Hrozná suseda - vraj veľmi dupem
Ahojte, chcela by som sa poradiť, prípadne aby ste mi podali návrhy alebo nápady ako na to. Bývam v paneláku na dedine. Suseda o dve poschodia nižšie sa chodí stále sťažovať, že dupem, čo nechápem ako môže počuť. Chodí sa sťažovať, že si návšteva alebo ja zapálime na balkóne, že jej popol prepaľuje oblečenie na balkóne. Bývam ešte s rodičmi, no poväčšinou som sama doma a vtedy sa mi chodí sťažovať, búcha mi na dvere ako keby ide s baranidlom vybuchnúť dvere. Chcela viackrát na mňa zavolať policajtov, vraj že ju ruším, že nemôže spávať po nočných (pritom som v škole) , že ruším nočný kľud, pritom nikdy som nič hlučné nerobila. Začala si ma fotiť na balkóne, keď vešiam prádlo, že jej prepaľujem prádlo na balkóne, pritom bývam na treťom poschodí a ona na prvom. Hrozne ma tým obmedzuje. Nikdy sa nepríde sťažovať, keď mám rodičov doma, každý týždeň si nájde niečo, za čo mi príde búchať na dvere a to nevravím o tom, že keď otvorím čo i len okno, tak už stojí na balkóne a pozerá sa čo robím. Vyhráža sa, že pôjde na obecný úrad sa na mňa sťažovať, po pravde nemá sa za čo sťažovať, keďže doma bývam poväčšinou sama, aj to len pár hodín po škole a to čo v noci spím. Už sa stalo, že som doma spala, a prišla opäť búchať na dvere, bolo 21:50 a začala ma obviňovať, že dupem ako slonica a začala ma slovne napádať..
Neustále sa mi vyhráža políciou, lebo má synáčika policajta tak si myslí, že môže všetko. Mám rok priateľa. Prvého trišťvrteku roku im tu nevadil. A jeden zimný podvečer keď ma priviezol domov, suseda otvorila okno a začala po ňom škriekať, že mu svieti svetlami do okna, že tu sa spí, že zavolá policajtov a to len parkoval.
Nikto iný sa mi sem sťažovať nechodí len ona z prvého..
Môžem ju udať za slovné napádanie či za nedovolené fotenie si ma alebo za neustále vybuchovanie na dvere čo ma obmedzuje?
Dá sa to riešiť nejak inak?
Za každý váš názor budem vďačná, neviem si s ňou už dať rady, už som zúfalá ..
@tiper24 presne tak.Ešte by som jej najbližšie povedala, že moja mama má novú sukňu či jej nemá kúpiť takú istú...keďže pani si ešte nenašla svoj štýl...
Alebo keď pôjde z nákupu - kde ste toľko?Hladali vás tu policajti vraj sa dopočuli, že ich stále spomínate...
Takyto problem ma aj moja znama,dala do podnajmu byt mlademu paru a suseda ich takto stale obtazuje,obvinuje atd....minule prisla "robit poriadky" aj s bytovou dovernickou,ze v noci boli ozrati a vrieskali a oni sa chudaci akurat vratili z vikendu od rodicov,takze byt bol prazdny.....tak som jej poradila,nech milej susede povie,ze najomnici odchadzaju kvoli nej,ale nech sa neboji,ma uz nahradu,9 clennu ciganaku rodinu z osady(dufam,ze som sa nikoho nedotkla), ze snad s tymi susedmi bude spokojna,ked tito jej vadia....ja takych ludi nechapem skratka,oni asi ozaj maju nejaku poruchu...
