Frustrácia z návštevy svokra: Zlý začiatok nového roka?
Sedím v kresle, som chorá, je mi zima, vetrám, vetrám o106, teraz bral domov muž svojho otca po nekonečných desiatich dňoch. Mám upchatý nos ale aj tak to cítim. Po vlaňajšku som si myslela, že som na to psychicky pripravená. No nie som, nebola som...
Vetrám, lebo svokor je tuhý fajčiar, robí si vlastné cigarety, hoci si vo vnútri nezapáli, neskutočne smrdí, smrdí jeho oblečenie aj gauč, na ktorom denne spával, darmo som mu pripravili posteľné prádlo, čisté uteráky, osušky, on sa ani raz nesprchoval, neumyl zuby, nič. Vysvetľoval deťom koľko týmto spôsobom fajčenia ušetrí...Som zvyknutá variť každý druhý deň, zrejme mu to nebolo podľa chuti, lebo nezjedol dvojdňový vývar, mäso ani ryžu. Namiesto toho zjedol kilo salóniek, všetky medovníčky a denne vypil aj 3l piva. Mala by som začať tepovanie, darmo som dala plachtu, sedačku mám flakatú, páchne od tabaku a čo ja viem čoho ešte. Slávnostný obrus flakatý, neviem ho vyprať. Tým jedením bol všeobecne problém, keď vôbec sadol k stolu, nabral si ako za dvoch, a 3/4nechal na tanieri, že to zje neskôr, bolo treba nechať tanier na stole, aj tak nezjedol. Nie som zvyknutá na plytvanie jedlom.
Už som odpočítavala hodiny, kedy povie že chce ísť domov, vlani to bolo hneď 1.1.o 8mej ráno, a šlo sa. Deti máme dve, jedno dospelé druhý má 17, neboli na Silvestra doma, svokor za to tiež frflal, že kam to zase ide, pane bože je dospelé , o pár mesiacov vypadne na vš, plánuje študovať v čr. Deti študujú na bylingvalnom gymku, majú super známky, a kecá do toho niekto čo ledva dokončil učňovku. Vraj farmácia je nanič, lekarnička je iba obyčajná predavačka. Prečo by nemohlo moje dospelé dieťa prespať na Silvestra u priateľa?
Kecal mi aj do práce hoci sa.do toho vôbec nevyzná, nevie rorlísiť základné pojmy, každý film už videl, hovoril dianie dopredu, v športovým novinách ukazovali najlepšie góly r2024, a on dlbé komentáre že načo ukazujú také staré veci. Vysvitlo že dáva 20€šoférovi za cestu do mesta, hoci sme mu vybavili preukaz môže cestovať zadarmo.
Celý čas diktoval čo máme pozerať v telke, varím pečiem, upratujem, keď si konečne chcem sadnúť pozrieť vianočnú rozprávku on chce kukať hokej, ale aj tak stále ťukal do mobilu alebo spal, spal celé dni spí na gauči, či sme mali návštevu či nie, ale na druhej strane sedačky kde si nedál plachtu. Syn sa mu snažil vystetliť , že tú hru v mobile nemusí hrať cez dáta ale stačí mu stiahnuť appku, ale aj tak hral cez dáta. Je mi to fuk, faktúra chodí mužovi. Zaklincoval to tým, že chce pozrieť film o Ceaușescovi, potom že o čau-čaovi, kým vysvitlo že bude útek z väznice v Shawshank. Včera som zapla, keď dávali Vrchný prchni, za frflanie, keď som mu povedala že to muž chce kukať tak zrazu bolo dobre.
Robiť program sa pri ňom nedá, ani kino ani wellness dokonca ani rodinné stretnutie. Keď muž bol.v práci ,, musela,, som s ním byť doma ja. Tak ako vlani kým tu bol,. muž sa ma ani nedotkol.
