Expriateľka a naše dieťa. Čo mám robiť?
s priatelkou sme sa rozisli ,,, vlastne nasla si druheho ... mame 4 r.dieta ktore mi nechce davat k tel. ..raz za dva tyzdne mi ju na vekend da ... pri rozlucke mala vzdy place .. a k fonu mi ju nechce dat s dvovodu ze ju rozrusim a ona ju musiukludnovat .. ai takto : ak budes plakat taktata viac nedojde ...mm hu nakopat ?
tá tvoja ex asi nie je velmi inteligentná matka, ked vlastnému dietatu hovorí také veci, fakt lutujem to dievčatko, musí byt chuda z toho v strese, skús si s nou pohovorit a možno v záujme malej radšej si ju nepýtat k telefonu, ked ju mamička potom nezvláda ukludnit, načo je robit zbytočný stres? Bud rád, že ti ju dáva aspon na ten víkend. Moj známy nevidel svojho syna skoro rok, jeho ex mu ho nechce dávat vobec smutné ozaj ☹
4 rocne dieta by som rozhodne k telefonu nedala. A nevidim dovod, preco ich obtazujes telefonatmi. Dava ti dieta? Dava. Ak je ti kazdy druhy vikend malo a s matkou nie je rec, stale mas moznost dat navrh na sud aby si s dietatom travil viac casu.
no ja poviem takto.....presne toto by tvrdil aj moj bývalý......ale to by nenapísal, že volá o 20 a dobre vie , že deti chodia spať o 19 , a to od narodenia sme ich tak dávali .... a potom mne vyblakuje do telefónu, že on je otec a má práva a aká som ja neschopná matka, čo mu bráni v kontakte s detmi....
a ten posledný dodatok o nakopaní......no povedzme, že som presvedčená , že sa s tebou nekomunikuje lahko...a napriek tomu ti bývalá v stretávaní s dcekou nebráni....takže určite by som rada počula jej veziu
Vždy sú dve strany mince...netuším, kde je pravda-možno niekde uprostred...ale je najhoršie, keď dieťa trpí kvôli rodičom, ktorí, aj keď sa kedysi milovali, tak teraz poriadne nemôžu prísť na meno tomu druhému...Ty máš svoju verziu a možno(pretože každý z vás môže napísať to, čo uzná sám za vhodné-aj bludy, aby zhodil toho druhého) má ona svoju verziu, ktorá sa nezhoduje s tou Tvojou-možno je to ozaj úplne inak...ale ak je Tvoja "komunikácia" taká, ako píšeš na konci, tak sa čudujem, že Ti vôbec dieťa dáva...pretože človek,ktorý toto vypustí z úst(z pera), u mňa normálnym človekom nie je...
Nerozumiem ťomu prečo má trpieť dieťa? prečo ho tahať dotoho!!! @igi70 -- to si dcérku kedy mal? myslím vekovo, aj ked tuto je to jedlno vzhladom na psychiku a celkovo rozmýšlanie... lebo mi to príde nevyzretá hlavička! riešiť to nakopaním! 😕 😕 😕 Kde sme v MŠ???
Mal si založiť diskusiu, nie otázku 😲
Vsimni si reakcie niektorych zien. Su si uplne iste, ze dieta je ich vlastnictvo a tak sa aj spravaju. Zial, u nas je to tak...sudny system ich naucil. Neboj sa, keby bola spravodlivost a obaja rodicia by mali rovnaku sancu vychvavat dieta v pripade rozchodu, stiahli by sa...naucili by sa slusne komunikovat, lebo by vedeli, ze sa potrebuju dohodnut. Takto je to sama arogancia, pretoze vedia, ze pri takychto sudcoch ako su teraz budu vzdy moct dieta vyuzivat ako zbran na dosahovanie svojich cielov a neustale zasahovanie do zivota expartnerov ak nie jeho ovladanie. Tu si na zlej stranke 🙂 vsimni si tu spolupatricnost...keby toto napisala zena, hned tu ma 1500 sucitnych komentov....ked si chlap, bud ta zadupu pod zem, alebo aj tie, co pripustia ze mozes mat problem, hned pisu o dvoch stranach mince 🙂)). Tu najdes akurat kopu koncentrovanej frustracie, nie radu. Tu ide len o to, preco asi si gauner....ci preto, ze sa nechces starat, alebo prato, ze sa chces starat o svoje dieta.....teda starat.....to mozes...len nechci zastupovat, ci rozhodovat...co si to dovolujes? Niektore zeny nechcu otcov....chcu AU PAIR a sponzorov, ked chces byt otcom, si gauner...cest vynimkam damy.....Rada....nehovor nic zle na matku, aj ked ta stve...dieta matku vzdy vnima ako matku, ak aj chces len veci uviest na pravu mieru aj tak z toho vyjdes zle....spravaj sa tak, aby teba vyhodnotila mala pozitivne...jednoznacne sud - uprava styku....zdovodnit, preco je to v zaujme malej aby bola s tebou castejsie...neskor striedavka..teraz by ti ju asi nedali..ked je s tebou mala, tak dokumentuj, co robite, fotky, blocky, ucty odkladaj....ostatne zavisi od sudcu
