Hodnotná matka, manželka, milenka, žena v jednej osobe
Každý si predstavuje pod tým niečo iné , kedy je podla vás žena dobrou matkou, milenkou , manželkou ? Dá sa vôbec vyjadrit jej hodnota? 🙂 V čom spočíva ?
Vychádzam z vlastnej skusenosti kedy mi bolo predostierané že každá normálna a dobrá žena, matka robí toto a hento
@mafynka skutocne s tykm muzom by som mala radsej pokoj..... ved to nie je prizivnictvo . muz sa ma o zenu postarat ked ona sa ma starat o domacnost a o to aby vychovala dieta . ved syn ma len pol roka. on ta etse potrebuje, a nie aby si behala do prace... a znicila sa. isto musis byt vycerpana z toho. tvojmu to nevadi? on rozdeluje peniaze na tvoje a moje ci ako?
no ale,aby sa neodbocovalo od temy,,chcela som len tym povedat,ze niekedy sa neda naozaj vsetko stihat,,pracovat, starat sa o deti, o domacnost,o seba, o muza,, byt 100%tna nie je vsetko,,,ja kolko krat kaslem cez den na vsetko a len sa mojkam s malym,,vsak upratovanie, zehlenie, varenie,,to mi neutecie,,,ale chvile s rodinou sa nedaju vratit spat,, zijeme len raz, preto by sme sa nemali nicit
@mafynka takze to je ekonomicke nasile. ☹ tvoja situacia nie je normalna, nie je v poriadku. Cim nechcem povedat, ze ty si nenormalna alebo nie si v poriadku, ale to ako zijes nie je okej. Nie je normalne, aby si partnerovi vracala peniaze, ak nevides. Fakt nie. Dokonca aj zakon to hovori. Ak by si sa rozhodla a chcela pomoc, tak su tu organizacie, ktore ti poskytnu pravnu pomoc a moze ti potom sud pridelit vyzivne - na dieta, pripadne v urcitych pripadoch aj na teba. Ale to asi nie je to najdolezitejsie co treba vyriesit. Ta najvacsia otazka znie - preco by si mala zostat zit s takymto muzom?
Inak ekonomicke nasilie ako formu ovladania casto vyuzivaju psychopati. Mozno ti pomoze tato stranka http://elyna.wz.cz/
@mafynka samozrejme, ze sa to neda stihat. By som musela mat teleport jak v startreku, ruky jak saxana a este byt jak upir z twilghtu, ze nemusim spat, jest ani dychat. Tvoja hodnota nespociva v tom kolko penazi zarobis, alebo kolko kosiel stihnes za den ozehlit a kolko chodov navarit, ci kolko krat dietatu povies basnicku a kolko stihnes absolvovat okruznych jazd s kocarom po sidlisku.
@maminuska vies kedy je zena dobrou matkou, milenkou , manželkou ?
ked jej matka, svokra a manzel pravidelne pomahaju s detmi a domacnostou, manzelik navari a napecie, okupe maleho (malu), osusi, oblecie, prinesie k cicke, pricom ty uz pomaly zaspavas, iba vystrcis a nakojis. potom ked je dieta vacsie, tak opat matka, svokra a manzel sa ti takmer 100% postaraju o domacnost a varenie, cize tvojou starostou je len starostlivost o dieta. vtedy si skutocne oddychnuta, vysmiata, stastna a ochotna lahnut si pod muza, kedykolvek za mu zachce. ak si vsak na vsetko v podstate sama, muz stale v robote, naokolo ziadna rodina, tak mas dievca hold smolu. neexistuje sanca, ze budes vo vsetkych troch kategoriach super, to by si musela byt superzena, ako to tu uz volakto napisal 😀 😀 😀 😀 tak sa pekne venuj drobcovi, chlapi boli, su a budu 😀 😀 😀
@mandragora22 ono ci ze zena dobrou manzelkou a milenkou, vedia najlepsie zhodnotit muzi, a tí tolerantnejsi to povedia o svojej zene aj ked nemaju sex tak casto ako by si priali. no stale je pre nich ta ich zena najlepsia. moj chodi prec na tyzden na kamione. momentalne mame sex zakazany koli zdravotnym problemom,a tak je to od zaciatku tehu... ale ked dojde sa snazim mu to vsetko "vykmpenzovat" a vidim ze si to vazi... samozrejme neda sa byt vo vsetkom na 100%, tak isto ako je to aj s muzmi, aj oni su radi ked su super milenci, otcovia, manzelia, domaci udrzbary, sponzory 😅 no nie vsetko sa da naplno.. to by ozaj neslo
ahojte mamicky, ,manzelky....
mala niektora z vas problem so svojim vztahom k manzelovi/partnerovi po prichode z porodnice? Ja som doma uz skoro 4 tyzdne a mam pocit, ze vztah ochladol....Stale sa hadame a najhorsie je, ze ja ani nemam zaujem nieco riesit...mala mi je prednejsia, ako muzske vrtochy....
