Hádky kvôli dovolenke
Ahojte, v skratke bojím sa lietania. Muž však chce chodiť na dovolenky len letecky. Kvôli pokoju v rodine každý rok sadnem do lietadla, moj limit sú 3-4 hodiny. Aj to si celú cestu sedím ako na ihlach a čakám kým pristaneme. Toto leto manžel povedal, že by chcel letieť na Bali, Maledivy a ked som nechcela kvôli dlhému letu, vraj som sebecká. Dcéra sa postavila na jeho stranu. Potom sa vyhrážali, že pôjdu bezo mna. Poprosím názor najmä tých, ktoré nemajú v láske cestovanie lietadlom. Už si začínam nahovárať, že som naozaj sebecká. Mám viacero známych kde jedna polovička odmieta lietať a rodina sa prispôsobí a cestujú autom, vlakom. Ja do lietadla sadnem a som aj tak sebecká. Potrebujem nestranný názor.
Mne prídeš hlúpa a detinská - báť sa bezdôvodne dlhšej cesty lietadlom a obmedzovať kvôli tomu rodinu, hádať sa s mužom, nedopriať deťom zážitky?! Obdivujem ich, že Ti to tolerujú. Ver, že nie každý by tak robil. Osobne si neviem predstaviť, že by som sa celý život musela niekomu takto prispôsobovať a nevidela som svet kvôli strachu druhej osoby. Dovolenka nie je len o tom, že ste stále spolu, ale aj o tom, že človek chce a môže vidiet miesta, na ktoré sa bežne nedostane.
Na Tvojom mieste by som trvala na tom, nech idú bez Teba. Najmä deti, aby z nich raz nevyrástli takýto nesamostatní a prestrašení ľudia.
@heleninamama a dúfam, že z tvojich detí nevyrastu takí arogantní ľudia ako si ty. Na tvojom mieste by som trvala aby si z mojich názorov nič nerobili. Pekný deň
Inak neber všetku vinu sveta na seba. Tvoj muž tiež na jednej strane ti vytkne kino s pukancami a na druhej strane nevadí, keď vyberiem úspory- hoc na bežnú dovču nasporené máte a nič by vyberať nemusel a ešte by si bola aj šťastná. Šťastná žena, šťastný život 😉 a navyše už viac krát sa mi tiež potvrdilo staré známe, že nie je dôležité kde si, ale s kým.
Držím mužovi palce, ten si tú dovolenku zaslúži, keď toto musí znášať. A chápem, že sú doma hádky, s Tebou sa zrejme inak diskutovať nedá. Prišla si si tu po virtuálne potľapkanie a potvrdenie, že on a dcéra sú tí zlí, lebo chcú ísť na dovolenku aspoň raz podľa vlastného výberu a nielen sa prispôsobovať tebe a chodiť dookola po rovnakých miestach a nevydalo. Tak tu budeš teraz urážať.
Neber si to vôbec k srdcu .Si na koníku , nezabúdaj. Tu má polovica koňa prachy na exotiku a 4 dovolenky za rok a každá má recept na to ,ako sa to má správne robiť. Poviem ti, že omnoho viac žien, ako ti napísalo je tu na SK ľudí, ktorí cez leto nejdú vôbec nikde, ale nepíšu o tom a ešte viac ľudí aj keby peniaze na dovču malo, tak nejde na Bali a ani iné extra dlhé lety by neabsolvovali. Strach z lietania nie je nič výnimočné, trpí tým kdekto a tiež sa s tým nechváli na koni.. Pochvália sa ti tí, čo ho nemajú. Stálo ťa to hádku s manželom a toto tu ti asi nepridalo. Každý sme predsa inak nastavený, dostala si tu dosť možností a rád , zariaď sa podľa svojich pocitov. Mne sestra tiež už pol sveta pocestovala, ale sme v tomto proste rozdielne a nenamotivovalo ma to ešte ani raz, aby som vôbec čo i len túžila absolvovať taký dlhý let. Dokonca rodičia 2x skúsili Grécko, ale aj tak sa vrátili do obľúbeného Bulharska, že proste kratší let . Mama rovnako ako ja trpí bolesťami v ušiach počas letu aj po ňom. Je škoda, že manžel nie je ohľaduplnejší voči tvojmu problému, ale vždy má možnosť ísť sám, keď to potrebuje zažiť cez mrtvoly a ešte aj siahať kvôli tomu na úspory.
