icon

Ja vidím zradu a ostatní snahu

vymysleny_nick
28. feb 2016

Ahojte. Som tu aj pod inym nickom, ale nechcem to pod nim rozoberat. Tento som si zalozila uz davnejsie, lebo ako inak, si neviem spravit sama poriadok a usporiadat myslienky.
Mam priatela(nie sme manzelia). Uz sme si presli kadecim, ale ako to mame teraz, to nebyva ani v tej najprepracovanejsej telenovele alebo v najhorsom sne. A JA NEVIEM UZ CO ROBIT!!!
Takze ja som bola rozvedena a s dcerou, on bezdetny-pracuje v zahranici(mesiac vonku, tyzden doma). Sme spolu viac ako 3 roky, po 1r zacala tema byvanie a babo. Bavili sme sa o spolocnom byvani, ako by sme to spravili, aby sme boli na LV spolocne, kedze nie sme manzelia a zacali sme sa snazit o babo.. Vtedy sa to zacalo. Zacal byt hnusny, robil veci, ktore ma vytacali(problemom boli len hadky, tvrdohlavost). Snazila som sa byt kludna, ale... Pri jednej z hadok som potratila, vtedy som si povedala dost a ziadne dieta, kym sa nedame dokopy a nevyriesime si vztah. Navrhovala som poradnu, nech nas objedna, aby som videla, ze o nas bojuje. Nestalo sa. Fungovali sme ako-tak dalej, len bez planovania babatka. Otehotnela som a zase rovnaky kolotoc. Mala sa narodila(nedali sme ho na RL, kvoli hypo) a zdalo sa, ze sa vsetko ukludnilo. Asi po 1,5 mesiaci vybral spolocne uspory(mojich penazi tam bolo menej ako jeho), vyplatil si uver, ktory mal este z byvaleho vztahu, aby mal cisty uverovy register a mohol si vziat hypoteku na ten planovany spolocny byt. Zislila som to az neskor: 1-2 mesiace po vybrati. Nechapala som ako si to mohol dovolit, ani mi to len neoznamit. Odpoved: Ved to bolo pre nas a boli sme pohadani, potom som zabudol.. Vysvetlila som mu, ze toto sa v rodine nerobi, aj ked to bolo s dobrym umyslom. Zase o nejaky mesiac sme zacali preberat ako sa moj ex nedostane k bytu v pripade mojej smrti. Chceli sme to nejak osetrit. No cim viac sme sa o tom bavili, tym viac vychadzali na povrch nezhody a veta: Ty sa dostanes k bytu ako slepe kura k zrnu a cez teba tvoja dcera. Lebo moja dcera v pripade smrti nas vsetkych dostane polovicu priatelovho majetku cez svoju matku(mna) a este aj decstvo po svojom otcovi. To sa mu zdalo byt neferove voci biologickej dcere. Ale vraj mu to nevadi, len na to poukazal. Darmo som mu vysvetlovala, ze kazda dostane 100% po svojom otcovi a po mne 50%. Na vysvetlenie, financne sme mali ist do bytu 50:50. Po tychto veciach sa to vo mne zlomilo a trvala som na poradni. Bud poradna alebo nebude poradna, ale ani nebude byt. Volal ma na obhliadky, nesla som. Trvam na poradni!!!
Cely tyzden lietal kade-tade, obcas aj s mojou dcerou. Ta za mnou nadsene dobehla, ze moj uzasny priatel ide kupovat auto. Velke a rodinne, uz ho boli pozriet.. Nevadi, nezaujima ma ziadne auto. PORADNA!!!!
