Hádky kvôli dovolenke
Ahojte, v skratke bojím sa lietania. Muž však chce chodiť na dovolenky len letecky. Kvôli pokoju v rodine každý rok sadnem do lietadla, moj limit sú 3-4 hodiny. Aj to si celú cestu sedím ako na ihlach a čakám kým pristaneme. Toto leto manžel povedal, že by chcel letieť na Bali, Maledivy a ked som nechcela kvôli dlhému letu, vraj som sebecká. Dcéra sa postavila na jeho stranu. Potom sa vyhrážali, že pôjdu bezo mna. Poprosím názor najmä tých, ktoré nemajú v láske cestovanie lietadlom. Už si začínam nahovárať, že som naozaj sebecká. Mám viacero známych kde jedna polovička odmieta lietať a rodina sa prispôsobí a cestujú autom, vlakom. Ja do lietadla sadnem a som aj tak sebecká. Potrebujem nestranný názor.
@natalka13
@guudy
@marsmykkok
Ja ako chapem ze su vylety/dovolenky kde je normalne ze ide len jeden z rodicov. Len tu som to pochopila tak, ze ak nepojdu teraz ako rodina, tak na inu uz nepojdu. A to by mi nolo luto ze ziadnu spolocnu rodinnu dovolenku spolu nestravime.
@michaelam2 presne, malé výlety mi nevadia keď idu sami, tu ide o jednu spoločnú dovolenku k moru raz ročne. My ani na lyžovačky nechodíme. Celý rok šetrím a teším sa a potom mi povedia, ze pôjdu bezo mna.
Autorka, ja Ťa chápem. Nemám síce až taký strach, ale lietadlo si vôbec neužívam. Mala som ísť v zime do Vietnamu, no kvôli letu som odmietla. S manželom sme zatiaľ vždy našli kompromis. Ani mladší syn nemusí lietadlo kvôli ušiam a videl nejaké epizódy Leteckých katastrof... My letnú dovolenku trávime zásadne spolu. V tomto sme obaja nastavení rovnako. Pre mňa by to nebola dovolenka, každý zvlášť... najkrajší čas v roku chcem byť s najbližšími.
lebo nezvládam dlhé lety
Autorka, nereagujes na moznost uzit lieky na ukludnenie a letiet s rodinou
Autorka, ja Ťa chápem. Nemám síce až taký strach, ale lietadlo si vôbec neužívam. Mala som ísť v zime do Vietnamu, no kvôli letu som odmietla. S manželom sme zatiaľ vždy našli kompromis. Ani mladší syn nemusí lietadlo kvôli ušiam a videl nejaké epizódy Leteckých katastrof... My letnú dovolenku trávime zásadne spolu. V tomto sme obaja nastavení rovnako. Pre mňa by to nebola dovolenka, každý zvlášť... najkrajší čas v roku chcem byť s najbližšími.
@janulka1802 ja som aj tak vyrastala ze moji rodicia trávili s nami detmi dovolenku zásadne spolu a nastavila som si to aj ja tak. Muž mi tiez vzdy hovoril, že by bolo sprosté dovolenkovať kazdy zvlášť a odrazu to nevadí
Autorka, nereagujes na moznost uzit lieky na ukludnenie a letiet s rodinou
@guudy reagovala som, ze to môžem skúsiť
nech idu bez teba a uvidis nepojdu nikde
nech idu bez teba a uvidis nepojdu nikde
@ivana11155 to by som ich musela este zbaliť a ked sa vrátia vybalit
To som si nevsimla, prepac. Tak vyskusaj a uzi si dovolenku s rodinou ;)
To som si nevsimla, prepac. Tak vyskusaj a uzi si dovolenku s rodinou ;)
@guudy ďakujem
ja nechodim na jachtu, nebavi ma taka dovolenka. chodim s kamoskami inam.
muz ide na plavbu.
ak uz - kratky alebo dlhy let, ved to mas jedno. daj si tabketku na spanie a cely ho prespis. hore budes tie 3-4 h co aj na kratkom lete.