ak ako to pises sme si to prezivali aj my s bratovou dcerou, ked ho zacala podvadzat a behat kade tade po nociach ja ako 10 rocna som ju rano budila a nosila do skolky, brat chodil na tyzdnvky takze o nicom ani netusil, ked to prasklo prisiel rozvod a my sme boli ty najhosri mala prisla s otazkou oci preco nas dedko vyhodil z domu som neposluchala? Mala ho milovala aj babku s dedkom u ktorych byvali, a vzdy ked uz mala ist domov dostala zachvaty placu, ze ona domov nejde ona chce zostat s nami , potom jej mama nam vyvolavala, ze ju uz nikdy nepusti, ze je na nervy atd. Chodila k nam menej a menej lebo mamicka si vymyslala vseliake vyhovorky je chora, ide tam, atd. To jej plakanie trvalo cca do 12-13 rokov, a teraz ked uz budemat za chvilku 18 mozem povedat, ze je tu stale kazdy vikend ked sa da mama ju neudrzi ide tam kde je jej dobre. Takze dieta nie je hracka cez ktoru si vy ako rodicia mate vracat udery pod pas, dieta je s toho vsetkeho zmetene, treba vydrzat a stale jej opakovat, ako aj my ze mamicku musi posluchat a ty budes navzdy jej ocino ktory ju bude lubit a za ktorym vzdy moze prist, a mamina ma len druheho uja. Na vsetko treba cas, a hlavne neprestat sa zaujmat 🙂
Ja zasa nechapem to, ze vzdy ked sa tu ozve chlap o radu/pomoc vzdy je najhorsi.Napisal nakopat,ale to neznamena,ze je hned ,,grazel,,. Ocividne ho ma to dieta rado,ked za nim place s jeho to trapi.Ja mam vyborneho chlapa po boku, ale viem, ze keby som mu zakazala synov,keby sa medzi nami nieco stane tiez by nebol mily!! Nebudem si,ale zastavat ani jednu stranu, oni vedia co je medzi nimi.Ale preco zakazat tel.dietata s otcom, preco trapit dieta?? Rodicia su dvaja a nie vzdy je pravda na matkinej strane...
vyries si to cez sud... myslim, ze by bol objektivnejsi ako cudzi ludia z MK, ktori nevidia do situacie. Hlavne sa tam bude dat vypocut obe strany... nezabudni sa potom pekne vyjadrovat, vazne, nehnevaj sa ale "nakopat"?! 😅 take slova som na svojho ex co s nim mam dieta nikdy nepovedala nech je uz akykolvek... keby je vacsia ucta medzi rodicmi, asi by bol svet ovela krajsi, aspon deti by to urcite ocenili.... prajem vela stastia
takto jedna vec je ak je ex svina ale nakopat to mi pride dost divne napisane a sice som komentare necitala ale asi dostaes za tu poznamku do tela
ak citis ze kontakt dva krat do mesiaca je malo nezostava ti nic ine ako ist na to cez sud tvoja ex totiz nie je povinna dat ti dieta k telefonu reci typu nerev lebo viac ho neuvidis treba na to svedka tieto reci su pre zdravy emocny vyvin velmi skodlive
na slovensku je bohu zial stale zauzivane dieta patri matke aj keby traktory padali ale v poslednej dobe poznam viac ludi co maju striedavu starostlivost a aj u mladsich deti ako je tvoje tak hor sa na to
drzim palec
Ako, možno keby tú otázku zakladateľ napísal ináč, by sa možno toho súcitu aj dočkal. Takto sa nevyjadruje slušný rozvážny muž čo komunikuje ohľadom dietata... Si sk myslel že ti baby matky napíšu,, hej nakop, to určite môže.,, 😒
toto je prefeminizovana stranka.. je absolutne hara kiri napisat nieco proti zene aj ked dana mamicka moze byt 100x vacsia svina ako jej ex priatel, manzel, druh.
