icon

Extrémna naviazanosť sestry na môjho manžela

26. okt 2021

Ahojte,

sme už manželia 15 rokov a stále neviem prekusnúť správanie sa môjho manžela a jeho sestry. Je slobodná, v zrelom veku, mladšia od neho o 11 rokov. Ide o to, že chodí na týždňovky, doma má o všetko postarané , keď je preč je všetko OK, je milý, plánujeme víkend, ale stačí, že sestra má nejakú požiadavku, hneď sa všetko ruší a ide sa podľa jej plánu. Veľmi ma to unavuje, viackrát sme o tom rozprávali, ale trvá to iba chvíľu čo je dobre a potom všetko v starých koľajách.
Najradšej by chodila s nami aj na výlety, o všetkom musí vedieť, všetko komentuje.
Je toto opičia láska? Ako z toho von , aby sa človek nezbláznil? Mám ho úprimne rada, ale dochádza pomaly trpezlivosť.

veronika33
•
26. okt 2021

jeho sestra býva s vami?

autor
•
26. okt 2021
eeffka
•
26. okt 2021

A to riesis po 15tich rokoch? Mala si svagrinu upratat v prvom roku

loginexistuje
•
26. okt 2021

proste nastav hranice nie nemeni sa program kvoli nej a muz nech si vyberie pojde s tebou a detmi alebo s nou a sam
druha moznost je jej povedat ale ak sama na to neprisla za 15 rokov tak dohovoru moc nedavam

luccija
•
26. okt 2021

Vy ste rodina, ona nech si založí svoju.Dufam, že nepíšeme o tom, že raz mesačne chce byť s Vami..

janinah
•
26. okt 2021

Nájdi jej frajera.myslim to úplne vážne.Ja takú švagrinú mám.len žije v zahraničí.kym tam pracuje.60 tnická bezdetná.Hadaj kde asi a s kým skončí ako dôchodkyňa?

h2
•
26. okt 2021

Chyba nie je v mužovej sestre, ale v Tvojom mužovi. On skáče, ako ona píska. Ak jej všetko odsúhlasí a vo všetkom sa jej prispôsobí, ona si myslí, že mu (vám) to tak vyhovuje, alebo aspoň nevadí. Ak jej on nevie povedať nie, urob to Ty. Príklad: sestra zavolá mužovi, že niečo potrebuje, on jej to odsúhlasí a následne zruší váš program. Ty zavoláš jej, povieš jej, že už niečo máte, ale muž na to asi zabudol, takže nebudete môcť ísť k nej (ona k vám, vy spolu niekam...)

janinah
•
26. okt 2021

@h2 toto by som nerobila.akurat si tak naštve muža...on nie je malé decko a je to zrejme jeho jediný súrodenec..

h2
•
26. okt 2021

@janinah Ale ona to už viackrát s mužom riešila a riešenie neprichádza. Samozrejme, treba aj so švagrinou jednať tak, aby sa neurazila, ale pochopila, že majú iný program. A argument, že je to jeho jediný súrodenec, neobstojí, lebo autorka je zase jeho jediná manželka.

autor
•
26. okt 2021

@loginexistuje skúšala som na obidve strany, ale ona si nakoniec vždy presadí svoje, doma je najmladšia a všetci skáču ako píska ona, má ešte ďaľších súrodencov, len k mužovi má extra blízko

autor
•
26. okt 2021

@janinah máš to tiež tažké, na jednej strane nechce človek uťať rodinné väzby , na druhej takéto správanie riadne lezie na nervy

loginexistuje
•
26. okt 2021

a ked spravs takto ze vy sa dohodnete ze idete do kina a ona zavola bratovi se pridi ku mne atd a ty by si isl s detmi do kina muz co na to ? ako ja by som tlacila na neho sak pride domov a ma sa venovat svojej rodine primarne
proste dohodneme sa my tak nech to dodrzi ak nie tak nech necaka sex jedlo a pod neviem proste nejako na neho ist