@dreamer4 ja mam pocit ze chlapi akoby ziarlia na svoje deti. Pre par je tazke ked pride dietatko, zena hlavne na zaciatku mu musi venovat vsetok cas, nez sa zosuladia a to chlap nepochopi. zrazu zostane vedla zeny s babatkom a nevie co robit...Poznam z vlastnej skusenosti.... 😒 Aj mne boli deti prednejsie ako vrtochy... 😠
@dreamer4
@mishik ono to vychádza priamo z mužskej podstaty, splodením dietata z biologickej stránky u muža končí práca, dieťa minimálne do roka a viac je biologicky priputané na matku ( kojenie, uspávanie, ..... ). U mnohých druhov v prírode to je tak, že samec už po oplodnení opúšťa samicu a ide o dum dál.
Ani človek nie je nastavený na párové spolužitie a monogamiu , teda hovorím u mužov a vyžadujú to od nich hlavne morálne a etické zásady terajšieho žitia.
Takže po oplodnení ženy, muž často je odsunutý , po príchode z pôrodnice vidí že svoju ulohu splnil a vidí aj to že žena si plní svoju biologicku funkciu ako má, teda mal by ist o dum dál a ejhla nemá kam aby to bolo spoločensky prípustné, preto sa cíti ako piate koleso u voza, žena zas nechápe prečo práve teraz sa mu má venovať ked ju zas biologická podstata tlačí do niečoho iného.
V tomto podla mna tkvie celý problém. No som mudra ako rádio 😀
vcera som hovorila mm o tom aka tu vznikla tema a co sem pisete a co som ja napisala .... (sem tam sa ma uz aj opyta co je nove na "ruzovom koniku", kedze si uz zvykol ze tu travim cas kym je on v zahranici)
a mm na to povedal cosi ako ze "
NA SKVELE MANZELSTVO MUSIA BYT DVAJA . a ze co sa tie baby stresuju...
ze namiesto toho aby sa stazovali na nete by mali sa trochu odreagovat a urobit nieco nezvycajne, nejake prijemne prekvapko svojim polovickam..... 😅 "
mm si asi zvykol moc ze kazdu chvilku ho niecim prijemnym sokujem 😀
@dreamer4 nam sa babo este nenarodilo ale uz sme sa o tom rozpravali.... lebo stale sa vsetko toci okolo mojho tehu a o tom kedy sa babo pohlo a podobne.. a kedze som mala dost problemy otehu a o jedno sme uz prisli... tak teraz je mi kazda chvilka vzacna a niekedy som to az dost prezivala... a mm siel bokom..... naznacil mi to ale ziadno tvrdo..
myslim ze to chce chvilku cas , kym sa tvoj aklimatizuje do novej ulohy otca... 😉
@mafynka Dievča ty sa zobuď ! Takého chlapa bych sa zbavila hneď a zaraz. Keby mi raz povedal chlap, že som neschopná a robila by to čo ty, asi by dostal jednu medzi nohy a s úsmevom by som odišla. Nech by som ho lubila akokoľvek. Poviem ti to takto: Váž vzťah je nenormálny. Nie je normálne aby si odišla od ani nie polročného syna do roboty, kvoli tomu aby si mu mohla kúpiť, nejakú detskú hračku, či niečo potrebne, čo tvoj priateľ nepovažuje za potrebné. Ako by aj mohol. On nie je matka a nerozumie sa našemu remeslu, tak nech sa do toho nemieša! Nedokazal by ani 3 z toho čo ty. A keby som mu mala ešte aj vracať peniaze... 😀 Ha, dievča hneď by si vypočul slovo rozchod či rozvod. Ak prijal syna za svojho tak by mal aj teba prijat za svoju a nie brať ťa ako kolegynu v praci, ktorej sem tam pozicia nejake peniaze, ktore mu aj tak musi vratit. Byt tebou sa na neho vykaslem. Poslem ho kade lahsie, zariadim si alimenty na sude, aby mu nebolo smutno ze ti nic nedava a odisla by som od neho. Takyto chlap si ta nezasluzi. Mozno si z toho nic nevezmes čo som ti sem napisala. ale raz pochopis, ked vytriezves z "lasky k nemu" ze si ťa ozaj nezaslužil. On je pripad pre psychiatra. Držím palce nv rozhodnuti.