Nečítala som diskusiu ale môžem povedať, že susedia sú divný...Mna raz zastavila žena, že môj syn jej hodil slivku do hlavy...Ja som tu ženu videla prvý krát, a pytam sa jej o čom točí, odkial vie že to bol môj syn....Ona mi dievčatá, povedala v úvodzovkách celý môj životopis...Vedela kde pracujem, že na zmeny, že kde bývam, že vela pracujeme a o dieťa sa stara vtedy svokra,, že k nám chodia netere...Ja som vtedy došla domov, a hladala som v byte ploštice....Nechápala som, nie je normálne aby susedka,ktorú som v živote nevidela, alebo nepostrehla, vedela o mne takéto info..Ja som sa ešte cca rok bála, obzerala som sa kol do kola kto ma sleduje, fu neprajem nikomu...Ale tento príspevok písem presne pre to, dávajte si pozor na susedov, možno vás normálne potichu sledujú, keby bola takáto, že viem o nej, viem sa k tomu snad postaviť, ale toto bola moja nočná mora...Prešlo 20 rokov, ja dodnes neviem či tá moja neznáma suseda má omne svoj povestný prehlad, ale nejak to neriešim, inak by som sa asi zbláznila...Do dnes neviem ako sa volá, lebo nestála mi za to, aby som to zisťovala
😂😂😂 ked si to predstavim...
😂😂😂 uz dost zenyyyy, bo sa zosulam tu 😂😂😂 ze ringlota
😂😂😂 ringlotou... Ja odpadnem
Dievčatá, ja fakt neviem, kde tá pani získala o mne informácie, ale možno existuje projekt Čo viem o susedoch, ja som sa zatiaľ žiadneho nezúčastnila
Baby prosím fakt píšte, nech viem či je to normálne, takéto čudné, či zvedavé či aké susedy..U zakladateľky je to suseda čo sa hned prejaví, a vie čo s nou..Aspon ja by som ju poslala kade tade a po nočnom klude, ked nerobím cirkus, tiež by som ju poslala kade tade, ked robím cirkus, tak po po príchode policajtov by som ho ztíšila..asi tak všetko, môže sa rozkúskovať
neotváraj jej dvere, nezdrav ju, ignoruj, lebo čím si slušnejšia, tým je viac vytočená - psychoška. to ani nie je tvoja povinnosť - aj ja som sa už naučila popriať pekný deň, dobrý deň len tomu kto si to zaslúži, a nie automaticky.
a ked opäť príde riešiť tvoj hluk - tak jej nahuč poriadne ty - neboj sa - nepouži nadávky, ale hned pred ňou volaj políciu, že suseda sa ti vyhráža a že na teba zaútočila, nadáva a uráža ťa,búcha na dvere, obťažuje, aj inokedy ruší nočný kľud a že máš podozrenie na nejaký psychický alebo iný zdravotný kolaps, že hovorí z cesty - neorientuje sa v čase a priestore, či máš volať záchranku. máš obavy že ti ublíži, lebo už mala viackrát ruku v päsť pred tvojim nosom a minula ťa len tesne,
alebo ani nemusíš volať skutočne, len filmuj a nahrávaj sa...
