Ex prepísal všetky majetky
Dobry vecer,
s mojim ex mam 22 rocnu dceru, otca nevidela 13 rokov, pretoze sa s nim nechcela stretavat. Dnes som sa nahodou dozvedela a potom si to overila v katastri, ze cely majetok prepisal na svoju novu zenu. Vsetko - pozemky co zdedil, dom po rodicoch co zdedil, 2 byty ktore si kupil. Proste vsetko. Dcere po skonceni skoly nedal ani cent. Da sa proti tomu nejako branit? Zdedi niekedy aspon nieco? Je to vobec mozne, ked ma vlastne biologicke dieta?
@deti95060810 podla toho mala co tu napisala autorka - otec chodila aspon zo zaciatku po dieta ale matka moc nepodporovala to aby dieta vyslo z baraku s otcom - recnicka otazka “a co som mala robit?” Ono podporovat stretavanie s otcom ked otec mal zaujem sa v skorom roku pekne da, ale je lahsie povedat dieta nechce, pokial samozrejme otec nie je nejaky tyran
@deti95060810 a čo by sa ťahalo roky? Ešte raz, majiteľ si za svojho života môže naložiť so svojim majetkom akokoľvek. Súd by skončil veľmi rýchlo.
@deti95060810 ano tak to je...priklad...moja matka urobila to iste...zdedila peniaze (za predaj domu)...mojej sestre polozila na stol 3,5 mil.v 2005 a mne povedala, aby som si zarobila...nic s tym nedokazem urobit, este by bola sanca na neobvykly dar, ale to je na dlhe lakte...tak som z toho a z toho, co mi robila cely zivot, vyvodila konzekvencie...zije sama, nik sa o nu nezaujima....ja nemam zaujem a sestra si na nu spomenie, le ak nieco potrebuje...jej vyber=jej zivot
@deti95060810 a čo by si chcela vybojovať? Veď on za života môže svoj majetok rozdať komu chce. Aj keby mal s dieťaťom neviem aký harmonický vzťah tak mu nemusí nechať nič keď sa tak rozhodne.
Baby pochopte, že dedenie a prepis majetku za života sú dva diametrálne odlišné pojmy
mna teda prekvapuje ako sa "nahodou" dozvies, ze su prepisane majetky na katastri. To by ma fakt zaujimalo, ako sa toto robi.
Lebo obycajne toto "nahodou" vedia ludia, ktori okukuju na katastri co komu patri, lebo cakaju ako supy co sa im ujde.
pravne je mozne vela veci...to o com hovoris je spravodlivost a ferovost..a ta jasne ze nie je,ani v tomto pripade /ani v tisicoch podobnych dalsich/...predsa,je to jeho dieta...mal sa snazit,aj ked ho odmietala-bolo to decko,to treba inak posudzovat...ako moze rodic zanechat dieta aspon bez niecoho len na zaklade,ze ho dieta odmietalo...dieta !...nevyvinuty tvor...krehka osobka.ktora este nemala dlho vsetko spracovane v sebe /to nezvyknu ani dospeli/....mal jej aspon sporenie zalozit...otec mojho syna urobil to iste...vsetko prepisal na svoju uz zenu a deti...mojho syna videl jediny krat v zivote ,ked bol babatko....inak nic,..ziadny kontakt,ziadne darceky...ani vyzivne nechcel platit...je to jeho najstarsie dieta..ktore okaslal a nedostane ani takuto kompenzaciu...smutne? ano...ale treba sa s tym zmierit,svet nie je spravodlive miesto ani zakony nie....
neviem,co tu viacere vyskakujete,ze deti nemaju pravo na dedicstvo...a pre koho sa vlastne snazite budovat? nie pre svoje deti? urcite nelopotite v robote,cas bez svojej rodiny,aby to raz zdedil niekto cudzi alebo nejaky spolok....
@kittykat22 Normalne smirovala, zistovala, co by sa z toho dalo vytrieskat, poradila sa tu, dostala neuspokojive odpovede, zistila, ze sa nicoho nedovola, a teraz banuje za uniknutym rychlym bohatstvom. Ktore navyse spolunadobudla a zveladovala exova aktualna manzelka. A to decko je mozno v tom uplne nevinne, iba ma chamtivu matku, ktora sa zan skryva, a uz sa videla ako majitelka pozemkov a nehnutelnosti. To je ako macocha a Dora z Perinbaby 😂
@poppy22 otazka - pride ti ex ku dveram, ze prisiel pozriet syna - ked bol maly - podporila by si styk so synom kebyze sa zaujima otec? I ked na zaciatku by bol mozno syn nevrazivy voci “cudzej osobe” vo svojej blizkosti? Ci by si to nechala plavat a exa len odpoklonkovala od dveri, ze syn ho nechce vidiet?
@kittykat22 predstav si,ze nemusi byt sup...ale mozno nejaka predtucha,na zaklade drobnych indicii alebo reci od niekoho...ja sa tiez chystam prezriet kataster-ci moj brat naozaj obalamutil rodicov a nechal si vsetko prepisat na seba....clovek musi byt vol,ak by sa k takymto veciam staval,ze ved o nic nejde,mne je to jedno....
