Ja vidím zradu a ostatní snahu
Ahojte. Som tu aj pod inym nickom, ale nechcem to pod nim rozoberat. Tento som si zalozila uz davnejsie, lebo ako inak, si neviem spravit sama poriadok a usporiadat myslienky.
Mam priatela(nie sme manzelia). Uz sme si presli kadecim, ale ako to mame teraz, to nebyva ani v tej najprepracovanejsej telenovele alebo v najhorsom sne. A JA NEVIEM UZ CO ROBIT!!!
Takze ja som bola rozvedena a s dcerou, on bezdetny-pracuje v zahranici(mesiac vonku, tyzden doma). Sme spolu viac ako 3 roky, po 1r zacala tema byvanie a babo. Bavili sme sa o spolocnom byvani, ako by sme to spravili, aby sme boli na LV spolocne, kedze nie sme manzelia a zacali sme sa snazit o babo.. Vtedy sa to zacalo. Zacal byt hnusny, robil veci, ktore ma vytacali(problemom boli len hadky, tvrdohlavost). Snazila som sa byt kludna, ale... Pri jednej z hadok som potratila, vtedy som si povedala dost a ziadne dieta, kym sa nedame dokopy a nevyriesime si vztah. Navrhovala som poradnu, nech nas objedna, aby som videla, ze o nas bojuje. Nestalo sa. Fungovali sme ako-tak dalej, len bez planovania babatka. Otehotnela som a zase rovnaky kolotoc. Mala sa narodila(nedali sme ho na RL, kvoli hypo) a zdalo sa, ze sa vsetko ukludnilo. Asi po 1,5 mesiaci vybral spolocne uspory(mojich penazi tam bolo menej ako jeho), vyplatil si uver, ktory mal este z byvaleho vztahu, aby mal cisty uverovy register a mohol si vziat hypoteku na ten planovany spolocny byt. Zislila som to az neskor: 1-2 mesiace po vybrati. Nechapala som ako si to mohol dovolit, ani mi to len neoznamit. Odpoved: Ved to bolo pre nas a boli sme pohadani, potom som zabudol.. Vysvetlila som mu, ze toto sa v rodine nerobi, aj ked to bolo s dobrym umyslom. Zase o nejaky mesiac sme zacali preberat ako sa moj ex nedostane k bytu v pripade mojej smrti. Chceli sme to nejak osetrit. No cim viac sme sa o tom bavili, tym viac vychadzali na povrch nezhody a veta: Ty sa dostanes k bytu ako slepe kura k zrnu a cez teba tvoja dcera. Lebo moja dcera v pripade smrti nas vsetkych dostane polovicu priatelovho majetku cez svoju matku(mna) a este aj decstvo po svojom otcovi. To sa mu zdalo byt neferove voci biologickej dcere. Ale vraj mu to nevadi, len na to poukazal. Darmo som mu vysvetlovala, ze kazda dostane 100% po svojom otcovi a po mne 50%. Na vysvetlenie, financne sme mali ist do bytu 50:50. Po tychto veciach sa to vo mne zlomilo a trvala som na poradni. Bud poradna alebo nebude poradna, ale ani nebude byt. Volal ma na obhliadky, nesla som. Trvam na poradni!!!
Cely tyzden lietal kade-tade, obcas aj s mojou dcerou. Ta za mnou nadsene dobehla, ze moj uzasny priatel ide kupovat auto. Velke a rodinne, uz ho boli pozriet.. Nevadi, nezaujima ma ziadne auto. PORADNA!!!!