@andrejka2424 ďakujem ti pekne, ja si ich ustipacne reči k srdcu neberiem. Neviem si predstaviť, ze sa im kamarátka zdôverí, že sa bojí lietat a ony ju nazvu hlupou a sebeckou. Veľa ľudí má fobiu a necestuju alebo cestujú so stiahnutym zadkom. Ja sa rozhodnem na základe svojich pocitov, zvážim za a proti. Prajem ti pekné leto.
Držím mužovi palce, ten si tú dovolenku zaslúži, keď toto musí znášať. A chápem, že sú doma hádky, s Tebou sa zrejme inak diskutovať nedá. Prišla si si tu po virtuálne potľapkanie a potvrdenie, že on a dcéra sú tí zlí, lebo chcú ísť na dovolenku aspoň raz podľa vlastného výberu a nielen sa prispôsobovať tebe a chodiť dookola po rovnakých miestach a nevydalo. Tak tu budeš teraz urážať.
@heleninamama mne tu nadávajú do hlupych a ked im to vrátim, som zlá 🙂 Ďakujem, pozdravím od teba muža. Chudák, tak velmi pri mne trpí ked nemôže letieť na Bali.
Vďaka aj tebe. Ak sa rozhodneš ísť, uži si to najviac ako sa dá a možno budeš mať šťastie a väčšinu letu prespíš a na mieste to už určite bude paráda. A nabudúce dovču vyberaj ty, však nejaká spravodlivosť na svete musí existovať 😎
Inak neber všetku vinu sveta na seba. Tvoj muž tiež na jednej strane ti vytkne kino s pukancami a na druhej strane nevadí, keď vyberiem úspory- hoc na bežnú dovču nasporené máte a nič by vyberať nemusel a ešte by si bola aj šťastná. Šťastná žena, šťastný život 😉 a navyše už viac krát sa mi tiež potvrdilo staré známe, že nie je dôležité kde si, ale s kým.
@andrejka2424 ja vobec nemusím mať luxus, mne slo o spoločne strávený čas. Som nevedela, že je to zlé. Všeličo sa tu človek dozvie.
Vďaka aj tebe. Ak sa rozhodneš ísť, uži si to najviac ako sa dá a možno budeš mať šťastie a väčšinu letu prespíš a na mieste to už určite bude paráda. A nabudúce dovču vyberaj ty, však nejaká spravodlivosť na svete musí existovať 😎
@andrejka2424 Ďakujem, možno fakt od stresu prespím väčšinu letu a doprajem rodine zaslúženú dovolenku. A buduci rok dáme Taliansko🙂
Keď je to jeho sen, skús mu ho splniť a nabudúce si na rade ty.Navyše keď je taký strýko Držgroš, možno opakovane takéto fin.náročnejšie destinácie nebudú v blízkej budúcnosti aktuálne.
Viem ze si sa na to nepytala, ale podla mna sa tvoj manzel sprava hrozne. Ved najskor sa dovolenka dohone medzi rodicmi a potom sa predostrie drtom nie? A on povie dcere ze idete na bali/maledivy ked ty nesuhlasis? To by bol pre mna vazny problem a este aj to ze chce kvoli jednej dovolenke siahnut do uspor a preco? Lebo kolega povedal ake je to super? Co si potrebuje dvohnut ego ze aj on ma na taku dovolenku? No neviem nepacilo by sa mi to a velmi. Skus sa ho spytat ako by sa to jemu pacilo keby ho ty tlacis do niecoho z coho ma fobiu a este k tomu proti nemu nahuckala dieta? Sebec je rozhodne on. Tym ale nechcem pobedat, ze nemas na tom strachu pracovat mozno ozaj tie terapie a mozno za par rokov budes schopna aj dlheho letu bbez infarktoveho stavu...