Čerešnička na torte bol včerajší deň, dôjdem z roboty muž berie auto,že chce kúpiť čerstvé pečivo on už spí, a chrapal skoro do polnoci, vtedy vstal, štrngol si snami šiel pozrieť ohňostroj , s mužom sme šli spať a jemu hučala telka asi do štvrtej v noci, a ráno frflal že sa zle vyspal. Potrebovala by som oddych, ale musím variť a upratovať, vyvetrať ten zápach, čakám kým sa muž vráti domov aby aspoň psa vyvenčil. Ešte treba aj deti pozbierať pozbierať a zajtra zase do práce. Zase sa ten rok nezačína dobre....
@mandzula ved ja zas nie som direktivna, mozno je to tym 🙂
Novy rok sa zacal super. Ved smradoch odisiel konecne domov. Strielaj sampus. Mna by porazilo,tiez by som bola nervozna,ale tak co uz. Je to otec a nejako sa to musi prezit. Gauc sa vycisti,bordel uprace. Starky sa uz nezmeni. Na rok mate pokoj.
@mandzula .moja nebohá svokra bola ešte horši ako on, ja do ich domu do toho bordelu nechodím, je mi tam zle od tých pachov a puchov, a deti tam tiež prestali chodiť, zostávajú na dvore.. Dlhodobo odmieta našu pomoc s upratovaním, všetky veci, oblečenie po svokre má stále doma, ona vášnivo zbierala bordel
Nič nemusíš! Si chora, lahni si do postele. Po otcovi nech uprace muž, aspoň sa naučí a nabuduce Vianoce radikálne skrátiť návštevu na štedrý deň a prvý sviatok vianocny po obede domov. Naco bolo toto dobre? Ved ste si ani neoddychli
Pozri, niektorym veciam sa da predist - slavnostny obrus pouzit nejaky lacny a nie po babicke. Sedacku prikryt potahom. Manzela zapojit do obskakovania. S jedlom si nerobit hlavu, zje, nezje. Pozeranie TV sa v dnesnej dobe da naplanovst a pozriet zo zaznamu… zjednodus si zivot, svokra nezmenis.
Píšeš, že manžel má súrodencov. Je možné, aby si ho striedali na Vianoce? Napr. že sa k vám dostane raz za tri roky?
@janinque nie jeden zomrel na rakovinu pľúc, druhý žije 20rokov.v zahraničí,.nie sú v kontakte
@simsalabim obrus po prababke mám vždy na komode, kto mohol tušiť že kade chodí tade necháva špinavý riad. Odmieta chodiť no lekárom a brať lieky, vraj sú drahé. Naši sú starší užívajú dosť liekov ale poisťovňa pravidelne vracia istú sumu.
Mám novú.sedačku, bola som rada že ju konečne nemusím ničím prikrývať, lebo deti , netere a synovici sú veľký. A všetci vieme pri jedení používat tanier,. príbor, servítku
@kristinka92 toto mu bolo navrhnuté už pred sviatkami, neprijal a muž otca vyhadzovať nebude
Muž by povedal že prichádza otec? V tom momente sa balím aj s deckami a idem preč
Nech si navarí a svoatkuje ako chce
Toto by som nevydržala
Ináč najviac na vine je tvoj muž. On by mal starkeho upozorniť vždy, keď niečo také urobí, aj umývať ho poslať. Takto vyzerá, že tvoj muž je s tým v pohode, a je taky istý ako jeho otec. Ináč sa to nedá pochopiť prečo ho neupozorni na tieto veci.
Podľa mňa ťa svokor vedome sekíruje, zrejmä je nešťasný a na rozdiel od teba primitivny. Ja by som sa na tvojom mieste dôrazne dohodla s manželom aby ho k vam už netahal! Nech si sedi doma vo svojej špine a smrade doma aj na Vianoce. Je to strasný humus taky fajčiarsky smraďoch a neumytý. Grc. A ak by nastojil ze jeho otec a ze to mu nespravi.. atd., tak by som sa zariadila inak. Isla by som na Vianoce niekam na hotel na hory a vydlabala sa na taketo posluhovanie a sikanovanie. Nech sa o neho postara tvoj muž ak chce. Deti mas uz velke, pripadne zober to mladsie zo sebou a spravte si ciste voňavé Vianoce inde…
Obaja robíte aj cez sviatky,tak načo vám ešte treba toto zažívať? Predpokladám že celý rok žije sám a nepotrebuje opateru,je spokojný vo svojom bordelíku doma.Tak potom prežije aj vašu jednodňovú návštevu uňho za piatimi okresmi,dones mu jedlo pitie cigy ale neťahaj ho ku vám,keď ani on nie je u vás spokojný.😉
S manzelom si sa o svojich pocitoch rozprávala? Jedna vec je, ze mu nevadi smrad... Ale co tvoje pocity , unava, choroba? Upratujes iba ty? Co bude robit muz ked to vsetko mas robiť ty? Co on na to vsetko hovori?