@cacianka no aj na mna suseda zavolala policajtov, minútu po desiatej...Bola ma upozorniť o 8 mej, nech si nepúšťame hudbu lebo jej babätko chce spať, Milujem bábätká, ale mala som žúrku vtedy možno prvú a doteraz poslednú, a bolo fajn. Prečo sa mám pokakať z volakoho detska o 8večer. Aj ja mám dieťa, bolo hyperaktívne, ale nenútila somm koli nemu susedov spať už o 8ej. Bolo to moje dieťatko a môj problém
a tiež sme si užili žúrok a hlavne vrtaní
je to jednoduche-stazuje sa na teba a dovoluje si k tebe-lebo si mlada.vysvetlim: mam susedu o poschodie nizsie,ktora tak trieska dverami na byte,ze mne doma niekedy az srdce poskoci,co sa zlaknem...a ostatni susedia,kedze by im vo sne nenapadlo,ze takto buchoce 70 rocna babicka-sa stazovali na mna 🙂 a to ja som ako myska...az kym raz jeden z nich nebol nahodou svedkom jej sposobu zatvarania dveri....ale zas na druhu stranu-vela ludi si mysli,ze v panelaku si mozu dovolit vsetko-vrtat do panelu o pol desiatej vecer /vsak nie je nocny klud/ a pod. a takmer nikto si neuvedomuje,ze je vacsina veci pocut-ano,aj ked decka vyvadzaju o 2 poschodia vyssie,aj ked sa susedia hadaju z vedlajsieho vchodu,ale steny predsa mame spolocne...a vypalovanie oblecenia-kym sme nemali naozaj siroku striesku ,tak nam na balkon/ktory nie je vysunuty do priestoru,ale vsadeny-takze z 3 stran chraneny/-tak bolo bezne,ze ludia z vyssich poschodi,ktori doteraz nepoculi o vynaleze menom popolnik,vyhadzovali opalky-a tak sme mali aj na satoch,aj prepalene calunenie na stolicke...suseda sice zjavne prehana-a to by sa dalo riesit ,ale mozno niekto z jej okolia fakt vyvadza-ale k nemu si nedovoli,tak sa vyvrsuje na tebe...
@yasmeena nic si z toho nerob nam pravidelne susedia vedlajsi vybuchovali na stenu v case 18,00-20,00 co aj keby som rezne klepala ich figa do toho. ale na chodbe dobreze pod lino nezaliezli az asi pred 2t ze ci si nemozeme robit poriadky so psom, kukali sme s muzom na nich ci im prasi.... byvaju tu uz 2hy rok na spolocnej chodbe a nejak si nevsimli ze my ziadneho psa nemame. tak im hovorim ze nabuduce treba buchat inde nie nam na stenu, mala som pocit ze sa vyparia od hanby , ale dobre im tak. Pritom akoze poculi sme aj my nejakeho psa v danom case, ale v panelaku je ich asi 8 a nic na buchanie.
@eeffka niektorí ľudia sú tak nevšímaví, že až. Ono v paneláku je to už raz tak, že počuť všetko. Človek si buď na to zvykne alebo sa scvokne. Kamoška sa nasťahovala pred dvomi rokmi do nového bytu, kúpila si jednoizbový a že najskôr počula ako sa susedia snažia o dieťa a teraz počuje furt dieťa kričať. To tiež je na nervičky
@victory7897 To nemusí byť pravda, že odva byty nemôže nič počuť. Moji rodičia majú jeden byt nad sebou prázdny a až z toho ďalšieho obývaného horného bytu počujú hlučnejšiu vravu a hudbu tak hlasno, že sa im sklo v skrinkách otriasa a to už bola sťažovať aj pani pod našimi, že ju to ruší, a to sú už dva byty dole. A ten sused stále, že to nemôže byť počuť, ale skrátka je. Podotýkam, že ten hlučný sused býva na samom vrchu, tak si asi neuvedomuje, aké je to ostatným nepríjemné, lebo on nič také nepozná, keďže mu nik nedupe nad hlavou.
Ale ak už stará počuje, že niekto dupe a ona spí, alebo nie je doma, tak trpí nejakou paranojou a už si namýšľa, aj to čo nie je pravda. Asi je celé dni doma tak jej z toho "šplouchá na maják" a vadí jej aj to že dýcha nahlas.
Ak má synáčika na polícii, tak tam toho asi veľa nezmôže, a stará to dobre vie.
