Hádka s manželom
Ahojte, idem sa tu vyžalovať a zároveň asi aj po radu/názor. S manželom sme sa škaredo pohádali, zas kvôli maličkosti - vysvetlím.
Manžel pracuje v druhom meste, cca 30km vzdialenom, dochádza tam autom. Ja som doma na RD. Už viackrát som mu hovorila, že keď plánuje sa po práci niekde zdržať, nech mi aspoň napíše SMS, nech sa nemusím strachovať či sa mu po ceste z práce niečo nestalo. Niekedy vedieť dá, niekedy to však odignoruje - ja som vtedy v strese, či je teda všetko Ok. Okrem toho máme aj psíka, ktorého po práci väčšinou berie on, teda keď viem že príde neskôr tak ho beriem von ja.
Dnes bol v obchode, prišiel o pol hodinu neskôr ako obvykle, vedieť mi nedal.. potom na mňa doma vyskočil, keď som mu povedala že mi mohol aspoň napísať že ide ešte po práci do obchodu, že jeho nebaví písať a dávať vedieť, že to by spravil, až keď by sa zdržal dlhšie ako pol hodinu. Že on mi nebude dokumentovat každú jednu minútu čo robí (to ale fakt nevyzadujem).
Ja neviem, fakt chcem od neho tak veľa, že by mi zavolal/aspoň napísal jednou vetou ked po práci ešte niekde ide? Ako to máte vy s vašimi partnermi? Mne to príde normálne dať o sebe vedieť, nech sa ten druhý nemusí strachovať či sa niečo nestalo.
autorka, ja neviem, ako často je toto u vás a či vždy urobíš cirkus alebo ho robíš len posledné dni-týždne, pretože ti vadí, že ty si takto nastavená a on inak... ako som písala tuším ešte na prvej strane, akože stane sa aj u nás. ale nie často. a nie polhodinu. ale zas nerobím z toho rodeo 🙂
záleží aj od situácie. akonáhle sme dohodnutí, jednoznačne nemešká alebo oznámi. ak máme časový interval, že povedzme dôjde medzi 16 a 16:30, tak ak aj dôjde o 16:35, tak sa nič nedeje, to zas nie je také striktné, ako to možno vyznelo.
ale vždy je presný, ak sa niečo rieši, hocičo. nákup, oprava niečoho v domácnosti, či len tak, že ideme na pizzu. akonáhle je akýkoľvek program (u vás chápem programom napríklad aj pravidelné venčenie psa), tak je presný alebo oznámi. ak nemáme pred sebou "nič", tak občas mešká do tých 5-10 minút, ale ozaj len občas, aj to mi hneď vo dverách hovorí, že bol dlhý rad (napríklad v obchode na pokladni)... proste sám od seba okamžite zdôvodní svoje meškanie. proste pre mňa je úžasný a nielen pre toto 🙂
ale ak môžem ešte tebe poradiť v dobrom, skúste sa teda dohodnúť na časovom intervale. napríklad že ti muž povie, budem chodiť teda z práce medzi 16:30 a 17:00. ak by som mal byť niekde dlhšie ako 17:00, dám ti vedieť. ty budeš mať pocit, že ste dohodnutí a manžel bude mať menej stresu možno, teda väčší pocit voľnosti a možno potom aj sám od seba bude volať, písať, časom. neviem. skús to 🙂 lebo v tomto nie ste momentálne kompatibilní..
@panelacikova presne, ten časový rámec. Do 17tej som doma. Ci pridem o 16:00, 16:33 alebo 16:57, je úplne jedno. Ale moj manžel sa môže spoľahnúť, že som piate doma.