Treba na to ist civilizovane to je cestou sudu a dohodnut si presne pravidla. Bohuzial su zeny kt. by jedna facka fakt hodne pomohla.. Staci danej slecne slusne a vazne vysvetlit ze nie ona ale aj Ty mas nejake prava okrem povinosti a ze ked bude hrat spinavu hru su aj ine moznosti riesenia.. rovnako spinave a neprijemne pre nu samotnu. A potom su aj extremy ako panamsky pas a uz ma nikdy nenajdes ani malu 😎
Tesim sa na Vase utoky :D 😝 smelo do mna
tak ja teda osobne nechápem prečo by ti akože 4 ročné dieťa nemala dávať k telefónu, môj malý sa bežne vykecáva či už s tatom, babkou, strýkom po telefóne alebo na skype. On by si pokecal aj s úradníčkou keď telefonujem 😀 /Ak teda ozaj nevolávaš v čase keď spí alebo tak nejak/ Švorročné dieťa už má dosť rozumu, tiež mám tak starého syna, skús je vysvetliť keď ju budeš mať cez víkend aby neplakala keď budeš telefonovať lebo mama je potom smutná a k telefonu ti ju preto nedá. Nepoznáme verziu tvojej bývalej takže to je ťažko posúdiť či by bolo treba niektorého z vás nakopať, to by asi mohol posúdiť jedine súd, keď tak skús hladať riešenie tam.
Myslim, ze problem je niekde uplne inde..........vas vztah asi nebol idealny kedze si tvoja partnerka nasla ineho, nevidim do toho, takze tazko nieco radit. Neviem ako dlho ste boli spolu, aku ste mali domacnost, ako byvate teraz, ake ste mali problemy ked ste spolu zili...... Ale pre nieco asi ma na teba tvoja partnerka tazke srdce a preto ti to dava najavo takymto nie velmi vhodnym sposobom - cez dieta 😒 Treba sa prekonat a slusne spolu komunikovat, aj ked urcite to nie je lahke v takejto situacii.
Ja zasnem nad reakciami niektorych hysteriek. Nedavat dieta k telefonu a ved mas raz za cas dieta a ako si vychovany,ked ju chce nakopat atd.... Nakopat myslel podla mna obrazne. A vazene,ste uplne neobjektivne. Keby vam toto napisala nejaka zena,tak by ste toho chlapa ukrizovali. Rozmyslajte ako zeny a nie ako sliepky. Uznajte,ze ta zena nie je zrela a ani jej branenie v styku s otcom noe je normalne. Takymto zenam by som nedala tym padom ani narok na vyzivne,ked nechcu kontakt s otcom.
Rovnako svojho 3 a pol ročného syna nedávam ex ku telefonu. Ani sa už pol roka nevideli. Neželám si to,lebo neplatí výživné a je to gambler a nespoľahlivý človek. Som vydatá za oveľa lepšieho muža a zastávam názor,že nie je otec ten kto splodil,ale kto vychoval....Je mi jedno,kto si o tom čo myslí. Pochopí len ten ,kto to reálne zažil. Viem,že telefonát s ním by malého len rozrušil a dookola by sa pýtal,kedy príde.Veľmi dobre mám v pamäti ako 1,5 ročný čakal každé poobedie pri ceste a čakal,kedy sa jeho tato vráti z práce. Keď v noci zo sna plakal a kričal: Tato....a tato zatiaľ stávkoval o dušu a preťahoval čokoľvek,čo mu nohy roztiahlo.Nechcem,aby mal môj syn s tým hajzlíkom čokoľvek spoločné.
Ja si myslim, ze o tu striedavu starostlivost bojuju len chlapi, ktory sa cez dieta chcu pomstit svojej ex. Nakolko je prirodzene ze o dieta sa vie lepsie postarat v 90% pripadov zena, nez muz. Ked su s detmi muzi vramci striedavej starostlivosti tak to nakonec dopadne tak, ze nevedia co si s dietatom pocat, aky program mu spravit a v konecnom dosledku je mu dieta na pritaz, najma ked si najde dalsiu partnerku.

Ak mas moznost, poziadaj o striedavu starostlivost.
To, co hovori, moze byt pravda, je vsak na matke, ako spolupracuje, moze vela zachranit a aj pokazit.
a pokial ste sa len rozisli a prebehol sud, kde bolo urcene stret.s dietatom?
skor si to tu mal dat ako diskusiu a nie otazku...
pokial si teda nechcel len odpovede na otazku, ci mas byvalku nakopat 😀