Ex prepísal všetky majetky
Dobry vecer,
s mojim ex mam 22 rocnu dceru, otca nevidela 13 rokov, pretoze sa s nim nechcela stretavat. Dnes som sa nahodou dozvedela a potom si to overila v katastri, ze cely majetok prepisal na svoju novu zenu. Vsetko - pozemky co zdedil, dom po rodicoch co zdedil, 2 byty ktore si kupil. Proste vsetko. Dcere po skonceni skoly nedal ani cent. Da sa proti tomu nejako branit? Zdedi niekedy aspon nieco? Je to vobec mozne, ked ma vlastne biologicke dieta?
@ahhola ano, ja som to matke povedala, dokonca jej to povedal aj otec...povedala nam, ze ona si so svojimi peniazmi moze robit co chce a teda aj urobi...dedila po svojej mame (mojej babke)... mojej sestre to zahralo do karat, vzdy to tak bolo...ona vzdy matkinu naklonnost povazovala za normalnu, za spravnu, za dobru hlavne pre nu a viac ju to nezaujimalo...a bolo jedno, ci islo o pomardnce, hracky, peniaze...ale tak moja matka sa rozhodla a teraz si svoju 'polievku' moze zjest do dna...
@deti95060810 poriadny rodic robi tak, ze zanecha nejaky majetok? Nuz, vybrala si pre svojho syna neporiadneho otca, aj to sa stava🤷♀️
@stellarstar Ty tu tiež teda riadne pletieš. Pretože prepísať niečo za života na inú osobu je niečo úplne iné ako vydediť vlastné dieťa. Vydediť môžeš dieťa len zo 4 zákonom stanovených dôvodov.
To, že za života prepíšeš majetok len na jedno zo svojich detí môže mať samozrejme nejaký dôvod. Ale ostatné deti majú tým pádom smolu.
@stellarstar To jedine ako tak chapem ako dovod
Autorka,
"Ja sa cudujem, ze toto je pravne mozne. Uplne vsetko darovat cudzej zene. To nikoho nezaujima ci ma vlastne deti?"
Akoze koho by to malo zaujimat ze ma vlastne deti? Myslis ze existuje nejaky "Kontrolny organ na kontrolu prepisu majetku za zivota, ked ma dotycny vlastne deti"?
Mne sa az nechce verit, ze ti to pride pravne napadnutelne, ja chapem ze nie kazdy je pravnik, ale take nejake zakladne pravne povedomie...snad.....nemas?
On keby chcel, tak tie peniaze moze vyhodit do rieky, spalit, prehrat v kasine, alebo ist na cestu kol sveta. Alebo prepisat na bezdomovca. Su to JEHO peniaze a on stale ZIJE.
A to nehovorim o tom, ze dcera ho roky odmietala. Co vlastne teda chces? Hrdost ziadna? Foter nech sa strci, ale majetok nech necha?
Tak dcéra otca odmieta 13 rokov, ale majetok by chcela? Tatko môže aj skapať, žiadne city, nič, ale keď daruje majetok inde, tak je hajzel? Veď za čo jej má niečo nechať, keď sa oňho 13 rokov ani neobzrela?
@erikavesela Obdivujem, ako si to spracovala,ja sa cez takéto krivdy nedokážem preniesť... A snáď žiadnu podobnu svojim deťom nespôsobím.💦
@akiana Prosim ta, nepomylila si sa, ,,veta,,,Karl Lagerfeld...prepisal na svoju macku,to. jest naozaj ? ako ludove povedane kočku ako zviera,alebo je tam preklep matku ako rodica,?. lebo momentalne mam take fyzicke zachvaty brucha, ze ten smiech co ma dostal k tvojej odpovedi mi odbral 50% bolesti, Aspon sa este raz zasmejem, ,ak napises mačke.Dakujem ,aj tak si vtipna,hoc by to bola pravda
@erikavesela da sa vydedit, je par dôvodov kedy to možné je, riešili sme niečo také v rodine.
@ahhola vies, hlava reaguje na skutocnosti, logika ma nepusti, ale vnutorne to este uplne spracovane nie je...ale virm, ze hlava ma pravdu
Veď on ju nevidedil. Nemá čo dediť, keď nič nemá 🫢 a áno je možné, že všetko prepisem v jeden deň na jedného človeka.
Prečo ťa to tak trápi? Veď bolo tvoje rozhodnutie sa o dcéru starať sama, tak ju aj zabezpeč.
@sense ano...ale tam ide o naozajstny dokazatelny nezaujem, pobyt v "base" a pod....ja pisem o normalnych vztahoch v rodine...