@autorka skus to takto, ako radi panelacikova 🙂
@loginexistuje ze?Presne si to vystihla... "manipulator a neviem este čo. Bal kufre prec od neho".ale zena moze stihat muza, kazdu jednu minutu dna☝️
@sissy27 ziju v matrixe😅
@zdenkastanka ako ja si fakt takúto minutáž neviem v realite predstaviť. Jasné, že aj my máme o sebe nejaký prehľad, ale napr. ani jeden z nás nemá prácu, kde presne vieme kedy ktorý deň skončíme. A keby som mala každú chvíľu hlásiť chlapovi, že ešte nie, ešte toto, ešte som neskončila, tak mi to natiahne pracovnú dobu o ďalšiu polhodinu. A keby mi on každých 15min posiela update koľko mu to ešte bude trvať, tak hodím telefón do Dunaja... A nemá to nič spoločné s úctou, strachom a neviem čím - ale jednoducho sme dvaja dospelí svojprávni, obaja si plne uvedomujeme svoj podiel zodpovednosti, dôverujeme si a práve preto sa asi nemusíme každú chvíľu lokalizovať. Viem, že chlap keď skončí, tak pôjde z práce domov, či to bude o 15.00 alebo o 23:00. On vie, že ma nenachytá s iným, tak svoj príchod nemusí vopred ohlasovať 😀 Ak máme iné plány, tak si dáme vedieť, prípadne prizveme toho druhého nech sa pridá. Obaja máme plus mínus rovnaký prehľad o chladničke, tak nakúpi ten, kto má zrovna cestu a zvykneme si aj zavolať, či netreba niečo navyše. Ale ak by si môj kúpil pivo a čipsy, tak mne by kúpil oriešky a džús 😀 neviem, proste fungujeme bez toho, aby sme mali presný harmonogram kto kde má byť. Nepotrebujeme to k životu a ani by som to nechcela.
@tykat s psom nechápem že prečo ho nevyvenci. Ono je iné keď sú ludia v robote a pes tých 9 hodín prespí, nepije, nežerie... A iné keď sú doma s dieťaťom, pes nemá kľud, je hore a musí sa aj napiť a potom chudák držať kým príde panicek z práce lebo paničke sa nechce. Aj človek keď spí vydrží aj 10 hodín ale cez deň nech ona nejde 9 a viac hodin na WC. Tých 5 minút aby sa aspoň vycural okolo obeda by mu mohla obetovať. A na dlhšie nech ide potom s ním muž keď to majú tak podelene.
@marsmykkok ved to, mne pride ze cez psa len vydiera... "chudak pes, tyrany, lebo ty ho mas vyvencit a nedas mi vediet ze prides neskor tak ja uboha neviem ci ho mam ist vyvencit a este sa aj bojim co je s tebou." Manipulacia jak z knizky.
@marsmykkok
@tykat
Vy ste iné mudrlantky 😀 so psom zvyčajne chodím von doobeda keď idem s malým von.. teraz je ale chorý, má zápal močových ciest a teploty, nebudem ho tak vláčiť po vonku.. plus teraz ked je chorý dokáže spať iba ked spím s ním, cize ani vtedy sa mi nedá… takze nerobte zo mňa niečo čo nie som, manipulovať manželom cez psa 🙈 Paneboze
...a tiez ze keby bola vedela ze ide do obchodu tak mu da zoznam na nakup a tak teraz ona uboha musi ist vecer na nakup... tak ked vie ze potrebuje aby muz nakupil mala mu dat rano zoznam a instrukcie, poobede nakup, ja budem s malym len doma lebo je chory.
