icon

Ex s celou svou rodinou u nás doma

bruttina
10. máj 2025

Zdravím holky, ráda bych měla nezaujaty náhled na mou akt situaci - za případný názor či radu jak to elegantně a s noblesou zvládnout diky předem 🙂 S partnerem jsem 5 let, žijeme střídavě v Čechách či v Rakousku, kde máme velký rodinný dům, jenž obýváme společně s jeho rodiči (oni přízemí, my zbytek, vchody oddělené, zahrada společná). Partner má se svou ex 8leteho syna, který bude dnes v kostele slavit první přijímání. V plánu je obřad v kostele, oběd v restauraci a následný přesun k nám domů na zahradní slavnost. Ja, partnerka otce oslavence na obřad ani do restaurace pozvána nejsem, ačkoliv tam budou úplně všichni z partnerovy rodiny. Prý je to událost jen pro nejužší rodinu a kmotry. Ovsem kmotrova partnerka pozvaná je (neni nejužší rodina). Tohle je mi lito a boli to ale budiž, nebudu se na silu cpát někam, kde me evidentně nechtějí. Co ovsem nezkousnu je fakt, ze partnerovy rodice, ačkoliv vědí, ze se s jeho ex naprosto nesnasime (zla a arogantni) a ja nechci aby byla u nas doma vice nez je nezbytné nutné, ji i s její celou rodinou (sestra, matka, otec, nevlastni otec) pozvali k nám domu na zahradní slavnost. Vnímám to jako naprostý disrespekt a necitlivost vůči me osobě. Jejich argument je, ze to dělají pro vnuka - aby to mel hezky a ja bych mela mit pochopeni. Pochopeni ve vztahu s chlapem ktery ma dite s jinou uz tak, i bez teto jobovky, musim mit fakt hromadu. Chápat tohle uz opravdu nejsem schopna. Nicmene, akt mam dve moznosti: bud se na celou zahradní slavnost vykašlat, jako jediný člen partnerovy rodiny tam nebyt a poskytnout tak příjemný čas ex a její rodině si u nas doma užít krásné rodinné odpoledne. Bud muzu zůstat zavřená doma nebo jet někam na výlet. Partner chtel at jedu na výlet a vubec se tohoto dne neúčastním s tim, ze ex rada nemam a ex rodinu vubec neznám tak proc bych na zahradní slavnosti mela byt?! To mi však přijde naprosto nedůstojné a ponižující vůči mě. Stávající partnerka by měla vypadnout ze svého domu aby si tam partnerka minula mohla užít rodinnou sešlost?! NECHUTNY!!! Takze jsem rekla ze neexistuje a zahradní slavnosti se plánuji zúčastnit i presto, ze ex me tam nechce. Ja ji tam take vubec nechci, natoz celou její rodinu!! - uplne se mi z te představy dělá špatně ale rozhodne se nemíním nikde schovávat nez ona si u nas doma, s mým partnerem, jeho rodiči a jeho bratrem dojuchá! Mam právo účastnit se rodinné slavnosti mého partnera a jeho syna. Jak byste se zachovaly vy? A přijde vám chování partnerových rodičů OK s tím, ze k nam domu zvou pro me zcela nepřípustné osoby a vubec je nezajima, ze mi to neni příjemné? Pritom partnerova matka na ex často nadávala jak byla špatná… ted, 6 let od jejich rozchodu, si ji i s celou familií zve domu. Zcela absurdní!

bruttina
autor
10. máj 2025
@mamina7070

@bruttina sak sam partner ti povedal ze ex nemas rada a preto na oslavach a obrade nebudes
tak ako to je ? mozno ona ta akceptuje (ved nechava ta starat sa o jej syna ked je u otca ale ty akceptujes ju ?

@mamina7070 Nope, na obřadu a obědě nebudu pac údajně je to pouze pro nejužší rodinu. Matka, otec, rodiče obou a kmotři. Včera odpo jsem se dozvěděla, ze uplne pro nejužší rodinu to neni když je pozvána i partnerka kmotra. Ja ne. OK - tohle bych jeste nejak zkousla ačkoliv to boli. Ovsem nekam se schovávat u nas doma pac prarodiče pozvali exku&comp se mi příčí. Partner rekl, ze je na me zda tam chci / nechci byt ale ze mi doporucuje tam nebyt pac animozity s ex, cela její rodina etc.

moonlight1210
10. máj 2025

Ako vlastne s exkou vychadzate?

