Je bezpečné požičiavať auto čerstvému vodičovi?
Boli sme cez vikend na svadbe.Moj muz je opitý ešte aj dnes.Soferovat by nemohol.No a pozical naše auto 18 ročnému synovi,s čerstvým vodičákom.So mnou sa neporadil.Nie som z toho nadšená.Mlady hned sa siel vyvážať a hneď aj s frajerkou.😡Take nervyyyy mám.Je tu niekto komu by to rovnako prekážalo?Niekto kto chápe, že dať auto neskusenemu chlapcovi je krok vedľa?
@martul a teba je ci do toho koľko pil môj muž.A ked ty máš ukážkoveho muža,tak buď vďačná a tes sa z neho.Mojho muza nechaj ty na pokoji.tebe môže byť ukradnuté ci je ozran alebo nie.
Syn je už doma?
@minenkak uz je doma.
Tak sa už nerozčuľuj a choď si s ním zajazdiť
Ja len rozmýšľam... chcem si robiť vodičský. Keď ho spravím, mám zobrať tiež svoju skoro 60 ročnú mamu aby so mnou jazdila ako dohľad? 🤔
Autorka, ja deti nemám, ale chápem, o čo Ti ide. Mám vodičák a tiež som si nedovolila hneď po získaní VP jazdiť sama, ale chcela som jazdiť pod dohľadom. Tomu sa hovorí zodpovednosť. Vodič si musí dať pozor na to, aby neohrozil seba ani iných účastníkov cestnej premávky. Navyše auto nie je lacný špás, tak v prípade dopravnej nehody by som bola zvedavá, kto by to všetko zacvakal. 18-ročný chalan? Nemyslím si. No zrejme diskutujúce majú toľko peňazí, aby prípadnú škodu svojich 18-ročných detí uhradili bez problémov, keď sa takto vyjadrujú, že by neskúsenému vodičovi ihneď požičali svoje auto a Teba označujú za hysterku..
Treba sa so synom porozpravat nech nemachruje v aute a jazdi bezpecne. Jazdit sa nauci sam.
A nehysterci. Je dospely, ma vodicak tak jazdi.
@julish mne je vtipno, lebo sme doma 5 (so synom 6) a máme doma 5 áut 😂
K autorke sa nevyjadrujem, aj ju chápem (mladý, neskúsený, čo keď sa niečo niekomu stane), ale jej spôsob komunikácie, správania, dôvery, celého prístupu je pre mňa nepochopiteľný.
Navyše mám pocit, že má väčší strach o auto ako o syna.
Ja som urobila vodičák, sadla do rodičovského auta s otcom a na prvej križovatke som ho z neho vyhodila. Odvtedy mi do šoférovania nehovorí.
Tvoje reakcie a slovné útoky svedčia o tvojej úrovni.
A bolo nutné aby mal 18 ročný vodičský, keď mu nedôveruješ. Druhá veci, že zobral auto. Ešte raz a bol by koniec. Nech si naň zarobí.
Mno tak to ta asi vystrie - ja som svojej dcere k uspesnemu cerstvemu vodicaku svoje auto nepozicala, ale rovno odovzdala. Hej, tiez mala 18r ale nerobila si vodicak na to, aby jej hnil v penazenke 🤷♀️
A fakt ta najviac trapi kto zaplati opravu auta ked ho rozbije?? Este nikdy si nepocula o havarijnej poistke?? Mna zas trapi, aby sa dcera vratila vzdy domov v poriadku (ci uz ide autom alebo autobusom), ale kazda mame ine priority 🤷♀️
@30katrusa40 tak tebe ešte raz asi extra treba napísať: je to moj syn.Nas spoločný s mojím mužom.Ta tvoja posledna veta je teda akože načo???????Uz ma tu označili za psychopata,aj za macochu,aj ze mam hladinku,aj ze ak dam výkričníky,tak to znanena že kričím.Tak pre teba ešte raz duplovane bez vykricnika: je to moje dospelé dieťa.Amen.Dufam ze si tomu porozumela.
@domka222 no tak ken nadalej rozmýšľaj,snad ti tu poradia.
Nepríde mi v poriadku že otec dal kľúče synovi bez toho aby ste sa vopre dohodli. A tiež by som sa trochu bála ak by mal ísť sám, mozno ešte po tme bez hocijakých skúsenosti. Ale autorka trochu sa ukľudní, ostatné matky ti sem píšu svoje názory a tvoje komentáre pôsobia dosť nepriateľsky a agresívne. Radšej si tento problém rieš s mužom.
@kikus7 tak mozem len súhlasiť.
@emka530 no ak sa chova doma k muzovi a synovi rovnako ako predviedla tu, autoritu uctu a respekt mat nikdy nebude.
@emka530 jasné,tak poďme teraz hodnotiť na základe jednej situácie ze ma obišli ( to si vydiskutujeme) ci ja mam,alebo nemám autoritu.No a ako čítam ,určite ste sa tu všetky pekne zhodli ze nie.Vsetky máte ukážkové poslušné deti v akomkoľvek veku,co vam len prajem aby to bolo aj naďalej.
@rebekah61 všetky sú milé, vľúdne,vôbec nie sarkastické,alebo urážlivé.
@emka530 preco to vnímaš ze prskam?Sama píšeš ze ma na jednej strane chápeš.Nezaxila si takú situáciu, máš deti inej povahy,aj to píšeš ze sa pekne viete dohodnúť, dcérka si dokonca vypýta auto.Moj syn si tiez vypýtal,len akosi " zabudol" sa opýtať mna,lebo urcite by som mu to nedovolila.A uz to je aj tak vyriešené.Tak pekný večer.💗❤️
Tak je to aj tvoj syn tak treba povedať svoje . Tu daj kľúče a hotovo . Chceš jazdiť prosím s jedným z nás . Ak sa ti nepáči nech sa páči kúp si . I keď trebalo by mu niečo za 500/700€ kúpiť stále sa dáju také kúpiť. Svoju úlohu to auto splní . Tiež mi oco na 18 kúpil auto . Bol kšeftar vedel vykšeftovat cenu . Keď to tak zoberiem pred 22 rokmi mi kúpil auto z CZ za 5000kč neskôr za 12000kč
@lalala94 áno tak tak veru.
Ale ak mu dal muž kľúče od autá tak mu dôveruje nemyslíš keby mu neveril tak tie kľúče nedostane aj keby sa na hlavu postavil a sú rôzne deti čo to vedia hneď a tie čo im to trvá dlhšie mám syna čo keď si spravil vodicak jazdil hneď sám a druhý syn potreboval chvíľku dohľad ale po dvoch týždňoch jazdí výborne
Táto diskusia by sa mala zaradiť do Best of MK a zároveň aj do učebníc psychiatrie. 🤣🤣🤣
@rebekah61 tebe nepríde v poriadku, že dospely človek, otec dieťaťa, požičia inemu dospelému človeku, jeho vlastnému synovi auto?
My sme s mužom svojprávny a keď jeden uzná a niečomu dieťaťu dovolí/nedovolí, tak to rešpektujeme a keď sa nám to nepáči, tak si to potom vydiskutujeme, ale to hovorím o neplnoletom.
Nevidím dôvod, aby požičanie auta dospelému synovi musel jeho otec riešiť s manželkou. Je to medzi dvomi dospelými ľudmi, keď sa matke nezdá, nech mu nepožičia.

@amonet Ved prave, ked musis tak musis. 🤣🤣🤣