@prasiatko30 otazka je preco bola ta dcera taka,ze ho nechce vidiet...ak s nou bol normalne odmala,tak sa nieco muselo zmenit,preco ho nechcela vidiet...9 rocne dieta muselo mat s otcom nejaky vztah a ak bol dobry,tak by ani matka svojimi pripadnymi negativnymi recami nedokazala ten vztah znicit natolko,aby ta dcera aspon raz za cas nechcela otca vidiet,hoci raz do roka...ja osobne by som to synovi vysvetlila...mala by som s tym problem len vtedy,ak by ex bol nedoveryhodny a nezodpovedny....
Tak to bohužiaľ je. Serie to aj dceru, či iba Teba?
@poppy22 ty pises, ze tvoj ex videl tvojho syna ako babatko, evidentne si potom zalozil inu rodinu a s nou zveladoval svoj majetok...nie s tebou a teda je asi namieste, ze jeho terajsia manzelka chce, aby dedili len spolocne deti...
@erikavesela
Čo sa týka vydedenia, píšete hlúposti.
@poppy22 v tom ti nemozem dat za pravdu - vieme, ze rozchody su velmi bolestive a to co bola laska ako tram sa za par dni/tyzdnov a mesiacov zmeni na absolutnu nenavist. A tiez vieme, ze najhorsie co existuje je prenasat dospelacke konflikty do detskeho sveta a to sa bohuzial pri rozchodch stava. Takze ani matka nie je taka svata ako sa moze stat ani otec taky demon ako by sme si chceli predstavovat - ta pravda je niekde medzi tym
@akiana vieme preco je ex? mozno robil doma bordel a dcera to musela ako decko znasat..mozno si nasiel milenku a znicil dietatu rodinu..tak ho znenavidela...ale stale je to jeho dieta...a ked sa teraz slecna pozrie po majetku-tak mozno vidi kompenzaciu za sposobene tazkosti.....mohol poprepisovat,ale urcite mal nieco mensie nechat aj pre dceru...vlastnu krv...
@erikavesela a ta segra, keby mala morálku.. ti polku dá?...
Ci ona... Ja som ta vyvolena, zvyhodnena, preferovana🌼 a hentá nech sa zoderie v robote po lakte. Aj si mater uvedomila, ze položením miliónov len jednej na stôl v tu chvíľu vás ako sestry odstrelila?
@poppy22 ake reci od niekoho? Ked nevidi ex muza s dcerou 13 rokov, tak ake drobne indicie? Normalne skautuje, co sa deje. Inak prides mi taka ista sorta ako autorka 😵💫
@draik nemyslim...pred cca. rokom sme to preberali s pravnikom/notarom, tiez pri dedicstve...a nevidim dovod preco by nam mal klamat...ja viem, ze aj ty si pravnik...ci je hlupost z toho, co som napisala?
@kittykat22 kataster je dostupný portál tak nechápem čo na tom nerozumieš...
môžeš si pozrieť kedy čo len chceš a hlavne koho chceš...
@poppy22 už píšeš scenár do rodinných prípadov…. Je to jednoduché, zlý vyber partnera, manželstvo nefungovalo, dieťa bolo prostredník všetkého. Rozvod. Dcéra otca nechce. On sa orientuje na svoju budúcnosť, má ženu, možno ďalšie deti. Dcéra dospeje, skončí výživné. A on prepise majetky svojej rodine s ktorou žije, a možno aj všetko nadobudol v čase druhej rodiny. Prečo by som nechala niečo dieťaťu, ktoré má nechce roky a roky vidieť. Výživné je “povinnost” podieľania sa. Dedičstvo je len bonus.
@lienka.7 malé dieťa sa má zaujímať o otca - rodiča???? to je hádam povinnosť rodiča aby sa zaujímal o dieťa... a poriadny rodič robí tak , aby dieťaťu nechal nejaký majetok ... 😉
Toto ma zaraza, ked rodicia vsetko prepisu na jedno dieta a ostatne nedostanu vobec nic. Sama pozna taky pripad - mladsi syn dostal byt v centre mesta, starsi nic. Ako to ti rodicia zdovodnuju?
Autorka, s tymto sa musis len zmierit a respektovat rozhodnutie ex muza. Nevieme aky ste mali vztah, kto bol hlavna pricina naruseneho vztahu medzi otcom a dcerou. Ale uz sa stalo, uz sa neodstane, takze sa treba na svojich chybach poucit.
@akiana známej tak isto, starších vydedili a mladšej dali - dovod - nezáujem starších o rodičov, prerušené kontakty už viac ako 15 r totálny nezáujem

@erikavesela možno máš pravdu, len ak sa majetok rozdá za života, tak potom nezostane synovi - v mojom prípade vôbec nič....
ale ako som napísala - zobrala som to na vedomie, viem o tom a nemám síl bojovať s ex a so slov. súdmi ktoré by danú vec riešili možno aj 15 r. - moje nervy by dostali zabrať...