icon

Je manželovo venovanie sa rodine dostatočné?

26. apr 2025

Dobry den. Len vas prosim o nazor. Kedze sa moj nazor nezhoduje s manzelovym.

Manzel chodi do prace od rana do vecera. Vecer prichadza domov o pol 6. Niekedy neskor. Mame dve male deti (vek 3m a 2r. Obidve so mnou doma, nechodi do skolky). Kazdu sobotu manzel chodi s kamaratom na rybolov. Dnes ide napr na 7hodin ide. A v nedelu sa snazi nieco porobit doma ma dvore.
A este dodam, ze vecer ked ulozime deti (obe su v postielkach uz o pol8 a neuspavame ani jedno), tak ide na dvor a so susedom pije pivo a vecer pride dnu okolo9tej, vcera dosiel o pol10 vecer dnu a to som ja uz isla spat.
Je to v pohode? Ze sa nam tak malo venuje? On mi tvrdi, ze aj on si chce oddychnut. (Lenze ja popri detoch, domacnosti neoddychujem). Dakujem za nazory. 🙂
Ps: na vylety nechodime, neni cas na to. A ani sami dvaja s muzom nikde nechodime

autor
26. apr 2025
@lenkakravcova

Prečo by ste niekedy nemohli ísť s ním?
Jeden deň s deťmi v prírode ani teba nezabije. Mám pocit, že ani jeden z vás nechce chodiť nikam s tým druhým. Náhodou deťom sa takéto pár hodinové výlety a pikniky pri peknom počasí vonku zvyknú páčiť.

@lenkakravcova syn mi nevydrzi spat v kociku. Musela by som ho len kocikovat. A ta 2rocna dcera co? Iba by som za nou utekala, aby sa mi v jazere neutopila, ked bude mat muz "zaber". A nedaj boze, ze by musel on za nou utekat, tak by bolo len zle, ze kvoli mne mu odpadla ryba. Poznam svoje deti a aj muza, cize viem ako by toto dopadlo. Dalsia vec, u nas uz vyse mesiaca skoro stale fuka, takze asi celkom zly napad ist na otvorene priestranstvo s tak malym babom.

amonet
26. apr 2025
@colsami

"Dnes mi teda navrhol, ze aby mohol byt s nami, tak ryb sa nevzda, lebo tie mu nezoberiem, ale ze bude chodit do prace 4krat do tyzdna len (nie 5krat)."

Podla mna rozumny navrh 🤷 ok, ryb sa nevzda (zas sa mi potvrdilo ze je to najhorsi konicek co chlap moze mat), a teda nech ma jeden den v tyzdni volno - ale bude ho venovat rodine. Tebe, detom. Nie dvoru, praci, domu a susedovi.
Preco nie.

@colsami nesuhlasim. moj muz rybar je a nemusel sa ani rozmyslat ci sa toho vzda. zbalila som si knihu a sla s nim. to ticho je na nezaplatenie. a mala sa proste pridala do zivota. je xy veci co tam vieme robit. dokonca tento rok zakladame aj herbar

autor
26. apr 2025
@amonet

nuz autorka a tu je tiez za mna problem. preco by si ho nemohla aj podporit? predtym ako ste mali deti nechodil na ryby?

@amonet chodili sme spolu na ryby. Ja som tiez rybarcila. Ale zienky, vsak sa zamyslite. Ako mam ist s tak malymi detmi ku vode, kde hrozi, ze sa mi mala utopi? Maly mi nechce spat v kociku, ako ho prestanem kocikovat, tak sa zobudi. Normalny spanok mava len v postielke.