@tykat och moja zlata veľmi sa musíš nudiť keď riešiš milión vecí okolo čo ani nebolo témou diskusie 😂 máme zaužívané že na nákup sa chodí cez víkend.. ale keby viem že ide do toho obchodu po robote tak áno napíšem mu drobnosti čo som potrebovala na dnešný obed
@sissy27 presne... ja viem kedy muz konci v praci cize nerozumiem naco by mi mal pisat "idem"😂alebo ja cakat ze mal napisat... ved viem kedy konci a kedy +/- pride... ked treba nakup tak to sa dohodneme den predtym alebo ked potrebujem par veci tak mu zavolam aby sa zastavil. Alebo zbehne sam na par veci co si spomenul ze treba a hlavu mu neodtrhnem za to ze mi nenapisal ze ide este do obchodu...su momenty ze sa dohodneme vopred napr.ze po praci sa zastavi za nami na ihrisko, cize mi nemusi zas pisat ze ok, idem uz na to ihrisko.jednoducho ho tam len cakame😀ci pride 10-20 minút plus minus... a ked nahodou musi ostat v praci dlhsie tak mi da vediet, ved to je pochopitelne, hlavne ale kvoli detom, tie vedia tiez kedy konci a pýtajú sa ze kedy príde tato (ked musi ostat dlhsie...)... ale take stihackovanie kde si bol a co si nenapísal ze ides?to mi skor pride ze niekto stopuje kazdu minutu kvoli tomu aby sa niekde s inou nezdrzal😏
Tak mne môj tiež nehlási že príde neskôr..a to veľa krát sa niekde zdrží a aj v práci je veľa krát aj o 3 hodiny dlhšie..ale to už mu volám ja potom ..aby som aspoň vedela čo ako..kedze on veľmi nestíha
No stalo sa nám raz že mi volal že už ide bol asi v polke cesty,domov cca 15 minút ešte...a chlapa nikde hodinu aj viac
Telefón nedvíhal ja som sa vtedy strašne bála že sa niečo stalo...a on sa neplánovane potom ešte zastavil u známeho po niečo a telefón nechal v aute...ale to bolo vtedy...keď povie že o 15 min je doma a nechodí a nechodí..telefón nedvíha.. bála som sa😔
@cajchana tak jasné že nie...ale manžel má prác .dobu do 16.00 ale keďže je vedúci ,a má chlapov akých má..on musí veľa krát tahat nad rámec aby sa porobilo všetko čo sa má...a u nás je normálne že keď nechodí dajme tomu do pol 6, tak mu zvyknem zavolať že do kedy bude.. určite mu nevolam presne o 16.00 či je už na ceste🤣🤣🤣🤣a aby nedajbože meškal...🙈
Tak ty sa asi hrozne nudíš..polhodina meškania a také haló okolo toho..to máš na mobile spustené stopky ci ako?..nehnevaj sa ale asi si nevážis, čo máš doma..co majú povedať také ženy, kde im partner napr v noci neprídu domov a nedajú vedieť? Co by si vtedy robila?..podla mňa sa asi veľmi nudíš..neber to v zlom..pisem svoj názor
A keby nesiel do obchodu tak co? Kto nakupi?
Ty sa tu certis co ti on nepovie a ty mu tiez nepovies ze treba nieco kupit cez tyzden. Ako on mal vediet ze treba nieco kupit ked na nakup chodite cez vikend? Tak ho nebuzeruj pre polhodinu a navstevu obchodu ale mu daj vediet co chces. Lebo primarne mi pride ze chces vediet kde je a kedy pride a skryvas to za psa, obchod a strach. Ako keby to ze on ti neda vediet ze pride o polhodku neskor a skoci si neplanovane nieco kupit malo rozlozit cely vas bezny zivot a ty tym neskutocne trpis.
Zaujímavé, že nestíhaš ísť do obchodu, nestíhaš psa vyvenčiť, ale byť na MK - to v pohode, času a času. Mala by si zavolať manželovi, že máš voľno a ideš vyvenčiť psa a popritom mu kúpiš čipsy. Na jednej strane je to pekné, dať o sebe vedieť, keď sa stane niečo výnimočné, ale mať všetko zaužívané, kedy kto kam s kým ide,...je to prehnané a chýba mi tam sloboda, nedá sa voľne dýchať.
Neznášam to ak mam niekomu pisat, ak sa zdržím pol hodinu alebo hodinu. Rozumiem, ze sa doma nudíš a chces mat muza doma ale hadam nechces aby prichádzal domov s tym pocitom, zase som zabudol napisat. Moj mi vola vzdy ked sa presúva niekam, akoze doteraz nechapem preco 🙈🙈🙈🙈. Je to strasne otravne, nikdy som to od neho nechcela a aj tak to robi. Niekedy mu uz ani nedvihnem, len kuknem na hodinky a viem preco vola 🤣🤣🤣. Prosim ta nechaj ho tak, proste pochop, ze nie vzdy si spomenie, ze ma volat, nie vzdy sa mu chce vytahovat telefon, nie vzdy sa mu chce hlasit sa a pod.. Neboj sa o neho, nic sa mu nestane a ak na to budes mysliet, uplne zbytocne tym stracas cas.