Alebo ho dajte do domova dôchodcov,bude v čistom najedený aj lieky bude brať a dom vypratajte a predajte.
@teki1 protoli jeho vôli? A predať niečo čo mi nepatrí? Svet nie je gombička.
@eva233 áno, ale toho názoru ako tu viaceré písali že 1xza rok vyrdzime
@teki1 ty uz si takto niekoho upratala? Skus sa na to pozriet ocami toho otca. Aby sa ti to raz nevratilo, ked budes mat vyssi vek...
Pre tvojho muza a svokra je.Vieš oni sú spokojní s tým ako to je.😉
Ty máš problém,ty si ho musíš vyriešiť.Buď ho u seba ukočíruj,ze otec,tu je uterák,idete do sprchy,fajčiť môžte iba tu,jedlo je dnes takéto,ale povedzte čo vám navariť,alebo budeš hundrať po nete a nič sa pre teba nezmení.
@oceanahory On tam nebol len na Silvestra , ale 10 dni. Drblo by ma. Hlavne teda "nech neni na Vianoce sam" 🤦🏻♀️
@madeincssr Keby mu tak zle bolo u jediného syna,čo má ešte onho záujem,nešiel by tam na dva tyzdne ,aby mohol hundrať,že sa u nich nevyspal.😉
Takze ty pises vzdy o sebe, ty musíš urobit to hento tamto. Manzel odvezie a dovezie a to je celé a manzel povie ze to vydržíme?... Na buduci rok by som navrhla prespať na 1 noc a ak sa svokrovi nepáči a manzel nezakroci odchadzam z domu. Nech sa o otca stara on. Hotovo. Isla by som volakde k rodine alebo tyzden wellnessu. A muzovi by som povedala, ze byt chces najst v rovnakom stave ako ked odchadzas.
Lebo z tohoto co píšeš mi vychadza, ze z teba tam maju akurat sluzku a nechas si skakat pobhlavs. Ja by som nevarila, nepiekla, pozerala co chcem ja a keď sa dedovi nepaci nech si pofrfle a tam to končí. To mu akoze nevies povedat co si o nom myslíš?
10 dni???
Prečo prečo prečo?
Pre pána kráľa prečo a načo?
Nebolo by takej sily aby som ja toto podstupila uf
Nechceš to počuť ale za celú situáciu si môžeš sama. Keď sa ti niečo nepáči vo vlastnom dome máš to povedať a nie sa rozčuľovať na fóre. Celý bordel by som nechala na muža nech si to čistí ako chce.
to chodí k vám svokor každý mesiac na návštevu? lebo o ňom píšeš dosť nelichotivo a neúctivo.
keby o mne sa takto vyjadruje nevesta tak to ozaj radšej budem zavretá doma .....
a to bola len návšteva a čo opatrovanie počas choroby...
miluj blížneho svojho že ... 😉
@deti95060810 každý rok od kedy svokra zomrela. U vás zrejme tiež nie je vo zvyku umyť sa ako je týždeň dlhý však?
@deti95060810 ty si to všetko aj čítala? Chcem vidieť,ako by si také prasa mala doma a obskakovala ho 10 dní

@klementinka58 ja nie som splachovacia, mna by to tak urazalo, ze ma ma niekto za sluzku, ze tadial by vlak proste nesiel. Bud by sa pan prisposobil pravidlam mojej domacnosti, alebo by sviatkoval doma, kam by som ho prisla navstivit.