Aspon sa mlcky tolerujete, ci zvyknu lietat utrusene drsne poznamky a naschvaly?

vikiki29
10. máj 2025

Išla by som na výlet a už by som sa nevrátila. Totálne ponižujúca situácia pre teba a partner ťa očividne neberie ako životnú partnerku. Neostávala by som v takom vzťahu kde som nikto, ani náhodou.

bruttina
autor
10. máj 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba Nikoliv, proto jsem z tohoto chování tak špatná a snažím se získat náhled zvenčí. Na všechny ostatní rodinné slávy (svatby, pohřby, narozky, Vánoce etc) zvaná jsem.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
mamina7070
10. máj 2025
@bruttina

@mamina7070 Nope, na obřadu a obědě nebudu pac údajně je to pouze pro nejužší rodinu. Matka, otec, rodiče obou a kmotři. Včera odpo jsem se dozvěděla, ze uplne pro nejužší rodinu to neni když je pozvána i partnerka kmotra. Ja ne. OK - tohle bych jeste nejak zkousla ačkoliv to boli. Ovsem nekam se schovávat u nas doma pac prarodiče pozvali exku&comp se mi příčí. Partner rekl, ze je na me zda tam chci / nechci byt ale ze mi doporucuje tam nebyt pac animozity s ex, cela její rodina etc.

@bruttina pozri ja osobne by som sa postavila k tomu tak, ze by som malemu kupila pekny darcek, upiekla tortu/ kupila
a isla na zahradnu slavnost spravala sa milo nenapadne respektujuc celu jeho rodinu

toto je ale mozne ak mas podporujuceho partnera co som si neni ista ze ty mas

bruttina
autor
10. máj 2025
@moonlight1210

Ako vlastne s exkou vychadzate?

Aspon sa mlcky tolerujete, ci zvyknu lietat utrusene drsne poznamky a naschvaly?

@moonlight1210 Mlčenlivá tolerance. Čím méně se vidíme, tím lépe.

tom_i
10. máj 2025
@bruttina

@mamina7070 Však nikdo nerozporoval, že jsou oba rodiče! Rozporovala jsem, že po rozchodu uz nejsou rodina! Tu si rozbili rozchodem.

@bruttina či sa ti to páči či nie dom je partnerov. A že sa "babka" rozhodla pre záhradnú slávnosť u syna (otca) na jeho dome/dvore s jeho súhlasom môžeš len akceptovať. Ak by to bol váš dom... už by to bolo iné. Dnes máš jedinečnú príležitosť ukázať svoju veľkosť. Byť milá hostiteľka. Všetkým ukážeš, že ti záleží ako na partnerovi tak aj na šťastí jeho syna. Druhú šancu už nedostaneš

mandzula
10. máj 2025
@bruttina

@moonlight1210 Mlčenlivá tolerance. Čím méně se vidíme, tím lépe.

@bruttina neviem, ci to tu uz bolo spomenute, ale kto organizuje obrad v kostole, kto rozhodol, ze tam pozvana nebudes?

bruttina
autor
10. máj 2025
@tom_i

@bruttina či sa ti to páči či nie dom je partnerov. A že sa "babka" rozhodla pre záhradnú slávnosť u syna (otca) na jeho dome/dvore s jeho súhlasom môžeš len akceptovať. Ak by to bol váš dom... už by to bolo iné. Dnes máš jedinečnú príležitosť ukázať svoju veľkosť. Byť milá hostiteľka. Všetkým ukážeš, že ti záleží ako na partnerovi tak aj na šťastí jeho syna. Druhú šancu už nedostaneš

@tom_i Uff.. dekuju za podporu i za pozitivní doporuceni. Nejspis udelam jak radíte.. Vnímám to dost podobně a ačkoliv se mi odporem skoro obrací žaludek, budu mila a laskava..

tom_i
10. máj 2025
@bruttina

@tom_i Uff.. dekuju za podporu i za pozitivní doporuceni. Nejspis udelam jak radíte.. Vnímám to dost podobně a ačkoliv se mi odporem skoro obrací žaludek, budu mila a laskava..

@bruttina drž sa baba ❤️

karolinakr
10. máj 2025

ponižujuce je to v tom, že maš zakazane zučastnit sa slavnosti a este ju pozvali domov s tym, že ty maš odist..to je uplne absurdné a rodičia nemaju rozum, ked toto robia..muž by sa ta mal zastat..neviem ako by som to riešila
naschvaly by som nerobila, ale oslavu teda mali robit v podniku...tvoj muž kolko prispel na oslavu, kde nie si pozvaná?

karolinakr
10. máj 2025

sorry, ale z vlastneho domu by som neodchadzala, toto su rady už cez čiaru..