Odisiel na mesiac do zahranicia a po mesiaci mi oznamil "krasnu" novinku. On kupil nove auto a byt, este par formalit a mozeme sa stahovat. Ja ani neviem ako pokracovat, jedine tak, ze sme mali spolu kupovat garzonku(kedze tam byvam len ja s detmi, tak nam to vyhovovalo a on je stale prec) a miesto toho kupil on byt 4 izbovy o 3x drahsi ako bolo v plane bez upozornenia a sam. Nechcela som tam ist byvat, bola som nestastna ako toto mohol spravit. Obist ma a este cakat, ze to bude medzi nami OK. Nevedela som mu vysvetlit, ze v tom byte som cudzia, nemam uspory, nemam istotu vo vztahu a ked sa k nemu nastahujem, nebudem sa mat uz kam vratit(mali sme prenajom u znamej“takmer zadarmo“)!!! Nevedel to pochopit, tak sme "zbuchali" problem a poslali na MK, nech mu to baby vysvetlia. Tam sa to otocilo proti mne a vsetky sa na mna vrhli ako osy. Aka som zlatokopka, riesim len peniaze a ked som chcela vacsi byt, mam byt spokojna a drzat hubu, ved on nas zabezpecil, on sa snazil, ja som mu len vsetko kazila. To som sice neuznala, lebo zabezpecil byvanie, nie buducnost, ale aj byvanie, ktore sme nechceli. Naco su nam 4 izby? Kde je moj nazor a rozhodnutie, ci chcem? A ako zabezpecil, ked ani jeho biodcera by nic nedostala- stale nebol na RL a bla bla bla, ale zacala som o sebe pochybovat, ved mozno maju baby na MK pravdu a pozeram sa len na financie. Pojdeme do bytu a uz konecne dosiahnem co chcem. POKOJ VO VZTAHU! Nastahovali sme sa s tym, ze uz v novom byte sa budu riesit problemy vo vztahu..
Zeny, ja som taka blba... V auguste sa kupil byt, teraz je skoro marec a boli sme na poradni? Neboli! Necitim sa tu vobec doma, nenavidim to tu. Hrame sa na to, ze sa nic nedeje.
Jedine pozitivum je, ze uz nedavam vsetky peniaze jemu ako niekedy. Po tomto vsetkom si setrim sama a ziadnu spolocnu kasu neakceptujem. Ked uz budem mat za ritou vlastny byt, hadam budem schopna odpustit tento podraz. Ale co so vztahom? To je priorita. Od vtedy sa stale hadame, chvilu je pokoj a potom zase peklo. Casto sa rozoberal aj rozchod. Boli sme na sedeni- nieco ako poradna, ktoru som objednala ja, ale kazdy sam, potom sme mali ist spolu. Nesli sme, ked chcem, nech tam idem este ja a on postrazi deti. A aj tam chodim sama. Toto vsetko su pre mna znaky, ze ma nema rad, ze kasle na vztah a pred par dnami(po dalsej hadke) som sa s nim rozisla. Teraz prosi, ze uz vsetko vie ako som to myslela, ze uz chape co som celu tu dobu chcela, ze to mame este urovnat a nemoze to takto skoncit. Priznal si vsetky chyby a keby vedel, ze to takto dopadne, nikdy by to nespravil. On je v podstate dobry clovek a keby nebolo tej jeho blbej panovacnej povahy a "schopnosti" rozhodovat sa sam, je super muz.. A hlavne super otec. Mam pravo ho odstavit od deti a jednoducho odist?
Financie uz neriesim, baby uz zabezpecene mam a jedine co ma tazi je, ze sa nenaplnila moja tuzba po spolocnej rodine. Rodine, ktora spolu rozhoduje, ktora sa respektuje, ktora sa lubi a chrani a ktora sa nepodraza. Ako sa da zit s takymito rozdielnymi povahami? Ako sa da zit s pocitom, ze co vyvedie nabuduce? Preco tam ja vidim znaky, ze nas podviedol a ostatni vidia jeho snahu?
Ja ani neviem, ci cakam, ze mi date nejaku iskierku nadeje, ze on je ten dobry alebo mi zlozite ruzove okuliare aka som sprosta... Len som sa musela uz konecne vykecat, aby to so mna opadlo.