amonet
26. apr 2025

satka? nosič? stolik a maľovanky, kriedy najdeme kamene a malujeme, existuju aj fixky na kamene, akoze chodime pravidelne ano mam iba jednu avsak neutopila sa ani raz. naucili sme ju krmit rybky, a nie kazde lovne miesto je otvorene a fuka tam. a ak by aj velmi fukalo tak tam muz asi nesedi to by ani zaber nemal

autor
26. apr 2025
@amonet

@colsami nesuhlasim. moj muz rybar je a nemusel sa ani rozmyslat ci sa toho vzda. zbalila som si knihu a sla s nim. to ticho je na nezaplatenie. a mala sa proste pridala do zivota. je xy veci co tam vieme robit. dokonca tento rok zakladame aj herbar

@amonet ja mam vzdy navarene, oprane, umyte okna, podlahy, poriadok doma, vzdy ukladam hracky po malej, aby nebol chaos doma, nasadene v zahradke, pestujem priesady, mame dom, do toho dve deti, doma kazdy den cvicim, do toho odplienkovavam dceru. Takze o zatriedeni casu a toho co sa da a co sa neda robit, viem svoje 🙂 a stiham vsetko. Aj do obchodu nemam problem ist s nimi sama. Lenze na ryby sa s nimi neda ist.

dskjhfdlkdjhl
26. apr 2025

Ved mu povedz, ze si budete oddych striedat. Jeden den, ked pride z prace, budes oddychovat Ty, dalsi den on. A neopavaz sa polavit. V tie svoje dni sa zatvor v izbe a citaj/lez/rob co chces a vydrz tam aspon dve hodiny.

gribka1
26. apr 2025

Tie, čo jej radíte ísť s deťmi na rybačku v tomto veku, to vážne? To musia byť nejaké mega dobručké deti, aby toto sama autorka zvládla. On pri udici, vyžadujúci tichúčko a ona ako blbá okolo dvoch malých detí.

zuzubb007
26. apr 2025

To čo jej dávate za rady ísť s ním na ryby na 7 hodín, je to si sice pekne ale tak malé deti a čo tam s nimi bude robiť akože dve hodiny by pokocikovala a hotovo ale to dvojročné akože co bude robiť a od rána, keď nieje zrovna najlepšie mokré počasie asi nemáte malé deti čo toto komentujete, akože je to jeho záľuba čo aj chápem, ale to zo susedom pivko každý deň a podobne to je úplne trápne, v tomto prípade by som uvažovala či sa nerozvediem načo ti je taký muž, nikde nechodiť atď. no za mňa na nič

prasiatko30
26. apr 2025

Vsak mu nabal starsie dieta na sobotnu rybacku a ty si sprav kludnejsiu sobotu len s tym 3m. Tiez by som mu oznamila, ze najmenej 1 vikend do mesiaca je spolocny rodinny a jedna sobota je na moje odreagovanie. Jemu by ostala jedna sobota na cisto rybacku s partiou 👼🏼

colsami
26. apr 2025
@amonet

@amonet ano, lenze Ty si jedna zo sto. Poznam osobne vela rodin a pribehov a v drvivej vacsine je ta rybacka len zlo v nich. Nekonecny konicek, zrut casu, zavislost a na ukor vztahov a rodiny. Bohuzial. A kde tu sa najdu (tie Tvoje, ako Ty) vynimky.

lienka.7
26. apr 2025

@autorka nie, nie je to ok. Tvoj muzik si žije zivit ako by bol starý mládenec . Za mna mu povedz, že vtedy a vtedy budeš mat ty čas pre seba a odid z domu, nech sa postará.

0silvia0
26. apr 2025

No zeny ako ty, co maju navarene, oprate, vyupratovane, a zakladaju si na tom, si muzi akosi nevazia. Vidia, ze to vsetko zvladas lavou zadnou, tak utekaju z domu, aby pri tom upratovani nezavadzali asi. Skus nenavarit, lebo si si potrebovala konecne oddychnut aj ty. Ale toto su uz take zabomysie vojny. Ale kedze mas nezreleho chlapa, rozhovor nefunguje🤷‍♀️

mamamasama
26. apr 2025

Ako bolo vyššie spomenuté. Dvojročné s tatinkom. Ty s bábom. A ak budú staršie, tak s tatinkom obaja.

gribka1
26. apr 2025
@mamamasama

Ako bolo vyššie spomenuté. Dvojročné s tatinkom. Ty s bábom. A ak budú staršie, tak s tatinkom obaja.

