icon

Dva domy v jednom dvore

lafamme
24. mar 2015

Rodiiča si prerobili na dvore dom, my zostávame v ich 50-ročnom, niečo sme prerobili,..brat zostáva s nami bývať, nechce ich zaopatriť, dohoda bola, že ak sa odsťahuje-vyplatíme mu štvrtinu, no teraz mama povedala, že keď zostáva, ich dom bude po tom ako zomrú jeho..nevrazil tam ani euro, zdá sa mi to nefér, mama hovorí-aby nezostal holý milý, ako to vyriešiť? ďakujem.

Strana
z4
nuvaring
24. mar 2015

@tanapeta napísala si úplnú pravdu, akurát,že rodič väčšinou nedokaze dotycnemu dieťaťu narovinu povedať a nejak to trpí. Ale aj to trpenie má dno a potom tu vznikajú podobné témy ako tieto.

ivkadracova
24. mar 2015

@nuvaring zakladatelka ma urobeny prieskum nazorov zadarmo : ) ten MK je napad za milion.. len si musi uvedomit aku vzorku ludi na to pouzila (vacsinou ma cas pisat v takom case iba zena na materskej, napr. ako ja pri poobednom uniku z povinnosti..)

zuzin78
25. mar 2015

@nuvaring tvoje nazory sa mi pacia .velmi. a mas pravdu, kde rodic chce podaruje detom dom, byt, auto a nic od toho necaka,ale su aj taky ako si napisala vychcany rodicia, co cakaju potom od deti opateru. ja by som nikdy nechcela aby sa deti o mna starali, ked budems tara ,ked by som uz mala mat plienky, radsej nech ma daju do ustavu a nech si pamataju na mna ako na cloveka ,co sa vedel o mna postarat a nie na cloveka mamu, co curala do plienok a kvoli nej sme nemohli ist tam alebo onam...... a taku vychcanu osobu poznam. nastatsie moji rodicia to nie su 🙂

terezka1947
25. mar 2015

...uz som nechcela reagovat v tejto teme,ale neda mi to 😀

...baby,klobuk dole pred vami,kt.chcete byt take samostatne,ze aj pocas staroby...alebo mozno ani taka staroba nemusi byt,choroba a odkazanost na inych moze prist aj v relativne mladom veku-skratka,ze nechcet od nikoho nic,nechcete byt na pritaz...

na toto treba naozaj vnutornu silu

len by ma tak zaujimalo,co povazujete za pritaz a obmedzovanie osobnej slobody....lebo napr.uz dieta obmedzuje rodicov vysokymi niekolkodnovymi teplotami...a tiez musi ostat niekolko dni pri nom,vzda sa kadeco po tieto dni straveme pri postielke,atd
a aky je v tom rozdiel,ked pri takejto posteli potom to dospele dieta stoji a opatruje nas?
lebo ja tam nejaky velky rozdiel nevidim

a naozaj,obdivujem vasu silu...lebo ja ked nedalboze ochoriem-a poznam starostlivost o chorych na Slovensku...tak sa uz od teraz modlim,aby ma nechali doma a boli pri mne deti....a ked uz nutne bude musiet byt nemocnica...ze ma tam pride pozriet a budu sa informovat o mojom stave,atd..lebo neviem ci si niektore celkom dobre uvedomujete,co pisete...myslim,ze celkom nie,prepacte za priamost

ano,su kadejaki rodicia...aj my budeme kadejaki
ale co je na tom vidiet rodicov curat do plienok????tym akoze stracaju na dostojnosti???
viete si predstavit,ake je to pre nich ponizujuce byt v takom stave?a obzvlast,ked su pri plnom vedomi?
ani nasi rodicia nemohli ist kvoli nam na mnoho akcii,museli tiez okresat svoje sny....

clovek svoju dostojnost nestraca odkazanostou na druhych v chorobe a problemoch,ani plienkou 😢 ☹ ☹ ☹

ella555
25. mar 2015

@terezka1947 Ja to tie neocakavam od deti, mozno je to v tom, ze ja vidim rozdiel v tom, ze deti som chcela a ze som dobrovolne isla do toho obmedzenia co deti prinasaju, Bolo to len moje rozhodnutie. Opacne mi to tak nepride, moje deti by si dobrovolne tu starostlivost o mna asi nevybrali.
A tiez sa mi nepaci, ci to dokonca neznasam, to ja dam nieco tebe a ty mne. Ja ked nieco davam, tak preto, lebo chcem, lebo to tak citim a neocakavam za to nic spatne. Ked mi budu chciet deti silou mocou v niecom pomahat, vyhanat ich nebudem, ale neocakavam to a nepocitam s tym.

terezka1947
25. mar 2015

@ella555 ved ok...suhlasim ....
mne ide len o to,ze nie kazde dieta berie starostlivost o rodicov ako nieco,co obmedzuje jeho slobodu...nieco,za co ma od nich nieco dostat-jednoducho to robi iba preto,ze su to jeho rodicia,nezistne ..iba tak z lasky
ani ja nechcem,aby sa moje deti kvoli mne raz obetovali...ale ak budem na tom naozaj zle a budem potrebovat pomoc od niekoho,tak dufam,ze ich vychovam tak,ze mi pomozu...ze ma nenechaju niekde odlozenu
a nemyslim si,ze som preto zla a zistna mama
iba o to mi slo 😉

ella555
25. mar 2015

@terezka1947 Ale to si ja vobec nemyslim, ze si zla a nezistna mama, to fakt nie.

Strana
z4