Ospravedlnuje sa, ze je toho tak vela, ale ten naval myslienook musel ist von. ☹
Ostatní nevidia to, čo ty. Ostatní ti vravia, že si panovačná a málo vďačná. A ty sa bojíš toho, že si taká naozaj? Neprišlo na ti na um, že ostatní nevedia o čom je reč? Nepýtaj si rady, opýtaj sa sebe samej, prečo sa tak bojíš toho, že ostaneš bez domova? A druhí vidia len 4izb. Byt. Hm, ale ty ako matka potrebuješ istoty, no on ti ich nedáva. Je evidentné, že je to človek, ktorý v dobrom duchu, robí to, čo sa mu chce. Som rada, že to vidíš a svoj strach riešiš. Bojíš sa toho, že niečo niečo tu nehrá a nechceš dieťa pripraviť na zlé veci... Preto si si vybrala aj poradňu. Klobúk dole. Otázne je, prečo tak málo nevie pre vás urobiť. On sa cíti na to, že robí veľké veci – kúpiť drahé auto a byt je síce obdivuhodné, ale sú to jeho zbytočné investície. Ty si nie si retardovaná, aby TEBE zabezpečoval matérie. Hahaha, ľudia, žena má právo povedať, či chce doma alebo malý byt – a má na to dôvody. Žena, ktorá je nevypočutá, je sklamaná. Mala by si sa upokojiť a zabudnúť na názory druhých, lebo bude neskoro, kým začneš počúvať seba. Napíš si niekde na papier, aký by si chcela mať život a prečo sa bojíš činov partnera, ktorého miluješ. Láska a strach – nikdy nekráčajú po jednej ceste. Skús nájsť cestu k partnerovi a povedať mu o tom, čo cítiš v byte plného tvojho strachu a pochybnosti. Povedz mu, že chceš byť v tom byte šťastná a ďakuješ mu za dôveru, ale potrebuješ aj jeho dôverné konto, kde môžeš vkladať svoje srdce. Pa a nech sa ti darí
@vymysleny_nick to sa da vsetko este doriesit...premysli si,ako by to.vyhovovalo.aj tebe,napis to.na.papier,ak bude suhlasit,tak mu povedz,ze napr.do konca.marca by bolo dobre.to poriesit
presne aj ja som si povedala, ze nechapem reakcie inych zien.
@vymysleny_nick no síce sa nejako strácam, ale ak som dobre pochopila, tak máš problém s tým, že vaša spoločná dcéra by v prípade dedičstva nedostala nič... a čo takto sa zdvihnúť, ísť na matriku a dať zapísať otcovstvo?? otázka 5minút... v prípade rozchodu máš nárok aj na výživné na dieťa, za súčasnej situácie nie...
prenajatá garsónka vs. 4 izbový byt na hypo - pri 4 člennej rodine nie je o čom, jednoznačne 4 izbák... aj keď ako vidím, s ním veľmi nerátaš, veď teraz ho vidíš raz mesiac, ale to sa môže kedykoľvek zmeniť... okrem toho deti snáď tiež potrebujú svoje miesto, nie? samozrejme, ak by nebolo iného východiska, tak aj garsónka je lepšia ako nič, ale vy ste zjavne mali na výber...
serú ťa peniaze, ktoré si šetrila a on ich vrazil do bytu? tak ho požiadaj, aby ti vrátil tú sumu, byt aj hypo nech je napísaný len naňho... v prípade rozchodu tiež o problém menej s delením majetku...
mne sa zdá, že vyrábaš problémy tam, kde nie sú, resp. tam, kde sa dajú riešiť úplne jednoducho... ja som asi divná, ale nepotrebujem mať nehnuteľnosť s niekým na polovicu.. ak vzťah funguje, tak je úplne jedno, na koho je byt písaný, ak nefunguje, tiež dobre, aspoň je vysporiadanie jednoduchšie... a hlavne teda keď nie ste manželia a dokonca papierovo ani len spoločné dieťa nemáte... ste dvaja cudzí ľudia, ktorých nič nespája, prečo mať spoločný byt?
@monicm Ano, presne si to pochopila. To odstavenie od deti som myslela tak, ze sa zbalime a odideme. Nie ze mu zakazem sa s nimi stretavat. Vies ono jedna vec je, ze je na nic "manzel" a druha, ze je super otec. Kvoli detom mam tuto dilemu. Zas mu skocit na lep, ze uz vsetko bude ok a uz sa daju veci do pohybu alebo uz neverit a nechat ho, nech si v svojom vysnivanom obrovskom byte byva sam?