@mamamasama Nikdy by som dvojročné dieťa nenechala rybárovi na starosť. Stačí chvíľka nepozornosti a nešťastie je na svete.

bielasovicka
26. apr 2025

No neviem, môj syn tiež chodí na ryby, a veľakrát hovorí, že sa nedá ísť na ryby, že ešte není rybárska sezóna.Preto mi je čudné ze tvoj chodí celý rok.

mamamasama
26. apr 2025
@gribka1

@mamamasama Nikdy by som dvojročné dieťa nenechala rybárovi na starosť. Stačí chvíľka nepozornosti a nešťastie je na svete.

@gribka1 V prvom rade je otec! To mi chces fakt povedat, ze by nechal utopiť vlastne dieta? 🤦🏻‍♀️ Alebo su rybári nejakym sposobom dementni? Nechapem ten tvoj argument.

prasiatko30
26. apr 2025
@mamamasama

@gribka1 V prvom rade je otec! To mi chces fakt povedat, ze by nechal utopiť vlastne dieta? 🤦🏻‍♀️ Alebo su rybári nejakym sposobom dementni? Nechapem ten tvoj argument.

@mamamasama na mk ssi 80% zastava nazor, ze chlap je dement, ktory sa nevie postarat o vlastne dieta. Najlepsie na tom je to, ze muzom tento nazor plne vyhovuje lebo tym padom sa o deti nemusia starat az kym nie su uplne samostatne jednotky

deedol
26. apr 2025

zas MK klasika, zena sa ide roztrhat, muz nerobi nic okrem prace a konickov (tj presne ako pred detmi), ale kto ma este aj v tomto ustupit? zas len zena ma pobalit pol domacnosti a ist s detmi na 7h na ryby. by som chcela vidiet, ako by ste vy, co to radite, realne sli. ale nebodaj navrhnut, aby pan tvorstva chodil raz mesacne namiesto 4-5x? a poprosit ho, aby nechodil pit so susedom? nieee, to si predsa nemozeme dovolit, nieco od muza chciet, este by nebodaj od nas odisiel a my bez muzov asi nedokazeme dychat alebo co. kks az som sa vytocila hned takto na rano.

autorka, porozpravaj sa s muzom, skuste ako dvaja dospeli ludia prist k nejakemu kompromisu, tie dve deti ste si predpokladam urobili spolu a po dohode tak kratko po sebe, tak sa im treba aj venovat, nielen darovat spermie a platit ucty. ak sa nedokazete dohodnut, tak sa mozes rozhodnut, ci to prekusnes a budes v podstate sama, alebo sa s nim rozvedies a budes sama aj oficialne. mozno ked budu deti starsie, tak ich to rybarcenie aj bude bavit, ale kazdy tyzden na 7h by uprimne nesiel ani moj 7r.

gribka1
26. apr 2025
@mamamasama

@mamamasama Keby si poznala niekoho komu sa to stalo, už by si verila?

gribka1
26. apr 2025
@prasiatko30

@mamamasama na mk ssi 80% zastava nazor, ze chlap je dement, ktory sa nevie postarat o vlastne dieta. Najlepsie na tom je to, ze muzom tento nazor plne vyhovuje lebo tym padom sa o deti nemusia starat az kym nie su uplne samostatne jednotky

@prasiatko30 S týmto prístupom tohto ocka rybárika je kľudne možné, že je dement. Ale môj príspevok nebol o tom, že môže byť dement, stávajú sa nešťastia aj nedementným ľuďom.

mamamasama
26. apr 2025
@gribka1

@prasiatko30 S týmto prístupom tohto ocka rybárika je kľudne možné, že je dement. Ale môj príspevok nebol o tom, že môže byť dement, stávajú sa nešťastia aj nedementným ľuďom.

