Frustrácia z návštevy svokra: Zlý začiatok nového roka?
Sedím v kresle, som chorá, je mi zima, vetrám, vetrám o106, teraz bral domov muž svojho otca po nekonečných desiatich dňoch. Mám upchatý nos ale aj tak to cítim. Po vlaňajšku som si myslela, že som na to psychicky pripravená. No nie som, nebola som...
Vetrám, lebo svokor je tuhý fajčiar, robí si vlastné cigarety, hoci si vo vnútri nezapáli, neskutočne smrdí, smrdí jeho oblečenie aj gauč, na ktorom denne spával, darmo som mu pripravili posteľné prádlo, čisté uteráky, osušky, on sa ani raz nesprchoval, neumyl zuby, nič. Vysvetľoval deťom koľko týmto spôsobom fajčenia ušetrí...Som zvyknutá variť každý druhý deň, zrejme mu to nebolo podľa chuti, lebo nezjedol dvojdňový vývar, mäso ani ryžu. Namiesto toho zjedol kilo salóniek, všetky medovníčky a denne vypil aj 3l piva. Mala by som začať tepovanie, darmo som dala plachtu, sedačku mám flakatú, páchne od tabaku a čo ja viem čoho ešte. Slávnostný obrus flakatý, neviem ho vyprať. Tým jedením bol všeobecne problém, keď vôbec sadol k stolu, nabral si ako za dvoch, a 3/4nechal na tanieri, že to zje neskôr, bolo treba nechať tanier na stole, aj tak nezjedol. Nie som zvyknutá na plytvanie jedlom.
Už som odpočítavala hodiny, kedy povie že chce ísť domov, vlani to bolo hneď 1.1.o 8mej ráno, a šlo sa. Deti máme dve, jedno dospelé druhý má 17, neboli na Silvestra doma, svokor za to tiež frflal, že kam to zase ide, pane bože je dospelé , o pár mesiacov vypadne na vš, plánuje študovať v čr. Deti študujú na bylingvalnom gymku, majú super známky, a kecá do toho niekto čo ledva dokončil učňovku. Vraj farmácia je nanič, lekarnička je iba obyčajná predavačka. Prečo by nemohlo moje dospelé dieťa prespať na Silvestra u priateľa?
Kecal mi aj do práce hoci sa.do toho vôbec nevyzná, nevie rorlísiť základné pojmy, každý film už videl, hovoril dianie dopredu, v športovým novinách ukazovali najlepšie góly r2024, a on dlbé komentáre že načo ukazujú také staré veci. Vysvitlo že dáva 20€šoférovi za cestu do mesta, hoci sme mu vybavili preukaz môže cestovať zadarmo.
Celý čas diktoval čo máme pozerať v telke, varím pečiem, upratujem, keď si konečne chcem sadnúť pozrieť vianočnú rozprávku on chce kukať hokej, ale aj tak stále ťukal do mobilu alebo spal, spal celé dni spí na gauči, či sme mali návštevu či nie, ale na druhej strane sedačky kde si nedál plachtu. Syn sa mu snažil vystetliť , že tú hru v mobile nemusí hrať cez dáta ale stačí mu stiahnuť appku, ale aj tak hral cez dáta. Je mi to fuk, faktúra chodí mužovi. Zaklincoval to tým, že chce pozrieť film o Ceaușescovi, potom že o čau-čaovi, kým vysvitlo že bude útek z väznice v Shawshank. Včera som zapla, keď dávali Vrchný prchni, za frflanie, keď som mu povedala že to muž chce kukať tak zrazu bolo dobre.
Robiť program sa pri ňom nedá, ani kino ani wellness dokonca ani rodinné stretnutie. Keď muž bol.v práci ,, musela,, som s ním byť doma ja. Tak ako vlani kým tu bol,. muž sa ma ani nedotkol.
Čerešnička na torte bol včerajší deň, dôjdem z roboty muž berie auto,že chce kúpiť čerstvé pečivo on už spí, a chrapal skoro do polnoci, vtedy vstal, štrngol si snami šiel pozrieť ohňostroj , s mužom sme šli spať a jemu hučala telka asi do štvrtej v noci, a ráno frflal že sa zle vyspal. Potrebovala by som oddych, ale musím variť a upratovať, vyvetrať ten zápach, čakám kým sa muž vráti domov aby aspoň psa vyvenčil. Ešte treba aj deti pozbierať pozbierať a zajtra zase do práce. Zase sa ten rok nezačína dobre....
prosím ťa, nechaj si blbé blbé reči ohľadom našej rodiny... OK?