karolinakr
10. máj 2025
@sevrin

@bruttina to je tak, keď ideš do vzťahu, keď niekto už má potomka. Kedysi u nás vysielali takú zábavnú reláciu s názvom "Srdcové záležitosti" a nikdy nezabudnem na jedného týpka s takým úchylným pohľadom ako povedal: "Jedno decko neni závada, jedno decko móže byť".... no neviem. Partner s potomkom z predchádzajúceho vzťahu nemá a nikdy nebude mať uzavretú minulosť a vždy si ju bude ťahať so sebou. Výsledok vidíš vo vašej záhrade. Takže s takýmito komplikáciami vždy budeš musieť počítať, tvoj partner má dieťa a to dieťa vždy bude mať miesto u neho aj s celou jeho rodinou. A to budú oslavy ešte po maturite, promóciách, zásnuby, svadba, narodenie vnuka, narodenie druhého vnuka, rozvod, druhá svadba, narodenie vnučky, druhý rozvod, rozlúčka pred kriminálom, návrat z kriminálu, tretia svadba, atď., takže tých záhradných slávností bude ešte veľa. Proste ťažko radiť, ale ja by som asi nešiel tam kde by ma čo i len trochu nechceli. Choď na výlet a vyčisti si hlavu, či ti takýto vzťah za to stojí. Vzťahy s rodinou partnera sú vždy veľmi dôležité, závisí od toho tvoja budúcnosť.

zuzanockamt
10. máj 2025
@karolinakr

@karolinakr Ale to nie je jej dom.

vikiki29
10. máj 2025
@bruttina

@bruttina asi si nepochopila. Partnerovi rodičia ťa nepozvali a on ťa poslal na výlet!!!! Haloooo. Už viac ti nemohli dať na javo, že ťa tam proste nechcú. Nevnucuj sa, pozbieraj posledné zvyšky hrdosti a nechoď tam. Ver mi, všetkým zúčastneným bude trápne a mne je vlastne trápne aj za teba, len pomyslím na to ako sa tam votrieš.

bielasovicka
10. máj 2025
@bruttina

@bielasovicka Zahradní slavnost zorganizovali partnerovy rodice. Partner se o tom dozvěděl až když byli všichni pozvaní.

@bruttina tiež velmi zaujímavé že to zorganizovali jeho rodičia, bez jeho vedomia, pozvú celú familiu jeho ex, a on sa to dozvie až na konci? Hm 🤔 dobre čudné je to celé

alabama0011
10. máj 2025

@bruttina najsmutnejsi je na tom postoj tvojho partnera. Je uplne jedno, kto to cele zorganizoval, aka to je udalost, ako dolezite to je. Ak by ma partner takto vylucil, asi by sme sa rozlucili. Partner ma byt oporou a to ako ta odsuva na druhu kolaj nesvedci o tom, ze by ta chcel zaclenit do svojho uzkeho okruhu. Na jeho mieste by mi bolo uplne jedno, kto to zorganizoval, kto je pozvany, podstata je, aby trval na svojom a vtiahol ta do kompletneho diania, lebo si jeho partnerka 5 rokov, lebo sa staras o jeho syna 5 rokov, lebo chce s tebou zostarnut, lebo si pre neho vsetko a nie je len sploubyvajuca a poslem ju prec kedy sa to hodi jemu, jeho rodicom. Taketo zivotne momenty nam vzdy ukazu, kde su priority, a ci takyto partner je partner, s ktorym chcem byt navzdy, alebo len mrhas svojimi rokmi. Na tvojom mieste sa s nim pozhovaram a trvam na ucasti vsetkych casti toho dna, na zaklade jeho reakcie, by som sa rozhodla ako dalej nalozim so svojou buducnostou. Mas to vo svojich rukach, nenechaj sa nikdy obmedzovat nikym. Nie sme tu navzdy..

mamina7070
10. máj 2025
@karolinakr

@karolinakr ze ma odist na vylet jej povedal partner, vlastnik domu

bielasovicka
10. máj 2025
@bruttina

@bruttina on ta posiela preč? Aj by som odišla, ale navždy. On ta nerešpektuje, a nemiluje. By som mu povedala, naschle chlapečku...

tamitamitami
10. máj 2025

Veľmi by som zvážila či by som chcela byť s chlapom ktorý ma takto vníma. Šla by som na výlet a už by som sa nevrátila.
Jedna vec je že chlapec má dôležitú životnú udalosť, pochopiteľne tam chce mať oboch rodičov.....aj spoločná oslava je pochopiteľná. Ale nechápem prečo ty nie si pozvaná. Normálny chlap by ťa pozval do kostola, na rodinný obed a aj na oslavu. Žiadne trápne výhovorky....

moonlight1210
10. máj 2025

“Zahradní slavnost zorganizovali partnerovy rodice. Partner se o tom dozvěděl až když byli všichni pozvaní.”

