Išli by ste na pohreb bývalej svokre?
Otázka do pléna:
Šli by ste na pohreb ex svokre?
Nemali sme extra dobrý vzťah, príčinou rozvodu nebola ona ale jeho nevera. Deti sú už dospelé ak chcú pôjdu aj bezo mňa
Je to tvoja vec.patrilo by sa ale povinne to nie je.poznam zenu co neisla na pohreb exmanzelovi hoci s nim ma deti to mi prislo tiez take trochu divne niekde dozadu sa mohla postavit ale asi na to mala svoje dovody
@saxana000 Toto chcela urobit aj moja mama, ze nepojde na otcov pohreb. Normalne som na nu musela zvysit hlas.
@saxana000 Toto chcela urobit aj moja mama, ze nepojde na otcov pohreb. Normalne som na nu musela zvysit hlas.
@anonym_91dcc8 a bola si spokojná, že šla len kvôli tomu, že si na ňu zvýšila hlas? Na vlastnú mamu? Tak asi vedela, prečo tam nechcela ísť. Nevieš čo jej tvoj otec spravil a nemyslím si, že si mala právo jej to prikazovať
áno, nemusíš byť vpredu pri rodine, stačí vzadu stáť niekde... Alebo kľudne aj vpredu pri deťoch ak si s tým ok. Však človek ide na pohreb matke kolegyne čo ju nikde nevidel, susedovi čo ho len občas stretne, rozlúčiť sa s niekým kto ti bol kedysi niekoľko rokov blízka rodina by malo byť samozrejmé.
@anonym_4e9b52 Vedela som co jej nespravil. Nesla preto, ze som na nu zvysila hlas. Hlas som na nu zvysila, aby si uvedomila co robi. Neslo o neho. Ani o nu. Islo o nas surodencov.
@anonym_autor ak by som ju mala rada, išla by som, rozchod nebol jej pričinením
Pohreb je pre mna rozlucka so zosnulym. Je jedno kto mi to bol, ak sa s nim chcem rozlucit, tak nerieism ci sa to patri, alebo nie. Ci to niekto ocakava, alebo nie
@anonym_autor Ak by ma o to poprosili deti, isla by som zo slusnosti kvoli nim, inak nie sama od seba. Rozvodom sa stala pre mna cudzi clovek rovnako ako ex manzel.
Nie nešla by som. Nechodím na pohreby cudzích ľudí, ku ktorým nemám žiadny citový vzťah.
mojej sestre teraz zomrela exsvokra, nemali ktovieaky vztah, ma uz dve dospele deti, jedna ma uz dve male deticky.
takze idu tak, ze dospele vnucky sa zucastnia pohrebu, a ona bude niekde na kraji davat pozor na male deti jednej z dcer.
@anonym_autor ja ani súčasnej. nemáme žiaden kontakt hoci bývame 200 metrov. Ked nemáme dobré vzťahy tak načo sa na pohrebe pred ľudmi pretvarovať.
Ak ste nemali dobrý vzťah, tak by som nešla. Počas života, ak nemala záujem o vnúčence a nemala ani s vami dobrý vzťah, nie nešla by som. Prečo si mnohí myslia, že zrazu po smrti je to povinnosť. Doma si zapáľte sviečku, povedzte mier s vami.
Šla by som. Ak vyslovene nebola voči mne zlá, tak áno.
Máme v rodine. Roky neboli v kontakte, ani vnuk sa nekontaktoval s babkou (z jej strany boli snahy, aj snahy z rodiny). Ex s dieťaťom sa úplne odsekli a ignorovali celú rodinu. A to bývajú v rovnakej dedine.
Napriek tomu, keď zomrel dedo (teda exsvokor), aj ex aj vnuk prišli na pohreb. Prejav úcty.
@anonym_autor ja som bola exsvokrovcom, nemali sme nejaký dobrý vzťah, ale už z úcty k nim som išla. A kvôli môjmu synovi, boli mu dobrí starí rodičia
@anonym_autor Exsvokrovcom by som šla na pohreb.Jedinym dôvodom neísť by boli extra napäté vzťahy s ex
@anonym_autor ked mi zomrel exsvokor, bola som na pohrebe aj s detmi,kedze mali vtedy asi 12-13rokov.
S ex sme sa rozišli dosť zle, ale exsvokor bol dedko mojich deti, nemal s našim rozvodom nič spoločné...na pohrebe som bola.
@anonym_autor áno išla by som, aj keby sme neboli zosobášení. Bola som na pohrebe aj ľuďom, ktorých som poznala málo. Z úcty, prejaviť sústrasť. Je to prosto slušnosť. Tam už sa nemá kto na čo hrať.
@anonym_autor nie
Zapal sviecku doma, jedna modlitba aby ta nehryzlo svedomie- ja to tak planujem , nemam dovod prejavovat viac sustrasti
s radostou 🙂
Na smrtelnej posteli ludia casto prejavuju lutost nad tym, aky boli pocas zivota. Dolahne na nich tazoba a uvedomnie si svojich chyb. Zial, to odpustenie od rodinnych clenov sa im nedostane, lebo na nich uz davno zanevreli. Preto mnozstvo ludi nechodi na pohreby ludom, podobnym autorke. Ak sa tu pytas na nazor, ci mas ist, tak vahas a poviem ti, ze radsej chod. Lebo budes lutovat ak nepvojdes. Chod tam kvoli sebe, nemusis byt vpredu a ani nemusis kondovat pozostalym. Iba sa zucastni... ludia su vseliaky, ak su zlý a pomstichtivy, najlepsie spravis, ked nebudes ako oni. Toto je moj pohlad. Chod tam kvoli sebe, aby si nemala vycitky.
@arek00 a prečo by mal mať človek výčitky, ak s niekým nemal dobrý vzťah? Viem, že to myslíš dobre a zo slušnosti, no mne to nedáva zmysel. Nielen v prípade autorky.
@arek00 prečo by mala ľutovať, mať výčitky? Ísť na pohreb nie je žiadna povinnosť. Nerobí to z nikoho lepšieho človeka. Tiež som nešla na všetky pohreby ľuďom, ktorých som poznala. Bolo to moje slobodné rozhodnutie, neľutujem ho. V živote sa človek musí rozhodnúť, čo je v danej chvíli dôležitejšie, podľa toho sa rozhodnúť.
@anonym_4e9b52 ja si to tiež myslím. Veď ak mi niekto 💩 na hlavu, ja mám ísť na pohreb? Mám takého človeka vieš kde 😃 A zmier na smrteľnej posteli? Neskoro, veru neskoro.
Pokiaľ to nemáš nejako komplikované ďaleko,stovky km.....išla by som s vzala aj deti. Keď sa ty nemáš za čo hanbiť a aj deťom treba ukázať slušne správanie....je to raz ich babka-teda bola. Už nech je ako chce.
@terezka1947 no, taká babka. Na papieri. A zrazu úcta a slušnosť. Mne to príde zvláštne 🤷♀️

@anonym_05f052 exovej milenke zomrel svokor, akože čo na tom bola na podanie ruky milenke?
@anonym_6966b4 pre mňa by tiež bola vzduch…