Odisiel na mesiac do zahranicia a po mesiaci mi oznamil "krasnu" novinku. On kupil nove auto a byt, este par formalit a mozeme sa stahovat. Ja ani neviem ako pokracovat, jedine tak, ze sme mali spolu kupovat garzonku(kedze tam byvam len ja s detmi, tak nam to vyhovovalo a on je stale prec) a miesto toho kupil on byt 4 izbovy o 3x drahsi ako bolo v plane bez upozornenia a sam. Nechcela som tam ist byvat, bola som nestastna ako toto mohol spravit. Obist ma a este cakat, ze to bude medzi nami OK. Nevedela som mu vysvetlit, ze v tom byte som cudzia, nemam uspory, nemam istotu vo vztahu a ked sa k nemu nastahujem, nebudem sa mat uz kam vratit(mali sme prenajom u znamej“takmer zadarmo“)!!! Nevedel to pochopit, tak sme "zbuchali" problem a poslali na MK, nech mu to baby vysvetlia. Tam sa to otocilo proti mne a vsetky sa na mna vrhli ako osy. Aka som zlatokopka, riesim len peniaze a ked som chcela vacsi byt, mam byt spokojna a drzat hubu, ved on nas zabezpecil, on sa snazil, ja som mu len vsetko kazila. To som sice neuznala, lebo zabezpecil byvanie, nie buducnost, ale aj byvanie, ktore sme nechceli. Naco su nam 4 izby? Kde je moj nazor a rozhodnutie, ci chcem? A ako zabezpecil, ked ani jeho biodcera by nic nedostala- stale nebol na RL a bla bla bla, ale zacala som o sebe pochybovat, ved mozno maju baby na MK pravdu a pozeram sa len na financie. Pojdeme do bytu a uz konecne dosiahnem co chcem. POKOJ VO VZTAHU! Nastahovali sme sa s tym, ze uz v novom byte sa budu riesit problemy vo vztahu..
Zeny, ja som taka blba... V auguste sa kupil byt, teraz je skoro marec a boli sme na poradni? Neboli! Necitim sa tu vobec doma, nenavidim to tu. Hrame sa na to, ze sa nic nedeje.
Jedine pozitivum je, ze uz nedavam vsetky peniaze jemu ako niekedy. Po tomto vsetkom si setrim sama a ziadnu spolocnu kasu neakceptujem. Ked uz budem mat za ritou vlastny byt, hadam budem schopna odpustit tento podraz. Ale co so vztahom? To je priorita. Od vtedy sa stale hadame, chvilu je pokoj a potom zase peklo. Casto sa rozoberal aj rozchod. Boli sme na sedeni- nieco ako poradna, ktoru som objednala ja, ale kazdy sam, potom sme mali ist spolu. Nesli sme, ked chcem, nech tam idem este ja a on postrazi deti. A aj tam chodim sama. Toto vsetko su pre mna znaky, ze ma nema rad, ze kasle na vztah a pred par dnami(po dalsej hadke) som sa s nim rozisla. Teraz prosi, ze uz vsetko vie ako som to myslela, ze uz chape co som celu tu dobu chcela, ze to mame este urovnat a nemoze to takto skoncit. Priznal si vsetky chyby a keby vedel, ze to takto dopadne, nikdy by to nespravil. On je v podstate dobry clovek a keby nebolo tej jeho blbej panovacnej povahy a "schopnosti" rozhodovat sa sam, je super muz.. A hlavne super otec. Mam pravo ho odstavit od deti a jednoducho odist?
Financie uz neriesim, baby uz zabezpecene mam a jedine co ma tazi je, ze sa nenaplnila moja tuzba po spolocnej rodine. Rodine, ktora spolu rozhoduje, ktora sa respektuje, ktora sa lubi a chrani a ktora sa nepodraza. Ako sa da zit s takymito rozdielnymi povahami? Ako sa da zit s pocitom, ze co vyvedie nabuduce? Preco tam ja vidim znaky, ze nas podviedol a ostatni vidia jeho snahu?
Ja ani neviem, ci cakam, ze mi date nejaku iskierku nadeje, ze on je ten dobry alebo mi zlozite ruzove okuliare aka som sprosta... Len som sa musela uz konecne vykecat, aby to so mna opadlo.
Ospravedlnuje sa, ze je toho tak vela, ale ten naval myslienook musel ist von. ☹