@natalka13 a deti si rozdelite? Asi si este nikdy nevystupila z lie5adla do horucavy a oťapena tabletkou na spanie
Tak muž so staršou tam a ty s mladšou niekde bližšie. A všetci môžu byť spokojní
Tak muž so staršou tam a ty s mladšou niekde bližšie. A všetci môžu byť spokojní
@abbey1 už som viackrát písala, ze nemáme peniaze na sve dovolenky a hlavne rada by som dovolenkovala spolu ako rodina aspoň raz za rok.
Dve
Daj si nieco na ukludnenie alebo na spanie alebo oboje 🙂 ja chapem tvoj strach, na druhej strane chapem aj manzela/dceru. Moznosti su len tri pojdete, pojdete inam, pojdu bez teba 🙂 pripadne stvrta vsetci budete doma.
Vezmi spravodlivu polku penazi a chod vlakom do Chorvatska s mladsou a mozno nejakou rozvedenou kamaratkou s detmi. Ak vystaci zvysok pre muzovu dovolenku so starsou super, ked nie, tak nech ide kludne aj do Tesca vykladat tovar, bude to fer, kazdy polovicu prachou nech si uzije. Ty aj tak budes mat viac prace s malym dietatom, takze je to maximalne fer dohoda z Tvojej strany. A ak mu bude druha polka stacit len na Chorvatsko, tak sa moze pridat (radsej ani nie, nech Ti tam cely cas nefrflu) alebo si vybrat so starsou lubovolnu destinaciu, ktoru si mozu dovolit, exotika nie je zakladne ludske pravo.
Aké peniaze na 2 dovolenky? Veď je úplne jedno či zaplatíš 4 osoby v exotické, alebo v exotické 2 a 2 osoby napr v Grécku. Ty by si rada spoločnú rodinnú dovolenku, oni by radi exotiku. Tak treba občas urobiť kompromis, občas im tu dlhu cestu lietadlom umožniť a ty si užiješ dovolenku s mladším dieťaťom, ktoré je tiež tvoja rodina. 🙂
Zbytočne to dranatizuješ.
Aké peniaze na 2 dovolenky? Veď je úplne jedno či zaplatíš 4 osoby v exotické, alebo v exotické 2 a 2 osoby napr v Grécku. Ty by si rada spoločnú rodinnú dovolenku, oni by radi exotiku. Tak treba občas urobiť kompromis, občas im tu dlhu cestu lietadlom umožniť a ty si užiješ dovolenku s mladším dieťaťom, ktoré je tiež tvoja rodina. 🙂
Zbytočne to dranatizuješ.
@abbey1 ona chce prežiť jednu dovolenku kompletne celá rodina, preto píše o dvoch dovolenkách. Keby išli do exotiky bez nej, na ďalšiu sooločnú už financie nemajú.
@abbey1 ona chce prežiť jednu dovolenku kompletne celá rodina, preto píše o dvoch dovolenkách. Keby išli do exotiky bez nej, na ďalšiu sooločnú už financie nemajú.
@janulka1802 ďakujem za vysvetlenie
@janulka1802 Ale ja to chápem. Ale je to o tom, že ona chce, oni chcú. Buď sa budú chovať rozumne a užijú si každý dovolenku podľa svojich predstáv, ale nie všetci 4 spolu, alebo bude niekto mať pocit, ze musí stále ustupovať.
Je to len o tom, ako sa nastaviť tak, aby si dovolenku užila, ale mohli si ju užiť i zvyšný členovia rodiny. No a iní by teraz radi niekam ďalej.
Lieky by Ti mali pomôcť, prípadne si dáš viac neurolu, vyskúšaj ho teraz ako zabere.
Ďakujem vám za názory. Veľa z vás mi písalo, že zvlášť. Tipujem, že sú to ženy, ktoré vybehnú cez rok niekam cez víkend s detmi alebo kamoškami do Paríža, Londýna. Manžel zase s deckami stanovať. A potom idu minimálne raz ročne spolu na dovolenku. My sedíme celý rok prevažne doma, výlety len po Slovensku a šetríme na more. A potom mi niektoré napíšu, že som sebecká, ked nechcem aby šli bezo mňa. Poprípade ist každý sám. Pre mňa predstava stráviť dovolenku sama s päť ročnou stále na očiach a bez aspoň psychickej podpory manžela v lietadle nie je lákavá. LSnáď to vyriešime k spokojnosti všetkých. Alebo skôr sa nadopujem neurolom kvôli pokoju v rodine to vydržím. Pekný deň.