Ps: aby som neodbočila od temy: podla mna tvoja hodnota u neho je nulova. berie ta ako nastroj ktroy mu uvari, uprace, postara sa o dieta a uspokoji ho a to celkom zadarmo.
moja mamina - presne taka, ze sa snazi spravit vsetkym po voli. podla mna je vo svojom vnutri strhana zena, ale na tvari ma stale usmev. akoby si dokazovala, ze ju vsetci potrebuju a nieco si tym kompenzovala. stara sa o domacnost, o tatina, o mojho bracha s frajerkou. nikto jej s nicim nepomoze. vsetkym chysta oslavy, aj sebe. jej nikto nic :( vari, pere, zehli, nakupy, malovanie vsetko je na nej. takze, pre mna je to aspon poucenie. neupratujem, partner vari veceru a cez vikend obed, vecer kupe malu a kocikuje ju po byte na uspavanie. aj ked sa pri tom neusmieva, ale bohuzial, ja som cely den sklonena nad malou, tak ked pride z robory nech sa stara. (prave vari a prisiel mi dat boztek 🙂 ) aha, a este sme po porode nesexovali - co teda by som mozno uz aj ja rada zmenila. ale aspon neotravuje. a bodka.
@budulinka , to je práve to, že medzi vytváraním si vlastného priestoru a obhajovania si vlastných práv a využívaním niekoho iného, medzi vlastnou spokojnosťou a spokojnosťou toho druhého je veľmi tenká hranica, na ktorej stále balansujeme a je veľmi ľahké ju prekročiť.
V takmer v každej žene aspoň občas drieme malý červík pochybností, či je dosť dobrá, či robí toho dosť a či to robí dobre. Na túto strunu je veľmi ľahké zabrnkať kritikou či znevažovaním a žena ani nevie ako, ocitne sa v kolotoči prác, z ktorého nevie vystúpiť. Je nemožné, aby bol s nami každý človek vždy spokojný, kedy je to však len JEHO problém a kedy už NÁŠ? Meradlom a hranicou, ktorú by sme nemali prekročiť, by nám mala byť vlastná sebaúcta.
Navyše aj obetovanie sa pre niekoho je často dobre zamaskovaná sebeckosť.
Mnohé ženy sa "obetujú" len preto, lebo je to ich "sebecká potreba" byť nepostrádateľné, aby bol niekto na nich závislý, aby samy seba mohli vidieť v roli obete, hrdinky, vzornej to matky a manželky. A v tejto role by radi videli čo najviac žien, aby mali pocit, že takto to má byť a takto je to "normálne. Nie nadarmo častokrát do role obetavej gazdinky a matky netlačia ženu ich partnery ale práve iné ženy - matky, svokry, susedky...
Žena žene vlkom 😝.
Túto "obetu" však ľudia, pre ktorých sa obetujú v skutočnosti vôbec nepotrebujú, v hĺbke duše cítia jej neúprimnosť a namiesto vďaky a uznania pociťujú hnev a bezmocnosť. Na sebeckosť odpovedajú sebeckosťou. Chceš sa obetovať? Tak sa obetuj! Chceš byť využívaná? Tak buď!
@bodka70 toto musim dat precitat mojej mame. mas pravdu, mna tiez moje okolie tlaci do role superzeny, ale co ja som superzena? ked mam teplotu, tak predsa nepojdem kocikovat, nie? :D podla tohto vidim ako maju niektore zeny posunutu hranicu, ze nejde len o psychicke vyzitie - obetovanie sa/ sebeckost. ony uz aj ignoruju zdravotne problemy alebo potreby (mam chripku, nevadi, navarit treba; mam dovolenku, nevadi, ale kolegyniam predsa pomozem. aj ked to nikto iny nerobi). lenze, co s tym, ked tie zenske to povazuju za normal?