@deti95060810 nehnevaj sa, ale ak pride ku mne niekto aj len na 10 dni na návštevu okej nech vsetko ofrfle to patrí k veku, ale keď sa nevie umyt ako je tyzden dlhy, zapacha, každého buzeruje, chce aby vsetko bolo tak ako on chce, je neprisposobivy a na jednej strane sa mu tam nepaci, ale na druhej strane tam ostane 10 dní tak o takom cloveku by si rozpravala ako o milom a laskavom svokrovi?... Ved ona sa o neho postará navari, nachysta, urobí tak ako svokor chce... Tak si myslím , ze urobila az moc, ak sa on hentak správa ma hadam nárok postazovat sa.
Bohuzial nestazovala by som sa na fóre, ale manzelovi. A ak sa manželovi nepaci co robim, nech sa stará on.
10 dni je vela, vidis co to s tebou urobilo, tiez mam narocnu mamu, ma 70, bola u nas 3 dni a stacilo mi. Keby mala byt 10 dni, tak to neprezijem jednoducho. Mame aj 2 male deti. Precitaj si to po sebe, ci ti je toto treba, ale to musite prebrat Vy s manzelom, my ta tu mozno len viac naserieme otázkami preco naco... chces vyhoviet manzelovi, lebo je to jeho otec, ale opytaj sa sama seba ci ti to za to stalo. Unavena musis byt ako kon.
A este doplnim u nas bola mama aj neter, neter samozrejme prisla s teplotou, nevedeli sme ze je chora, byvaju dost daleko, uz nemohla ist domov, samozrejme dostal aj starsi syn teploty od neh, lebo sa jeden den hodinku hrali v izbe, no a uz sme boli vybaveni, zaplateni pobyt na silvestra, ale museli sme ist nedalo sa to zrusit, tak lezal na izbe jeden den, nechodil medzi ludi, uz je chvalabohu ok. Povedala som si ze nikdy viac uz taketo Vianoce, lebo vzdy doplatime my na to. Mamu vezmeme na jeden den po Vianociach alebo ju pojdeme pozriet my. Clovek ma naozaj len jedny nervy aj zdravie, tiez ma bolela chrbtica, asi som prechladla, a takto aj s bolestami som ich obsluhovala, no nie som na hlavu.. 10 dni,, to by ma vykotilo.
Ja by som sa zasila do spálne a trvala na tom, že všetko vygruntuje do milimetrov muž, keď si nevie slušne upratať otca, dovolí aby z vášho bytu robil jeho otec humusáreň, nech sa postará teraz. A dôkladne, prípadne nech zaplatí upratovaciu sluzbu, aby videl dôsledky. Keby som zažila iba zlomok tohoto , aj tak mám dosť, ale mať doma takéto smradľavé individuum, takú nehrali ! Môj chlap by ho musel hnať do sprchy každý deň, spacie miesto by mu musel pripravovať osobné sám nech mi nezaserie jeho foter poťahy, jedlo nech sa páči navarí vám váš syn dedo, a každý boží deň by musel muž makať a upratať po ňom všetky kúty. A budúce Vianoce by veru boli sakra v inej réžii !
Buduce Vianoce posli manzela k svokrovi … on bude vo svojom smradecku, s jedlom ako ma rad a manzel bude spokojny, ze svokor nie je sam… pri najblizsom manzelovom volnom dni “kybel a handru” manzelovi do ruky a nech uprace. Jeho otec, jeho sajrajt
Je mi to ľúto, ale keď ti niečo nev,hovuje musíš sa ozvať hneď. Pochybujem ze by som toto vydržala bez slova 10 dní. A mohol by to byt hocikto, proste moja domácnosť, môj život. Takže aj moje pravidlá. Keď nerespektuje až do takej miery,nemá čo u vás robiť. Evidentne si toho aj je vedomý ale užíva si to. Nabudúce to stopni ešte v začiatkoch. Teraz chápem ze sa potrebuješ vyrozprávať ale s tým stavom u vás doma nič neurobis, a nechala si si pokaziť aj sviatky kvôli egoistom.