@gribka1 povedzme si pravdu, kolkokrat sa nestastiu dalo zabranit, ak by sa rodic nespraval ako dement.

gribka1
26. apr 2025
@mamamasama

@gribka1 povedzme si pravdu, kolkokrat sa nestastiu dalo zabranit, ak by sa rodic nespraval ako dement.

@mamamasama No áno, ale kým sa to nestane, nikto by nepovedal, že ten rodič je dement. Tak načo pokúšať.

romino
26. apr 2025

V jednom takom filme bolo, manzelka si vsimla ze po rokoch manzelovho chodenia "na ryby" ...vlastne este viseli cenovky na tych rybarskych prutoch 🫢

janinah
26. apr 2025

Co s tolkými rybami robíte?

deedol
26. apr 2025
@janinah

Co s tolkými rybami robíte?

@janinah co poznam rybarov, tak oni ich nenosia domov, ale pustaju naspat.

lucia13022023
26. apr 2025
@gribka1

Tie, čo jej radíte ísť s deťmi na rybačku v tomto veku, to vážne? To musia byť nejaké mega dobručké deti, aby toto sama autorka zvládla. On pri udici, vyžadujúci tichúčko a ona ako blbá okolo dvoch malých detí.

@gribka1 presne. Mužovi bratia sú rybári, minule sme išli s dvojročným za nimi a teda mali sme co robiť🤣 akože malému sa neskutočne páčilo, ale utekal kade tade, do vody chcel ísť atď, a to mam dieťa ktoré je z tých kľudnejších a počúva. Tu si to ženy asi moc idealizuju, že muž si bude chytať ryby, dieťa prespi v nosiči a dvojročné si bude kresliť pri stolíku niekoľko hodín..

gribka1
26. apr 2025
@lucia13022023

@gribka1 presne. Mužovi bratia sú rybári, minule sme išli s dvojročným za nimi a teda mali sme co robiť🤣 akože malému sa neskutočne páčilo, ale utekal kade tade, do vody chcel ísť atď, a to mam dieťa ktoré je z tých kľudnejších a počúva. Tu si to ženy asi moc idealizuju, že muž si bude chytať ryby, dieťa prespi v nosiči a dvojročné si bude kresliť pri stolíku niekoľko hodín..

@lucia13022023 Veď práve, stačila mi predstava😂 a teda žiadna romantika.

amonet
26. apr 2025

tak z mojho pohladu je to cele zle odkomunikovane medzi partnermi. kolko si toto neriesila? preco ste si povinnosti neodkomunikovali hned v prvom tehotenstve. akoze doteraz ste toto vobec neriesili? a on zil v tom ze pohoda jahoda? vztah je vzdy o komunikacii a kompromisoch, a nikto nevie citat myslienky. ak sa on prisposobi, spravis kompromis aj ty alebo budes dalej hladat vyhovorky

amonet
26. apr 2025
@lucia13022023

@lucia13022023 nemusi si len kreslit, je tam milion moznosti, a mne mala v nosici spala kym som ju nevyklopila cize pokojne aj 5 hodin, ak ho mas dobre nastaveny da sa. s naspu 4,5 rocnou chodievame aj na cely vikend a nenudi sa. a ze chce ist do vody? sak pokial ju gumaky pustia, ked zapadne alebo jej naleje dnu voda dalej nesla🤷‍♀️

zuzubb007
26. apr 2025
@mamamasama

@mamamasama nemáš malé deti že? Ako nič sa utopí chlapovi dieťa proste vieš čo je ísť na ryby?, že aj dačo robis, otočis sa, že ideš vybrať rybu a dieťa nikde nieje to také jedoduche, môj syn, keď mal dva roky bol nezastaviteľný ako strela tiež by som nedala dieťa mužovi čo ide na ryby