Ex prepísal všetky majetky
Dobry vecer,
s mojim ex mam 22 rocnu dceru, otca nevidela 13 rokov, pretoze sa s nim nechcela stretavat. Dnes som sa nahodou dozvedela a potom si to overila v katastri, ze cely majetok prepisal na svoju novu zenu. Vsetko - pozemky co zdedil, dom po rodicoch co zdedil, 2 byty ktore si kupil. Proste vsetko. Dcere po skonceni skoly nedal ani cent. Da sa proti tomu nejako branit? Zdedi niekedy aspon nieco? Je to vobec mozne, ked ma vlastne biologicke dieta?
Baby a to na akom portáli pozeráte tie majetky? Aká stránka? To je verejne prístupné a zadarmo?
@lubhomira ďakujem🙂
@h2 ďakujem🙂
Stýkať sa nechcela,ale hrabať majetky už áno 😆 smiesny slovenský folklór,môj ty boh
A napr. ty si možno chodila na dovolenku s dcérou a oni dvaja makali na dome!! Alebo v robote že chodili na nadčasy a pod. to nikto nevidí. Toto milujem ako sa ženy starú čo ma alebo nemá ex.
@erikavesela
@ahhola
moji rodičia predali byt, v ktorom sme so sestrou žili od narodenia, za peniaze z predaja jej kúpili byt s odôvodnením, že je ešte študent a musia sa o ňu starať (byt bol kúpený tesne po maturite). Mne povedali nech sa o mňa postará môj manžel. Na dedičskom po oboch rodičoch sa domáhala každého centu, kúpený byt však nepriznala. Ja som si to však uzavrela v sebe s tým, že nemám chuť ani silu s ňou bojovať, bývame v jednom meste, kúsok od seba, keď ju vidím tak radšej zmením smer. Mne nestojí za tie peniaze sa naťahovať ani s ňou ani s jej mužom, oni majú majetky, autá a ja pokoj 🙂
@vorkola áno, skutočne ide o mačku.
pokiaľ bolo súdom určené výživné, inak ako súdom sa zrušiť nedá.
žiaľ má dcéra smolu...môže spísať aj závet, že všetko nechá Marči z horného konca a dcéra nedostane ani cent...
ak všetko daroval v jeden deň ako píšeš , môže v tom byť nejaký iný problém...napríklad finančný, že mu idú po krku a potreboval sa toho rýchlo zbaviť , inak by o to prišiel ...to ťa nenapadlo ????
Aj ked ma pravo si robit s majetkom co chce, z moralneho hladiska je to riadny pako, o to viac, ze to urobil naschval aby dcera nedostala nic. Akoze sory, ale pre mna je decko viac ako partner. A mozno to bolo urobene na popud jeho manzelky lebo sa nechcela delit s jeho dcerou. Pre mna strasne svinstvo takto vynechat dceru, ma rovnake pravo ako jeho manzelka. No zrejme je moc hamizna a nedopraje dcere jeho manzela. A to, ze dieta odmietalo svojho otca, no z nejakeho dovodu to muselo byt. Zrejme to bol "otecko roka". Ved nakoniec sa tak aj zachoval.
@0kristina0 prečo na neho útočíš ??? Poznám vo svojom okolí pár ľudí, ktorí museli celý majetok prepísať na manželku inak by boli o neho prišli, čo sa s prepáčením dostali do takých ...... a muselo to byť z dňa na deň..... pravdepodobne tu vôbec nešlo vydediť dcéru...no autorka to vôbec nemusí vedieť, keďže nezdieľa s ním domácnosť len lustruje na katastri
@irusa takisto to mohol prepisat na dceru alebo cast na dceru cast na manzelku, ma tych nehnutelnosti viac. To co spravil je svinstvo, moj nazor nezmenim.
@0kristina0 ja ti to neberiem...pravdepodobne majú dlhy a dcéra im to asi nepomôže splatiť...ak chce majetky bude sa o neho v starobe aj starať ??? keď teraz o neho nejaví záujem...len autorka by majetky pre dcéru chcela
Nieje to úplne tak ako všetky píšete, ale to tu písať je zbytočné, keďže všetky ste právničky. Ak niekto rozumný potrebuje rozumnú odpoveď na takéto otázky treba sa pýtať niekoho kto má na to vzdelanie a nie mamičky na koníku.
@irusa to co bude v starobe a ci sa vobec staroby dozije je vo hviezdach. To nech si riesia potom.
@0kristina0 aha teraz keď žije už má deliť....
@0kristina0 veľa mužov rozvodom odchodom od deti zabudne, že mali inú rodinu.Oni rozmýšľajú inak.V podstate je dcéra preňho cudzia blbo napísané pochybila matka aj dcéra.V 9 r bola naviazaná na matku, ale ubehli roky a vzťah sa mohol zlepšiť.A toto je dôsledok.Za majetok by bolo všetko zabudnuté otras.
Keby ten majetok napísal aj na bezdomovca, tak nikto nemôže ani písknuť. Je to jeho majetok a môže si s nim urobiť čo len uzná za vhodné, či sa to potomkom alebo bývalým ženám páči alebo nie.
A v tom že sa nestretávali nie je na vine dieťa, ale v prvom rade ty ako osoba zodpovedná za jej výchovu a otec, že nejavil väčší záujem. Dieťa na vás dvoch len doplatilo v tomto prípade.
@irusa 5 strán je tu o tom. A napíšeš aj tak blbosť, nie závet nemohol napísať na marču, teda mohol, ale ten by mohla bio dcéra napadnúť. Keďže ju chcel vynechať, dal majetok darom. A prečo naraz? A prečo by to robil 5 dni po jednom majetku denne ?!
@irusa ano ma dedit rovnako ako jeho manzelka a keby za nieco stal, mohol dceru kontaktovat a snazit sa s nou vybudovat vztah, ja nechapem, co chcete od dietata? Ked raz toho otca nechcela tak otec sa mal snazit aby ho chcela. Toto je vina oboch rodicov a nie dcery. Tiez neocakavaj ze po 12 rokov jej v hlave svitne, ze ma zrazu otca rada. Ani ja by som takeho otca nechcela co sa mi 12 rokov neozve. Pisem to posledny krat. Otec na to pravo ma ale ma aj moralne pravo voci dcere. Chcela by som vidiet teba aj vsetky ostatne co sa tu hrate na hrdinky keby vasmu dietatu toto spravil expartner. Neverim, ze by ste ani brvou nepohli.
@0kristina0 no pokiaľ to nie je tyran, alkoholik, a pod., tak ja osobne by som trvala na budovaní vzťahov aj keby bol otec flegmatik k svojmu dieťaťu a keby dieťa štrajkuje. Lebo rodičia majú mať v prvom rade rozum. Keď dieťa vidí, že jeho matka, na ktorú je naviazané, má k mužovi odmietavý postoj, tak bude toto správanie kopírovať. Deti v prvom rade nepočúvajú ušami ale očami - teda kopírujú správanie rodičov/matky/otca. Teraz je už neskoro plakať nad rozliatym mliekom.
@daniela1911 no môže ju vydediť..a nie nečítala som 5 strán
ale zaujímavé čítania.... v iných fórach tu mamičky radia ako vydrbať s tým , aby nededilo dieťa z prvého manželstva... čiže ako komu pasuje a na ktorej strane radi 😀

@vulka ja len píšem čo známa vravela 🤷♀️