Hnevám sa na Boha, lebo sa nám dejú zlé veci. Som šialená?
Ahojte mozno pre neveriacich to vyznie sialene ale tak snad sa Tu najde niekto kto ma bude vediet pochopit nechodim do kostola no som veriaca nic extra snazim sa ked si spomeniem sa pomodlit pred spanim poprosit/podakovat to je asi tak vsetko.
No posledny cas sa nam v rodine stavaju nestastia za nestastim a ked nam pred par dnami bolo oznamene ze ma ocino nador to uz bolo moc moje pocity su divne a preto som sa rozhodla sa s nimy podelit s niekym kto mozno prezival Nieco podobne
Strasne sa hnevam na Boha mam pocit ze cim viacej sa snazim byt dobrym clovekom modlit sa verit mu ze vsetko je v jeho rukach doverovat mu.. tak vsetko je cim dalej tym horsie 6 rokov sa snazime o babo nech robim co robim nejde to .. aj preto sa hnevam preco prave ja co som komu urobila zaco?? Preco?
Ved sa modlim prosim verim a ono to dopadne aj tak vzdy na hovno preco sa citim tak ako sa citim ze obvinujem boha ze sa bojim pomodlit a poprosit o nieco lebo mam pocit ze sa potom stane opak? Nehovoriac o tom ze prosikam modlim sa verim ze jedneho dna pride dieta a stale nic viem ze on vie co robi a kazdy mame svoj osud a ze to nefunguje tak ze poprosim a mam …
Mozno som sa zle vyjadrila asi clovek dufa veri dôveruje a ma nadej ak poprosi boha o nieco pocom tuzi
Pocit istoty ze ono to pride ..
atd atd … ale mam pocit ze svine sa v zivote maju dobre a ludia ktori sa snazia byt dobrymi ludmi maju zivot na pi**
Mal Niekto niekedy podobne pocity?? Je to normalne ? Ci mi uz harasi?
Som katolícka lebo sak aj rodina je, inak mam na kresťanstvo svoj názor ale.... Moja babka vždy vravela ze Boh ta len skúša....
Ja sa riadim pomôž si človeče sám aj pán Boh ti pomôže.... Ak sa vám 6 rokov nedarí treba to riešiť s lekármi a nespoliehat sa na neposkrvnene počatie... A ak to aj s pomocou lekárov nejde tak ak je túžba veľká môžeš urobiť šťastím dieťa kt síce nebude mať tvoju krv ale bude ta milovať rovnako ak mu das lásku a domov...
A do akej miery je ten tvoj hnev ešte v norme a ci ti už šibe vieš len ty sama...
A obraciat sa na Boha len keď niečo potrebujem nie je ta pravá viera....
@rubinka no ty si ohromná krestanka 😅 ze zrovna ty ideš niečo hovoriť o viere. Vieš, Viera takto nefunguje, že čím viac ideš do kostola, tým viac ta ma Boh rad. Navyše, Boh má rád všetkých rovnako. Aj teba v prvej lavici v kostole aj autorku doma. Ach jaj tito pokrytecki veriaci su najhorší a myslia si neviem co 😅😅😅
Autorka. Tvoje pocity su úplne normálne. Mne sa minulý rok takto stalo obrovské nešťastie a súčasťou zlepšenia mojej situácie bola aj návšteva farára. Ak poznáš dobrého, ktorému veríš, odporúčam. Určite ti nebude hovoriť blaboly typu, že nechodíš do kostola ako tu trepe @rubinka ani fa nebude nijako karhat. Takto to nefunguje 😊jedine ze by si narazila na nejakého starého ancikrista... Mne, naopak, toto stretnutie s farárom veľmi pomohlo. No na Boha sa dodnes dňa hnevám. A to je ok. Boh je tu presne na to. Kľudne si hnev vylievaj na ňom. Ja sa síce hnevám ale zároveň verím, že Boh vedel, prečo tsk robí a prečo mi do života toto poslal. Lebo Boh nie je pomstychtivy. Tiež mi farar povedal, že možno ja som ta, ktorá si musí toto pretrpieť za niekoho iného z rodiny, kto spáchal hriech. A inak poviem ti, ze po tom, co sa mi stalo musím uznať, že vzťahy v ostatnej rodine sa mi zlepšili, s manželom sme sa viac zblizili a sme ešte viac nerozlucitelni. To co nam život teraz ponúka, si oveľa viac vážime, inak to vnímame. No stále je to vo mne, že som za to zaplatila az príliš vysokú cenu. A bohu to neodpustím, on to víe a v momente, keď sa na neho hnevám mi to odpúšťa. Lebo Boh je proste taky. Je to dobro. Kľudne sa hnevaj aj naďalej a vo svojich modlitbách sa ho aj pýtaj, že prečo. Časom ti odpovie...