Z tych diskusii, ktore tu za posledne dni citam doporucujem ku kriteriam pri vybere partnera dat aj previerku domacnosti svokrovcov s ich hygienickych navykov 🙈
Ten tvoj svokor je sebecký arogantný človek ktorý vidí iba seba nech sa nikto nehnevá ale nemá žiadne chovanie mal by si uvedomiť že je na návšteve tak by sa mal aj tak chovať smie že príde dedko tak sa všetci poserte prepáč za výraz každý má svoje hranice mal by si to uvedomiť aj tvoj manžel nie je sranda trpieť desať dní niekoho takého mala by si sa s manželom porozprávať, prečo ho vlastne pozývate k vám domov keď viete aký je na budúce by ste to mali zvážiť ma svokor aj iné deti alebo sú zvyknutý že chodí na sviatky k vám, ako sa môžeš tešiť na sviatky keď vieš čo ťa čaká že príde takýto hosť ktorý iba na všetko šomre a nič si neváži si veľmi obetavá žena obdivujem ťa ako si to zvládla porozprávaj sa z manželom dúfam že ťa pochopí prajem veľa šťastia
@oli18 môžno vplyvom prostredia možno niečím iným mužom upratuje ešte radšej a promtnejšie ako ja, ale toto sa týka všeobecne aj iných vecí ako žehlenie, polievanie záhrady a pod. On z tade vypadol hneď v 18tich do nájmu.
@clementisa už som to písala nemá nikoho ku komu by šiel, a muž chce aby nebol na sviatky sám. Môj otec tiež nie je bezproblémový, v rámci okolností ho toleruje aj keď ja sama ho niekedy ťažko znášam.
On aj povie otcovi svoje ale takto na sviatky sa nechce s nikým hádať.
Fúha, tak toto je iné kafé. To už koľký rok máte takto pokazené sviatky? Budúci rok sa zbaľ a choď s deťmi niekde preč, ako ti tu viaceré radili.
@dismonik čítala som som napísala? Na všetky tvoje otázky som už odpovedala.
Mimochodom ako by si zbalila ty moje deti a odíšla s nimi? Keď mladší má o pár týždňov 18 a strašia sa chystá čochvíľa osamostatniť?
Fuj ja som sa podla toho tvpjho opisu normalne do toho vcitila a je mi na grc 🙈 zabila by som muza kebyze mi niekoho s takymto spravanim nastahuje na cele sviatky domov. Ja by som sa asi buduce vianoce zbalila a isla si uzit pohodicku do hotela a nech muz doma otcovi vyvara, upratuje a beha mu okolo zadku az do noveho roka :/
Uplne ta chapem, clovek chce konecne pohodu po celom roku a teda 10 dnova navsteva je dlha aj keby bol svokor super tip top milucky 🙈
Detim to nevadi? Nepomohlo by kebyze ste vsetci na muza apelovali, ze nanuduce max na 2-3 dni, nech nie je na stedry vecer sam a potom domov?
10 dní toto vydržať je na medailu alebo psychiatra
10 dní sa dá vydržať s otcom, svokrom. Ale nie s takýmto smradosom.
Úplne ti rozumiem, niečo podobné som kedysi zažívala s mojim svokrom. Prišiel na vikend ku nám, nepotreboval ani pyžamo, ani zubnú kefku, náhradné ponožky či slipy. "Hygiena" presne taká, ako píšeš. Sprchu nepotreboval vôbec. Vyzliekol oblečenie a v spodnom prádle ľahol do čistých perín. Pivo a víno muselo byť na stole stále a televízor zapnutý nonstop, pritom my ho nemáme pustený takmer vôbec. Keď som mala dcéru malú a kojila som, také nervy som mala - samozrejme, že som všetko dusila v sebe, - až chytila dcéra revy, tak plakala celé hodiny, ako nikdy predtým. A to nikdy nebol u nás tak dlho, ako ty píšeš, ani nebol taký protivný. Ale manžela mám takého istého ako ty - je to jeho otec a hotovo. Obdivujem ťa, že si to vôbec dala, ale u mňa by to bolo naposledy. Naozaj by som urobila tak, ako ti tu navrhujú- odísť niekam na pobyt a muž nech sa stará a nervuje. Veľa sil prajem....
Ahoj autorka … ako sa chystáš stráviť sviatky tento rok?

No toto by som ja nedala.