Farár mi zakázal ísť na spoveď, lebo hriešne žijem
pisem vam akmi mozte poradit,som katolicka,nezijem s manzelom v jednom dome,ked sme byvali tak mi nadaval dost zle,a pocuval svokru na kazde slovo,a so mnou sa v domacnosti ani nerozpraval,malu by brali z ruky a ked som im nieco na to povedala,tak ma nazvali cigankou,teraz ked som chcela ist na spoved,ale nas pan farar mi zakazal pretoze zijem hriesne,pritom ten isty kolobeh len idem do prace a potom sa staram o malu,priatela nemam.Ak mozte poradte mi na koho sa obratit
@anas123 Ja osobne by som asi ani nehovorila knazovi, ze som odisla od manzela...nie si rozvedena a nemas ineho partnera, len byvas inde, lebo mas na to, podla toho co pises, vazne dovody. Takze ani neviem, ze ktore prikazanie si porusila tymto. Ale ak to tak citis a chces to povedat, tak zajdi za inym knazom. Za tymto by som uz nesla, asi by to bolo aj tak zbytocne, len by Ti vycistil zaludok a nevyspovedal Ta aj tak.
@anas123 ako ti moze zalezat na nazore cudzieho chlapa na tvoj zivot???to ked ta farar prijme tak co??budes lepsia katolicka ?boh ta bude mat radsej?budes ocistena od chrapunstiev tvojho muza??nemozes verit a byt veriaca bez nazora vasho farara???vies ako sa v kostole robia len klepy???nechapem ta.
Pokial som dobre pochopila si vydata len nezijes s manzelom. Su dve moznosti poziadat o odluku alebo anulaciu. Odluka znamena ze budes dalej vydata len mozete dalej zit oddelene, ist na spoved a podobne, anulacia znamena vyhlasenie manzelstva za neplatne, v kazdom pripade vsak vyhladaj ineho knaza. Ktory ta podpori.pomoze a poradi ti spravne. A modli sa za tohoto knaza. 🙂
Psychopat a debil je tvoj muž aj s jeho materov, dobre si urobila,ked si odišla , toto by som netrpela dlho ani ja.Ja som tiež chodila do kostola, na spoved ako správna katolíčka, ako sa sluší a patrí a ked som bola na dne a všetko som farárovi na spovedi povedala, aby sa mi ulavilo, odbil ma dvomi očenášmi a hotovo.Neviem či ma aj počúval, čo mu hovorím.Je tomu asi 8 rokov a viac ma v kostole neuvidia.Nič zlé nerobím, chodím do roboty,starám sa o rodinu , neflákam sa, žijem riadným životom, tak nevidím dôvod spovedať sa.Nech sa ide vyspovedať farár z jeho hriechov, má ich viac ako my čo žijeme obyčajný život smrtelníka. U mna padli farári aj cirkev na samé dno.Ked počúvam v správach o pedofilnych farároch tak mi je zle.FUUUJ.......držím sa dievča, hlavu hore, držím palce 🙂
@anas123 Hm, prepac, asi som to prilis priamo napisala, nechcela som sa ta dotknut. Mala si to tazke, manzel sa mal nastahovat k tebe...a hlavne sa odputat od mamy, aby dokazal byt manzel a otec. Takze asi in bol prvy, kto porusil svoj slub milovat a ctit manzelku.... A neda sa to vsetko pomaly odpustit a zacat od znova v tvojom byte?Ak sa neda, skus ist za knazom sa popytat na podmienky rozluky....
@timea7
vobec sa nesnazim najst ospravedlnenie za kazdu cenu, ale o "umyselne zakopanych mniskami" pod podlahou v Tvojom prvom prispevku rec nebola, a tak som predpokladala, ze mohlo ist o tento fenomen. divila by si sa, kolko nanosov zeme sa nazbiera za storocia, kostry, co sme napr.nasli my, v jednej lokalite, boli povodne pod murom z 15.stor., ale vdaka neskorsim dostavbam boli de facto 4 metre pod sucasnou stenou sakristie kostola.
Topky by z toho uz urobili krvilacneho kostolnika, co znasilnoval zeny....ale v tejto teme nejde o to, len som nechcela aby si mala pocit, ze nereagujem, lebo mi dosli argumenty.
ako som uz pisala, tento konkretny postoj aj mne prisiel chory, ale to mna na rozdiel od vas mnohych tu, nevedie k nazoru, ze teraz je cela Cirkev zla apriori...s touto logickou sa ja mozem stat anarchistom, lebo ked vidim, ako tu kto vedie tento stat, a plateny je z mojich dani...nikto nikoho nenuti byt clenom Cirkvi, nastastie. Toto je o slobodnej volbe.