Zabudnut nikdy nezabudnem. To som mu uz povedala a chcela som to ukoncit uz davno. Rozpravali sme sa o tom ani nie ze desiatky hodin, ale stovky hodin!!! Hovorila som co chcem, ale nakoniec to skoncilo tak, ze nech si setrim a o 5 rokov si mozem zobrat hypo a kupit si vlastne. Jeho teoria je, ze ked tu budem byvat, budem tu mat aj dobre spomienky a na byt si "zvyknem". No zit takto 5 rokov a nic neriesit? Prolemy odidu same? To sa ako da? On ma vsetko co chcel. Byvame u neho, vracia sa k rodine a do tepla domova. Nepozera sa, ze moja rodina je rozpadnuta, ze sa tu necitim dobre, ze mi nesplnil nic z toho, co sme si naplanovali. Mesiace som tu kazdy jeden den revala a jeho slova boli, ze si zvyknem.
@mima4 Mali sme spolocne financie. Sporiaci ucet bol jeho. Ked som sa tam chcela prihlasit, potrebovala som od neho sms kod, ale nikdy nebol problem.
Mna majetok netrapi. Je to jeho byt, nech si ho necha, ked to takto riesil. A pokial viem, tak sa to ani poriesit neda. Ide mi o to, ze mi pred kupou bytu povedal, ze sa s mojou dcerou dostaneme k bytu ako slepe kura k zrnu. Dokazala by si zit s vedomim, ze si tvoj manzel o tebe toto mysli? Ja to teda neviem. ☹ Preto je asi najlepsie riesenie, aby mal kazdy svoje.
@lubkavargova1 citala si aj to, ze sme najprv poziadali o hypoteku spolu? Ked to nevyslo, zhodnotili sme, ze hypo sa moze riesit aj pocas tehotenstva. A keby sme svoji, hypoteku mu nedaju uz vobec. Ma nizky zaklad.
@vymysleny_nick
to co pises "slepe kura...", to je prespekulovanost...
@simcika ja sa nebojim aka som. Len som chcela vediet ako sa na to pozeraju ostatni ludia. A aj ked sa tu stale tocime okolo toho bytu, ja sa nebojim, ze ostanem bez domova. Ja nemam istotu vo vztahu, lebo moj "drahy" sa sprava ako odtrhnuty z retaze a robi jednu blbost za druhou ako by bol sam.
Poradila si: Napíš si niekde na papier, aký by si chcela mať život a prečo sa bojíš činov partnera, ktorého miluješ. Ked si to napisem, co s tym potom? Dat to jemu? Ci ist si za tym? V podstate ja viem co chcem a idem si za tym. Len moju pozornost odputava vztah a momentalna situacia.
@vymysleny_nick a kedy plánuje sa dať zapísať ako otec malej do rodného listu?
@vymysleny_nick citala som. No scasti ma aj pravdu. Ale pokial on takto uvazuje, tak potom nech ani nepremysla nad manzelkou a detmi, nech ich nevyraba a potom vsetko bude jeho 😀
No, ono stale je fajn vseeeeetko mat na papieroch, spisane a stempel tam. Fakt, ako ci uz manzelia alebo partner papier potom nepusti. Ci uz z jeho strany alebo to strany zeny, istota je fuuurt gulomet.
@vymysleny_nick mne sa zda,z.tvojho popisu,ze tvoj chlap je trochu.jednoduchy..prote mu.nedochadzaju veci a chyba mu empatia..ale ak.sama.vravis,ze nie je zly,tak preco by voci tebe zamerne nieco zosnoval?..neviem,ake este mate problemy,to tu neuvadzas,ale ak.je kupa bytu a auta.to.jedine,to sa da vyriesit..nech ti vrati.uspory,vyrieste majetky,otcovstvo..vravis,ze onsa nema.k cinu...tak ked.pride domov.zo zahranicia,postav hopred hotovu vec..,,zajtra ideme riesit,toto su moje predstavy,povedz mi.svoje a ideme na.to''....a ked.si chces poistit veci.dobuducna a este ho milujes,tak sa.vezmite a uz.nebudes musiet.byt.v.strese,ze co ak sa mu.nieco stane,to potom dostanes aj vdovsky,poistky a pod...ale ak uz snim nevies a.ani.nebudes.vediet.fungovat,tak si pories otcovstvo a vyzivne a rozidte sa...