liaka
28. feb 2016

@vymysleny_nick to chapem. Ja som to myslela tak,ze by sam od seba vymyslal so svadbou. Ja by som to zahrala na dve veci-vezmes si ma? Podla odpovede sa zariadim,ci tam je ako taky vztah na zachranu alebo nie a po druhe ci dobrovolne uzna otcovstvo. Ak nie-tak sa balim a riesim cez sud

sasa1310
28. feb 2016

@sissmiss
@sissy27 a to je problém ho ísť zapísať ako otca, keď už hypotéku má? Poprípade vychystať svadbu...keď už sa tak veľmi bojí, že čo keď sa mu niečo stane.

loginexistuje
28. feb 2016

@stolvertka ak by sa jej nieco stalo tak on tie deti vobec dostat nemusi ani to svoje biologicke lebo oficialne pred statom a uradmi on nie je jeho otec...

proste odhliadnuc od bytu a pod by som do buducnosti s muzom, ktory nema tolko moralnosti v sebe ze sa prizna k svojmu dietatu neratala a normalne ho dala na sud na urcenie otcovstva atd...

@sasa1310 ak by chcela zalezalo mu na tom davno v tom RL je.

sissy27
28. feb 2016

@sasa1310 fakt si to prečítaj celé...

oslo1
28. feb 2016

Cely mate divny vztah. Neklapalo vam to, ty si napriek tomu otehotnela. Nemate spolu ziadne plany, ty o koze on o voze. Ty si chcela garsonku a ked deti vyrastu, kupit nieco vaccsie. Utopia. Tu, kdd som ja, sa bezne kupuju domy v tehotenstve, ldbo mas stabilny prijem.
Cely mate zvlastny vztah, pateticke dovody, preco nezapisat dceru do RL. Riesis tu, co by bolo s tebou a detmi, keby sa mu nieco stalo.
Predpokladam, ze ma poistku na hypoteku, dat ho zapisat do RL a dcera bude dedit.
Clovek by cakal, ked uz mas jedno dieta zo stroskotaneho vztahu, ze budes mudrejsia, opak je pravdou. Stojis na mieste, preslspujes a melies si svoje. Este aj na to, na co si mala narok si dosla vlastnou blbostou.
Nabuduce, predtym, ako splodis dieta, tak maj svadbu, je to institucia, kde platia zakony a nebudes mat pocit, ze ta niekto osuskal.

sissmiss
28. feb 2016

@stolvertka ak by sa stalo nieco jej, tak on by sa o deti asi postarat nemohol, jedno ma bio otca ineho, ten by sa staral o svoje dieta. Druhe dieta otca nema, lebo on sa nenechal zapisat do RL kvoli tomu aby dostal hypo. Takze kam by islo to dieta? Ak by jej teraz priatel slubil ze sa o dcery postara, dodrzat to nemoze. Ak sa stane nieco jemu, tak ona ani deti dedit nebudu, takze moze spokojne investovat do tohto vztahu 20 rokov kym sa vyplati hypo, davat svoje peniaze s tym ze ak sa nieco stane, nema byt, auto, o deti nie je postarane....ooo aká lákavá predstava 🙄

moni244
28. feb 2016

@vymysleny_nick mas co si chcela,to je tak, ked je dnes take moderne hnat sa najprv do dietata, ale nemat poriesiene zakladne veci a medzi ne patri svafba, ktoranie je len taky vystrelok starej doby, ale ma velmi dolezitu pravnu hodnotu

timea7
28. feb 2016

@vymysleny_nick nie, tak som to nemyslela, myslela som nehrnúť sa do dieťaťa, do spoločného bývania, ak človeka poriadne nespoznám, alebo mu nedám najavo, že sa mi nepáči, keď rozhoduje o mne bezo mňa. Určite sa muselo prejaviť už skôr, že rád rozhoduje sám, bez teba - čo sa týka napr. dovolenky, výletov a pod. Písala si, že si potratila po hádkach a napriek tomu si rýchlo s ním znovu otehotnela. Vieš, takéto rozhodnutie, rozhodnutie mať spolu dieťa je oveľa vážnejšie, ako kúpiť byt. A neviem si ani len predstaviť, že by priateľ zobral z účtu väčší obnos peňazí bez toho, aby som o tom vedela. To sú veľmi vážne veci. Chápem jeho snahu o to, aby ste žili v peknom prostredí, ale ak tam chce žiť s tebou, tak ho má hádam zaujímať aj tvoj názor. Treba si sadnúť a bez hádok a obviňovania mu položiť pár otázok - Nie je zapísaný v RL dieťaťa (pre mňa tiež nepochopiteľné, hypo, nehypo...), v LV figuruje len on, ale na byt použil aj tvoje peniaze....čo ak sa mu niečo stane? Kam pôjdeš ty a deti?