😉
@margarita to, že je celá cirkev zlá som tu nikdy a nikde nepísala, ja som poznala dvoch farárov, ktorých si nesmierne vážim, jeden nás sobášil a druhý je synom jednej známej, obaja nesmierne inteligentní ľudia. Kvitujem to, že cirkev sa snaží o to, aby rodina bola tým, čím bola kedysi, ale nepáči sa mi, že za každú cenu a tých príkladov by bolo viac. Ty máš svoj názor, ja ti ho neberiem, ani by som si nedovolila niekomu vnucovať svoj. A inak aj cirkev je platená z tvojich daní a dokonca aj z daní ateistov, čo sa nepáči zase mne. Ani to, že vlastní neuveriteľné majetky a nemusí z nich odvádzať dane a bolo by toho viac, ale sem to nepatrí. Tak ako som písala, netvrdím, že celá cirkev je zlá, ale to neznamená, že schvaľujem, čo robí a čo sa pod jej rúškom deje.
@anas123 neviem presne ako to všetko je, ale ja by som si zašla na biskupský úrad a tam by som sa dožadovala rozprávania s biskupom - vyrozprávala by som mu môj teda tvoj príbeh, povedala aké máš skúsenosti a poprosila ho o radu, netreba zanevrieť kvôli jednému farárovi na cirkev, i keď jednotlivci tvoria celok, aj my sme jednotlivé kúsky celku - MY tvoríme cirkev...ja som katolíčka, verím v Boha tak ako možno nikto iný v tejto konverzácii, ale všetko sa dá vyriešiť....a do pekla nepôjdu tí, čo majú druhého partnera Pán Boh je taký milostivý dobrotivý a milujúci, že všetko odpustí - nie je slepý vidí všetko čo sa robí....takže treba na biskupský úrad a držím palce 🙂
poslala som Ti IP
kaslala by som na takeho knaza a isla za inym. V com ako zijes hriesne? nie si rozvedena, nie si zadana s inym, mas iba dieta a si odlucena od muza z vaznych dovodov. Neviem kde je ten hriech. Hladala by som asi skor problem inde a to,ze niekto fararkovi doniesol nejaku debilinu. Pamatam sa ako farar dosiel spovedat nasu babku,ja som zrovna bola doma, tak,ze pokecame teda, on sa ma pyta "a vy ste sa vratila z USA, ved tam zijete som pocul" a ja,ze tak to vam povedali zle, lebo zijem v AT a nie USA. No a kdesi pri tychto hovadinach malych to zacina. Ci nejaka dobra dusa nepovedala aj co nevedela a on si to dotvoril tak,ze zijes hriesne.
A osobne by som riesila cirkevny rozvod,teda ofiko odluku.
@tralalalalalalala neda sa ,ja som ten byt uz nechala a byvam u rodicov,ked som tam byvala sama s malou chdil tam a kadekomu zvonil vonku na zvoncek a potom sa ohradil ,ze on nevedel,potom sa ludia z bytovky stazovali mne,ja som ten byt zobrala kvoli nemu,on mi povedal ,ze tam v zivote nepojde,ja som uz urobila asi dost a on nic,toto je vlastne uz siesty krat co som od nich odisla,ale myslim ze sa tam uz nikdy nevratim,radsej budem byvat aj pod mostom
farár je povinný ťa vyspovedať, ak nechce, napíš sťažnosť na Biskupský úrad a bude po probléme....tí by ho mali dať "do laty".....ale kým sa to bude naťahovať, choď k inému kňazovi
@anas123 Vsak hej, skusit mozes, mozno len si ho zastihla v zlej nalade, bol unaveny z vianocneho spovedania...pripadne mozno sa nieco dopocul, co ani nie je pravda...vysvetlis mu svoju situaciu a ked si bude stale trvat na svojom, tak aspon budes vediet, ze tadial cesta nevedie.
@tova to je v USA všade bežné, alebo je to nejaké špecifikum vašej farnosti či diecezy? Mne to pripadá dosť zúfalé... ako keby niekto predostrel pred človeka veľký poklad a človek by povedal nemám čas si zobrať z toho pokladu, kašlem naň, nepotrebujem ho. Napríklad sestry Matky Terezy ktoré sa starajú o umierajucich chudákov chodia na spoveď každý týždeň, myslíš, že sú oveľa hriešnejšie ako všetci Američania? Aj mnohí veľkí svätí, napríklad Jan Maria Vianney alebo Páter Pio spovedávali mnoho hodín každý deň čím prinášali mnohým ľuďom obrovské požehnanie. Vôbec nerozumiem, čo by mohlo byť americkým farárom prednejšie a doležitejšie že spovedajú maximalne hodinku tyždenne ... hoci, samozrejme, každá doba a miesto má v tomto svoje špecifiká, možno v stredoveku fakt bola taká prax že stačila jedna spoveď a jedno prijímanie ročne, ale prečo sa dobrovoľne ochudbnovať, keď človek môže získať oveľa viac?