Moja babka vravievali.... Keho Pan Boh miluje, teho krizom obdaruje. Tu na mk mi raz dievcata pekne vysvetlili, ze Boh si nas prostrednictvom skusok, nestastia chce opat k sebe privolat. Ved koho modlitba je silnejsia, ak nie toho, kto zaziva nestastie, toho, kto nesie svoj kriz.
Ja viem, ze je to tazke pochopiť, neveriaci to ani nikdy nepochopi. Ale ak mas vieru, co ty mas, pochopis to a prijmes to. Neochabuj na viere, nespochynuj bozie cesty. Zomknite sa ako rodina, viac sa navstevujte, uz leb to bude benefitom.
Prajem ti uz len vsetko dobre. Tvojmu ockovi drzim palce 🙂
Ono je to tak,že je ľahké byť veriacim, keď sa všetko darí.
Poprosis,dostaneš.
Dôverný vzťah začína,keď prídu problémy a otázky,prečo ja?
@oktoberka presne ako pises, ono kazdy mame svoje radosti a aj trapenia a vela ludi aj ked sa na pohlad zdaju stastny tak dozaista zvadzaju nejaky ten boj, takze treba aby sme za kazdych okolnosti boli k sebe ohladupni
Som veriaca, síce sa vôbec večer nemodlím, Boha o nič nežiadam, ani mu neďakujem.
Ale príde mi to z tvojej strany ako poriadny kalkul - zrazu sa ti nedarí tak sa hneváš na Boha. Každý v živote má aj ťažké životné situácie. My síce deti máme - ale jedno má zdr. problémy a NIKDY ma nenapadlo hnevať sa na Boha. Je to Jeho rozhodnutie a my by sme mali prijať jeho plány. aj mne otec ochorel na rakovinu, aj mama zomrela - ale stále to beriem že tak to malo byť, tak sa to malo stať, že tak to máme napísané vo svojej knihe života...
@pellka šialenou by som ťa nenazvala... ale ako neveriaca neviem pochopiť toto upínanie sa na boha a že on za všetko môže. Príde mi to také alibistické, že miesto toho, aby ste rozmýšľali nad tým, čo robíte v živote zle, spravili nejakú zmenu alebo proste akceptovali, že nie vždy všetko ide podľa vašich predstáv, tak to hodíte na boha.
Je mi úprimne ľúto, že tatino má vážnu dg, ale tá si nevyberá, deje sa veriacim aj neveriacim. U niekoho je to genetická predispozícia, u niekoho zlý životný štýl, a u niekoho proste dg.
Nedarí sa vám dieťa - príčinu viete? Inak v okolí mám dva páry, kde sa im dlhé roky (v jednom prípade 8, v druhom 17 rokov) nepodarilo počať, všetky vyšetrenia v poriadku. Po rozchode všetci 4 do dvoch rokov deti s novými partnermi/partnerkami...tým nehovorím, že sa máš rozviesť a hľadať nového partnera, len proste niekedy to s tým človekom jednoducho nejde.