@vorkola ja som to tiež čítala, tak asi to je pravda, Mačka dedila 🐈⬛
@poppy22 by si sa čudovala ze môže. Mame v rodine chlapa ktorý má dve dcéry z prvého manželstva, žena odišla za iným. Deti odmietala dávať lebo sa to amantovi nepáčilo ze im. Pletie hlavy. Súd sa vliekol par rokov a kým rozhodol deti už vraveli otec niekomu. Inému a plakali keď mali ist k bioitcovi a ten im napísal list ktorý sa im nikdy nedostal resp dostal keď boli deti na prahu dospelosti a matka sa ďalší krát rozvádzala a pri sťahovaní na tento list narazili. Žiaľ jedno z deti si cestu k otcovi opäť našlo, druhé to staršie nie, dodnes. Nie vždy je exmanzel ta "sviňa", ani nie vždy je nová manželka "ta sviňa", niekedy je sviňa aj ten druhy rodič ktorý chce vytrestat toho druhého cez dieťa
@erikavesela ale normálny vzťah nie je to ze dieťa nevidí x rokov otca, nemá ani záujem o otca len o majetky. A to je dostatočny dôvod na vydedenie
@sense jasne, ze nie je...sle bavime sa k "kvazi"normslnych vztahoch nie o vrahoch, nie o dokazanych pedofiloch s pod...
A nemala by ona ako dcéra myslieť tiež na svojho otca? Teda stretavat sa nechce, ale majetky by chcela. Nuž potatila sa!!! Môže prepísať majetky na koho chce. A v tomto prípade sa mu nečudujem, prepac
Autorka - necitala som celu debatu, ale moze sa stat aj to ze nova zena umrie skor ako tvoj ex a tak sa mu majetky vratia dedicstvom, teda ak su manzelia.
@rikarika no skôr zdrhne aj s chlapovym majetkom, poznáme.
Spolužiak nasukal žene 3 decka a zabudol jej dávať peniaze na domácnosť, lebo ma ťahať 5 ľudí z toho, co dostane. Rozvod, známosť z internetu, veľká láska, prepisovacky na ňu, (aby sudu dokázal, ze môže platiť len minimálne alimenty) a keď ho chytil slepak vzala roha. 😂Ha. Svojim nedal, cudzej chamajde hej.
@erikavesela
"na skk sa vydedit uplne neda...dedic v prvom rade aj po "vydedeni" dedi min 1/2 zakonnej casti"
Ak je niekto právoplatne vydedený, nededí nič.
Poplietli ste si to s inou situáciou.
Žiadne dedičstvo nie je keď ešte žije. Rodič je povinný len platiť výživné kým dieťa študuje /nevie sa o seba postarať samo. Čo rodič urobí so svojím vlastným majetkom počas života a plného vedomia je čisto jeho vec. Tvojej dcére otec roky nechýbal určite si ani nevšimne, že nemá nič. Odkiaľ by na to asi prišla? Keď raz umrieš bude dediť po tebe ak bude čo. Zvyšok života si môže budovať vlastné majetky.
Zaujimave, ze ked zena “zatrpkne” automaticky je matka=ta dobra a muz=najhorsi na svete=vinnik. Nie, zivot takto nefunguje zienky, ktore kydate len na muzov. Zivot je farebny a nezavisi od pohlavia. Raz je zly muz, inokedy je na vine zena. Je to rozne.. nehadzme vsetkych muzov do jedneho vreca… 🙂 tu niekedy krasne vidno ake expartnerky ste (niekedy pravom, niekedy asi aj nie😉)
Ja hlavne nejak nechápem prečo ho už pochovávate. Je nejak stary, chorý? Ved ešte môže žiť 40 rokov, to už bude mat dcéra po 60 a hádam nebude odkazana na jeho dedičstvo.
Mala 9 rokov a píšeš, že bola fixovana na teba. evidentne ti to vyhovovalo, zrejme pocit, že si lepšia... Sama vieš, že 9- ročná je veľmi ľahko ovplyvniteľné a škoda, že si nepodporovala, aby si vybudovala vzťah s otcom. Keď muž ublíži žene, neviem prečo ženy riešia veci cez deti
.. Nechcela so stretávanie s otcom, len peniaze, a rovnako to chces aj teraz.
Má na to právo, a zrejme aj dôvod. Je to však celé smutné.
zrejme pôjdem proti prúdu , ale ja mám na toto iný názor. Ak je dieťa maloleté , za vzťah rodič dieťa vždy zodpovedá rodič, a to priamo od novorodeneckého veku .Ak by si otec so svojou dcérou vzťah budoval , chodil za ňou , pripomínal sa , posielal darčeky na Vianoce, narodeniny tak si myslím že by to bolo niekde inde. Ak dieťa silne preferuje matku , asi ten záujem nebol ani v manželstve a ani potom . Vždy sa dá s tým dieťaťom pracovať pomaly po troške a nie sa zbabelo zbaliť, nechce tak dovi dopo . Prepísat všetok majetok na druhú ženu je totálna hlúposť aj voči sebe samému . stačí jedna nezhoda , milenka , milenec a odide s holou riťou otec. Vystavený na milosť a nemilosť druhej ženy.
Zavet ma prednost pred dedicstvom, je uplne normalne ze kazdy si naklada so svojimmajetkom zazivota

@kittykat22 ja ti dam taku sortu😎😂 ...ja vzdy hladim na spravodlivost...a viem,ako sa prave tie druhe manzelky casto snazia doslova eliminovat to skorsie dieta....nejak nechcu pripustit,ze ten muz mal rodinu uz predtym...a ze vsetky deti su jeho...