malabiba
28. feb 2016

@vymysleny_nick no keď to zhrnieš - máš dve dcérky od dvoch mužov a okrem toho nič...prečo plačeš za garzónkou, keď si bola v podnájme, to mi jasné nie je...tento muž kúpil byt auto, aby ste sa mali lepšie, síce bez tvojho súhlasu, ale vedela si, že niečo také chce...je treba sa kľudne porozprávať o tom, čo by ste obaja chceli a hľadať kompromis, hlavne bez zbytočných scén...neviem, čo sa ti stalo v minulosti, ale prečo silou mocou potrebuješ mať pocit, že ti niečo patrí, alebo bude patriť tvojim dcéram...a prečo si tak málo dôveruješ a tvrdíš, že "raz" ťa vykopne?...toto si musíš upratať v sebe sama a rozmyslieť si, čo vlastne chceš

sasa1310
28. feb 2016

@sissy27
@loginexistuje a čo mám čítať celé? My chcete povedať, že všetci tí otcovia, ktorí platia iba alimenty a nikdy sa nezaujímali o deti, že všetci súhlasili, aby boli zapísaní do rodných listov? 😀 Veď s tým otec súhlasiť nemusí. Zapíšem, a keď sa mu nepáči, nech dá na súd, že nie je otcom. A súd ho vyzve, aby sa spravila DNA...Čo je na tom nepochopiteľné??
Poprípade môže ona požiadať súd o určenie otcovstva....

sasa1310
28. feb 2016

@oslo1 presne ako píšeš. Doteraz som nepochopila, že kvôli čomu nezapísala otca do rodného listu. Kvôli hypotéke? 😀 fakt smiešne. Dnes, keď všetci čo majú hypotéky majú aj deti.

sissy27
28. feb 2016

@sasa1310 nič v zlom, ale keď si neprečítaš všetko, tak potom tvoje reakcie sú úplne vedľa... teraz je situácia taká, že on ako otec v RL nefiguruje, takže žiadne dieťa nemá a teda dcéra po ňom dediť nemôže... to, prečo to tak majú a prečo to nedali do poriadku, je druhá vec...

stolvertka
28. feb 2016
stolvertka
28. feb 2016

@loginexistuje ..tak v tom s tebou suhlasim..

loginexistuje
28. feb 2016

@sasa1310 mne to pisat nemusis ale asi ani ona to tak nechce... same vyhovorky ... aj z jednej aj z druhej strany ...

ak by chcela tak to poriesi aj ona sama

malabiba
28. feb 2016

@vymysleny_nick a prečo chceš šetriť na vysnívaný byt iba pre seba a pre baby a zatiaľ bývať s nim ?...a on o tom vie?....takže ty vlastne s nim do budúcnosti nerátaš?

ukulela
28. feb 2016

@vymysleny_nick sorry, asi budem vulgarna, ale byt nechces, prachy naspat nechces, no trapi ta, ze budete s detmi "bezdomovci, ak sa chlapovi daco stane atd ... tak co do pixe chces???
ano, mate nefunkcny vztah. ale tvoja mantra zvana "poradna" vam v tomto nep,omoze ....
1. chlapa do RL, bezpodmienecne, to co su za pixoviny, ze chce obom detom dat rovnako a preto tam este nie je zapisany???? to mu nevies, krista, vysvetlit, ze keby si zatrepala krpcami, malu nemusi uz ani uvidiet? resp. len po sudnom dokazvanií, zeí je otec? a ze keby vystrelo jeho, tak nie ze tvoja dcera a ty dostanete hovno, ale vasa spolocna nebudem mat ani ten posraty sirotsky??? no tym uz vam len pomoze!
za druhe: on to asi aj myslel dobre, aj s bytom, aj s autom ... ono zas sa na topozri - 4 ludia v garzonke - mozno ty si bola stastna, ale aj decka aj vy potrebujete z asu na cas sukromie - takze mozno 4 izby su megalomanstvo, no 2 ci 3 su pre rodinu ked nie stabdard, tak nevyhnutnost.
... idem kupat a krmit, viac napisem potom, mozno sa tu dozviem aj nieco zaujimave 🙂