Podľa mňa jednoducho nestačí kľačať na kolenách a spínať ruky, ale niečo aj spraviť. Viac sa starať o svoje zdravie (aj to duševné), zmeniť v živote veci, ktoré ma nerobia šťastnou a dajú sa relatívne ľahko zmeniť (napr. práca, bývanie, kamaráti...) a hlavne - neživiť v sebe zlosť a hnev, ale užívať si to pekné, čo nám život ponúka, aj keď je toho možno na prvý pohľad menej.
Keby boh existoval,nevyvrsoval by sa na detoch. Je tolko vazne tazko chorych deti,co od narodenia len trpia bolestami,v nemocnici su vacsinu svojho zivota a s lekarmi su castejsie ako s mamou. To ma byt dokaz ako ich miluje? No dakujem pekne teda za takuto sadisticku formu lasky. Uz len toto je pre mna dokaz,ze Boh neexistuje.
Ahoj nečítala som všetky komentáre ale chcem ťa povzbudiť mojim príbehom. Tento rok som mala naozaj naozaj náročné obdobie,až som prišla za mamou zo slovami že hovorí sa že Boh Ti naloze na plecia len toľko koľko vladzes uniesť a ja som len človek a viac už nevládzem ona mi na to tak pekne odpovedala, že možno si len myslíš že to nezvládnes a má mi to ukázať aká som v skutočnosti silna. Do toho mal brat ťažkú autonehodu zrazila ho mladá baba na križovatke na príchode pre chodcov a jeho stav bol v ohrození života. Šlo o hodiny. Poviem ti, nikdy som nebola veľmi veriaca ale tie dni som zabudla na všetko zle čo sa mi dialo a dni a noci som sa z hĺbky svojho srdca modlila nech je všetko ako chce len nech mi ho ešte nechá pri sebe. Zvládol to a musím si zaklopať že aj ostatne veci sa začali naprávať 🙏
@pellka necitala som komentáre. Ja som si tiež prešla niečim dosť podobným ako ty. Síce môjmu otcovi zistili rakovinu neskoro, takze sa s tým už nedalo nič robiť. Tvoj ma stále šancu, takze si myslím, že práve teraz sa musis veľa modliť a prosiť, pretože šancu stále máte, my sme ju nemali - takze vaz si, že to nie je tak pokročilé. Tiež som dlho nemohla otehotnieť, až keď sme podstúpili s mužom IVF (druhy cyklus) sa podarilo. Postupom času sme prišli na to, že keby zo prišlo skôr, mali by sme to s dieťaťom komplikovane, keďže v tej dobe sme nemali dokončené bývanie, ale dúfali sme, že sa to rýchlo dokončí, no nedokončilo sa - az teraz finisujeme a za dva mesiace rodím 🙈 tým som ti chcela povedať, že Boh vie prečo to takto všetko je, i keď nevyhovie všetkým našim poziadavkam ihneď, pozorne nás počúva čo si želáme. Upevni si vieru, ver že v konečnom dôsledku všetko dobre dopadne. Drzim ti palce a tatinovi prajem veľa zdravia 🍀💙
@fleur1111 pekne napísané. Ja som sa tiež nechala strhnúť pocitmi krivdy, prečo akurát moja rodina musí tak dlho a bez prestávky trpieť alkoholizmom atď ale veľa som sa modlila za prijatie a otvorenú myseľ a uvedomujem si takto spätne, ako veľmi ma tá situácia zblížila so sestrou, mamou, vlastnými deťmi a manželom. A to sú veľké dary.❤️ Človek to len vo vire toho negatívna hneď nevidí najjasnejsie.