@luteam ďakujem, určite pôjdem na terapiu. Mna tiež nebaví žiť s takýmto strachom. Ja sa rodine celý rok prisposobujem vo všetkom a keď mám raz iny názor ako muž, tak je zle. Budem ro riešiť s terapeutom, snáď bude mať viac empatie ako ženy na MK. Pekné leto
Keď je to jeho sen, skús mu ho splniť a nabudúce si na rade ty.Navyše keď je taký strýko Držgroš, možno opakovane takéto fin.náročnejšie destinácie nebudú v blízkej budúcnosti aktuálne.
@andrejka2424 No to je pravda, myslím ze už táto dovolenka by nás finančne vyzmykala. Ak je to jeho sen, napcham sa tým neurolom a nech sa stará o deti on. Aspoň si v lietadle dobre pospím 🙂
@andrejka2424 sranda, že mi vyčíta aj zmrzlinu keď kúpim detom ale Bali je finančne ok🙂
Ty si veľmi vztahovacná. Pýtala si sa tu na názor. Napísali sme ti tu rôzne ženy. Každý to máme doma inak. Nikto ti do hlúpych nenadáva.
Skôr ty si postupne začala vyťahovať veci na svojho muža. Chápem, že si chcela počuť, že máš pravdu len ty a musia sa prispôsobiť tebe.
Skús sa na to pozrieť s nadhľadom a nezakladá rodinné šťastie na spoločne strávenej dovolenke pri mori. Trošku ľahkosti do žitia.
Tak ja si myslím, že sebec je hlavne tvoj muž, lebo mal by rešpektovať tvoj názor. Ale ja som ja a u mňa by neprešlo, že by išli iba on so staršou dcérou. Buď všetci, alebo nikto. Nepostrehla som koľko ma dcéra, ale vysvetlila by som jej, že mi v lietadle je zle, že mám zdravotné problémy, že na dovolenku pôjdeme, ale bližšie. A nie je od manžela pekné, že takto hovorí pred deťmi.
@sima234 dcéra má 9, pozri komentáre nižšie 🙂
Ty si veľmi vztahovacná. Pýtala si sa tu na názor. Napísali sme ti tu rôzne ženy. Každý to máme doma inak. Nikto ti do hlúpych nenadáva.
Skôr ty si postupne začala vyťahovať veci na svojho muža. Chápem, že si chcela počuť, že máš pravdu len ty a musia sa prispôsobiť tebe.
Skús sa na to pozrieť s nadhľadom a nezakladá rodinné šťastie na spoločne strávenej dovolenke pri mori. Trošku ľahkosti do žitia.
@abbey1 Nie? Tak si precitaj komentáre od uzivatelky heleninamama kde mi píše, že:"si sebecká a hlúpa. " Je úplne normálne nadávať cudzej žene s fobiou do hlúpych
Sorry, hlúpa a detinská. A ze z mojich detí vyrastú prestraseni a nesamostatni ľudia ako ja. Veľmi milá pani s jemným slovníkom
@abbey1 pýtala som názory, nie urážky. Ešte som aj napísala, že nechcem hľadať vinníka.
Ked mas byt hlavny vychovavatel na dovolenke, z ktorej mas skor obavy, tak by som si to kompenzovala nejakym tym vikendom v kupeloch doma na Slovensku, alebo vikendovym pobytom v horach len pre mna a kamosku, samozrejme peniaze vytiahnut taktiez z uspor a deti nechat 2-3 dni manzelovi. Ked tak velmi tuzi po tom Bali, tak tato mala kompenzacia Tvojho casu a nervov by bola len a len fer. Nech aj on pociti, ake to je, ked niekto z tazko nasetreneho mina na vlastne sny bez ohladu na pocity toho druheho.