@budulinka hm dobre si to vystihla. Ked som ja u svojej babicky, sama 3 hodiny s detmi a pride potom za nami moj muz, poviem mu - prebal maleho prosim a on ide a prebaluje. (preco nie???) a moja babicka na to: nechaj ho odychnut, odpocinut si, ved ho ty prebal, ty si matka. Hadam nie si taka leniva?? no leniva nie som ale moj muz zrovna ide od kamarata kde oddychoval 3 hodiny, preco by neprebalil? ved nejde z prace, ani z bane 😀 Strasne vzorne sa stara o vsetkych. O svojho muza, ktory je len na pritaz, trapi sa s nim. Ci naozaj takto boli kedysi zeny vychovavane? 😖 ☹ Moja mama napr. o druhej v noci stavala k otcimovi aby mu rezne vysmazala ked mal chut, aj tak ju opustil 😒 😠 By som urcite vstala. Rezne nerobim ani v nedelu nie to este o dvoch v noci 😀
@budulinka klobuk dole pred tvojim chlapom. mne by asi prislo uz nenormalne keby mi niekto takto pomahal.
a ignorovat zdravotne problemy ci ine veci no a co ine ti ostava. nechas deti hladne spinave a napospas osudu? mne sa tam teraz kopilo pradlo na zehlenie minimalne dva mesiace. konecne som to ozehlila. to len svoje a deti jeho nezehlim kedze on nase zehlit odmieta. trebalo by tu poriadne upratat ale bohuzial. aj ked mi tu vela veci vadi musim zavriet oci a tvarit sa ze to tam nie je. nie som ani super zena co vsetko stiha ani super mama ked je toho na mna prilis tak som zla aj na svoje deti.
@mafynka no tebe uz vobec nezavidim. mne ked nevychadzaju peniaze co je vlastne vzdy tak mu napisem zoznam co treba nakupit v potravinach a finito. sice je to parkrat do mesiaca ale inac by sme ani rozky nemali. do obchodu vacsinou chodim ja za vlastne peniaze. a 5% ide on. ziadne teple vecere a podobne zalezitosti. ma teply obed a podla mnozstva jedla ktore vyhadzujem mu to asi ani nechuti. prat periem vsetkym ozehlil nam vsetkym asi dvakrat potom mi dal jasne najavo ze to nemieni robit takze ani ja nezehlim jemu. nech si trhne nohou. uz som mu aj kopy na pranie robila ze to je jeho ze dokedy vydrzi. ja som to nevydrzala a oprala mu. no tapa sprosta. ked nenakupim tak sa vyryvacne a udivene opyta ze ako to ze sme neboli v obchode. aj ked vynesiem smeti je zle. lebo vsak plastove flase som nechala doma takze to sa nepocita. vecne je nespokojny ze tu nie je upratane ale mam ho vies kde. mal tu rodicov minule tak im vehementne hovoril ako to tu treba umyt a ako to on urobi. na druhy den mi prisiel mail umy kuchynu. neumyla som ju. umyl ju on po par mesiacoch cely oduty ze on mi hovoril ze to mam umyt. tak som ho s tym poslala do haja. ze tu zije tiez tak snad mu rit neodpadne. vacsinou pride z roboty naje sa a sadne si pred telku a tym to pre neho haslo. obcas urobi nejaku hovadinu co mu tu vadi a od roboty sa tu nepretrhne. Ty si aspon sebestacna ja na tu chvilu len cakam a potom pa pa.
@katy1979 no, mame doma obcas bordel ako v tanku, ale kym nepride svokra.. tak co...? mama ma do upratovania netlaci, ani ja ju aby u nas upratala. ked ide pokocikovat Kajku, to mi uplne staci. to skor svokra mala take reci, ze aby som si nasla rezim (tj, vychytala, kedy babo spi, aby som mohla upratovat). tudle nudle! jasne, ze upratujem, ale to su take lahke domace prace, ze umyt riad, dat veci na miesto, poliat kvety.. alebo utret prach. s vysavacom, zehlickou a kupelnou sa hra moj drahy. a je pravda, ze mu to musim pripomenut, poprosit ho. no a co, lepsie ako sa tu zodrat.
my sme teraz vsetci traja postupne horuckovali, takze ked drahy zistil ake to je mat horucku, aspon sa potom viac staral o babo ked som horucku mala ja. este ho musim poducit, ze doniest mi cajik sam od seba by som tiez ocenila. ale to je asi sci fi, chichi :D
bodka70 : ha ha ha ten p.s. bol dobry,,moj by si asi vybral tu veceru 🙂

@mafynka prepáč za názor ale kopnuť do zadku a zavesiť za gule do prievanu... nebude ti bez neho lepšie?