@pellka moja mama hovorila "pomoz si clovece, pan Boh ti pomoze". Chodis niekde do IVF centra aby ste si pomohli k babatku? Mrzi ma, ze ma tatko nador. Ale nie je rakovina ako rakovina. Niektore sa daju dobre odstranit, staci mala chemo a je to. Obzvlast rakovina semenikov, hr. creva ap. Uz je biologicka liecba kt. udrzuje pacientov v kondicii cele roky alebo je dohoda s protonovym centrom v Cechach ak je moznost. Neboj, je milion moznosti. Tatko sa z toho moze v pohode dostat a pozit peknych par rokov.
Teraz ti napisem nieco, co sa veriacim nebude pacit.
Vobec nie si sialena. Prave naopak! Si rozumna. Modlis sa, prosis Boha, snazis sa zit podla desatora, usporiadany slusny zivot.. a mas nestastie, deju sa ti zle veci.. Si rozumna, lebo neveris slepo, rozmyslas nad tym, pochybujes, pytas sa preco. Zatial co zlym ludom, hajzlikom a zlodejom sa zije dobre, sa maju ako prasata v zite. Kolkokrat vidis v telke ze zomrela nejaka mamicka malych deti pri autonehode a opilcovi co to cele sposobil sa nic nestalo? Kde je spravodlivost? No nikde.. Ja som ateista, cirkvou opovrhujem a mam krasnu zdravu malu dcerku (ani sme sa dlho nesnazili). Moji kamosi, hlboko veriaci a pokorni krestania, sa 5 rokov snazia a nic.. Kde je spravodlivost? Kde je Boh? No nikde.
Boh (ak existuje) NIJAKO nevie zasahovat do nasich pozemskych zivotov. Vsetko co sa deje tu na Zemi mame pevne v rukach my. Chces dieta? Vezmi to do vlastnych ruk. Prestan prosit Boha, chod na IVF (napriklad).
@pellka prechádzala som si niečím podobným pred rokmi. Takže z vlastnej skúsenosti poradím - pomodli sa každý večer, nielen keď si spomenies, nepros Boha, ale poďakuj za všetko čo máš, si zdravá? Máš prácu? Máš muža? Máš sa kam každý deň vrátiť? Čo viac chces? Dieťa nieje dopriate každému, s tým sa asi musíš zmieriť. A to že sa vám nedarí je možno následok karmy, niečoho čo sa hromadí roky. Čím viac budeš pokojnejšia a začneš chybu hľadať v sebe, tým skôr pochopíš prečo toto všetko. A to si dovolim tvrdiť že som si už ozaj prešla peklom a nič by som nemenila, nebola by som tam, kde som dnes.
s Bohom je to podobne ako s manželom- každý deň znova a znova sa rozhoduješ pre život s ním a každý deň musíš budovať vzťah. Inak sa časom odcudzíte. Akurát teda Boh je iný level, on ťa bude milovať aj keď ho pošleš preč. Vždy ti ostane nablízku. To ale neznamená, že život bude gombička. Ale máš sa o koho oprieť a vieš, že ťa dané problémy nezlomia.
@pellka neboj sa! Neveriaci nepochopia, čo prežívaš. Im sú proste tieto veci cudzie.
@zazvorka87 mohla si si všimnúť, že ako prvá tu ona začala vynášať súdy a seba pasovala ako za neomylnu a tu ,, správne " veriacu, zatiaľ čo autorku zhadzovala do pozície slabo, nesprávne a zle veriacej. Dokonca si dovolila tvrdiť, že to čo autorka predvádza nie je viera. Aj mne to tak napísala. Neviem, kto je ona, keď sa opovazuje hodnotiť vieru a spôsob jej praktizovania u iných ludi. Je to uz taky stereotyp, že takéto typy ľudí sa cítia nadradeno, ako čisté dobro ale vacsinou skutek utek. Cirkev ako inštitúcia uz dávno nie je to, co bývala. Je skazena. Farári (mnohí) su skazeni. Ten co ti najstriktnejsie káže o morálke v zakristi oblapava deti... Svoje modlitby môžeš vykonávať tak ako v kostole rovnako aj doma. Maju rovnaký účinok. Takže radiť autorke aby utekala do kostola je trochu scestné, to jej problém nijako nezlepší. Boh skutočne neráta koľko otcenasov si sa pomodlila.
