Ex svokra a moje dieťa

samantha88
8. mar 2014

Ahojte babulky ! Potrebujem poradit. S partnerom sme sa rozisli asi pred pol rokom koli alkoholu(je alkoholik) a mame spolu 7mesacne dieta . S ex svokrou sme mali v case ked sme s byvalim partnerom spolu zili celkom znesitelny vztah no nie dokonaly pretoze mi stale davala "mudre" rady co sa vychovy mojho dietata tyka. Ale akonahle som opustila jej syna tak bola velmi urazena, ako keby to bola moja chyba ze pije . Zastavala si ho ze vraj sak kazdy chlap pije a kade co mi tam porozpravala,pobrala veci co kupila pre maleho tak som sa neudrzala a povedala som jej co si ja myslim tak sa velice urazila ze vraj som drza.Ked sa stretneme niekde v meste tak ledva pozdravi.....Byvaly priatel sa teraz drzi a "uz"(na neho dlha doba) uz nepije 4mesiace tak chodi za nami maleho navstevuje a tak. Len jeho mama chce tiez maleho vidavat a stale si ho vypytuje tak neviem ci jej ho dat nevidela ho uz 4 mesiace a asi ho tiez ma rada vsak je jeho babka lenze ja jej vobec neverim co sa starostlivosti tyka a bojim sa ze mu tam bude kadeco davat jest a co tam s nim bude stvarat a este som stale na nu za to vsetko na nu nastvana...Takze co si myslite dat aspom tak na 1-2hodky ci nie ?

iv01
8. mar 2014

nemam s tym ziadne skusenosti, ale mas velmi male dieta, aby bolo bez teba 1-2hodky. ak chce vidiet vnuca, nech pride so synom na navstevu k tebe. moj nazor, mozno zly, neviem.

sunshineka
8. mar 2014

V ziadnom pripade.ak ho chce vidiet,tak jedine v tvojej pritomnosti.

samantha88
autor
8. mar 2014

@iv01 no ja uz som tiez take nieco navrhovala tie 2hodky by som prezila ale ona je velmi hrda aby prisla...

kkristin
8. mar 2014

Ked je prilis hrda aby prisla tak ho zas tak velmi asi vidiet nechce. Moj nazor je ako hore spomenuli...ak chce ma pravo sanozrejme ale tiez by som len v mojej pritomnosti navrhla.

michaelkanr
8. mar 2014

Tak to ze zobrala aj veci ktore mu dala svedci o jej charaktere. Ved on bude stale jej vnuk bez ohladu na to ci si s jej synom ci nie. Urcite by som ale nezabranovala stykaniu sa, ale za tvojich podmienok. Ak nechce, je to opat jej rozhodnutie za ktore ponesie nasledky.

elina25
8. mar 2014

Ak ja raz budem takou to svokrou prosím odstreľte ma diki 😉 😀

celasapremenim
8. mar 2014

@samantha88 v ziadnom pripade si nedavaj takto male dieta z ruky, ak ho chce vidiet, nech sa s vami bud niekde stretne a stretnutie prebehne pod tvojim dohladom, alebo pride k tebe
neexistuje, nerob to, to je moc male dieta, aby si ho dala do ruk doslova pre neho cudzej osobe

juliana77
8. mar 2014

@samantha88 A prečo chceš dávať svoje dieťa cudzím ľudom?

mimla
8. mar 2014

Mať babku pre dieťa nie je zlé a ak raz rozdýcha, že ste sa rozišli, možno bude aj znesiteľnejšia. Tvoje dieťa je ešte veľmi malé, takže v prípade, že zistíš, že nerešpektuje tvoje pravidlá, riešiť to pozvaním k sebe a tam sa môžu spolu hrať. Inak ja osobne si myslím, že každá babka tak trošičku porušuje niektoré pravidlá, istá miera, ktorú ešte budeš tolerovať je na mieste. Neskôr, ak budeš potrebovať skutočne pomôcť a ona bude to dieťa aspon trošku poznať, to oceníš. To že vzala veci malému by som sa pokúsila nejako zabudnúť, predpokladám, že to bol skôr emocionálny skrat a neskôr to určite ľutovala. Ak sa ti spolupráca s exsvokrou nebude páčiť, vždy s ňou môžeš prerušiť kontakt. Ona totiž nemá žiadne vymožiteľné právo na styk so svojim vnukom (takže sa správajme k svojim budúcim nevestám slušne 😀 )

helka107
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilitela
8. mar 2014

@samantha88 Nie, nedat. Za okolnosti, ktore popisujes, urcite nie. Svokra musi respektovat aj teba. Ako jej mozes inak doverovat? Nech pride spolu s tvojim ex k tebe.