Mne by nestála dovolenka za to, aby som týždeň dopredu stresovala, lebo nechcem letieť tak ďaleko a potom celú dovolenku premýšľať, že musím ešte letieť späť. Ale ty radu očividne nechceš, lebo si ich tu dostala niekoľko a nič ti nevyhovuje. U mňa by také neprešlo, buď by sme išli všetci, tak aby bol každý spokojný, alebo by neišiel nikto. Určite by som toto nezažívala, len aby som mohla povedať, že som bola na dovolenke. Tak peknú dovolenku, snáď ti to bude zato stáť.
Z môjho pohľadu sebecká nie si. Mala by som s tým rovnaký problém- neviem si predstaviť byť viac ako 3 -4 hodiny v lietadle. Ani nechcem a mám narozdiel od teba šťastie , že do výberu dovolenky mi manžel vôbec nezasahuje, lebo jemu je to jedno, hlavne nech sme spolu a že budeme oddychovať. Presne ako píšeš, je rozdiel, keď niekto na tú jednu dovču šetrí celý rok a rozdiel, keď je cestovanie úplne bežnou , pravidelnou súčasťou život.štýlu. Poznám v okolí zopár ľudí, čo chodia samostatne každý zvlášť. Nemenila by som a nimi a viem, prečo to píšem... Som šťastná, že sme obaja s mužom naladení tak, že ak k moru, tak spolu. Viem si do budúcna predstaviť ísť niekam napr. iba s kamarátou, ale bola by to dovča č.2, lebo čas strávený s mužom je momentálne stále pre mňa najlepším možným. Je škoda, že do toho zatiahol aj deti, takúto vec ste si mohli vydiskutovať asi radšej osamote. Tvoj muž by bol v pohode s tým, že ostaneš doma sama, len aby šiel tam, kde chce on?
Nech idu sami. Sebecka nie si.
Z môjho pohľadu sú sebeckí oni.
Mne by nestála dovolenka za to, aby som týždeň dopredu stresovala, lebo nechcem letieť tak ďaleko a potom celú dovolenku premýšľať, že musím ešte letieť späť. Ale ty radu očividne nechceš, lebo si ich tu dostala niekoľko a nič ti nevyhovuje. U mňa by také neprešlo, buď by sme išli všetci, tak aby bol každý spokojný, alebo by neišiel nikto. Určite by som toto nezažívala, len aby som mohla povedať, že som bola na dovolenke. Tak peknú dovolenku, snáď ti to bude zato stáť.
@sima234 tak mi skús nieco navrhnúť ty, ked som dostala niekoľko rád a nič mi nevyhovuje. Mne vyhovuje dovolenkovať b rámci EÚ s celou rodinou. Mužovi nie, nahuckal proti mne aj dcéru
Prepáč, ale teba doma nikto očividne nerešpektuje, keďže im nezáleží na tom, ako sa cítiš. Ja také niečo nepoznám, doma sa na všetko dohodneme a hľadáme spoločné riešenie, aby sme boli všetci spokojní. Snáď sú to aj tvoje peniaze, tak si môžeš k tomu povedať svoje. A že nahuckal dcéru, tak prepáč, ale aby mi rozkazovala dcéra, tak takú ešte nezahrali.

Tvoj muž sa ničoho nebojí? Nevie ako sa cítiš počas tých 4 hodín? Bali počká kým budú deti väčšie alebo sa naučíš zvládať strach. Neviem prečo by sa tam mal trepať práve teraz s jedným dieťaťom.
@januska12323 lebo tam bol kolega a povedal mu aké je to tam krásne. Tak chce ist aj on. Má fóbie ale ja ich rešpektujem