V paneláku všetko počuť, len treba dať dychať susedom z jednej aj druhehj strany
@janci05 to vazne ?:( to je ciste psycho toto,a psycho rodina, normalne nabadam frajera,aby sa odtila odstahoval, ale len teraz ten byt kupil pred rokom,krasny novucicky byt,nase bhniezdocko,a kvoli tej uzasnej podarenej rodinke sa tam nechcem prestahovat,normalne mi zasahuje do sukromneho zivota.ta zenska s jej familiou. Totálne drza zena v rokoch a frajer bol za nimi slusne,ze vsetko pocut, co robia, ze to je priserne,najma nadranom,o 3-4 ,(este aj vtedy blazneju ako sialenci),behaju po byte trieskaju, v celom panelaku tichucko,a oni trieskaju ako jebli na mozgy, a do toho chodia za nimi psiska,ktore stekaju, a trieskaju aj o 3 nadranom dverami ako slahnuti ,by som ich zavrela do ustavu,ja si tam pripadám ako na psychiatrii. Dokonca mne to uz take príde,ze to normalne robia naschval,alebo co. A ona sa este osopila na mojho frajera,ze co si to dovoluje, ze ona je svata, ze nech teda ide inde byvat. neviem,ako sa daju taketo veci riešiť,ale ta zenska ma tak vytáca,ze by som ju aj prizabila,aj s jej faganmi aj so psiskami.a nehovoriac o tom hluku,ktorý vkuse robia!! furt len hudbu pustaju, dupocu s kopytami, a vkuse behaju po byte vkuse, sa nezastavia!! a cele dni su doma,lebo nerobia ani jeden,alebo neviem,ci z domu robia,stále su doma,ani nos nevystrica z domu,a tie psiska, to uz je asi najhoršie, katastrofa, v malom byte mat dvoch velkych psiskov, ja mam psy rada som z dediny, z domu,kde mame psika vonku,ale hento,co robia tie beštie hore nad frajerom,vkuse skrabu, nahanaju sa po byte,ani ich henta neokrikne, a ked im trieskam na radiator,ani sa neracia stisit, (ked som ja unho ja to nemozem vydržať,ja mam take nervy ze by som ju zabila asi,kebyze idem za nou do toho bytu,by som jej take povedala,ze by ...) a pred pol rokom kupili nejake nove dvere medzi spalnou a obyvackou, tam kde mame aj my spalnu a obyvacku, a rano o 3-4 rano trieskaju nimi, ako keby bol den, aj desatkrat za sebou v rozlicnych cas. intervaloch, su asi hore v noci, alebo co, a dupocu aj v noci, a stále tymi posratymi dvermi vytrieskavau,nedokazu normalne zavriet kluckou potichu,ale trieskaju nimi,ako sialenci, mslim si,ze to su cisti psychopati, frajer je chudák,ze toto musi znasat, nevie,co ma s tym robit,ja by som jej sla dohovoriť,ale on nechce, no neviem, ja to tam nevydrzim,tyzden som unho napriklad na novy rok bola,a som myslela,ze ju prizabijem aj jej faganov nevychovaných,18 rocne kone stare pubertálne a trieskaju so vsetkym,co im pride pod ruku, a to neprehánam v ziadnom pripade, este male decka by sa dali pochopiť,ale dospeli ludia tazko.a este ona aj si rada vypije a potom si pusta otrepane stare pesnicky na plne gule na cely barak, takze taka rodinka uzasnych tam zije nad nami zrovna. Ja sa vravim ani k frajerovi nastahovat nemozem kvoli nej :(:(:(a premyslame co dalej, je to do placu.
ze sa ti ludia nevedia umravniť a byt potichu, aspon netrieskat,ked uz mam psiskov doma a ja sama som buldozer. otrasni ludia.
ale nevieme,kam sa mame ist stazovat,co s tym robit, vy to ako znasate,co robite ?boli ste za nimi?
a je pravda,ze v panelaku vsetko pocut,uplne vsetko, nehovoriac o deckach,ktore vrieskaju, psoch stekajucich, trieksanie dverami, sexuálne vzdychy, hudbu, vrtanie, všetko uplne všetko, aj splachnutie...
este dobre,ze som z rodinneho domu,ale je to ciste psycho tam....ludia su strasne neohladuplni.
ja by som ju nakamerovala zakaždým,ked uvidim ako ma fotí,alebo zakaždým,ked bucha na dvere...poslužilo by to ako dokaz,ked tí páni polocajti predca len dojdu riešit....