“Partner rekl, ze je na me zda tam chci / nechci byt ale ze mi doporucuje tam nebyt pac animozity s ex, cela její rodina etc.”

Takze partner ta nevyhodil z oslavy. Stale tam mozes ist, ak sa tak rozhodnes.

Len sa obava (a asi nie iba on), ze par hodin spolu s exkou sposobi, ze ona nakoniec nieco povie tebe, ty jej, pusti sa do toho jej rodina a buchne to do hadky (pripadne to exka toleratne ustoji, ale zaryje do teba niektory clen jej rodiny).
A ty budes v takej situacii hladat zastanie u neho a on skonci ako ten, co vas dve ma udobrovat. Pripadne hladat diplomaticke riesenie, nech ty neodides urazena a v slzach dovnutra buchnuc dverami na dome, ci niekto z rodiny sa urazene nezdvihne a demonstrativne neodide.

Ze slavnost chyti tuto pachut fiaska.

Ak chces, tak tam chod. Uplne vykazana nie si. Ale budes musiet byt mega toleratna, ak niekto povie nieco na teba. Stale mat na pamati, ze ten den nie je o tebe a tvojej hrdosti a vydiskutovat si to inokedy.

Ak nemusis, tak tam teda radsej nechod.
Ved pises, ze inak s tebou problem nemaju a na slavnosti ta pozyvaju.
“Na všechny ostatní rodinné slávy (svatby, pohřby, narozky, Vánoce etc) zvaná jsem.”

Nema zmysel to takto hlboko riesit.
Ani sa hnevat, ze starki vzdy nadavaju na exku a teraz ju pozvu. Oni robia slavnost vnukovi, nie exke. Exka je vsak jeho matka, tazko ju teda vykazu, ze vsetci smu prist, iba ona nie.

Som si ista, ze rovnako by sa to okolo teba a tvojej ucasti riesilo, i keby bola slavnost v restauracii.

No a na dom pozeram, ze hladis s jeho rodicmi rovnako. Dom je partnerov, ale obe strany mate pocit, ze ked tam byvate, tak ho mozete chapat ako “svoj” a nakladat s tym tak.
Starki, ze tam zorganizuju oslavu a nikoho sa vopred nespytaju.
Ty zas, ze musis znasat nezelanu osobu na “tvojom uzemi”.
Pritom ani jednemu z vas ten dom pravne nepatri.

bielasovicka
10. máj 2025

Mne tu niečo aj tak nehraje. Ved s nim žije 5 rokov, tak aké ze ju tam nechcú? Tu niečo nesedí.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
pralinka25
10. máj 2025

no mna by to riadne zamrzelo a fakt by som vztah prehodnotila. Exka je uz sama? nema partnera?
ja by som sla nie na vylet ale na dovolenku. normale na tyzden mozno dva. nechat si to vsetko ulezat a bud sa vratit s chladnou hlavu to vydiskutovat alebo sa posunut.

karolinakr
10. máj 2025

alebo choď z domu preč, ale najprv všetko nakup, navar, napeč, priprav, odíď na 6h z domu a ked vratiš, umy všetky riady, hrnce a poupratuj zahradu..tvoj partner a rodičia nech si rozpravaju dojmy zatiaĺ pri kavičke

karolinakr
10. máj 2025

tak šup, šup, hor sa do varenia a naštartuj auto, aby si mohla včas odísť..

mischy00
10. máj 2025

Nieje oficiálne pozvaná...je iba tolerovana jej prípadná účasť. A to je sakra rozdiel ....v živote má nikto takto hlúpo neodsunul na vedľajšiu koľaj, keď bol pozvaný muž, automaticky som bola aj ja. Ved môj muž by bezomna ani nešiel a bol by schopný sa aj s rodičmi pohadat 🫣🫣🫣

caramellka
10. máj 2025
@karolinakr

tak šup, šup, hor sa do varenia a naštartuj auto, aby si mohla včas odísť..

@karolinakr Ale veď autorka píše, že to majú dnes. Obrad už možno aj skončil a zúčastnení už sedia v reštike na obede a možno o hodinku sa presunú na záhradu...

Mňa okrem iného prekvapuje aj to, že tieto všetky veci ohľadom 1.sv. prijímania nezabezpecovali a neorganizovali rodičia, resp. v tomto prípade asi skôr mama chlapca, ak žije chlapec s ňou, ale starí rodičia...

zuzanockamt
10. máj 2025

@bruttina Daj vedieť,ako to dopadlo. Ja tipujem, že sa tam ukážeš a po chvíli urobíš divadlo a bude po oslave.