@vymysleny_nick ozaj, a preco si priatela nezapisala na rodny list?
@vymysleny_nick Pozri, z toho čo píšeš vidím asi tvrdohlavého a málo empatického ale zase milujúceho muža ktorý potrebuje mať pocit "ja som sa postaral o finančné blaho rodiny". On nechápe čo ti stále vadí a nevie to vyriešiť. Z takých mužov ale často sú verní druhovia a dobrí otcovia. Teraz vidí že stále ti je niečo nie dobré a zrejme sa bojí že chceš odísť, problémy nerieši lebo vlastne teraz nemôžeš ísť, toľko chápe. A vlastne má pravdu, presne tak to je, ak by ti dal šancu možno už by si zutekala.
Skús mu hovoriť ako sa cítiš a čo by si chcela. Právna stránka sa určite dá poriešiť, je tam viac variantov ktoré budú fungovať. Ja ho nebránim, ak by som sa takto správal ja tak ma môžeš obviňovať že som vypočítavé hovädo manipulujúce s tebou, ale on to tak nie je schopný vidieť. On to vidí že on sa stará zo všetkých síl a ty si furt s niečím nespokojná čo nechápe. Musíš ho len presvedčiť že ho máš rada, nikam sa nezberáš a hovor mu o svojich pocitoch a pýtaj sa ako to on chce riešiť. Musíte sa dohodnúť, určite sa to dá. Len tiež nevieš nájsť k nemu cestu, máš málo skúseností. Byť spolu sa treba učiť, nie je to ľahké. Ale zváž či je lepšie mať pri sebe milujúceho muža čo sa stará, hoci aj citové poleno, alebo ožrana, gamblera, neverníka, neschopáka ako mnoho druhých - a prestaň sa ľutovať a začni hľadať ako to urobiť aby ste boli obaja spokojní.
@oldman50plus presne..chlapov treba tresnut aby pochopili co zena chce...alebo minimalne ho otrieskat panvicou...ale pises mudro. Pokial zena nepovie co jej vadi tak je to ako "nememu decku ani vlastna mater nerozumie" 🙄
@vymysleny_nick nechcela som toto písať,ale pýtaš sa ako to vidia iní ľudia...k majetku sa nevyjadrujem,sú to len veci...ale nie je mi jasné...ty vieš ako on žije,s kým,kde ,čo robí vo voľnom čase,ak je tam kdesi v práci?.....lebo milujúci človek sa správa inak,milujúci otec by nesúhlasil,aby nebol zapísaný v RL svojho dieťaťa,milujúci partner sa s partnerkou radí,komunikujú,robí kompromisy.....napr. aj taký,že budem si hľadať prácu bližšie,aby si nemusela trčať s dvoma deťmi sama v 4i byte,aby si nebola sama na každodenné starosti.....
no ale su chlapi, ktori sa zamerne hraju na debilkov...ale realne vedia co robia a robia to s urcitym umyslom 😉
@vymysleny_nick viem, ze asi to poviem bez obalu, ale ked privadzas dieta do nicoho tak to tak aj vyzera..a este mas jedno a bola si nan sama..to neprislo poucenie z minuleho vztahu? Pre mna o dietati treba uvazovat ked mam poriesene byt, veci a vsetko ostatnea nieze dieta a potom uvazujem co...poradna to, ze ste na zaciatku vztahu rozum nemali neporiesi..on mi pripada ako solo hrac jednoducho riesi svoje veci a bude jedno ci mate jedno alebo desat deti..za mna sa postav financne a po kazdej inej stranke na nohy ty,lebo hocikedy sa moze na to vsetko vykaslat..
v jednej veci suhlasim ze obaja by mali byt pri kupe bytu. Ty si nechcela ist , tvoja chyba, on ta volal na obhliadky. Este by ma zaujimalo kolko si dala uspor ty a kolko on. Lebo ak on dal pre priklad 100tis. a ty 10 tak smola cicus , mozes si trhnut nohou. v pripade rozchodu by ti vratil tvoju vlozenu ciastku. A ak uz teraz myslis na to co bude ked sa rozidete tak ten vztah za vela nestojí.