Nemam na toto jednoznacny nazor. Podla mna je sebecke aj to,ze sa cela rodina musi prisposobit jednemu. Vo vasom pripade,nech idu sami,nebranila by som im uzivat si cestovanie. Tiez sa bojim cestovat lietadlom. Odvazila som sa az minuly rok a velmi lutujem,ze som nebola donutena uz skor. Zatial zvladam len kratke lety,ale moj sen je zvladnut aj 8 a viac hodinove lety a vidiet tak krasne miesta na svete.
no tvoj strach z lietania je najmenší problém. sranda ako tu zrazu všetky držia stranu chlapa a vlastne je chudáčik lebo nemôže ísť na bali (sak aj kolega bol tak musí aj on ukázať že na to predsa ma!) nechutne emočne vydieranie a to by som netolerovala. a ešte do toho zatiahnuť dieťa.. naco si potom zakladal rodinu ak mu robí problém nájsť kompromis tak aby to vyhovovalo obom. veď ona vlastne ustúpila tými 3-4h letu.. a jeho ústupok je kde? mne príde že rodina ma stať pri sebe a hľadať riešenia a robiť kompromisy a nie že sa žije na úkor druhého a jeho pocity sú na saláme..
naco si vlastne ľudia zakladajú rodiny-majú svadby a deti keď nie sú ochotní sa v ničom obetovať pre druhého a ak je pre nich v pohode tráviť čas osamote-myslím dovolenky, výlety, vytváranie spoločných zážitkov… ja nepoviem raz za čas ok ale napr letná dovolenka 1x za rok na ktorú šetrí a teší sa.. a ešte aj rozbiť úspory kvôli jednej dovolenke … tvoj chlap ma dobrý problém s egom..a ta motivácia-nie aby ste boli spolu na krásnom mieste ako rodina a užili si to ale kolega bol a je to super tak chcem ísť aj ja..🫠 (aj bez časti rodiny)
ak chceš vidiet bali tak skús tie lieky ale pories si aj muža lebo sa javí ako kreten
a možno by nebolo odveci ho naučiť empatii-využiť jeho fóbiu a nech robí tiež vám ústupky či bude taký frajer
@heleninamama ty a ostatné čo ste sa pustili do autorky, ste úplne neempatické a zakomlexované. Tu ide o to, že na psoriázu zaberá more ako liek. Manžel by nezobral obe deti iba staršiu a všetko čo autorka našetrila na dovolenku by minul iba pre dvoch a zobral by aj z úspor. Ona by zostala dva týždne z mladším doma bez prostriedkov na inú dovolenku. A to všetko počas jej jedinej dovolenky cez leto. Ak to u vás tak funguje, je to vaša vec. Ona sa premohla na lety max. na 4 hodiny pri ktorých trpí ale ide. A vy jej poviete, že je sebecká a chová sa ako dieťa? Naozaj ste zlé. Nie každý si môže dovoliť chodiť na dovolenku zvlášť. A ešte finančne ohroziť úspory na nepredvídateľné udalosti. Skôr vy sa chováte ako deti. Autorka si z rád (normálnych) niečo vzala. Len vy idete ako hyeny. A radšej dovolenka niekde blízko ako všetko čo majú minúť iba na jednu. To nie je sebecké od nej ale od manžela, že by bol kôli jednej predraženej dovolenke nechať doma ženu aj s mladším dieťaťom.