@marina24 Ja som sa k manželovi do bytu nasťahovala pred 12 rokmi. Susedia nad nami, podotýkam, že starší manželia, ale vtedy ešte nie na dôchodku, mali dvoch veľkých psov, čo stále behali, to je samozrejmé, a podotýkam, že majú plávajúcu podlahu a dlaždice po celom byte, tak si to vieš predstaviť, že bolo počuť každký krok. Psov dávali čúrať na balkón a cez už vyžratú puklinu tie šťanky tiekli k nám na balkón, takže čerstvo opraté prádlo bolo celé od psích šťaniek. Svokra išla za ňou, / vtedy ešte bývala u nás/, že čo je vo veci, a ona že a čo má robiť? Asi to že psov, treba aj venčiť, jej nič nehovorilo. No ale psi už vtedy boli starší, tak za krátko na to ako som sa nasťahovala, tak pošli.
Pár rokov od psov bol pokoj, ak nerátam návštevy vnuka, ktorý bol u nich viac ako doma, ale dobre je to dieťa, aj ja už mám, tak to beriem, aj keď ho mohli trochu usmerniť a vysvetliť, že aj pod nimi bývajú ľudia a nie všetko mu dovoliť, ale O. K.
Ale dva roky do zadu si susedko zadovážil ďalšieho psa, šťeňa bojového psa, ktorého venčia tým spôsobom, že manžekla pred šiestou ho ide na 3 minúty vyvenčiť a pritom tak tresne aj niekoľko krát vchodovými dverami na byte, čo sa už nedajú ani poriadne zavrieť, že to sme všetci hore a je dospané. A k tomu si dá topánky s opätkom a špacíruje sa po celom byte. Kľučky v byte vôbec nepoznajú, to je bez debaty. Koberce po psovi práši z okien, takže dať si vyvetrať periny mi nehrozí. Manžel za nimi bol, a povedali mu, že sme precitlivelí. Pes vadí viacerím v paneláku, ale zatiaľ každý mlčí. Manžel by sa už bol dávno odsťahoval, je z toho na prášky, ale mne sa moc do toho nechce, lebo syn pôjde v septembri do školy a tá je hned vedľa a je to veľký štvorizbový byt v dobrej lokalite. Ja neviem, ale toto mi ako bežný štandard bývania v paneláku nepripadá. A to som spomenula len zlomok z toho čo robia. Sú proste bezohľadní, lebo ako som už spomínala, bývajú mimochodom na samom vrchu a oni nič také nepoznajú.
@janci05 oviem ti tak, ze odstahuj sa!!!! ak mas kam a za co,odstahujte sa,toto neni normalne,to je v kazdom panelaku,iba sa odstahovat asi do bytovky na samy vrch,alebo co,ja fakt neviem,ale aj tak bude hluk.strasne,ale frajer a vlastne aj ja,mame to iste, my sme tiez precitliveli a vadi nam vsetko, samozrjeme, ze nie,to je hlupost,ale preco istatni v dome dokazu byt normalne ticho tak to neviem vazne
a my mame to iste, maju dlazdice po celom byte nad nami,cize psov pocut,ako behaju a stekaju stale a skrabu na dlaznice, to pocujem,akoby to vedla mna robil( o tom,ze je to cely den a stari iba na nich vrieskaju,tak o tom radsej pomlcim),a tiez ked ich idu vencit,tak tak trieskaju so vsetkym,co im pride pod ruku, ich vobec nezaujíma,ze pod nimi rovno spime my, ktorí sa chceme vyspat aspon do 9.ked uz nic ine, a najma partner, ten chodi do práce,ale oni chodia vonku tie bestie vencit aj o 3-4 rano !!! a pritom nas zobudzaju o takejto hodine, to kebyze este o 6 rano,tak by som bola ticho,ale trieskaju o 3 rano, s dverami, nabytkom, klopytaju po byte asi neviem,ci v