sense
8. mar 2014

za takych okolnosti ako popisujes by som svoje dieta nedala, pokial chce nech pride ku vam a pobudne s malym popr. niekde vonku....ak je na taketo stetnutie prilis hrda a chce ho mat len osamote znamena to ze zrejme jej nejde tak o maleho, takist o tom svedci fakt ze pobrala jeho veci kt. mu dala...

janinah
8. mar 2014

pozvi ju k vám,ale daj pozor ako ju pozvaš..dá sapozvať tak,že za tým cítiť-nelez tu..a dá sa pozvať tak,že cítiť-tešíme sa na teba..ak nepríde,je to jej problém,dieťa bez teba/mamy by som jej nedala,dieťa nie je hračka.......

andrejka1994
8. mar 2014

Ahoj, moj miminciak je sice este v brusku ale jedno mam jasne uz teraz, mojho ex mama maleho starka, ona a aj jeho strana rodiny maju velky zaujem o maleho narozdiel od neho, ale aj tak viem ze ak ho bude chciet ona alebo niekto iny vidavat tak len v mojej pritomnosti, do 3 rokov urcite potom aj povolim na noc spanie , vikendy atd, dovtedy v ziadnom pripade, tiez sa bojim ze mu bude kadeco davat atd, mame spolu neutralny vztah , ale ja chcem mat stale svoje dieta na ociach a bez tak jej neverim, ja som jeho mama a co uznam za vhodne ja tak aj bude. Bez tak tvoj pripad co aku mas takuto svokru, v ziadnom pripade 7 mesacne dietatko jej , a este bozechran same bez teba.... Stoj si za tym , ty si jeho mama, a mas pravo byt nahnevana, tieto mamickovske typy co si syna rozmaznaju budu vzdy na synovej strane hadam aj ked by bol horsi ako alkoholik. Bud nech ta respektuje a naozaj nech sa zaujima o vnuka alebo dovidenia, nikto nema pravo ta takto vydierat na city aby si mala vycitky ze ..sak je to jeho starka, no budis je ale otazka je ze aka starka ?? ...

katrinka8
8. mar 2014

@samantha88 - ahoj, ja si osobne neviem predstavit, ze by som 7-mesacne babo v bdelom stave nechala same s niekym inym ako manzelom 1 - 2 hodiny 😀 V mojom pripade si myslim, ze by to tak dlho nevydrazali bez maminy alebo v nasom pripade este aj manzela. Jedine mozno este s mojou mamou, lebo tu vidia casto, ale aj tak si myslim, ze nase by tak dlho v takom veku nevydrzali bezo mna ci mm (navyse obe kojene- niekedy proste bolo treba aj castejsie dat papat, maly ma sice len 3 mesiace, ale dcerka v takom veku, ked bola ako Tvoje babo, by tiez nevydrzala sama v bdelom stave tak dlho s pre nu cudzimi ludmi). Ak ma "svokra" zaujem, vysvetlila by som jej to tymto sposobom - ze sami nie, kvoli tomuto, pripadne by som ju nechala babo kocikovat, ked spi. Mozno casom aj samych, ale urcite nie, kym na nu babo nie je zvyknute 😉

bibika55
9. mar 2014

@samantha88 Ex svokra,čo pobrala veci, ktoré kúpila pre DIEŤA si nezaslúži,aby ste jej dieťa dala,alebo ukázala.Pokiaľ sa otec o dieťa zaujíma,pokiaľ však na neho prispieva,alebo mu aj niečo kúpi tak nech s ním trávi nejaký čas,ale len vo Vašej prítomnosti!! No aj naďalej triezvy.Nie ste z osobitnej školy,aby vás poúčala.Dieťa do 3 rokov nemôže do rúk otca.Vaša chyba,že ste dovolila ex svokre pobrať veci pre dieťa.Mala ste ju vyhodiť ešte od dverí.

adri266
9. mar 2014

@samantha88 k nej by som take male dieta nedavala, a a k nechce ist k TEbe, tak by som navrhla nejake neutralne miesto. Detske centrum, kryte ihrisko a pod.

selema
9. mar 2014

nie, nedala by som, v žiadnom prípade ... ty si malého matka, ty si určuješ pravidlá a keď sa jej to nepáči tak "dovi, dopo"!!!