@heleninamama ty a ostatné čo ste sa pustili do autorky, ste úplne neempatické a zakomlexované. Tu ide o to, že na psoriázu zaberá more ako liek. Manžel by nezobral obe deti iba staršiu a všetko čo autorka našetrila na dovolenku by minul iba pre dvoch a zobral by aj z úspor. Ona by zostala dva týždne z mladším doma bez prostriedkov na inú dovolenku. A to všetko počas jej jedinej dovolenky cez leto. Ak to u vás tak funguje, je to vaša vec. Ona sa premohla na lety max. na 4 hodiny pri ktorých trpí ale ide. A vy jej poviete, že je sebecká a chová sa ako dieťa? Naozaj ste zlé. Nie každý si môže dovoliť chodiť na dovolenku zvlášť. A ešte finančne ohroziť úspory na nepredvídateľné udalosti. Skôr vy sa chováte ako deti. Autorka si z rád (normálnych) niečo vzala. Len vy idete ako hyeny. A radšej dovolenka niekde blízko ako všetko čo majú minúť iba na jednu. To nie je sebecké od nej ale od manžela, že by bol kôli jednej predraženej dovolenke nechať doma ženu aj s mladším dieťaťom.
@momo00 ja nemám slov a úprimne a zo srdca ti ďakujem za tvoje slová plné pochopenia, empatie a snahe pochopiť ma. Dojalo ma to. Ja som nechcela pritakavanie ani nadavanie na manžela ale snahu o pochopenie môjho aj ked iracionálne strachu. Ja si uvedomujem, že v niečom obmedzujem moju rodinu a robím všetko čo je v mojich silách a každý rok so stiahnutym žalúdkom a veľkou úzkosťou do lietadla nastúpim. Nie tak kvôli sebe ale z lásky ku mojej rodine. A ešte ked napíšem, že som ochotná užiť oblbovak, ženy sa tu do mňa pustia a nadávajú mi do hlupych, sebeckych žien a lajkuju si to o sto šesť. Našťastie som také odpovede čakala lebo obcas čítam diskusie na MK ale nebolo to príjemné. Skôr do plaču. A jedna za druhou bagatelizovala moju fobiu ako rozmar, psoriazu ako akné. Ja som normálne chvíľami lutovala moju rodinu s kým musí žiť. Niektoré komentáre som skopirovala do umelej inteligencie a tá ich označila za mimoriadne kruté a snažiace sa vyvolať vo mne pocity viny, toxické a deštruktívne. Uz tu viac o rady písať nebudem.
Autorka - kde si vyčítala, že môj muž nemá rad cestovanie? My obidvaja radi cestujeme, aj sme radi spolu na dovolenke, akurát naše predstavy sa nie vždy stretnú. A keď sa nestretnú, tak si každý urobíme podľa seba. Akože má teraz muž chodiť na motorke do 300 km, lebo ja viac nedám? Či máme so synom prestať chodiť do rezortov, lebo muža to nebavi?
Medzi nami je ten rozdiel, že ja nevidím nič zlé na tom, keď si členovia rodiny splnia sen, ak ja nemôžem alebo nechcem.
🤪 je na mieste, lebo nech ti tu ľudia napíšu čokoľvek a dajú xyz riešení, ty si ideš svoje. Skratka, čakala si, že všetci budú vidieť tvoju situáciu rovnako, tak ako čakáš, že sa nikde nepojde, lebo ty nechceš letieť tak ďaleko.