nejakych steklach,alebo co, ale pocujem kazdy krok, som uz hore, bez spanku,uz nezaspim, a rano zas to iste o 6, a o 9 zase stále trieskaju so vsetkym,to uz neni unosne, dvere tresnu na spalni,kede klucky nepoznaju aj patnast krat za minutu !! som si to minule naschval pocitala, 15krat proste vyjdu zo spalne, tresknu s dvermai, ptom pridu zas do spalen,zase tresknu s dverami a takto dokaze aj patkrat kludne po sebe v priebehu minutu,ako ja nechapem,co toto mozu robit dospeli 50 rocni ludia, a este prosím pekne ich synatorcek zlaty 18 rocny je taky drzy, ze si pusta hudbu na plne gule hocikedy, aj do polnoci, pripadne pride z party ozraty o 2-4 rano a zacne trieskat on a oni ho ani nenapomenu, a my sme s frajerom uz vybuvinkany, len taka jedna radost. ja som to chcela riesit za frajera,kedze on je bojko,ja som chcela zajst za spravcom domu, a potom aj na MU sa stazovat,tam jedine mozu nieco take riesit,asi,ale neviem,ako by to vyriešili, fakt netusim, ale je to ciste psycho ,co henti robia, to nie je bezohladnost,ja som to nazvala,ze im nacisto jebe a patria do ustavu a blazinca, hento je pre mna cista psychopatia,a nazývam ja uz nie inak,iba psychopati, po tom,conam robia,a chudak frajer, ja ho obdivujem,ze je este taky kludny relatívne, ze za nimi bol slusne,lebo ja kebyze sa s nimi stretnem,tak asi ich prizabijem oboch a tych psov niecim otravim, ja sa tesim k frajerobi,ze stravim unho vikend,a pocujem iba cely vikend okrikovanie psov, jej steklace po byte, a trieskanie s dverami !!!!!! a nadavaju si navzajom a ked sa ozeru vsetci,tak kricia po sebe ako ...radsej no comment...ja sa tam nemozem ani prestahovat :(:( k nemu,stále s tym vaham,lebo hento zažívať denno denne,ja po vikende tam pridem domov do domu dospat sa,lebo som uplne KO,ja sa nic nevyspím,a som upne rozbita,ale frajer byt nechce predavat a hladat novy :( ale ja normalne sa mi uz nechce k nemu chodiť,co tam ma, aky blazinec, ja som sa tak strasne tesila na byvanie s nim v byte jeho vlastnom, zariadovali sme si ho spoločne,a ja sa tam kvoli blaznom nemozem nastahovat, to je otrasne vazne.a ja mam z nich take nervy,este aj tym,ze som v zivote take nic nezazila,kedze pochádzam z domu,ze mam nervy, ze to psychicky nezvládam,:( je to otrasne,aki su ludia, v dnesnom svete...:/ mne uz pride,ze to robia nashcva,alebo sa nudia a toto robia, sice trojizbak,ale vsetko vsetucko pocut, najtichsie je v kuchyni,lebo aj oni tam maju kuchynu a samozrejme, ze tam su najmenej,lebo ani nevaria,ale furt sa spaciruju medzi spalnou a obyvackou,a mam take enrvy, ze mam tlak asi 500ked som tam...a cez den by som to mozno nejako dala,ale v noci,ked chcem spat a oni hento robia,a este sa divali na frajera,ked za nimi slusne prisiel,ho vyplokonkovali, ze sme precitlivelí a co tam chce,ze to je ich byt, ze si tam mozu robit,co hcu,ani trosku slusnosti nemaju ani IQ...blazni sporsti..joj,iba o nich teraz pisem a mam take nervy, ze ....

@nikita10 ja by som to skusila cez syna. Urcite si aj on vsimol ze jeho matka je psycho a aj on s nou ma neake problemy.