@pellka tvoja viera je len hádzanie prosieb voči Bohu ako keď si malé dieťa hádže mince do pokladničky. Ale pravá viera je prijať aj to ťažké aj tie skúšky ktorými v živote mame prejsť a Boh nám ich dáva preto, aby nás formoval na ľudí, ktorí mu bezvýhradne dôverujú. Clovek ktory Bohu úplne dôveruje a nechá sa ním viesť, urobí veci ktoré nemajú logicky základ ale Boh ho vedie a človek zmysel toho celého vidí až potom. Aj v týchto ťažkých chvíľach Boh o tebe vie, aj keď ty to nevidíš a necítiš. Čo sa týka viery, si ešte ako také bábätko, keď nemá cumel aký chce, hneď sa rozreve.
ahoj. možno je to Tvoja cesta k poznaniu, že zlé veci, ktoré sa Ti dejú nepochádzajú od Boha. Ak veríš, že Boh je láska, dobro, tak predsa si nemôžeš myslieť, že Ti zosiela zlé veci. Píše to aj biblia: Lukáš 11, 11: "Vari je medzi vami otec, ktorý by dal svojmu synovi kameň, keď ho prosí o chlieb? Alebo hada, keď ho prosí o rybu?"
Choroby a zlé veci sú následkom toho, že sa niečo pokazilo. To že sa vám nedarí otehotnieť je spôsobené skutočnými dôvodmi, ktoré zasahujú nás všetkých - nesprávny spôsob života, zničené životné prostredie (voda, pôda, vzduch), psychické dôvody. Za to že sme si zničili planétu predsa Boh nemôže. Podobne je to aj v prípade iných chorôb.
Boh nie je automat na cukríky. Tieto udalosti Ti dávajú šancu zmeniť Tvoj pohľad na neho. Ak verím, že Boh je dobrý otec, nemôžem mu pripisovať, že mi do cesty posiela zlé veci.
(To sú len moje myšlienky, netvrdím, že správne)
Stojim za @konikkon a rozumiem, co chvela povedat. Rubinka pisala autorke: "A ty sa diviš že tvoje prosby ostávajú nenaplnené? Veď toto čo ty predvadzaš nie je žiadna viera. Do kostola nejdeš tým pádom sa nespovedaš, neprijimas eucharistiu, neziješ s Bohom"....môj názor je, že len Boh môže súdiť. Kazdy ma svoji cestu k Bohu, kazdy sa inym/svojim sposobom k Bohu obracia. Len Boh posudi. A nie je to premisa, ze cim si lepsi krestan, tym mas viac splnenych prosieb 🙈. Zivoty mame pestre a az v sudny den bude o nas rozhodnute.

Nie som veriaca (na celú cirkev a vieru mam svoj názor), ale môžem ti povedat že ti nešibe. Z vlastnej skúsenosti ti poviem, že ozaj je to tak, svine a bezcharakterni ľudia sa majú najlepšie, lebo si nič nepripúšťajú, nič sa ich nedotkne a idú si za svojim cez mrtvoly takže viac dosiahnu v živote. Poznám dosť takých. Na chudáka aj hajzel padne sa hovorí. Moja mamka ktorá bola najlepšia osoba na svete zomrela, sa hovorí ze Boh tých čo miluje berie k sebe a ostatných necháva trápiť sa na zemi, no mne príde ze sa netrápia ale si užívajú....Pamätaj že osud nie je v božích rukách ale v tvojich. Keď nemôžeš mať dieťa, Boh ti s tým nepomôže, treba sa obrátiť na lekára. Keď máš zlu prácu Boh ti novú nenájde, len ty sama. Atď. Ale je pravda ze veriaci niekedy berú život ľahšie, že im ta viera pomáha.