si vodičák spravila. Možno bude problem aj v tvojich nárokoch? Určite keď si pozeráš inzeráty a vidis ponuku za 700€ brutto tak si povieš že ty za toľko robiť určite nebudeš. Ale takto to nefunguje. Keď si nepracovala na svojom kariérnom raste od 20r , musíš začať teraz a to znamená že začínaš od nuly. Je to kruté ale je to tak.
Veľa šťastia
@zmrzlinka2021 financie
@petulda333 tam som uz poslala
@petulda333 ty si trapna ako fakt. Nevies o mne nic takze nesud knihu podla obalu. Vdaka. Kopni si do svojivh nie do mna. Ja tiez nie som na toto zvedava
@dominikatomas trapna preco? Lebo ta nelutujem? Si v lahsej situacii nez ja. Sme z toho isteho mesta/okresu,prace je tu dost a ty nemas zavazky,takze mozes vziat hocico
Baby, to nema zmysel. Ako som pisala v predoslom prispevku, toto je typicke zmyslanie cloveka z vychodoslovenskej dediny 🤷♀️
Určite sa toto vôbec nečíta dobre čo ti tu ľudia píšu.. verím ti to.. ale sú tu ozaj veľmi dobré rady.. skús sa na to aspoň trošku nezaujato pozrieť.. na instagrame sledujem jednu pani myslím že sa to volá pohovor bez stresu a ona poskytuje poradenstvo.. možno by ti tiež vedela povedať čo môžeš robiť lepšie a ako zostaviť životopis.
@diewcatqoo neurazaj nas dobre? Tiez som z vychodu a z dediny a zmyslanie mam uplne ine
@drahomirrra Preco jej radia psychologa? Lebo mlady psychicky a fyzicky zdravy jedinec si vzdy pracu najde.
Bohuzial, ak k potencionalnemu zamestnavatelovi pride psychicky nevyrovnany jedinec, je minimalna sanca, ze mu pracu ponukne.
Mat psychicke problemy, bie je hanba. Hanba je sediet roky doma bez prace, vyhovarat sa na system a lutovat sa.
Ak sa sama nevie pohnut v zivote, zjavne ju nedokaze nakopnut rodina a ani priatelia, koho jej maju baby poradit?
Preco by jej pohlad odbornika nepomohol dat sa do poriadku a nieco so svojim zivotom urobit.
Budemvsa opakovat, ak fyzicky zdravy clovek nefokaze dlhodobo najst pracu, je vazna chyba v nom a potrebuje pomoc.

@drahomirrra nehnevaj sa,ale mlada slobodna zena bez zavazkov si nevie najst pracu? No zjavne niekde problem je. A asi v nej. Som z toho isteho mesta, mam 2 deti. Robim v kauflande, popritom som aj brigadovala v tescu. Som registrovana na profesii a denne mi pridu aspon 2 ponuky prace. Keby chcela tak velmi pracu,tak ju uz ma. Hocijaku,len aby vypadla medzi ludi a zarobila aspon nieco