Nečítala som celú diskusiu. Akože fakt ľudia majú aj horšie problémy a ty riešiš pol hodinu? Veď sa dopredu dohodnite na nejakých pravidlách, že napr. do 1-2 hodiny sa ozve. Vieš aký má môj muž limit? 4 hodiny. Aj to keď presvihne, tak mu volám,kde je. Ale isto kvôli tomu nevystrajam. Opýtam sa prečo sa zdržal. Ale väčšinou napíše. Podľa mňa si na svojom mužovi veľmi závislá, keď ti vadí pol hodina bez neho. Veď opýtať sa môžeš kde sa zdržal, ale hádať sa kvôli tomu? Tebe by sa páčilo,keby si niekam šla a stratis pojem o čase a muž by do teba naziapal kde si tak dlho? Trošku sa zamysli. Sú aj horšie veci a nevad sa kvôli somarinam.
ahoj, necitala som vsetkych 6 stran, iba prvu a asi budem za divnu, ale aj ja cakam, ze mi da vediet ked bude manzel meskat, aj ked polhodinu a pripada mi to normalne.
to ze ste sa kvoli toho pohadali je druha vec.
asi by som mu nabuduce tiez nedala vediet keby som sa niekde zdrzala, hoci aj s tym psom a pre istotu by som mu ani nedvihala telefon keby volal.
@heln tak vitaj v klube divných 🤣
A tvoj manžel to akceptuje že chceš aby dal vedieť keď sa niekde zdrží?
Ja som hádku nezačala, iba som mu slušne povedala že sa mohol ozvať že ešte ide do obchodu a on na mňa vyskočil.. nemala som zámer sa pohádať.
A to že nabudúce by som mu nedala vedieť ja.. nechcem mu robiť naschvaly… podľa mňa je to take detinské. A keď idem niekde ja tam mu aj sama od seba dám vedieť že čo a ako.. napr išla som k zubárovi, on zostal s malým doma.. keď som bola vybavená zavolala som mu či je všetko Ok ze ja uz som vybavená a do 20min som doma. Proste ja to beriem ako normálnu vec.
Bože môj, čo sme len robili, keď neboli mobily?! Akože písať mužovi, že som vybavená u zubára a o 20 minút som doma? Načo?
@loliki keby som bola slobodná mamička tak si veci samozrejme zariadim inak.. tak sme na povinnosti dvaja a máme ich rozdelené. S tým ze keď niekto nemôže/nestíha tak do kelu logicky dá tomu druhému vedieť..
Ja neviem ženy vy tu poniektoré naschval si ako keby potrebujete kopnúť do niekoho. Vy ste najlepšie manželky milenky matky a druhé sú stíhačky nemožné ženy a neviem čo všetko..
@h2 žijeme v modernej dobe tak prečo nevyužiť telefón? Nežijeme v stredoveku a keď tá technológia existuje tak ju aj použijem.
Jedna z mála tém, kde sa nedá nestat na strane toho chlapa. Podľa mna ten hands free "nevie"/nechce používať, aby aspoň v aute mal pokoj - sorry 😕
Vidím, že stále to máš za nepochopenie - tak inými slovami - pol hodina je fakt taky zanedbateľný čas, asi máš inú mierku než väčšina, tak si predstav, že to bolo 5 minút a podľa toho reaguj. Fakt ako dobre mienená rada

@ziarifka iné je od večera, a iné je keď vyjdem z roboty, a niekoho stretnem, pokecáme pár minút, to kebyže mu volám, že meškám, lebo kecám, tak mi povie, či mi náhodou nešibe, Ale podstatné je, aby boli obaja naladení rovnako, tu autorka na to strašne tlačí na to a on to má v paži. To je problém. Buď ona prestane tlačiť na pílu alebo bude hádka kvôli každej minúte.