a spomenula som si že obdobnú situáciu sme riešili min roku-mali sme ísť 1x k moru (aj s dieťaťom) ale 1-2mes predtym som otehotnela a nechcela som v aute stráviť hodiny… muž trosku hučal lebo sa hrozne tešil na tu dovolenku aj šetril aj riešil veci okolo, dokonca navrhol že pôjde iba on so starším do chorvatska a ja ostanem doma s čím som nesúhlasila (som ja ale sebec sebecky no fuj) a dohodli sme sa že pôjdeme keď sa babo narodí .. druhé dieťa sa narodilo teraz pred letom a muž že teda poďme v lete k moru… odmietla som že s tak malým dieťaťom ja nikam nejdem (viem väčšina žien tu by to vôbec neriešila lebo veď letná dovolenka musí byt) a teda sme sa dohodli že pôjdeme na jeseň niekde na sk/ cz/ pl a more dáme o rok..a to moje dôvody nemajú taký charakter ako ten tvoj
Autorka - kde si vyčítala, že môj muž nemá rad cestovanie? My obidvaja radi cestujeme, aj sme radi spolu na dovolenke, akurát naše predstavy sa nie vždy stretnú. A keď sa nestretnú, tak si každý urobíme podľa seba. Akože má teraz muž chodiť na motorke do 300 km, lebo ja viac nedám? Či máme so synom prestať chodiť do rezortov, lebo muža to nebavi?
Medzi nami je ten rozdiel, že ja nevidím nič zlé na tom, keď si členovia rodiny splnia sen, ak ja nemôžem alebo nechcem.
🤪 je na mieste, lebo nech ti tu ľudia napíšu čokoľvek a dajú xyz riešení, ty si ideš svoje. Skratka, čakala si, že všetci budú vidieť tvoju situáciu rovnako, tak ako čakáš, že sa nikde nepojde, lebo ty nechceš letieť tak ďaleko.
@sisaka Ty si fakt myslíš, že jej muž,ktorý potrebuje ísť na Bali,lebo tam bol kolega a nechce byť horší od neho bude ok,ak jeho žena pôjde na inú dovolenku? Veď jej vyčíta banality ako kino,popcorn a zmrzlinu s deťmi. Nehovoriac o tom, že ona chcela dovolenku so svojou rodinou a pre neho je dôležité ísť na Bali, aby sa ukázal,že na to má.
@momo00 Teba by som chcela za kamarátku. Nie preto, že si sa postavila za mňa. Ale preto, ze si sa zastala človeka do ktorého bezdôvodne kopali iné ženy. Nebála si sa postaviť proti väčšine a logikou a empatiou si sa proti nim postavila. Je pre mňa povbudzujuce vidieť, že aj v online priestore sa nájdu ľudia, ktorí sú schopní logického uvažovania, empatie a zastania si slabšej strany. Ďakujem ❤️
@sisaka Ty si fakt myslíš, že jej muž,ktorý potrebuje ísť na Bali,lebo tam bol kolega a nechce byť horší od neho bude ok,ak jeho žena pôjde na inú dovolenku? Veď jej vyčíta banality ako kino,popcorn a zmrzlinu s deťmi. Nehovoriac o tom, že ona chcela dovolenku so svojou rodinou a pre neho je dôležité ísť na Bali, aby sa ukázal,že na to má.
@andrejka2424 aj tebe ďakujem ❤️
@sisaka ďakujem za priklad toxicity, už sa ti uľavilo?

Mne prídeš hlúpa a detinská - báť sa bezdôvodne dlhšej cesty lietadlom a obmedzovať kvôli tomu rodinu, hádať sa s mužom, nedopriať deťom zážitky?! Obdivujem ich, že Ti to tolerujú. Ver, že nie každý by tak robil. Osobne si neviem predstaviť, že by som sa celý život musela niekomu takto prispôsobovať a nevidela som svet kvôli strachu druhej osoby. Dovolenka nie je len o tom, že ste stále spolu, ale aj o tom, že človek chce a môže vidiet miesta, na ktoré sa bežne nedostane.
Na Tvojom mieste by som trvala na tom, nech idú bez Teba. Najmä deti, aby z nich raz nevyrástli takýto nesamostatní a prestrašení ľudia.
@heleninamama ja si zase o tebe myslím, ze si zakomplexovana, jednoducha, odporná osoba, ktorá si prišla kopnúť do niekoho v diskusii. Čudujem sa ak ti to toleruje rodina ak nejakú máš.