sasa1310
28. feb 2016

@sissy27 aké moje reakcie? Ja viem, že on nesúhlasi. A čo je na tom?? Je otec? JE. Stačí, že ona ho pôjde zapísať aj bez jeho súhlasu. To je celé....Aspoň bude mať zabezpečené to jedno dieťa.

sasa1310
28. feb 2016

@sissy27 a čo akože mám čítať celé? Bavíme sa o rodnom liste a zapísaní otca do neho

robodracica
28. feb 2016

@sasa1310 To ako o čom ty tu pišeš??? Ty si mysliš že len tak môžeš si zapisať hocikoho do rodneho listu? ......Otec s tým súhlasiť musí...oni niesu manželia.... to keby to fungovalo tak ako si pišeš to si kdejaka slobodna matka zapiše kdekoho hoci aj suseda že je otec dieťaťa a ten by si mal asi podľa teba sudiť že nieje otec.... No ja nevychadzam z udivu jake mudrosti sa tu dočitam...

timea7
28. feb 2016

@vymysleny_nick ešte taký detail, on vybral aj tvoje peniaze na to, aby vyplatil svoj úver, následne kúpil auto, to za aké peniaze? tiež aj tvoje alebo ďalší úver? Nejako sa v tom strácam. Sorry, ale vaše rozmýšľanie a jednanie je značne nezodpovedné.

sasa1310
28. feb 2016

@robodracica požiada súd o uznanie otcovstva napríklad. Ak by sa to nedalo tak 90 % chlapov, ktorí sú zavretí za neplatenie alimentov už dávno nesedia a ver tomu, že mnohí z nich ak by sa to dalo, tak s otcovstvom nesúhlasia.

loginexistuje
28. feb 2016

@sasa1310 no tak to sa mylis ze moze len tak ist .. moze to dat na sud resp. poziadat o urcenie otcovstva , bude normalne vytycene pojednavanie kde on pride a ak tam neprehlasi ze je otcom tak budu DNA testy....

Rozhodne sa to len tak neda ze ides na matriku a nahlasis koho chces.... to by si tam mohli dat aj Kollara 😀 😀 😀

majka99999
28. feb 2016

@sasa1310 jasne, to jej urcite zapisu otca do RL, ked nebude suhlasit... ze ju to hned nenapadlo.

timea7
28. feb 2016

@sasa1310 lenže to nie je otázka dvoch hodín a stať sa môže hocičo v priebehu pár sekúnd....

sasa1310
28. feb 2016

@loginexistuje no a má problém to ísť urobiť? Keď už má také obavy??? Jej blbosť, že to neurobila pri pôrode

sissmiss
28. feb 2016

@robodracica moze, cez sud, to im vo vztahu vsetko vyriesi. Uz nebudu ziadne problemy 😉

sissy27
28. feb 2016

@robodracica no naozaj na to súhlas otca nepotrebuješ 🙂 samozrejme, nejde to len tak, ide to súdnou cestou a pokiaľ testy preukážu otcovstvo dotyčného, tak bude v RL zapísaný či sa mu to páči alebo nie...

sasa1310
28. feb 2016

@majka99999 áno dá sa to, aj keď on nesúhlasi. On potom jedine môže súdne dokázať, že otcom nie je 🙂

malabiba
28. feb 2016

@timea7 veď práve, že vzal aj jej peniaze - mal prístup k jej peniazom, keď mu neverí?...potom všetko kúpil, vzal úver...ona si chce šetriť na garsónku....a do toho sa snažili o dieťa