.
Na druhú stranu, asi prázdne spovedeľnice sú priamo úmerné plným gaučom u roznych psychoanalytikov a podobných 😉
@anas123 Veľmi sa ti čudujem, že silou mocou chceš rozhrešenie od tohto konkrétneho človeka.
Načo sa mu prosíš ? Veď on sa už vyjadril. Odsúdil ťa po telefóne a ani nepočul naživo, ani nevidel.
On nie je jediný farár na svete. Pokojne nájdi iného, vyspovedaj sa - ak to pomôže tvojej duši a začni riešiť odluku na biskupstve. Ži si pekne svoj život pre dieťa, zbavila si sa tyrana - si silná žena.
A už sa prosím nikomu nedoprosuj. 😉
niesom veriaca, ale niečo som počula v zmysle "opustí matku svoju, otca svojho a ...nasleduje ženu svoju "
tzn. že už pri svadobnom sľube pravdepodobne klamal a neplánoval dodržať tento krok a sľub.
či sa mýlim ?
@cacianka ano tiez si myslim ,ze toporusil,ked sme sa zobrali aj vyzdoby kvetov som na druhy den isla vratit sama,on sedel pri mame,aj ked bol nejaky problem vsetko riesil s mamou,aj teraz mi zoberie malu a povie my sa s mamou o nu postarame,ale samozrejme donesie ju spet,jemu mozno vsetko dojde ked mu nedajboze ochorie mama,alebo umrie,ale ja uz potom nemam co riesit
@anas123 katolícka cirkev ako taká nemá nič spoločné s učením Ježiša Krista.Je to ludska organizacia a ako taka má ludske chyby...korupcia,perforofanie malých chlapčekov,jedenie masa v piatok a vo sviatky,ked ich veriaci nevidia,povraždenie státisíc nevinnych ludí,len preto ,že mali iný nazor,minimálne jedného katolícka cirkev upálila za to že je ZEM gulatá .A sami sa nominovali do pozície ,že nariaduju ludom ako maju žit.Sami sa strčili medzi boha a človeka...a dovod?Politicka moc/hlavne v minulosti/ a peniaze...skrátka ludia.Ja som sice formálne katolík ,ale cirkevné štruktury neuznávam a cele je to vylučne medzi bohom a mnou.Na Tvojom mieste,kedze cirkevne struktury stale uznávaš by som šiel k inemu knazovi,ale určite by som napísal príslušnému biskupovi ako tento Tvoj knaz s Tebou jednal.Ale moc by som si nebol isty ,že sa Ta biskup zastane....je to všetko jedna banda.
Skus iného kňaza nie každý je zatrpknutý 😊 nepíšeš či je Rimokatolicky alebo Greckokatolicky.moja sesternica tiež nedostala rozhrešenie od Rimokatolickeho kňaza a tak išla za Gréckokatolickym a ten ju vyspovedal aj dal rozhrešenie a aj zavolal dotyčnému kňazovi 😄. Gréckokatolícky kňazi sú milší - sú ženatý a majú deti tak ťa skôr pochopia . Nemám nič proti Rimokatolickym kňazom ale niektorí sú fakt hrozný. Ináč aj ona opustila manžela lebo pil a keď mal vypité tak mu nevadilo či bije ju alebo deti až keď potratila štvrté dieťatko tak konečne nabrala odvahu.momentálne sedí v base
@lenka07 to ona sedí v base za to,že obišla rozhrešenie od rímsko-katolíckeho knaza??Hm...a kde dala detičky?
@trhacgaciek musím úplne súhlasiť, cirkev je jedna obrovská mafia, už od počiatku, ako vznikla...veriaci môžete byť, to predsa nikto nikomu neberie....len poslušné ovečky sú o.k. dovtedy, pokiaľ cvakajú...a ak sa náhodou niečo "pokazí", tak farár sa stavia na zadné a ukazuje svoju "silu a postavenie"....mám brata, ktorý študoval teológiu, takže viem o čo točím....a mám prehľad 😢 len tak na okraj, som ateista 😉
@anas123 nemôžem sa zbaviť pocitu, že toto všetko spískala tvoja svokra...určite je s farárom veľká kamarátka...má pod palcom polovicu dediny (myslím tú pletkársku a ohováračskú) a farár to veľmi dobre vie a nechce si ju proti sebe poštvať 😢 apropos.... dievča, utekaj odtiaľ preč, lebo ak sa ti všetci otočia chrbtom , budeš len trpieť...aj ty, aj dieťa 😢

@anas123 Rozumne sa sním nedá porozprávať? Bez emócií?