autor
•
26. okt 2021

@loginexistuje už sa stalo, že sa nechal tak zmanipulovať, že išli spolu s deťmi a ja som zostala sama doma a ešte som bola ja tá zlá, nie je to pravidelne ale vytáča to poriadne

loginexistuje
•
26. okt 2021

a ako preco teba nevzali ? ty si nechcela ? ako ja by som vzala deti a nech on si ide so sestrou sam

autor
•
26. okt 2021

@loginexistuje proste urobili si program bezo mňa , bez opýtania, stalo sa to síce len raz ale zabolelo to poriadne, keďže ho človek celý týždeň nevidí, mne to príde akoby sestra na nás žiarlila , preto potrebuje robiť naschvály, ja som nekonfliktný typ, ale vtedy som už vybuchla a povedala si svoje obidvom, potom bol chvíľu kľud

loginexistuje
•
26. okt 2021

no jasne ze ta to nastvalo ako to je drzost brutalna od oboch

a nemas niekoho (idealne brata bratranca kamosa) co by ti pomohol urobit skolu hrou pre muza a nastavit mu zrkadlo ?
vies zeby sa dohodnete s muzom ze pojdete tam a tam tebe zavola brat/kamos ze ci nepojdete tam a tam a chod len ty s detmi

ailiba
•
26. okt 2021

Majú rodičov? Väčšinou tak držia spolu súrodenci, keď museli byť sami. Možno proste tým, že je sama, tak tvoj muž nechce, aby sa cítila osamotena, alebo je mu s nou proste dobre. Ženy vedia mužmi veľmi manipulovať, vie ako na neho🤷‍♀️. Ťažko niečo zmeníš po 15 rokoch... Skus si aspoň presadiť, že nech sa ona prispôsobuje vám, ak chce byť s vami.

autor
•
26. okt 2021

@loginexistuje presne toto napadlo aj mňa, v najbližšej dobe to určite vyskúšam, keď som mu presne toto povedala, že ako by sa cítil na mojom mieste, keby že idem takto s bratom , nepačilo sa mu to

autor
•
26. okt 2021

@ailiba rodičia ešte žijú, ďakujem vyskúšam

ailiba
•
26. okt 2021

Niektorí ľudia su takí ľahšie ovládateľni. Tvoj muž je asi dobrák a snaží sa vyjsť všetkým v ústrety. Držím palce, je to náročný boj.

autor
•
26. okt 2021

@ailiba ďakujem 🙂

snowflake07
•
26. okt 2021

Ja mám takého švagra.Na všetky túry s nami chodi,do kina...A keďže tu frajerku si nie a nie nájsť,tak som začala všade ťahať moju najlepšiu kamarátku.Chlapi kecaju,ženy si idú svoje...Mne to nevadí.Ja som sa zariadila a zas to beriem tak,že čím nás je viacej,tým vetšia sranda.

autor
•
26. okt 2021

@snowflake07 nemala by som nič proti tomu, keby nám stále do všetkého nekecala a neorganizovala život

elizabet173
•
26. okt 2021

skús mu to tiež urobiť. Keď budete dohodnutí, že napr. idete počas víkendu na výlet, na ktorý sa on teší, v poslednej chvíli to zruš s tým, že ti volala (sestra, mama, babka, teta) a choď k nej a zopakuj to aspoň tri, štyri krát. Ale či to pomôže po 15 rokoch netuším, to si mala riešiť hneď keď sa to stalo prvý krát

moonlight1210
•
Autor odpoveď zmazal
•
bukajka_mata
•
27. okt 2021

Tomu sa trošku čudujem, že to riešiš až teraz, je to trošku pre mňa prekvapením no. Ale teda treba sa o tom najskôr rozprávať, keď nepomôže skús to oplatiť rovnakou mincou či to jemu nebude divné.

elistek13
•
27. okt 2021

@snowflake07 Podobne to bolo aj u nas, kym svagor nemal frajerku, potom nejako prestal, lebo ona nasu spolocnost nejako nevyhladava. Aj ked mame oslavu nejaku tak pride sam, bez nej, ale teda aspon sme viacej spolu s drahym.