Mozes byt rada ze kupil normalny velky byt, auto atd. Ina situacia je keby sa mu nieco stalo, v tom prípade stačí ak sa zoberiete a nemusis sa obavat ze ostanes na ulici.
@mima4 ako su, ja nevravim. Joj poznam mocno dobrych takych prizivnikov (mala som tu cest s takym byt ale skulky spadli raz dva)...ale celkovo aj my zeny robime chybu ze proste nepovieme co nam vadi a potom techlap fakt nevie "o co jede"
ja ta chapem, mne by sa tiez nepacilo, keby sme sa nerozhodovali spolu o dolezitych veciach, napr. keby kupil niekto byt, bezo mna, kde budem zit, pre mna je velmi dolezita poloha bytu v meste a viem si to predstavit len tak, zeby to bolo doslova riesenie existencnej veci, zeby som isla niekam bez mojho rozhodovania a usmievala sa
mozno niekto, kto nema predstavu o svojom zivote, sa necha kocirovat cely zivot niekym a strkat do kuta, v ktorom nechce stat, ale ak mas predstavu, ako ma fungovat vztah a zrazu sa ti to ruca a drahy si rozhoduje za teba o tebe, tak to nie je v poriadku a cidlo ti funguje dobre...este to auto, to ma clovek viacmenej v pazi, ale napr. ak to ide zo spolocnych financii, tak tiez je rozdiel, ci sa da o par tisic navyse vsak, ak to ma zasiahnut cely zivot, u mna by to bolo na ukor zazitkovych veci napr. ...radsej vynakladame peniaze inam ako do majetku vsetko
@arwen88 ako napr doriesit? My sme to preberali a zistili sme, ze sa to neda.
@sissy27 povedala som mu, ze kedze neriesi zavet, ide na RL. Vznikla dalsia hadka, on nesuhlasil- lebo by nedal obidvom detom rovnako a ja som sebecka, lebo chcem dat len jeho bio dcere.
Nas plan bol kupit garzonku v akej sme byvali. A nehnevaj sa, ale rozmyslala si nad tym kolko stoji garzonka a kolko stoji 4-izbak? Ako pises: "aj keď ako vidím, s ním veľmi nerátaš, veď teraz ho vidíš raz mesiac, ale to sa môže kedykoľvek zmeniť..." Praveze teraz nemoze ostat pracovat na Slovensku, lebo by nestihal splacat auto a byt, takze nie je to tak, ze on s nami neplanuje najblizsich 30 rokov zit?
Tie peniaze nechcem naspat, uz som to tu pisala, ze som ich nepytala a ani nebudem.
Celkom si nepochopila, ze ja neriesim, ze chcem polovicu bytu, ale to, coho bol schopny, neviem ako s nim zit dalej a neviem zit v tom byte. Napriek tomu, ze do tejto celej zamotanej situacie nas doostal, neriesi, ci uz zavet alebo RL alebo vztah, jednoducho nic.
@mima4 tak isto ako ženy. Len ona vie do ktorej skupiny patrí ten jej.