"neviem prečo" ale ja som na slovo "svokra" maximálne alergická 😀

senta_sofia
9. mar 2014

@samantha88 jedine za tvojej pritomnosti

jedina30
9. mar 2014

ak ho chce vidiet,tak nech sa zastavi alebo sa niekde stretnete..nedala by som jej ho..na to nema pravo a ak velmi tuzi vidiet ho,tak nech ho vidi v tvojej pritomnosti... 😎 😎

samantha88
autor
9. mar 2014

@celasapremenim ved prave vobec nie je na nu zvyknuty chudatko by bol len vystresovany

samantha88
autor
9. mar 2014

@katrinka8 mas pravdu malicky by nevydrzal kedze ju nepozna a casto chce kojit.Takze bud bude chciet prist a ked jej tak zalezi na vnukovi tak pride.

samantha88
autor
9. mar 2014

@bibika55 jeho otec sa o neho zaujima prispieva a tak.Ona tie veci kupovala tak nech si ich necha sak som jej aj povedala ze nech si ich navlece na hlavu 😀 a za to mi povedala ze som drza a ze sa jej mam ospravedlnit

jankastubka
9. mar 2014

Tak ako baby pisu, svokre treba (ale milo a bez emocii) Vysvetlit, ze syn je este maly a musi zvyknut. Ze ta okrem ineho ranilo, ako sa k vam obom svokra zachovala, a teda ze si postupne musite najst sebe cestu. Takze najprv navstevy za tvojej pritomnosti. Ak sa opat vztahy daju do poriadku, nevidim problem nechavat ho aj u nich na nejaky cas. Ja takto davam k starkym dcerku bezne a nemyslim si, ze je na to este mala.
Urcite aj tebe neskor padne dobre (Najma ak budes osamela matka) aby ti ho na chvilu postrazila, ked si budes potrebovat daco vybavit.

sashabb
9. mar 2014

@samantha88 tiež by som nedala. Za prvé je ešte dieťa velmi malé a za druhé, ex-svokra ho nevidela velmi dlhú dobu a pre dieťa je to CUDZIA osoba!!!
Pokiaľ chce byť babkou, mala by sa v prvom rade dohodnúť s tebou na stretávaní za TVOJEJ prítomnosti. Potom ak si vytvoria vzťah, malý je bude poznať a brať ako babku, môžete sa dohodnúť aj na stretávaní "osamote"

evelynm
9. mar 2014

dietatko je este malicke, pises, ze ho svokra dlho nevidela, tak na nu nie je zvyknute. urcite by som kontakt umoznila v mojej pritomnosti. Postupne, casom, ak sa vztahy pozitivne utrasu, ked bude dietatko vacsie a budu mat vypestovany vztah, tak aj bezo mna. Ale este urcite nie. To, ze pobrala veci, beriem ako taky prejav hnevu, mozno smutku z vasho rozchodu, hoci toto sa nema robit, nebrala by som to tak tragicky. Kazdy niekedy urobime blbost a je mozne, ze ju to dnes uz aj mrzi. To vies, priznat si, ze jej syn je alkoholik, ze chyba je na jeho strane, je pre nu asi velmi tazke a radsej hlada ospravedlnenia, aby to lahsie zvladala. Ak by sa ti podarilo mat s nou prijatelny vztah, urcite by to bolo pre tvoje dietatko dobre a obohacujuce. Len snaha musi byt na oboch stranach, aj na tvojej, aj na svokrinej.

ejmi25
9. mar 2014

No s drahým sme sa rozišli našiel si milenku opustil svoju 10 m dcérku a jeho mamička ani neodpisala na moju sms takže do budúcnosti nechnám dá pokoj babka takáto babka v živote ju nebola voziť a býva pri nás a on otecko pokiaľ neprispeje malú neuvidí rozhodol sa pre k nech si ju má a nech si s ňou spraví bábiku keď nás tak odhodilw

ejmi25
9. mar 2014

Niektoré bábky si nezaslúžia vnučku za ich správanie

trend270
9. mar 2014

@samantha88 odporúčam stretnutie na neutralnej pôde alebo len ked vás ona pozve. Ak ju pozvete k Vám, môže sa stať, ze sa bude snažiť chodit ku Vam častejšie ako by sa Vám páčilo, možno sa bude snažiť nasilu vás dať znovu dokopy a Vy zo slušnosti ustupite. Kedže ste sa rozišli, žiadne rodinkovanie by som neprevadzala. Ak sa dáte s bývalým partnerom znovu dohromady, potom áno. A ak nie, ked bude chlapček väčší a bude ho mavat na dlhšie, nech ho ku nej nosí. Dajte si pozor na manipuláciu. To svokry rady 🙂

bibika55
9. mar 2014

@samantha88 Nech Vás to ani nenapadne sa omlúvať.Ja som tiež svokra,trojnásobná ale takto by som sa nedokázala zachovať.