@vymysleny_nick napis si to a utried si, zacnes sa do hlbky zaoberat tym, co skutocne v zivote chces. Ja viem, ze sa primarne nebojis toho, aka si ale istym sposbom sa ta mienka ostatnych ovplyvnuje a spochybnuje tvoje "ciťaky" Tieto trky, ktore mavas, napriek tomu, ze spravanie partnera je celkom racionalne, prebiehaju len na tvojej urovni a to vnutornej. Preto sa tazko vysvetluje inym, ze tebe nejde o byt a pravne veci, ale o istotu - tou istotou ma byt muz/partner. Nie si si nim ista, lebo sa obavas, co este preboha urobi bez tvojho vedomia. Tak ci onak, pises, ze vies co chces. Ak si napises tvoje prianie na papier, neboj sa velkych snov, potom si to precitaj ty. Pestuj v sebe to, co chces. Nemusis mu to ukazovat, to nie. Ale sama uvidis, ze na papieri "tvoj zivot" vyzera inak, ako smerujes 🙂 Hovori sa, ze papier znesie vela, no niekedy nas prekvapi, ze ked vypneme mysel, napiseme veci inak ... Len skus, aby si sama videla, ako to v sebe mas. Tvoj partner je v tvojom zivote preto, lebo to odzrkladluje nieco v tebe!! To vieme vsetky, ze to tak funguje. Niektore tomu neverime, ale ja ta presviedcat nebudem- Len tolko ti poviem, ze vrana k vrane sada.. Ak mas v sebe pocity neistoty, alebo mozno prilisnej istoty, stretnes cloveka, ktoru ti ju prakticky neda. Nevravim, ze mas chybu hladat v sebe, ale ZACNI od seba a uvidis, ze sa jeho spravanie zmeni! Napis si, aka chces byt a spravaj sa podla toho, ak si pevna, ista a zistis, ze je pre teba hlupe sa podriadovat... najdes aj riesenie. Mas pred sebou cestu, aby si zistila, co ti partner po cely cas ukazuje. Co je to, co ti ukazal Neucta? A co ty - preuakazala si SEBE dostatok ucty? Spravas sa k sebe ako ku krasnemu cloveku,ktory moze robit chyby...? hladaj riesenia a nehladaj obsolutne odpovede. Ja s nevyspytatelnym muzom zijem 10 rokov! A to co robil, som si myslela, ze je sebectvo, potom, ze to robi naschval, potom, ze moze za to jeho mama. A prisla som na to, ze ma v prvom rade ma rad a vo mne je nizka sebaucta. Zacala som na sebe pracovat, nedovolila som mu riesit za mna veci. Pricom by to na mna nikto nepovedal. Lebo som razna a mam citak na ludi. A dari sa mi v praci a aj vo vychove, ale povedzme, kto ma na vychovu páky? 🙂 Cize on ma v sebe pevne vzorcce spravania a ty zistis, ci to robi naschval, lebo s tebou nerata, alebo len to robi zo zvyjku alebo nech to robi z akehokolvek dovodu, nemusis to respektovat. Preto ti tvoje pisanie pomoze k tomu, aby si skumala, ci s tym clovekom, chces objavovat svet a zit zivot, porodit mu dieta. Viem, ze vnimas "zdradu" ale keby si vymenila toto nestastne slovicko za "zlyhanie"? ktore slovo v tvojom zivote je hroznejsie? Mozno ta zradilo vela ludi..... mozno nie. Ale pozor, len v tebe je videnie problemu take, ake ho mas len ty. a ty sama mas aj dovod, preco si s nim. A rovnako aj riesenie.
Mne pride celkom divne, ze tvoj priatel neriesi ani otcovstvo. Jemu akoze nezalezi na tom, aby jeho dieta malo otca v rodnom liste? Vy akoze vobec nefigurujete v jeho zivote? Dieta nie je papierove jeho, ty nie si papierove jeho, byt nie je papierove tvoj, naozaj zijete strasne na divoko, ale len v tvoj neprospech. Keby umrel, dieta by ani sirotske nebralo, kedze otca nema...Rozhodne by som tvojho priatela postavila pred ultimatum. Bud da vsetko do poriadku, alebo rozchod. Zapis do rodneho listu by som riesila ako prvy. ak odmietne, dala by som ho na sud, aby videl, ze to myslim vazne, samozrejme aj s urcenim vyzivneho. Toto je uplne egoisticke a vypocitave chovanie. Ries to cim skor a bud neoblomna.
@vymysleny_nick a to si ako zistila,ze sa to neda?...bud nech ti vrati uspory,alebo nech ti.darovacou zmluvou da polku bytu,budete na LV pol na pol a mas istotu,ze mas.nieco v rukach
@vymysleny_nick nezmení sa jeho spravanie rychlo, respektive neviem, aky je uvedomely. ale ak je tvrdohlavy, tak bude rozhodovat aj o tom, keby budes jest 🙂 Este nemate dieta, je na tebe, ci ides dalej alebo ako to zmenis....

@vymysleny_nick zaujimave poradie hodnot: "Tehotenstvo, byt, babo a rodinka je na svete"..toto plati mozno u Kollara co bude penazne dotovat svoje potomstvo a matere ich....pokial tvoj vyhody kopyta, tak mas holu prdel a a deti...no comment....
Ajk ked staromodne a papir do suflatka manzelstvo ma nieco pravne do seba 🙄 🙄